Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Proiect SEMPERFIDELIS :: Infiintare, activitati, proiecte, programe

<< Previous thread | Next thread >>
Poligon de tir indoor
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Uomu
Mon Feb 15 2010, 12:44PM
ofiter (r)
Registered Member #1055

Asta am de gand si eu sa fac cu toate ca stii cum e cu virginitatea. Este greu de probat si uneori este chiar incomoda.
Back to top
ronin
Mon Feb 15 2010, 01:23PM
Registered Member #70

PKM - in poligon.

Back to top
Boribum
Mon Feb 15 2010, 01:46PM
boribum
Registered Member #2395

Eu am idee lucrativa,dar nu stiu în ce masura se poate pune în practica aici : un parteneriat cu un poligon militar (cel de la Domnesti,ca tot e vorba de zona aia),si o societate comerciala care ar avea instructori de tir si dreptul de a detine arme militare cu glont.

Pe de o parte,într-un contract inteligent facut,MApN-ul nu ar avea decât de câstigat.Pe de alta parte,sunt convins ca multi ar dori sa poata trage cu pistolul,pistolul-mitraliera si mitraliera. Nu stiu dacalegislatia permite,dar si daca s-ar calcula pretul la cartusul tras,si tot ar fi rentabil. În plus,cei care ar veni nu ar trbui sa aiba neaparat permis portarma.Si ei constituie,totusi,o mare masa de potentiali clienti. Încadrati asa cum trebuie,ar fi OK.

Un poligon necesita investitie mare,si sa-l faci doar pentru cei care au arma cu glont (si drept de port,desigur) nu cred ca e foarte rentabil. Politistii merg la poligoanele lor,si ca sa faci concurenta acelor poligoane...trebuie sa investesti mult-mult-mult. Ca sa nu mai spun ca daca am chef sa trag si am arma (nu am !),ma duc prin munti si trag pâna ma prinde padurarul .Bacsisul pentru el e mai mic decât cotizatia la poligon,si mai fac si o plimbare.

Back to top
Mihais
Mon Feb 15 2010, 02:35PM

Registered Member #2323

Continuand pe linia lui Boribum,daca aduci ceva arme moderne ai succes asigurat.Cine din armia noastra a tras cu Steyr,G36 sau Barret cal .50BMG?Romanul,civil sau militar a vazut astea doar in filme(astia care sunteti exceptii pe aici pe forum nu sariti pe mine,va rog frumos ).Mai ramane problema cu MApN.Sau cine stie ce chichita legislativa.

p.s Daca legea nu e o problema,dar MAN-ul da,campuri pe care sa amenajezi un poligon in care sa tragi cu toata gama se gasesc gramada.E mai ieftin sa iei 15-20ha si sa le amenajezi la o ora de mers cu masina decat sa torni betoane in Bucuresti.
E drept nu mai e indoor e outdoor,dar tot poligon.

[ Edited Mon Feb 15 2010, 02:36PM ]
Back to top
Uomu
Mon Feb 15 2010, 06:46PM
ofiter (r)
Registered Member #1055

M-am gandit si la un asfel de teren unde sa ai si talere si sa poata venii si cei ce vor sa se vopsesca sau piste cu bile airsoft intre ei. Insa mi-ar placea sa ma asociez cu cineva care sa aibe competente similare mie.
Back to top
emi
Mon Feb 15 2010, 07:32PM
emi
Registered Member #1691

putin offtopic:
LINK
loc de joaca, inclusiv airsoft.
Back to top
Anadir
Mon Feb 15 2010, 09:25PM
Registered Member #615

nu stiu daca e bine sa faci asa un mix intre toate si tir si airsoft si paintball. Nu cunosc exact insa paintball-ul nu cred ca mai e la mare cautare, iar airsoftul se joaca in diferite locatii parasite sau la padure. Adica mie ca jucator de airsoft mi-ar placea sa am un teren misto amenajat si de cqb si de milsim dar nu cred ca ti-ai scoate banii prea repede, dar merge incercat mai ales ca au inceput demersurile la cei de la ministerul tineretului si sportului in vederea inregistrarii airsoftului ca sport oficial..

iar in legatura cu poligonul - daca vrei sa faci bani trebuie sa fie accesul liber la civili - parerea mea(vorbeam acum o luna cu un instructor de la UTI de la poligon si imi zicea ca are cativa maniaci si maniace care vin saptamanal in poligon si trag vreo 2-3 cutii de cartuse) si sunt multi civili doritori (numai eu am trimis 6 prieteni care pana de sarbatori au mers de cateva ori la poligon)

iar ce zice Mihais in legatura cu armele automate ar fi prea frumos.. dar nu cred ca e posibil la uti si la tunari nu au decat pistoale.. la UTI am intrebat daca pot sa aduca un Mp5 si nu stiau sigur daca au voie.. dar mai stii..

oricum eu iti doresc mult succes.. mi-ar placea sa pot sa te ajut dar mai mult decat sa-ti aduc clienti atunci cand o sa fie gata nu prea am cum

Back to top
Mihais
Mon Feb 15 2010, 09:47PM

Registered Member #2323

Dom' Boribum si Ronin sunt de vina,ei au inceput cu mitralierele.
Chestia e ca nu prea vezi poligoane indoor in care sa se traga cu altceva decat cu pistoale.Deci si sa vrea cei de la UTI nu pot(legile nu le discut,pt. ca nu am competenta).Daca vrei sa folosesti o arma militara trebuie musai afara.Daca vrei sa tragi cu o arma cu luneta iti trebuie lungime de macar 800m.Daca se poate si mai lung,cu atat mai bine.Amu,luat fiind eu de val,chiar incepe sa ma mance spiritul antreprenorial.Am putea sa includem subiectul pe agenda de discutii la o intalnire?Ocazie cu care am un motiv in plus sa vin sa va cunosc .

[ Edited Mon Feb 15 2010, 09:50PM ]
Back to top
SAS
Mon Feb 15 2010, 09:59PM
Registered Member #2168

Off-topic: e excelent acolo Emi! Bravo pt ideea de a posta despre ei!
Back to top
Boribum
Tue Feb 16 2010, 12:06AM
boribum
Registered Member #2395

HK USP Match wrote ...

M-am gandit si la un asfel de teren unde sa ai si talere si sa poata venii si cei ce vor sa se vopsesca sau piste cu bile airsoft intre ei. Insa mi-ar placea sa ma asociez cu cineva care sa aibe competente similare mie.

Adica cineva care sa fie capitan în rezerva,doctor în inginerie si sa aiba 150.000 € ? Suna a anunt matrimonial,asta.

Sunt convins ca un poligon în care sa se poata trage cu Makarov-ul,AK-47,MTR si PSAL ar face bani mai repede decât ne imaginam. Ma gândesc câti civili n-ar plati bine pentru a trage un încarcator de AKM într-o gramada de cartofi sau pepeni. Vorbesc serios.

Chiar,care e legea care reglementeaza chestiunea asta ? Ca bani...se gasesc (capitani în rezerva,doctori ingineri...nu stiu)
Back to top
Mihais
Tue Feb 16 2010, 12:16AM

Registered Member #2323

Nea gugal zice LINK si LINK

Nu am vazut ceva care sa interzica in mod explicit ce a propus ACH.Dar eu si legile,baba si mitraliera.Astept opinii mai autorizate.
Desigur birocratia e crunta.Traiasca PCR-ul cui are.Dar fara cateva luni de zile nu cred sa scape cineva.

[ Edited Tue Feb 16 2010, 12:56AM ]
Back to top
Uomu
Tue Feb 16 2010, 06:43PM
ofiter (r)
Registered Member #1055

Se pare ca am incins spiritele si atsa-i de bine. La orastie este excelent pentru joaca, dar nu este genul meu de sat de vacanta.dupa modul in care isi tineau armele si in care curatzau incaperiile din scenariile de tragere, cei ce se jucau pe acolo nu mi-au parut f pregatiti in domeniul combat. Cred ca celui ce ii apartine comlexul este f potent, influent si mai egal decat noit toti la un loc.
Daca aveam 150.000 euro nu mai stateam cu mainile pe tastatura si ochii in monitor dorind sa ma asociez cu cineva.
Back to top
TL
Sat Mar 06 2010, 05:52PM
Registered Member #2700

Salutare!
Nu-i cine stie ce, dar este un inceput:
LINK
LINK
Toate cele bune, de la Cluj!
Back to top
Uomu
Sun Mar 07 2010, 10:38AM
ofiter (r)
Registered Member #1055

Felicitari Clujule
Miahis, anadir, aseara m-am vazut cu mai multi semperisti de seama la cafeneaua derby. Ati fost si voi? Boribum, s-a discutat multe despre importantele tale realizari externe. Felicitari. Pacat ca nu ai ajuns, mi-ar fi placut sa am onoarea sa te cunosc.
Back to top
un jandarm
Sun Mar 07 2010, 04:42PM
un jandarm
Registered Member #1163

Postati si voi unde mai sunt poligoane autorizate in zona Bucuresti/Constanta pentru a se face trageri cu armamentul personal...
Ce tarife se percep...Eventual un nr de telefon.
Unitatea mea face trageri la un poligon alat la vreo 80 km,undeva la Gumelnita/Oltenita...care nu mai este autorizat,si unde nu stiu daca mi se permite tragerea cu armamentul personal.
Poligonul din mun Calarasi a fost inchis pentru ca primarul a permis construirea langa el a unui supermarket PIC si a unuia Bricostore.
Mai mult a extins zona de intravilan,incluzand poligonul.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF