Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
trecere in corpul ofiterilor
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
pompier1965
Mon Aug 28 2017, 12:00PM
Registered Member #11235

salut
cine stie cand se face trecerea in corpul ofiterilor a subofiterilor care au promovat examenele luna aceasta ?
ma intereseaza deoarece ar pleca de la noi cativa pe la birouri si ar ramane niste locuri de comandant echipaj poate prind si eu un post
multumesc
Back to top
Klaus
Mon Aug 28 2017, 03:30PM
Registered Member #3279

Nu este un termen, poate sa dureze intre o luna si 6 luni, depinde cu cat talent de misca cei de la RU de la IGSU si minister.

Nici nu s-a racit locul si...
Back to top
Terentius
Tue Aug 29 2017, 12:22PM
Terentius
Registered Member #2186

O întrebare f. serioasă, la care aştept un răspuns serios şi documentat - cei care au promovat zilele astea examenul de trecere din corpul subofiţerilor / agenţilor în corpul ofiţerilor, primesc grade începând cu sublocotenent / subinspector, sau, conform "tradiţiilor" lui Oprea, ie după vârsta avută?
Back to top
pompier1965
Tue Aug 29 2017, 03:47PM
Registered Member #11235

Da este o intrebare buna si asta si eu sunt curios ....desi as merge pe grade mai mari...mai ales ca stiu unii care au luat examenele pe functii de colonel ....acum ...merge sublocotenent pe functie de colonel ??
Back to top
truepride
Tue Aug 29 2017, 04:46PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nefind intrebarea adresata ograzii Mapn, nu cred ca ajuta foarte mult reglementarile de acolo.Am observat totusi o chestiune cand din intamplare acum ceva timp am vazut niste anunturi pentru ofiteri, sursa externa, IT&C ce urmau a fi incadarti in MAI, arma* politie. Un tabel in care vechimea in munca era echivalata in grade. Deductio logicum niste persoane urmau a fi incadarte in MAI, politie direct cu gradul profesional comisar pentru 20 de ani experineta in domeniu. Chestiunea asta mi se pare fundamental eronata.
Parerea mea.

*zic arma ca ma obliga o formulare inepta a legii
Back to top
Terentius
Tue Aug 29 2017, 05:20PM
Terentius
Registered Member #2186

Aici cu domeniul ăsta, IT&C este un caz particular, îmi aduc aminte că io am mai comentat pe tema asta, era un anunţ cu angajări la STS, anunţ care se tot repeta. Datorită discrepanţelor între salariile oferite de piaţa muncii şi salariul unui ofiţer debutant, probabil nu venea nimeni de calitate. Pe seceta asta, cred că au ales să ridice coeficienţii / gradul funcţiilor, ca să le facă atractive. Şi e vorba de douăj-de ani vechime ÎN DOMENIU, nu doăzeci de ani vechime la manutanţă, dintre care ultimii 4 student la Bioterra la ID. Reiau, e un caz particular.
@pompier1965: dacă ce spui tu cu examen luat pe funcţii de colonel e real şi nu e gargară, asta e un abuz şi o bătaie de joc cu dedicaţie, chestii care, într-o lume normală, ar trebui sancţionate cu legea în mână.

[ Edited Tue Aug 29 2017, 05:24PM ]
Back to top
truepride
Tue Aug 29 2017, 05:46PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu am spus de vechime in productia painii, cred si pana acum nu am gasit argumentul care sa imi schimbe opinia ca gradele au o importanta deosebita in perceptia asupra instituiei atat personalui intern cat si extern. Banii nu cred ca pot servi drept motivatie pentru abordarea asta. La fel ca si emisia de moneda fara temei justificat se creeaza o inflatie de grade care ne va musca de fund in ceva timp.Cine va sta in sistem sau va intra in sistem nu cred ca are in vedere resursa financiara in primul rand. Parerea mea, ca daca eram destept, trageam si eu pe langa un notar ori un avocat reputat...
Back to top
Klaus
Tue Aug 29 2017, 07:35PM
Registered Member #3279

Toti subofiterii si MM trecuti in corpul ofiterilor incep de la gradul de sublocotenent, nu am intalnit cazuri de subofiteri/MM care sa se incadreze la exceptia prevazuta in art. 3, alin. (2) din Anexa nr. 6 la OMAI nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unităţile militare ale Ministerului Afacerilor Interne: Maistrului militar/subofiţerului care îndeplineşte condiţiile legale pentru trecerea în corpul ofiţerilor i se acordă, indiferent de vechimea în activitate, gradul militar de sublocotenent/aspirant, cu excepţia situaţiei în care are o vechime anterioară în specialitatea dobândită pe timpul studiilor superioare absolvite, raportat la atribuţiile din fişa postului, cărora li se acordă grade militare conform alin. (1) lit. a). Si treaba asta se facea in ultima vreme inclusiv cand se lucra dupa vechiul OMAI nr. 665/2008.
A trecut moda cand trecerea in corpul ofiterilor se facea functie de vechimea ca militar, ajungandu-se la acordarea de grade si de ofiter superior. Prima data s-a aplicat la politisti, dupa care s-a extins si la militarii din MAI.

Cat despre incadrarea cu grade pe functii prevazute cu grade mari, gen colonel, nu mai sunt vechile bariere (cu cel mult 2 grade sub gradul functiei), un sublocotenent putand accede la o functie prevazuta cu grad de colonel. Un exemplu - LINK Functia precis este de colonel, iar la conditii este scris ca se accepta candidati cu gradul de sublocotenent.
La fel este si la politisti - LINK
QED

[ Edited Tue Aug 29 2017, 08:03PM ]
Back to top
pompier1965
Tue Aug 29 2017, 09:30PM
Registered Member #11235

Posturile din link uri sunt pentru ofiteri in activitate,nu pentru trecere in corpul ofiterilor.Ma poti ajuta cu alin 1 lit a de care spui?
Back to top
Klaus
Tue Aug 29 2017, 11:10PM
Registered Member #3279

pompier1965 wrote ...

Posturile din link uri sunt pentru ofiteri in activitate,nu pentru trecere in corpul ofiterilor.Ma poti ajuta cu alin 1 lit a de care spui?

Link-urile sunt pentru exemplificare ocupare functii de colonel/comisar sef de catre sublocotenenti/subinspectori, subiectul discutiei de mai sus.

In rest eu nu spun nimic (de la mine), am dat copy+paste din OMAI. Detalii gasesti in LINK
Back to top
pompier1965
Thu Aug 31 2017, 05:58PM
Registered Member #11235

Am vazut multumesc dar despre asta eram doar curios.pe mine ma intereseaza cand ii avanseaza ...eu as vrea sa ies la pensie poate prind vre un post
Back to top
djebel
Fri Sep 01 2017, 09:16AM
Registered Member #3603

Un coleg a așteptat 6 luni trecerea în corpul ofițerilor. Dar, cu seceta asta (citește pensionări) , s-ar putea să dureze mai puțin.
Back to top
pompier1965
Mon Sep 04 2017, 01:47PM
Registered Member #11235

Deci nu se stie cand se va face trecerea in corpul ofiterilor....dar posturile se elibereaza imediat ? Ma refer la cele ramase de cdt echipaj,gis etc
Back to top
Klaus
Mon Sep 04 2017, 07:55PM
Registered Member #3279

pompier1965 wrote ...
Deci nu se stie cand se va face trecerea in corpul ofiterilor....dar posturile se elibereaza imediat ? Ma refer la cele ramase de cdt echipaj,gis etc

Sper sa fi inteles bine intrebarea - pentru subofiterii care au luat examenele de trecere in corpul ofiterilor incadrarea pe noile functii se va face incepand cu data precizata in ordinul de personal. Pana atunci ei vor fi platiti pe vechile functii, chiar si cu examenele luate. Tot cu aceeasi data se elibereaza functiile de subofiteri pe care ei le ocupau si se poate trece la nivel de ISU pentru organizarea activitatilor care premerg numirile pe functii cu coeficienti mai mari - examen sau concurs.
Daca intrebarea se refera la alte functii libere, dar neincadrate, ocuparea lor este de competenta sefului ISU sa declanseze procedurile.
Back to top
pompier1965
Mon Sep 11 2017, 09:25AM
Registered Member #11235

Deci nimic nou sub soare pe aici ....cred ca plec la pensie asa ....desi ma avantaja o functie vreo 6 luni macar ...
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF