Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
Legea securitatii nationale
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
echo
Fri Apr 27 2007, 06:54PM

Registered Member #43

bre nenicilor, care va mai bagati la pariu? ca ne provoca fratele seven pe chatbox (si mai vreau sa mai beau niste beri) !lol

Eu zic ca trece pachetul in luna asta de suspendare, cu mici modificari. M-as incumeta si la pariu pe modificari. !lol
Back to top
dorobant
Fri Apr 27 2007, 07:57PM

Registered Member #457

... la art.3 (10) pct. "a" ... ma intreb care ar putea fi citez "generate de acţiuni ale serviciilor adverse de informaţii" acele servicii adverse! Unde ne putem adresa pentru a afla, ca sa ne ferim de ele!
Back to top
Wittmann
Mon Apr 30 2007, 11:21AM
Registered Member #173

CEDO a constatat ca Legea 51/1991, care permitea procurorilor sa intercepteze abuziv convorbiri telefonice private, nu este conforma cu Conventia Europeana

Referitor la hotararea Dumitru Popescu impotriva Romaniei (Nr. 2), acesta a apreciat ca dreptul la respectarea vietii private i-a fost incalcat datorita interceptarii convorbirilor sale telefonice. "In ceea ce priveste articolul 6, acesta a fost invocat deoarece reclamantul a considerat ca a fost condamnat pe baza unor mijloace de proba (ascultarile telefonice) care nu au fost obtinute conform dreptului intern si articolului 8 din Conventie. In privinta articolului 6 din Conventia Europeana, Curtea a constatat ca acesta nu a fost incalcat. Insa, referitor la articolul 8 din Conventie, Curtea de la Strasbourg a constatat ca acesta a fost incalcat datorita faptului ca Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala nu este conforma cu Conventia Europeana, intrucat nu asigura un grad minim de protectie impotriva arbitrariului, cerut de acest articol al Conventiei. Astfel, Curtea a aratat lipsa de independenta a autoritatii competente (procurorul) pentru autorizarea ascultarilor, lipsa unei limite temporale stabilite de lege, absenta oricarui control a priori sau a posteriori al masurii de ascultare a convorbirilor de catre un judecator. Astfel, CEDO a evidentiat faptul ca dreptul intern nu obliga nici serviciile secrete, nici procurorii sa depuna la dosarul de urmarire penala documentatia care a stat la baza solicitarii, respectiv autorizarii interceptarilor. CEDO a observat si inexistenta garantiilor pentru protejarea caracterului intact si complet al inregistrarilor si distrugerea lor, evidentiind faptul ca legea nu obliga procurorul sa precizeze numarul de telefon ascultat si nici nu prevedea situatiile in care informatiile obtinute prin interceptarea convorbirilor telefonice puteau fi distruse", se mai arata in comunicatul MAE referitor la decizia CEDO. Curtea Europeana a aratat, potrivit Mediafax, si lipsa de independenta a autoritatii care ar fi putut sa ateste realitatea si fiabilitatea inregistrarilor, intrucat aceasta era SRI, aceeasi autoritate care era insarcinata cu interceptarea comunicatiilor, Curtea apreciind ca este necesara existenta unei autoritati publice sau private independente de cea care a efectuat ascultarile. "Curtea a salutat modificarile legislative indicate de Guvern in observatiile sale, dar a reliefat faptul ca acestea au fost introduse ulterior momentului faptelor. CEDO a constatat si faptul ca, in ciuda modificarilor aduse Codului de procedura penala, si in prezent masuri de supraveghere pot fi dispuse de procuror, conform procedurii prevazute de articolul 13 din Legea nr. 51/1991, care nu a fost inca abrogata, aratand si faptul ca, intr-o decizie recenta, Curtea Constitutionala a statuat ca acest articol este in conformitate cu prevederile Constitutiei, invocand caracterul special al Legii nr. 51/1991. In ambele hotarari, Curtea Europeana a decis sa nu acorde reclamantului nicio suma cu titlu de satisfactie echitabila, in opinia sa constatarea incalcarii articolelor 3 si 8 din Conventie reprezentand o reparatie suficienta."
Back to top
enforcer
Fri May 04 2007, 10:27AM
Registered Member #293

[http://www.gardianul.ro/2007/05/04/editorial-c27/legile_secu_un_accelerat_senatul_ultima_gara-s94077.html] ?!

[ Edited Fri May 04 2007, 10:30AM ]
Back to top
Altair
Fri May 04 2007, 12:25PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Deci pana la urma vor sa o treaca asa cum era prezentata in emisiune?Jesus!
Apropos ca mi-a mai atras ceva atentia.Stimatul prim ministru nu a comis cumva un act de tradare in conditiile in care a cerut mai mult sau mai putin direct demisterea presedintelui,persoana in fata careia a depus juramantul?SI in caz ca presedintele ar fi demis,nu ar fi lovit de nulitate acest juramant si deci intregul guvern ?! :|
Back to top
enforcer
Fri May 04 2007, 03:40PM
Registered Member #293

gura pacatosului adevar graieste
Back to top
enforcer
Wed May 09 2007, 07:51AM
Registered Member #293

se pare ca se ingroasa gluma [code][http://www.gardianul.ro/2007/05/09/actualitate-c24/contract_prenuptial_psd_ia_tvr_pnl_ia_sie-s94320.html/code] . de fapt e de stiut ca atunci cind apele sunt tulburi gunoaiele ies la suprafata.
Back to top
batranu
Wed May 09 2007, 08:51AM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Oameni buni, am trait sa o vad si pe asta. Pe drumul spre Ploiesti, e pe dreapta la un moment dat un panou d'ala marele, albastru la culoare (al cui o fi???? ?! ) pe care era poza lu' nea' Baselu si un NU mare rau. Fratilor, eu stiam ca o campanie electorala se desfasoara cu "VOTATI branza" si nu cu sloganul "NU VOTATI cascavalu'". E rau de tot daca am ajuns pe aici si chiar nu prea stiu cum sta treaba cu legea.
Si apoi, am intrat cumva in vreo campanie electorala si nu stiu io???? Parca nu vin alegeri, ci un amarat de referendum, la care oricum se "banuiesc" rezultatele. E prevazuta campanie electorala pentru asa ceva?! Chiar imi pare rau ca din mers nu am avut posibilitatea sa-i fac o pozna, ca merita vazuta.
Back to top
om simplu
Wed May 09 2007, 09:03AM
Registered Member #298

bre batrine, te faci ca nu stii ca traim in tara in care da e de fapt nu si invers, unde legea e nelege si invers, unde meritul e nemerit si invers, unde prim ministri sunt invers si invers....

iar ma pacalesti :-)
Back to top
batranu
Wed May 09 2007, 11:41AM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Da mai om simplu. Dar sunt un optimist de felul meu (in primul rand) si sper la mai bine.
In al doilea rand sunt roman si ma doare rau cand vad curvasaria de la nivel inalt
Back to top
mihai
Wed May 09 2007, 12:52PM
Registered Member #153

echo wrote ...

bre nenicilor, care va mai bagati la pariu? ca ne provoca fratele seven pe chatbox (si mai vreau sa mai beau niste beri) !lol

Eu zic ca trece pachetul in luna asta de suspendare, cu mici modificari. M-as incumeta si la pariu pe modificari. !lol

mie mi-a zis mama in copilarie sa nu joc niciodata carti cu un tip pe nume "doc",sa nu mananc la un restaurant pe nume "la mama" si sa nu fac pariuri cu un tip ce-si spune "echo"
Back to top
ex-ad
Wed May 09 2007, 10:53PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

batranu, se numeste campanie negativa si se practica dintotdeauna in lume, in diferite forme. E mai usor sa dai cu pietre, decit sa iei pietrele si sa construiesti ceva cu el. Se bazeaza pe apetenta pentru circ a stupid people si nici in ziua de azi n-a ajuns sa atinga forme prea rafinate fiindca nu e nevoie.

Eu o numesc jungle campaign si recunosc faptul ca atunci cind nu ai la dispozitie profesionisti in domeniu (iar in Romania nu exista), este chiar indicat sa folosesti asemenea strategii.
Back to top
batranu
Wed May 09 2007, 11:01PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Dar e prea josnic, d-na Daniela. Toate valorile umane sunt calcate in picioare si terfelite. La nivelul la care se pretind acesti oameni, ar trebui sa se gandeasca si la omul de rand, ce vede si ce intelege.
Stiu, sunt mai mult decat idealist, dar ma doare sufletul cand vad cum sunt incalcate cele mai elementare norme de bun simt.
Back to top
Altair
Wed May 09 2007, 11:18PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Pai daca era cu NU banuiesc ca era pro Base nu? Ca aici la noi prin si pe langa Arad s-a umplut de panouri publicitare albastre din alea mari pe care scrie ca s-a schimbat ca e obsedat de putere si inca ceva si sa votam DA.
Back to top
om simplu
Thu May 10 2007, 01:11AM
Registered Member #298

jungle campaign = jungle Romania = orice fara lege = jungla !

ne doare pe multi batrine, da asa e in democratie cu dureri la inceput, si cu optimism si bine la sfirsit (si eu sunt incurabil de roman optimist).

"Romani, votati NU !"

ps

altair>au pus panouri si la Pincota ? mai e trenuletul electric ?

[ Edited Thu May 10 2007, 01:16AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF