Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Diverse :: De toate pentru toti

<< Previous thread | Next thread >>
Filme
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
DESTEPTUL
Sun Feb 15 2009, 07:16PM
DESTEPTUL
Registered Member #1011

Va recomand cu toata inima un super film.Pe mine m'a incantat.Abia ce am ascultat coloana muzicala finala!Un film bazat pe realitatea cruda al muncii informative.Norocul meu e ca nu am treaba cu aceasta munca, chiar daca mi-as fi dorit vreodata...
"Nothing But The Truth" este un thriller scris si regizat de catre Rod Lurie. Povestea se concentreaza in jurul unei reportere de ziar (Kate Beckinsale) care ii pune bete in roate unui agent CIA, iar apoi este intemnitata pentru ca refuza sa-si dezvaluie sursa.
David Schwimmer il interpreteaza pe sotul lui Beckinsale, care isi sustine initial sotia in decizia de a nu da nume, dar apoi incepe sa regrete faptul ca a incurajat-o sa aleaga un principiu in ciuda familiei.

Angela Bassett joaca rolul unui editor sef al ziarului din Washington, unde lucreaza personajul lui Beckinsale, iar Noah Wyle rolul avocatului desemnat s-o apere.
Din distributia filmului mai fac parte si Matt Dillon, in rolul procurorului, Vera Farmiga ca si agentul CIA si Alan Alda, care interpreteaza un avocat care incearca sa o elibereze pe reportera din inchisoare.

Nothing But The Truth pune in discutie cazul REAL fratilor, al lui Valerie Plame, al carei statut la CIA a fost expus in media dupa ce sotul ei, diplomatul Joe Wilson, a publicat un articol in New York Times, in care incrimina administratia americana de manipulare pentru a justifica invazia Irakului.
Back to top
caron_93
Sun Feb 15 2009, 08:46PM
caron_93
Registered Member #1361

Eu sunt mai nou pe aici. Un film in care se poate vedea ca un razboi cu final indecis este de fapt un razboi pierdut este "Tunnel Rats". Un film foarte crud fara priza la publicul american, cotat nota 4 pe IMDB. enjoy

Back to top
Pârvu Florin
Sun Feb 15 2009, 10:10PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Road to Guantanamo
LINK
Nu cred ca am vazut un film care sa exprime mai bine incalcarea principiilor in numele carora au fost declansate doua razboaie si au murit zeci? sute? de mii de oameni....
Back to top
JC Denton
Sun Feb 22 2009, 06:56PM
Addict
Registered Member #1332

Valkyrie (Operatiunea Valkyrie)
Productie : U.S.A
Year : 2008
IMDB Rating : 7,4/10.
Gen : Drama\ War.
Starring : Tom Cruise, Bill Nighy, Eddie Izzard, Terence Stamp,
Tom Wilkinson, Carice van Houten, Kenneth Branagh.

Trailer

IMDB

“We have to show the world that not all of us are like him. Otherwise, this will always be Hitler’s Germany.”

Dupa o serie de filme mai putin reusite, am vazut in sfarsit aseara un film bun. Un film cu intriga, actiune, personaje interpretate impecabil, un film fidel adevarului istoric care aduce in lumina fata ascunsa, inabusita a Germaniei naziste. Ii vedem in sfarsit pe aceia care s-au opus, care au realizat ca Fuhrer-ul nu era altceva decat un om bolnav cu ambitii devastatoare, care si-au dorit sa lupte pentru Germania, nu pentru Hitler. Pana la acest moment erau multi, printre care si eu, care nu stiau ca nu mai putin de 15 atentate la viata lui Hitler au fost impiedicate. Ultimul, Operatiunea Valkyrie a fost poate cel mai aproape de reusita si numai un noroc chior l-a salvat pe dictator. Desigur, nu putem sa nu ne gandim ca, daca ar fi avut succes, istoria si harta lumii ar fi aratat altfel astazi. E interesant de remarcat ca oamenii merg si la filme carora le cunosc prea bine sfarsitul. Titanic, King Kong, Troia, au marcat semnificativ la box office si asta pentru ca nimeni nu se ducea sa vada ce s-a intamplat ci cum s-a intamplat. Acelasi lucru este valabil si in cazul Valkyrie. Dat fiind ca Hitler a trait bine mersi pana pe 30 aprilie 1945 (in timp ce operatiunea a avut loc in 1944) putem singuri trage concluzia ca intreg planul a esuat. Dar in film, nu despre asta e vorba. In schimb, ni se infatiseaza oameni cu un ideal, nationalisti pana in maduva oaselor dar convinsi ca Fuhrer-ul nu este raspunsul pentru o Germanie “sacra”. In prim plan este colonelul Claus von Stauffenberg interpretat de Tom Cruise. Desi actorul nu este neaparat pe placul meu in general, el reuseste sa creeze o imagine puternica, veridica a personajului sau. Pe langa asemanarea izbitoare, Cruise joaca excelent. Colonelul Stauffenberg a luptat pentru Germania in Tunisia, unde in urma unui atac si-a pierdut mana drepta, 2 degete de la mana stanga si ochiul stang. Loialitatea sa fata de Hitler isi pierduse de mult din intensitate, dar in urma mutilarii sale pe campul de lupta decide sa actioneze, prin orice mijloace pentru a scapa Germania si Europa de tiran. Din fericire pentru el, nu este singurul cu aceasta idee. Astfel se intalneste cu un grup de rezistenta, format chiar din cativa generali si politicieni “sustinatori” ai lui Hitler care comploteaza de mult timp sa il inlature pe Fuhrer. Ultimul lor plan esuase si se straduiau sa gaseasca unul nou care sa ii elimine atat pe Hitler cat si pe Himmler, seful SS. Ceea ce Stauffenberg observa este ca acestia nu aveau idee in legatura cu ceea ce vor face dupa asasinatul dictatorului si le aduce aminte ca SS-ul si armata ii vor executa fara prea mult timp de gandire. Astfel intra in scena Operatiunea Valkyrie, initial creata pentru un caz de urgenta nationala, in care armata era convocata si trimisa sa stapaneasca o eventuala revolta din partea muncitorilor din statele ocupate. Stauffenberg aduce cateva “modificari” operatiunii si reuseste sa obtina semnatura lui Hitler. Astfel, noul plan urma sa mobilizeze armata catre Berlin unde trebuiau arestati toti membri SS si acuzati de asasinat. Apoi intreg guvernul ar fi fost asediat iar noua conducere isi intra in drepturi. Privita in ansamblu, Operatiunea Valkyrie poate fi numit poate cel mai meticulos si mai bine pus la punct plan dintre atentatele la viata lui Hitler. O bomba urma sa fie detonata chiar in “Barlogul Lupului”, chiar langa Fuhrer, lasandu-i acestuia un minim de sanse la supravietuire. Se spune ca rezistenta mesei a fost cea care i-a salvat viata. In fapt, factorii au fost multipli, circumstantele foarte putin, dar in acelasi timp suficient de diferite de ceea ce fusese estimat, iar norocul de partea lui Hitler. Ce a urmat este lesne de inchipuit. Participantii la rezistenta au fost “judecati” in pripa si executati unul cate unul. 9 luni mai tarziu Germania nu a mai putut face fata Armatei Rosii iar Fuhrer-ul s-a sinucis impreuna cu “proaspata” sa sotie, Eva Braun. Actiunea filmului este trepidanta, rapida, coerenta, naucitoare. Vedem ca Germania a insemnat mai mult decat lagare de concentrare si razboi sangeros. Realizam ca au existat oameni dispusi sa-si sacrifice viata pentru tara lor, asa cum ar fi trebuit sa fie (tara, nu oamenii). Iar altii au avut suflete meschine si prea putin curaj sa faca ceea ce simteau ca trebuie facut. Ajungem la un moment in care ne intrebam daca tradarea este intr-adevar asasinatul Fuhrer-ului sau mai degraba executia celor care complotau pentru asta. De remarcat actorii din plan secundar, printre care Bill Nighy (in cel mai serios rol in care eu personal l-am vazut vreodata), Kenneth Brannagh, Carice van Houten, Tom Wilkinson, Terence Stamp. Ei isi sustin personajele admirabil, fara accent nemtesc de duzina, fara exagerari inutile dar cu pasiune debordanta. Si parca vezi in ei undeva, adanc, mandria celor care si-au sacrificat viata pentru Germania sacra. Mergeti sa vedeti un film cu o concluzie naucitoare:

“You can serve Germany, or the Fuhrer. Not both!”

[ Edited Sun Feb 22 2009, 08:40PM ]
Back to top
ronin
Sun Feb 22 2009, 07:35PM
Registered Member #70

Cate putin din viata "voastra" !

LINK

LINK

LINK

LINK

LINK
Back to top
ex-ad
Sun Feb 22 2009, 09:58PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Valkyrie va urma saptamina viitoare la Filmul saptaminii...
Back to top
spk
Sun Feb 22 2009, 10:12PM
primum non nocere

Registered Member #537

body of lies
the hunted (vechi dar bun)
serialul 24 (toate sezoanele)
Back to top
Witt
Wed Mar 11 2009, 09:07PM
Witt
Registered Member #168

"Taking Chance"
Un film bazat pe fapte reale, prin care, zic eu, americanii isi prezinta multumirea si onoreaza memoria militarilor cazuti in razboi. Pe cand vom vedea asa ceva si la noi?
Inteleg parerea unora cum ca pe ei nu ii apara soldatul din Irak, inteleg ca in fond e o meserie pe care militarul o face din proprie intiativa, inteleg ca nu e treaba noastra sa fim in Orientul Mijlociu dar oamenii astia inteleg ca daca un om e gata sa moara pentru o cauza difuza ca terorismul international, de cate ori ar fi in stare sa moara pentru tara lor, in caz de...? Iar, si iar, si iar...

[ Edited Wed Mar 11 2009, 09:14PM ]
Back to top
mercurie
Wed Mar 11 2009, 11:13PM
Registered Member #1034

Push (2009). Cine doreste sa inteleaga ce inseamna un banal agent, al oricarui servicu de informatii din lumea civilizata.....Eliminati scenele de telechinezie exagerata si aveti dimensiunea exacta a agentului modern...
Back to top
ex-ad
Wed Mar 11 2009, 11:17PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Band of brothers - as vrea sa incep sa-l bag si pe site, inclusiv cu S6 bonus, desi e destul de maricel serialul...
Back to top
Altair
Thu Mar 12 2009, 12:29AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

sefa,cu ala ma ungi pe suflet.
SAS,oare nu nu reusim sa cristalizam o astfel de cultura si in tara noastra.daca ma duc maine in america pe strada in uniforma romaneasca,oamenii ma vor opri si imi vor spune "thank you for what you are doing",chit ca nu stiu unde e romania,dar stiu ca suntem "acolo" cu ai lor.daca fac treaba asta in romania,oamenii se uita la mine si dupa ce trec rad pe sub mustata si zic "ce fraier...".adica chetia asta nu e cool,nu e in tendinte cu ondenismul si "valorile" promovate de iri,pasat,sexi braileanaca, poponet si louis vuiton.cateodata mi-e ciuda ca iubesc aceasta tara prea mult (desi nu merita) incat nu ma duc sa lupt pt alta care m-ar aprecia.

scuzati offtopicu,da a trebuit sa mai dau drumu la supapa.
Back to top
ex-ad
Thu Mar 12 2009, 12:40AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

am strins pentru site o colectie inteaga de filme si documentare (traiasca trackerele private!), dar abia am timp sa le prelucrez pentru streaming... hai ca usor usor le vedem pe toate...
Back to top
Witt
Thu Mar 12 2009, 10:44AM
Witt
Registered Member #168

Asa e Altair. Prea putini români, în special tineri, tratează drapelul altfel decât o bucată de pânză şi prea puţini au o postură demnă la auzul imnului.

Ca sa fiu, on-topic, să vedeţi şi documentarul cu acelaşi nume, difuzat pe PBS
Back to top
ronin
Fri Mar 13 2009, 07:38PM
Registered Member #70

Ronin-movie !

LINK

Back to top
Altair
Sat Mar 14 2009, 03:10AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

We were soldiers.E mai vechi,dar pe acelasi calapod cu Saving private Ryan si Black Hawk down.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF