Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
banii de chirie?!?!?
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
tavy
Thu Nov 22 2007, 10:42PM
Registered Member #311

ash vrea sa shtiu si eu dak se acorda acea suma pentru acoperirea cheltuielilor de chirie la kre totzi avem dreptul..chiar si cei din localitatea unde isi desfasoara activitatea
Back to top
ex-ad
Thu Nov 22 2007, 11:21PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Daca esti militar, ia de citeste:

"Potrivit prevederilor Legii nr. 80/1995,cadrele militare în activitate au dreptul,gratuit, la locuinţă de serviciu. În cazul imposibilităţii sigurării unui spaţiu de locuit corespunzător, legiuitorul a reglementat,
ca măsură de protecţie socială, acordarea unei compensaţii
lunare, în valoare de 25% din soldă, cadrelor militare în activitate, mutate în interesul serviciului într-o altă garnizoană decât cea în care îşi au domiciliul.
Elementul de noutate apare ca urmare a modificării şi completării textului iniţial al Statutului cadrelor militare prin Legea nr. 516/2003, în sensul introducerii unui nou articol, prin care se extinde domeniul de aplicare a compensaţiei lunare pentru chirie şi la cadrele militare în activitate numite în prima funcţie sau mutate în interesul serviciului într-o garnizoană în care îşi au domiciliul, stabilindu-se cuantumul acestei compensaţii la o sumă de până la 50% din solda lunară.
Ambele texte de lege prevăd însă două condiţii general valabile pentru
acordarea compensaţiei lunare pentru chirie, şi anume:
1. instituţia militară nu a putut asigura cadrului militar un spaţiu de
locuit corespunzător;
2. atât cadrele militare, cât şi soţiile/soţii acestora nu deţin locuinţă
proprietate personală."

Maior PAUL NENCIU
– Şeful Biroului Relaţii cu Parlamentul şi Guvernul,
Direcţia Legislaţie şi Asistenţă Juridică – Ministerul Apărării

Cu alte cuvinte, daca indeplinesti conditiile, sint OBLIGATI sa-ti dea compensatie pentru locuinta, indiferent ce culoare are uniforma ta de militar.

In cazul functionarilor publici cu statut special, pina ma mai documentez eu poate stie cineva din MIRA raspunsul. Banuiesc ca e la fel.
Back to top
tavy
Thu Nov 22 2007, 11:24PM
Registered Member #311

eu stiam de asha ceva..si itzi multzumesc mult!!!!dar problema e alta...nu vor!!!!
Back to top
tavy
Thu Nov 22 2007, 11:26PM
Registered Member #311

eu ash spune mult mai multe....dar k sa zici ceva aici..stii prea bine
Back to top
ex-ad
Thu Nov 22 2007, 11:29PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Pot fi obligati in instanta - baga-i in contencios. Daca sinteti mai multi, cu atit mai bine.

Dar ce motiveaza ca sa nu plateasca? Fiindca faza cu bugetul neindestulator nu tine - daca n-au prevazut de anul trecut, atunci macar la rectificari trebuiau sa ceara.

Poti spune orice aici, depinde cit de tin bracinarii sa poti 8) sau sa ai curaj... !lol

[ Edited Thu Nov 22 2007, 11:31PM ]
Back to top
tavy
Thu Nov 22 2007, 11:34PM
Registered Member #311

nu..dar te imbarliga in asha hal si nu spun exact de ce ai nevoie k sa te lashi pagubash.....si nu sunt singurul..adik te paseaza de la unul la altul si totzi dau din umeri..atunci unde se duc acele fonduri?
Back to top
tavy
Thu Nov 22 2007, 11:36PM
Registered Member #311

vreau sa shtiu dak si in tzara mai sunt situatzii din acestea?
Back to top
Pârvu Florin
Sat Dec 27 2008, 09:48PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Topicul a fost creat cu mult timp inainte, si nu stiu daca mai e de vreun folos imediat sa raspund la el, dar fac totusi asta in speranta ca raspunsul meu va fi de folos altor persoane cu aceasi problema. Raspunsul meu e extrem de documentat fiindca m-am lovit intr-un anume moment de aceeasi problema ca si tavy dar eu m-am documentat, dupa care am inceput sa dau cu capul in zidul tacerii si nepasarii pana cand, ce sa vezi?! zidul a crapat inaintea capului meu!!! ba chiar prin spartura pe care am facut-o eu au inceput ulterior sa intre si alti colegi de-ai mei!
Acordarea compensatiei pentru chirie cadrelor militare este reglementata de urmatoarele acte normative: HG 1 867/2005, modificata si completata cu HG 561/2006 si HG 1 362/2006. Mai exista un ordin al ministrului, al carui numar imi scapa acum, dar pe respectivul ordin il poti neglija linistit, fiindca nu contine nimic in plus fata de ceea ce gasesti in hotararile de guvern despre care am pomenit. Te poti folosi de urmatorul link ca sa lecturezi respectivele hotarari
LINK
Asta e teoria... in practica lucrurile stau cam asa: dupa ce gasesti o persoana dispusa sa incheie cu tine un contract de inchiriere a unui imobil, o iei de mana si mergeti impreuna la administratia financiara a localitatii in care respectiva persoana isi are domiciliul. Acolo un functionar va va intocmi un contract de inchiriere in trei exemplare, dintre care unul va ramane la tine. Cand negociezi cuantumul chiriei cu persoana care-ti inchiriaza imobilul e necesar sa ai in vedere faptul ca institutia la care lucrezi iti va deconta maximum 50% din solda bruta fara sporuri dar nu mai mult decat suma inscrisa in contract. Cu respectivul contract asupra ta si insotit de aceeasi persoana vei merge le serviciul local de evidenta informatizata a persoanei, unde vei solicita inscrierea in cartea de identitate a noii resedinte (e un abtibild care se lipeste pe spatele cartii de identitate). Cat astepti sa iti iasa de la SEIP actul de identitate (cateva zile), mergi la un notar public si dai o declaratie pe proprie raspundere ca atat tu cat si nevasta nu ai si nu ai avut o locuinta in localitatea in care unitatea in care iti desfasori activitatea isi are sediul, ca ministerul nu ti-a dat locuinta de serviciu, de interventie sau in caminul de garnizoana si ca nu ai locuinta de la stat cu plata subventionata a chiriei (cei mai multi notari au deja formularul undeva in calculator). In continuare, intocmesti un raport prin care ceri acordarea compensatiei pentru chirie, raport in care incluzi si chestiile alea pe care le detaliaza prima hotarare de guvern. Foarte important: scrie in raport ca atasezi acestuia copie dupa contractul de chirie, copie dupa actul de identitate cu viza de resedinta si declaratia pe proprie respundere in original. Baga totul intr-un dosar si pas alergator cu el la DS!
EXTREM DE IMPORTANT: INREGISTREAZA RAPORTUL!!!! si pastreaza numarul pe care ti-l da DS-ul.
Din acest moment mingea e in terenul lor si orice rezolutie pusa pe raport precum si orice intarziere in a pune o rezolutie pe raportul tau angajeaza raspunderea persoanei in cauza.
Recomandare: cititi legea inainte de orice actiune!
Mult succes!

[ Edited Sun May 23 2010, 09:17PM ]
Back to top
Sofast
Sun Dec 28 2008, 09:10PM
Registered Member #789

Multumesc pt. informatie.
Back to top
7,62mm
Mon Jan 05 2009, 04:31PM
Registered Member #1067

vreu sa intreb si eu despre bani dar nu despre cei de chirie .poate sa ma informeze cineva de ce ne opresc bani in urma cursului de initiere ca sa fiu mai exact am absolvit modulul 1 si acum sunt in modulul 2 si nu inteleg de ce imi retine acesti bani, in jur de 500 lei cand eu execut misiuni la fel ca si ceilalti colegi.
va rog daca cunoaste cineva despre aceste lucruri sa ma informeze
Back to top
Pârvu Florin
Tue Jan 06 2009, 10:40AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ca sa poti fi ajutat incearca sa fii mai explicit...
In ce institutie iti desfasori activitatea, despre ce module si misiuni e vorba?...
Back to top
7,62mm
Wed Jan 07 2009, 12:37PM
Registered Member #1067

imi desfasor activitatea in jandarmerie si este vorba despre cursul de initiere in cariera de subofiter.misiunile normale ale unei grupari mobile adica zilnice.daca ajuta cu ceva 8 ani am activat ca j.a.b.c.
Back to top
Sailor
Wed Jan 07 2009, 06:46PM
Sailor
Registered Member #500

Pt ca tu esti considerat tot cursat inca 3 luni dupa ce ai facut partea teoretica timp de 3 luni la un centru de pregatire a cadrelor din JR.Si acest curs il fac toti cei facuti subofiteri dupa anul 2005 si asteapta ca anul asta urmeaza cele de profesionalizare, asa ca multa rabdare.

[ Edited Fri Jan 09 2009, 12:35PM ]
Back to top
admin_cnsas
Thu Jan 08 2009, 07:47AM
Registered Member #496

Iar cursul de profesionalizare nu trebuie sa fie suportat de JR? Sau jandarmul baga iar mana in buzunar ca sa ii tina pe carca sa pe cei din centrele de pregatire (indoctrinare)?
Back to top
Sailor
Fri Jan 09 2009, 12:36PM
Sailor
Registered Member #500

Of of admin_cnsas nu cred ca le va plati JR(ca oricum nu le-a platit niciodata) avand in vedere criza economica care a venit si peste MAI.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF