Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Intelligence-ul romanesc

<< Previous thread | Next thread >>
securiada
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
me
Tue Sep 12 2006, 07:50PM
me
Registered Member #11

adica ce vrei sa spui? ca madam monica trebuie protejata si sa nu i se desconspire dosarul de turnatoare daca l-a avut???
sau trebuie desconspirata de o persoana imaculata? eventual de coposu, daca ar fi posibil, nu?
Back to top
marius_v
Tue Sep 12 2006, 08:22PM
Registered Member #157

poate ar trebui- nu cred ca justitia are nevoie de asa scandal. traim intr-o tara in care scandalurile politice sunt la ordinea zilei(subliniez SCANDALURILE). si oricum nu cred ca voiculescul ar trebui sa arate cu degetul spre altii care poate nu au fost asa marsavi si securisti precum a fost el....
Back to top
me
Tue Sep 12 2006, 09:39PM
me
Registered Member #11

cred ca esti prea tanar. orice colaborare cu securitatea trebuie facuta publica cetatenilor. inclusiv a presedintelui daca se va putea dovedi (sunt de parere ca basescu nu putea sa aiba functiile pe care le-a avut fara sa fi colaborat cu securitatea. nu ca informator ci in calitatea pe care o avea). oricine a trait pe vremea aia stie ca asa era!
de ce voiculescu a fost marsav? am o parere foarte proasta despre el din alte considerente, dar nu cred ca a fost marsav. adica aia care, in 1987, le-au zdrobit mutrele muncitorilor revoltati de la Brasov au fost securisti buni iar voiculescu era marsav pentru ca era directorul unei intreprinderi care producea bani pentru ceausescu? nu stiu cu ce unitate de masura judeci tu lucrurile dar probabil ca esti un fan basescu si monica
te citez> "nu cred ca justitia are nevoie de asa scandal". cred ca justitia are nevoie de cel mai mare scandal din tara asta pentru ca este una dintre cele mai corupte institutii. judecatorii judeca dupa cum spun infractorii cu bani, dupa cum spun procurorii smecheri, dupa cum le sunt dictate interesele de catre notari, avocati, experti si altii. faptul ca avem un mare fanion rosu (mare cat steagul de pe palatul parlamentului) la integrare pentru justitie este clar ca justitia are mari probleme. UE nu va recunoaste hotararile judecatoresti din Romania ceea ce inseamna ca, daca instanta romaneasca, spre exemplu, va trebui sa protejeze conform legii un cetatean, o investitie, o marca (registered mark), printr-un proces judecat aici, hotararea ei nu va face nici doua parale. dar noi va trebui sa aplicam hotararile judecatoresti a celorlalti membri ai UE! capisci? adica se judeca Aversa SA cu nush ce firma din Anglia, si doar hotararea judecatoreasca de la Londra are temei, aia de aici nu. Cine crezi ca va fi avantaj in aceasta situatie???
faptul ca monica a fost colaboratoare a securitatii nu e un scandal politic. e doar inca un trist adevar...
Back to top
free sky
Wed Sep 13 2006, 08:10AM
Registered Member #4

Aseara, la National TV, vestitul Pavel Corutz a facut niste dezvaluiri fulminante. Pe mine m-a lasat interzis, a prezentat o cu totul alta fatza a Securitatzii. A recunoscut totusi ca directziile I si a VI sunt cele care au facut mult rau poporului, dar ceilaltzi ofitzeri din celelalte directzii chiar nu trebuie bagatzi in aceeasi oala cu acestia(din directziile I si a VI-a).
Back to top
me
Wed Sep 13 2006, 11:30AM
me
Registered Member #11

ete na, era normal sa isi apere locul de unde a mancat o paine calda atata amar de vreme. hai sa ne mai lase corut cu aberatiile lui de sandra brown. adica erau directii care bateau oamenii si directii unde te invitau la o sampanie si un piscot pentru socializare?
cei tineri au o imagine distorsionata asupra securitatii si cum vine un fost securist care stie sa vorbeasca, cum securitatea a fost mana cereasca pentru Romania. multi uita ca era mana dreapta a regimului totalitar care nu ar fi putut exista fara securitate.
am mai spus> securistii ne-au aparat ca nu cumva capitalismul sa navaleasca peste noi.
Back to top
Doru
Wed Sep 13 2006, 11:46AM
doru
Registered Member #14

Securisti buni,securisti rai,securisti stalinisti,securisti ceausisti,exista doar securisti comunisti,s-a schimbat regimul politic in 1965?Corut ce era sa spuna?Sa repudieze securitatea?A facut securitatea politie politica?Securitatea transpunea in practica politica PCR in domeniul sigurantei nationale asa cum face astazi SRI si SIE,cu o mica mare diferenta atunci era o dictatura iar astazi traim intr-o oarecare democratie.Securitatea a servit un regim politic si poporul,natiunea cum incerca sa ne sugereze Corut.A putut poporul sa aleaga liber regimul politic din Romania acelor ani?Categoric nu,si asta cu ajutorul substantial al "curatei "securitati.Prea curata securitate a inabushit in sange orice miscare politica ostila lui Ceausescu sau regimului,a inabushit in sange si miscarile sindicale ,Petrosani 1977 si Brasov 1987.In problema "dosariadei" cred ca s-a pus "carul inaintea boilor",condamnam moral informatorii,colaboratorii iar pe ofiterii de securitate si activistii de partid nu,este ca si cum ai condamna glontul ce l-a ucis pe un individ iar arma si cel a apasat pe tragaci nu.Lui Basescu ii trebuie o comisie de cercetare pentru a condamna comunismul de parca ar fi trait numai la Anvers.
Back to top
free sky
Fri Oct 27 2006, 08:08AM
Registered Member #4

Ete na ca si unul din cei mai infocatzi antiSECU a colaborat cu SECU. Bataiosul barbos de la Investigatzii de la Academia Catzavencu a fost un turnator de mana-ntai LINK. Ar fi bine ca acest personaj sa treaca pe linie moarta si sa lase ciocul mic, mic.
Back to top
mikhai
Mon Oct 30 2006, 11:11AM
Registered Member #209

bun nea asta de la academia catzavencu-ca a pus-o
cu ochii albastri e una-dar a juns acolo pe motive de
ciordeles...zice el:un furt,ceva minor.

putea sa aiba bunul simtz ca ,daca tot a comis-o,sa
taca-dar te apuca pandaliile cind vezi ce incordat e...

dar asta nu a fost in sistem,statul nu are o datorie
fatza de el.pina una alta,statul roman are continui-
ate in aceasta forma cel putzin ,si treaba statului
era sa asigure ca oamenii lui sa fie tratatzi corect,
in urma unei evaluari corecte.

s-a vorbit de directzia 1 -col ratziu.ca fiind impreuna cu
cp cele mai nocive.posibil.dar exista si contraexemple:
cind filajul din tm a documentat (audio si video) ca
popa tokes isi tragea lovele ca urmare a colaboararii
lui cu agentzi maghiari,dosarul a ajuns la iulian vlad
si apoi la tovarasu"-si s-a intors fara rezolutzie.nea
nicu se hiriise rau cu ungurii in noe 89,la arad,si acum
nu mai voia sa inceapa alt scandal.

si iata-l azi pe popa tokes...si pe marko bela,care e in
guvern,si pe altzi d-astia-nu secu are vina aici,ci
partidul(pcr,evident).

deci popa a scapat,e ok ,iar seful filajului din tm a
mers la necaz-ca au tras in popor!

stat incapabil si infidel si lume inculta.
Back to top
echo
Mon Oct 30 2006, 10:14PM

Registered Member #43

nu zice nimeni ca nu-i asa si nu zice nimeni ca dupa 89 popa tokes n-a facut rau tarii, dar daca nu erau kaghebistii si ungurii, acu' mai stateam inca la coada de 500 de oameni la oase si piine - ca securistii nostri n-ar fi facut nimic de capu' lor fiindca aia cu putere nu stateau pe 2000 lei vechi salariu.
Back to top
mikhai
Wed Nov 01 2006, 12:50PM
Registered Member #209

echo>si au mai fost si sirbii,care au colaborat la
acoperirea informativa a banatului,ca pergatire a
evenimentelor.

si se pare ca fiecare a avut ,pe linga alungarea lui
nea nicu,si agenda proprie.daca pe a ungurilor o cam stim-cam care o fi a sirbilor?in 1919,trupele sirbe
ocupau banatul pina la faget-si nu dadeau semne
ca ar fi vrut sa plece.

in rest,cred ca tot ar fi explodat mamaliga.am fost
martor la revolta de la brasov-in 1987-si la masurile
de securitate luate in roman sa ulterior.deja oamenii
nu mai puteau fi usor strunitzi-am prins odata o
minirevolta in ziua de salariu.

Back to top
ex-ad
Wed Nov 01 2006, 05:36PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

ah, sint de acord ca mamaliga ar fi explodat, dar o explozie necontrolata duce la dictatura militara sau similar... trebuia controlata

cit despre dosare, cine a gindit si pregatit povestea lu' 89 nu credeti ca a pregatit si suficiente back-up-uri dupa dosarele de scuritate? probabil o cpie integrala e la rusi, una pe la nemti, una pe la americani etc. .... mai ales ca asemenea lovituri istorice sint pregatite strategic, cu luarea in calcul a efectelor pe cel putin 10 ani...

zic si io...
Back to top
mikhai
Wed Nov 01 2006, 09:29PM
Registered Member #209

asta cu dosarele e tare.cei mai tari sint aia de n-au
deloc-lucra afara ca sef-dar nu are.of,of,mai,mai...

e un banc haios cu un tzigan lautar care s-a dus
,imediat dupa 1944,sa cinte la un chef de comunisti.
de unde a venit batut mar.si piranda da pe el,ca ce
a facut de a furat-o.asta zice ca un nea de acolo l-a intrebat:ba cioara,ai cintat la liberali?da la tzaranisti?
tziganul zice ca da.piranda ii reproseaza ca de ce
n-a tacut.dar tziganul spune ca nu cu astia aveau
atita treaba comunistii,ci cu legionarii.si l-au
intrebat iar comunistii:ba baragladina,la legionari
ai cintat?si tziganul a zis ca da.piranda zice"ba prostule
nu stiai ca astia ,legionarii cu comunistii,nu se
inghit deloc?ce n-ai zis:nu sefu,n-am cintat!la care
tziganul urla:cum,fa,sa zic ca nu,ca era totzi acolo!

asa ca:ce sa aiba ei dosare,daca ei erau cadrele?dar
daca ai o tzara mai fraiera,asa,si pofticioasa de
caterinca-de ce sa nu le arunci pisica?cit ei isi
sparg capetele,baietzii mai pun de una-alta.oricum,
dreptatea si alt lucru,dracu le-a vazut...
Back to top
ex-ad
Wed Nov 01 2006, 09:32PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

hahahaha.....e ca azi cu politichia...istoria se repeta - inca din preistorie
Back to top
batranu
Thu Nov 02 2006, 05:15PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Asta inseamna ca o sa ajungem sa vedem si noi dinozaurii????!!!!
Back to top
batranu
Thu Nov 02 2006, 05:15PM
SEMPER ACVILA
Registered Member #93

Vreodata?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF