Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Mai multe informatii despre B.A.T.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
blackwater
Sat Jan 05 2008, 09:16AM
Registered Member #33

Am zic JR cu titlu informativ.BAT-ul are o celula de cel putin 5 luptatori in fiecare judet...la fel ca si JR..De fapt daca stau bine si ma gandesc, cred ca detasamentele AT din tara ale JR mai au misiuni fata de celulule de care vb.
Back to top
Sailor
Sat Jan 05 2008, 06:01PM
Sailor
Registered Member #500

Detasamentele At al JR de pe intreg teritoriul tarii sunt compuse dintr-un numar mai mare decat cele ale SRI de care ai amintit tu.
Back to top
free sky
Sat Jan 05 2008, 07:37PM
Registered Member #4

uite tata aici cam totul despre BAT LINK , publicatia SRI-ului, "Profil".Asa ca ia si citeshte si lasa ciocu mai mic...

[ Edited Sat Jan 05 2008, 10:24PM ]
Back to top
blackwater
Sat Jan 05 2008, 09:08PM
Registered Member #33

Corect Marilu....tocmai asta am vrut sa subliniez....link-ul ala nu e functional? mie imi da eroare...
Back to top
Sailor
Sat Jan 05 2008, 09:35PM
Sailor
Registered Member #500

si mie, dar eu zic ca dark va reveni cu unul functional
Back to top
ex-ad
Sat Jan 05 2008, 10:24PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

i l-am recorectat eu. acum merge linkul.
Back to top
bibanu
Sat Jan 05 2008, 10:53PM
Registered Member #830

Multumesc pentru link dark infinty. Este foarte util. In ceea ce priveste "ciocul meu" prea mare, imi cer scuze daca am deranjat cu ceva un numar atat de mare de stele....pot sa raspund cu un simplu "am inteles".
Respect.

[ Edited Sat Jan 05 2008, 10:58PM ]
Back to top
ex-ad
Sat Jan 05 2008, 11:29PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

nu-l baga in seama pe dark - de cind nu mai posteaza me, i-a luat locul... tre sa fie cineva si pentru culoare, nu-i asa dark, iubirea mea (tragea-te-as de urechi)?
Back to top
bibanu
Sun Jan 06 2008, 10:28AM
Registered Member #830

Nicio problema!
Back to top
bibanu
Sun Jan 06 2008, 11:15AM
Registered Member #830

Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului:
ART. 12
(1) În cazul unui atac terorist, Serviciul Român de Informaţii, prin unitatea specializată, execută intervenţia contrateroristă, independent sau în cooperare cu alte forţe abilitate, pe întregul teritoriu al ţării, asupra obiectivelor atacate sau ocupate de terorişti, în scopul capturării ori anihilării acestora, eliberării ostaticilor şi al restabilirii ordinii legale.
(4) La solicitarea Serviciului Român de Informaţii, în funcţie de amploarea şi de natura acţiunii teroriste, pot fi angrenate, în condiţiile legii, forţe cu misiuni specifice din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării Naţionale şi Serviciul de Protecţie şi Pază, precum şi din alte structuri din sistemul securităţii şi apărării naţionale.
Ma intreb, de ce oare parlamentul Romaniei (care a adoptat legea) nu a desemnat alta unitate operativa, mai bine pregatita (GSPI-infiintata in ian. 2003), ca doar e vorba de siguranta nationala??
Back to top
arabu
Sun Jan 06 2008, 02:39PM
Registered Member #151

mai bibanule.
parca cereai informatii despre brigada....acum stii si care unitate este mai bine pregatita?
pe ce te bazezi tu cand faci afirmatia asta?
Back to top
bibanu
Sun Jan 06 2008, 05:00PM
Registered Member #830

Păi ce nu înţelegi arabule?? Blackwater a postat ceva de genul că b.a.t. este sub nivelul G.S.P.I., eu am luat-o de bună şi imi pun o simplă întrebare citind un act normativ (legea 535). Chiar nu văd de ce eşti atât de suspicios.
Ai dreptate când zici că vreau informaţii despre brigadă, însă esti complet pe dinafară cu insinuările şi supoziţiile tale.
Respect!

[ Edited Sun Jan 06 2008, 05:08PM ]
Back to top
mihai
Mon Jan 07 2008, 12:16AM
Registered Member #153

"forţe cu misiuni specifice din Ministerul Administraţiei şi Internelor" = GSPI,SIIAS,BSIJ etc.Deci legal e si GSPI-ul in schema,desi imi vine greu sa cred ca BAT ar chema la cooperare alta unitate,dar cine stie?
In cazul unui incident cu luare de ostatici(sa zicem ca e in provincie),de obicei prima institutie care afla de producere e MIRA si cum initial e greu sa se faca diferenta intre un incident terorist si un incident care tine de criminalitatea organizata spre exemplu,ei ar avea primii fortele la fata locului(DPIR-ul cel mai apropiat,subunitatile AT ale jandarmeriei de la judet si GM).Apoi ar ajunge primele elemente BAT.Deci o ora,maxim 2,in cazul in care lucrurile iau o intorsatura urata,cu fortele astea se intervine.
Toti suntem convinsi ca sectoarele de interventie ale BAT-ului ar face o interventie profesionista,problema este daca fortele AT judetene(MIRA,BAT) ar putea efectua o interventie de urgenta in primele 2 ore critice pana preiau cei de la Bucuresti.
Apropo,felicitari DPIR Arad.

[ Edited Mon Jan 07 2008, 12:17AM ]
Back to top
Altair
Mon Jan 07 2008, 12:42AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

bibanule mai citeste o data postul lui blackwater.nu se referea la pregatire.a spus ca atmosfera de lucru e mai buna la SIIAS si GSPI.
Back to top
cornel
Mon Jan 07 2008, 01:46AM
Registered Member #870

Te salut bibane.Pt a te lamuri mai bine vis-a-vis de subiectul asta vezi postarile lui alfred de pe forumul Brigada antitero intre legenda si realitate.sau ca sa te scutesc de expunerea atat de stufoasa iti rezum in cateva cuvinte:brigada este structurata pe subunitati de interventie contratero,subunitati care asigura securitatea aeroportuara si controlul tehnic antitero pe aeroportorile din tara,subunitati care asigura paza ambasadelor si subunitati ce asigura paza si accesul in sediile proprii.cele pentru interventia antitero sau contratero mai nou sunt elita brigazii finnd stucturate in patru sectiuni fiecare sectiune avand in compunere grupuri de asalt,grupuri de lunetisti,de misiuni speciale,etc.aceste grupuri sunt incadrate cu luptatori profesionisti familiarizati cu tehnicile de asalt si eliberari de ostatici.pregatirea lor este deosebit de complexa si cuprinde maimulte paliere de pregatire:trageri specifice,instructie axata pe tehnici de asalt(patrunderi in apartament,asalt la autovehicule,avioane trenuri,metrou,etc,pe cladiri.)tehnici de alpinism,ski,iar pentru o grupa f restransa de luptatori instructia capata un caracter mai complex prin efectuarea de salturi cu parasuta tip aripa.acest grup este instruit cf celorlalte forte speciale cu grupuri aeropurtate din lume(sas,navy seal,2 rep Legion Etrangere,spetznat,etc,) si anume:parasirea aeronavei individual sau in grup,navigarea in formatie,salturi de la inaltimi medii si mari,salturi de noapte,aterizare la punct fix.aceste performante sunt posibile prin dotarea acestora cu ultimele tipuri de parasute tip aripa folosite si de celelelte forte omoloage din lume.un alt grup de alita il constituie grupa de scafandri instruiti si acestia in tehnici specifice de asalt pe nave,etc.testele de incadrare pt subunit de interventie difera de celelalte pt subunit mentionate prin faptul ca sunt mult mai complexe.testul cel mai important il constituie cel de pregatire fizica care consta intr-un circuit de forta: catarare pe franghie lunga de 7 metri numai in brate,traversarea unei bare lunga de 10 metri numai in brate la o inaltime de 7 metri de sol si coborarea pe cealalta franghie,genoflexiuni cu o haltera de 60 kg(10 repetari),10 tractiuni,10 abdomene la spaliere(cu bratele agatate si cu aducerea picioarelor peste nivelul capului,numai acelea se puncteaza),10 biceps(20 kg),fluturari cu gantera din culcat 10,sarituri de o parte si de alta a bancii(45 sec),flotari la paralele 10,ramat cu haltera de 40 kg 10 rep,impins la piept din culcat cu haltera de 60 kg 10 rep,mers in echilibru pe o banca,cateva rostogoliri inainte si inapoi pe o saltea,saritura peste banca de gimnastica(saritura "leului") si saritura peste cal.nu ti se permite sa faci pauze mari intre exercitii.daca ai practicat vreun sport de contact vei fi pus probabil sa lupti cu unul din luptatorii de acolo vreo 2,3 minute,dupa acest circuit,normal cu pauza de rigoare.ca sa iti faci o idee cam din 50 de candidati cati vin in medie la o testare de acest gen sunt admisi in medie cam patru pt unitatea de interventie,restul fiind distribuiti la celelalte unitati in f de capacitatile lor fizice si de necesarul de personal.nu fabulez ptr ca eu personal am participat la cateva selectii de acest gen fiind incadrat intr-un grup de interventie si avand sarcina de a preveni eventualele accidentari ale candidatilor.sunt preferati de obicei sportivii de performanta care au practicat sporturi de contact(kick box,judo,lupte,whu shu,etc.)dar si sportivi de la sectiile de caiac,atletism,inot ale cluburilor steaua sau dinamo.sunt acceptati si candidati fara reale rezultate sportive dar cu o foarte buna motricitate si rezistenta fizica.in grupurile de interventie se cere un nivel ridicat de pregatire fizica si o constanta mentinere a lui.maj colegilor mei sunt in stare sa execute doua catarari succesive pe fringhie dupa care sa execute min 20 tractiuni la bara sau 70 flotari.nu spun acum ca nu exista si uscaturi,pilosi si alte specii ,dar ponderea lor ramane mica si oricum nu se bazeaza nimeni pe ei.este destul de greu ptr ca exista o permanenta presiune asupra ta si esti urmarit aproape non stop in pregatirea ta care trebuie sa fie aproape de perfectiune.aici intra si celelalte aspecte,trageri preg specifica,etc.odata admis aici vei fi respectat numai daca nu te plangi niciodata si nu te dai in laturi de la nimic.sunt cateva etape unde iti trebuie curaj si anume la lucrul la inaltime(rapel pe un perete,din elicopter,coborarea pe franghia rapida din elicopter,la alpinism,etc).ti-am spus si iti repet aceste lucruri nu sunt fabulatii,sunt traite si experimentate de mine.cat despre gspi acvila am tot respectul dar ca pregatire si ca element uman sunt sub brigada.n-o spun eu ci un coleg de-al meu care s-a transferat noi de la ei.plus c-au tot incercat sa racoleze luptatori de la brigada pt unitatea lor.alti colegi scafandri s-au intalnit la un curs la constanta la centrul de scafandri de acolo cu oameni de la acvila si prestatia gspi-stilor ar fi fost penibila.intr-adevar scafandrii de la brigada sunt maj fosti inotatori.dar nu trebuie sa generalizam.au si ei cativa baieti f buni si sunt abia la inceput.e bine ca sunt sprijiniti cu bani si dotare.rezultatele apar mai tarziu.cu riscul de a ma repeta iti spun ca tot ce am postat nu sunt povesti.sa nu crezi ca suntem supermani.avem si noi mai slab pregatiti,mai pilosi.mai cu pedigree ca na traim in romania.dar sunt putini.marea majoritate sunt baieti muncitori cu lipsuri si calitati ca fiecare dar care fac meseria asta pt ca le place.nu suntem nici mai buni si nici mai slabi ca altii.suntem ceea ce suntem:oameni care le place ceea ce fac si vor sa o faca cat mai bine.OK?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF