Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
Acordarea idemnizatiei de instalare
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Shakalu
Wed Feb 24 2016, 12:01AM
Registered Member #10659

Va salut cu respect. Recunosc ca sunt nou pe acest forum si destul de junior si in viata military. Cu toate astea am invatat ca doar obligatiile sunt obligatii si drepturile sunt "optional".. Trebuie asadar sa sti sa ti le ceri si cum sa faci asta. Asadar vreau sa stiu daca am dreptul de a mi se acorda idemnizatia de instalare in conditiile in care am fost mutat in interes de serviciu in Bucuresti unde stau cu chirie. Mentioned ca sunt absolvent de Academie si am primit la incadrare (in jud. Zalau) idemnizatia de instalare, dupa ceva timp mutandu-ma in interes de serviciu in Bucuresti. Asadar, pot beneficia sau nu de acest drept??
Back to top
rogabi
Wed Feb 24 2016, 06:16PM
Registered Member #8688

Din cate stiu prima de instalare se plateste o singura data. Indemnizatia de mutare, se plateste de cate ori schimbi garnizoana daca aduci documentele necesare.
Diferenta intre MApN si MAI este ca orice mutare se face "in interes de serviciu", desi in ambele structuri se face in urma unui raport personal. "In interes de serviciu" si nu "la cerere" presupune ca te bucuri in continuare si de indemnizatia de chirie si de indemnizatie de mutare, chiar daca schimbi garnizoana o data pe an

[ Edited Wed Feb 24 2016, 06:18PM ]
Back to top
Shakalu
Wed Feb 24 2016, 08:20PM
Registered Member #10659

Am aflat intre timp ca poti beneficia de aceasta idemnizatie de mutare (egala cu salariul de baza) doar daca iti stabilesti domiciliul in noua garnizoana.. Deci nu beneficiaza cei care au doar viza de flotant. Deci te obliga sa iti schimbi buletinul ca sa poti beneficia de acesti bani... Ceea ce este foarte greu pt. cei din situatia mea, adica chiriasi prin Bucuresti.
Back to top
Klaus
Wed Feb 24 2016, 09:00PM
Registered Member #3279

Ce ti-e si cu Google asta...
Pai daca tot ai contract de inchiriere il rogi pe proprietar sa mearga cu tine sa-ti faci CI de Bucuresti, care este problema? Ii dai si lui de-o bere

Legea cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice LINK

Art. 26.

(1) Personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, mutaţi sau transferaţi, în interes de serviciu, într-o altă localitate decât cea de domiciliu, individual ori împreună cu unitatea sau subunitatea, au dreptul la:
a) o indemnizaţie de mutare egală cu solda funcţiei de bază, respectiv salariul funcţiei de bază cuvenită/cuvenit pentru noile funcţii în care au fost încadraţi;
b) o indemnizaţie pentru fiecare membru de familie aflat în întreţinere, egală cu 1/4 din solda funcţiei de bază, respectiv din salariul funcţiei de bază cuvenită/cuvenit, în luna schimbării domiciliului membrilor de familie;
c) rambursarea costului transportului pentru personalul militar, membrii de familie şi gospodăria lor;
d) o permisie, respectiv o învoire plătită de 5 zile lucrătoare, în vederea mutării efective, acordată la cerere.

(2) Indemnizaţia de mutare prevăzută la alin. (1) lit. a) se acordă personalului militar, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare în luna schimbării domiciliului.

(3) Rambursarea costului transportului pentru personalul militar se efectuează la data prezentării la unitate, iar pentru membrii de familie şi gospodăria lor se efectuează la data schimbării domiciliului, în condiţiile prevăzute prin ordin al ordonatorului principal de credite.
...
(5) Cadrele militare în activitate care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ militar beneficiază, după absolvire, de indemnizaţia de mutare şi de decontarea costului transportului, prevăzute la alin. (1).

(6) La absolvirea instituţiilor de învăţământ militar, elevii şi studenţii militari cărora li se acordă grade de ofiţeri, maiştri militari sau subofiţeri ori cei care au obţinut asemenea grade pe timpul şcolarizării au dreptul, la prezentarea la unităţi, la o indemnizaţie de instalare egală cu solda funcţiei de bază stabilită pentru funcţiile în care au fost numiţi şi la decontarea cheltuielilor de transport pentru ei, membrii de familie şi gospodăria lor.

(7) Prevederile alin. (6) se aplică în mod corespunzător şi poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.

(8) Soldaţii şi gradaţii voluntari în activitate care au obţinut grade de subofiţeri ca urmare a absolvirii unor cursuri beneficiază de indemnizaţie de instalare numai în situaţia în care nu au beneficiat de indemnizaţie în condiţiile alin. (10).

(9) În localităţile izolate sau în zonele unde atragerea personalului se face cu greutate, stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite, indemnizaţia prevăzută la alin. (6) poate fi la nivelul a două solde ale funcţiei de bază, respectiv a două salarii ale funcţiei de bază.

(10) Soldaţii şi gradaţii voluntari în activitate, la semnarea primului contract, beneficiază de o indemnizaţie de instalare egală cu solda funcţiei de bază cuvenită.

(11) Personalul militar care a beneficiat de indemnizaţia de instalare şi care, ulterior, şi-a prezentat demisia înainte de împlinirea unui termen de 3 ani de la absolvirea instituţiilor de învăţământ, respectiv de la semnarea primului contract va restitui indemnizaţia primită, proporţional cu perioada rămasă până la expirarea termenului de 3 ani. Această prevedere se aplică în mod corespunzător şi personalului care a urmat cursul de formare a cadrelor militare în activitate.

[ Edited Wed Feb 24 2016, 09:02PM ]
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF