Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
Pedeapsa capitala, o solutie buna?
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Tue Oct 09 2012, 10:23PM
Registered Member #3603

O intrebare pentru doamna Axinia, intrebare care tine de forma discursului si nu de fondul problemei (scuze pentru superficialitate). Am vazut ca folositi pluralul la persoana I: sunteti mai multe persoane cu aceleasi convingeri (eventual constituite intr-o asociatie) sau folositi pluralul autorului?
Back to top
criss-cross
Tue Oct 09 2012, 10:26PM
Registered Member #4853

off-topic ,ca nu ,,ma rabd"
Propun ca urmatorul fragment (fraza, eseu, referat,habar n-am ce poate sa fie) scris de d-na A xinia sa fie acceptat ca subiect de examen- limba romana la bac-ul de anul viitor, pentru a fi analizat sintactic si morfologic...
,,Si nu in ultimul rand, sa nu le scapam pe " doamnele de onoare " ale Justitiei romane, respectiv pe Monica Macovei, care pentru ea este mai scumpa viata unui caine decat viata omului, pe Codruta Kovesi, care impreuna cu procurorii din subordinea ei, asistau la comiterea de crime, noroc cu ambasada Japoniei ca i-a trezit, si nu ultima Alina Bica, secretar de stat in Justitie, care a militat si militeaza pentru reducerea pedepselor, ca de suntem o tara democratica... ca atare oamenii cad victime criminalilor iar ei criminalii sunt compatimiti de Alina Bica. "

[ Edited Tue Oct 09 2012, 10:26PM ]
Back to top
Boribum
Wed Oct 10 2012, 05:24AM
boribum
Registered Member #2395

Ce constat -dincolo de tot soiul de absurditati si atitudini nevrotice precum cele ale doamnei de mai sus- este ca aproape nimeni nu argumenteaza cu motivatii tehnice,economice,etice,logice si estetice un subiect care se preteaza foarte bine unei abstractiuni (deoarece nu face obiectul unei posibilitati reale). Ce mi se pare trist este nivelul de justificare. Nota bene : e vorba de persoane cu studii superioare,în plus.

"Pentru Patria noastra",cica. Mult sapun,multe carti si plimbari pe jos în aer liber. Pentru început.
Back to top
Boribum
Wed Oct 10 2012, 05:26AM
boribum
Registered Member #2395

criss-cross wrote ...

off-topic ,ca nu ,,ma rabd"
Propun ca urmatorul fragment (fraza, eseu, referat,habar n-am ce poate sa fie) scris de d-na A xinia sa fie acceptat ca subiect de examen- limba romana la bac-ul de anul viitor, pentru a fi analizat sintactic si morfologic...
,,Si nu in ultimul rand, sa nu le scapam pe " doamnele de onoare " ale Justitiei romane, respectiv pe Monica Macovei, care pentru ea este mai scumpa viata unui caine decat viata omului, pe Codruta Kovesi, care impreuna cu procurorii din subordinea ei, asistau la comiterea de crime, noroc cu ambasada Japoniei ca i-a trezit, si nu ultima Alina Bica, secretar de stat in Justitie, care a militat si militeaza pentru reducerea pedepselor, ca de suntem o tara democratica... ca atare oamenii cad victime criminalilor iar ei criminalii sunt compatimiti de Alina Bica. "

Nu stiu cum se cheama asta în gramatica (ba stiu!) dar cunosc denumirea medicala. Nu e de râs
Back to top
Axinia
Wed Oct 10 2012, 07:17PM
Registered Member #2088

Bravo, ati trecut testul.
Ma bucura / ne bucuram de faptul ca sunteti baieti destepti, sau... fete destepte.
Bine ati venit in " jocul " nostru.

Cat despre " rivanol ", " sapun, plimbari si multe carti... ", " locotenenta ", " doctora " si alte chestii..., va rog / va rugam... dati dovada de decenta. Nu va costa nimic.
Sunteti asa de preocupati de " gramatica " ( si este bine, nimic de zis ), incat ati uitat sa va intrebati: " de fapt ce se vrea sa se inteleaga din textul ... ".

Inainte de a " calca " pe un " teritoriu nou ", trebuie sa-l verifici,nu?

Toate subiectele postate de mine, de noi, sunt adevarate, deci nu sunt " umflaturi ".

Cat despre formulare..., despre greselile gramaticale..., bine merci, este un " joc " pe site-uri, un joc pe care il " joc " /" jucam ".

Nu ati fost singurii atrasi in acest " joc ".
Daca v-ati suparat, ne iertati.

Va rog / va rugam sa mai cititi mesajele mele / noastre, atat cele din urma cat si cele din prezent si viitor, si o sa gasiti multe, chiar multe adevaruri, pe care nu le " vedeti " de " greselile gramaticale ", cum spuse domnul / doamna de mai sus.

Deci... sa zicem ca " Adevarul zace mereu printre spini ". Dar, " Cine isi va baga mintea sa-l scoata la lumina ".
Vorba ceea: " cine stie sa citesca printre randuri, luminat la minte va fi...".

V-ati suparat? Nu cred, nu credem.
Ramanem prietene, prieteni? Ma bucur, ne bucuram.

Toata stima si tot respectul pentru: militarii armatei romane aflati permanent la datorie, pentru militarii din Serviciile Secrete, pentru jandarmii si politistii cinstiti si corecti. Cinste lor!

Tot respectul din parte mea / noastra si pentru cei de pe prezentul site.

Mergem inainte? Da.

" Pentru patria noastra! ".

( chiar daca nu le place unora...).

Axinia.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:45)
Axinia
Wed Oct 10 2012, 07:47PM
Registered Member #2088

Comentarii... nimic... vai ce pacat.
Va astept / va asteptam cu comentarii.

" Pentru patria noastra ".

( Chiar daca nu le place unora ).

Axinia.
Back to top
Boribum
Wed Oct 10 2012, 08:05PM
boribum
Registered Member #2395

Pai ce fie de comentat ? Aici e cu tratament medical,nu cu vorbe.
Back to top
Axinia
Wed Oct 10 2012, 08:22PM
Registered Member #2088

Va doresc, va dorim un tratament bine prescris si insanatosire grabnica.
Multumesc, multumim pentru raspuns.
Va doresc / dorim succes, fiti tare in continuare.

" Pentru patria noastra ".
( chiar daca nu le place unora ).

Axinia.
Back to top
Radu89
Wed Oct 10 2012, 09:16PM

Registered Member #918

vai , doamna criss-cross . Eu n-as putea sa fac asa ceva( adica sa mai cert cu un dr ) .De Boribum , nici nu-mi pasa ca se ia de un doctor.Dar ce va faceti dvs, care domiciliati in aceasta tara ? Se zice ca tre' sa te ai bine cu popa si doctorul , de asta am zis cele de mai sus.
Acum va rog sa nu transformati topicul dedicat pedepsei capitale , in pedeapsa analizei gramaticale , pentru ca nu este o solutie mai buna.
D-na dr, va rog sa nu va suparati asa de repede.Ei sunt in schimbul II in trupa de soc.

Sa revin pe linia de plutire.
''Belarus, ultimul stat european care continuă să practice pedeapsa cu moartea, a fost criticat astăzi de către liderii europeni, cu ocazia Zilei Mondiale împotriva Pedepsei Capitale, relatează neurope.eu. Ei au cerut totodată ca țara condusă de Aleksandr Lukașenko să abolească această pedeapsă.
Jagland și Ashton au arătat că Belarus este singura țară din Europa care încă recurge la pedeapsa capitală. Cu excepția Belarus, ultimele execuții din Europa au avut loc în Rusia (1996) și în Letonia (1996).

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a condamnat și el existența pedepsei cu moartea în Belarus: „Este încă un exemplu care arată cât de mult a reușit Lukashenko să izoleze Belarus de restul comunității internaționale.

Pe 10 octombrie, comunitatea internațională celebrează Ziua Mondială împotriva Pedepsei cu Moartea. Din 2007, această dată marchează și Ziua Europeană împotriva Pedepsei cu Moartea.

Potrivit Amnesty International, 140 de state din întreaga lume au abolit de jure (prin legislație) sau în practică pedeapsa capitală (peste 70% din țările din lume). Cel mai recent exemplu este Letonia, care în ianuarie 2012 a abolit pedeapsa capitală, ce putea fi aplicată în timp de război.

Printre țările care practică în continuare pedeapsa cu moartea se numără China, Taiwan sau SUA (doar în anumite state). Însă Amnesty International a arătat că inclusiv aceste state au introdus reforme. China, de exemplu, a abolit pedeapsa cu moartea în cazul cetățenilor de peste 75 de ani.

Pe de altă parte, în state precum Irak și Arabia Saudită, numărul celor executați a crescut în 2012. Alte țări, printre care Japonia, India și Botswana, au reluat recent execuțiile.

În România, pedeapsa capitală a fost abolită printr-un decret al Frontului Salvării Naționale în ianuarie 1990, imediat după executarea soților Ceaușeascu, cei doi fiind ultimele persoane condamnate la moarte și executate în România. Ulterior, constituția din 1991 a interzis explicit pedeapsa cu moartea.''
LINK
Back to top
Boribum
Wed Oct 10 2012, 09:48PM
boribum
Registered Member #2395

Nu "ma iau" de nimeni,dar explozia de intelectuali care împânzesc internetul în limba româna si au o minte de nivel OTV -cu tot ce presupune ea- ma calca pe nervi. Mi-ar placea sa "ma cert" (ca de-aia vin aici) dar în conditiile expuse mai sus. Merci pentru revenirea la subiect.
Back to top
Axinia
Wed Oct 10 2012, 09:49PM
Registered Member #2088

Imi cer scuze.

Interesant subiect, ca atare trebuie si raspunsuri pe masura. Ma retrag din discutie.

" Pentru patra noastra ".

Axinia.
Back to top
2 User said Thank to Axinia for this Post :
 Boribum (11 Oct 2012, 00:39) , bushes (14 Sep 2013, 13:44)
criss-cross
Fri Oct 12 2012, 06:00PM
Registered Member #4853

Radu89 wrote ...

vai , doamna criss-cross . Eu n-as putea sa fac asa ceva( adica sa mai cert cu un dr ) .De Boribum , nici nu-mi pasa ca se ia de un doctor.Dar ce va faceti dvs, care domiciliati in aceasta tara ? Se zice ca tre' sa te ai bine cu popa si doctorul , de asta am zis cele de mai sus.
Acum va rog sa nu transformati topicul dedicat pedepsei capitale , in pedeapsa analizei gramaticale , pentru ca nu este o solutie mai buna.

Pai,nici eu n-as putea dar ar trebui sa existe si o pedeapsa pentru cei care ucid limba romana...e-adevarat, nu capitala dar pe-aproape! Si, decat sa ma dau pe mana d-nei Axinia, mai bine imi pun niste ventuze, fac un ceai sau nu stiu, vad eu!

[ Edited Fri Oct 12 2012, 06:01PM ]
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Boribum (12 Oct 2012, 18:20)
criss-cross
Fri Oct 12 2012, 06:32PM
Registered Member #4853

ete,na! sunt la nivel cu Axinia : ne dadu Boribum amandurora cate o portie de ,,thank"...o fi pe aceeasi nuanta?!
Back to top
truepride
Fri Oct 12 2012, 08:44PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Niciodata nu am inteles acesta abordare: suntem mai civilizati daca reducem pedepsele legal vorbind(reducem limita superioara in cod).Suntem extra-mega-ultra civilizati daca abolim pedepsa capitala.Nu inteleg lagatura de cauzalitate oricat as dori.Cum suntem mai civilizati daca in prima speta reducem limitele individualizarii jurdiciare a pedepsei penale si in speta numarul doi elibeream efectiv niste persoane din detentie pe simpla prezumtie/estimare ca poate s-au reeducat/reevaluat/re-ceva.Nu mi se pare in regula.
Referitor la pedepsa capitala, argumentul umanitar in cazul acesta mi se pare a fi singurul considerabil intradevar, argumentul erorii judiciare cred ca este unul desuet in opinia mea.Posibilitatile actuale tehnice exclud existenta unei erori judiciare intr-o asemnea cauza.Ma refer aici doar la spete ce presupun asasinat multiplu(singura justificare a pedepsei capitale in opinia mea).Pe scurt nu vad cum poti asasina 77 de oameni apoi sa mai si scapi.Ar mai fi argumentul efectului preventiv -> se poate argumenta ca pedepsa capitala nu reduce numarul asasinatelor.Adevarat cum nici pedepsa inchisorii nu reduce numarul furturilor.Pedepsa este masura corectiva(a unei inechitati sociale) produsa prin rea diligenta de catre o perosoana alteia - sa fie citat aproximativ dupa V.Dongoroz.
Parerea mea... si atat.
Pe plan real insa discutia este pur teoretica, protocolul nr. 13 la CEDOLF aduce un caracter elimintator tuturor prevederilor la nivel de UE cu privire la o astfel de sanctiune.

edit:
O scurta mentiune referitoare la traile ce au acesta sanctiune:
Impunerea unei asmenea scantiuni in tarile totalitare este o necesitate asadar orice asemanare cu acestea, normal, oripileaza cititorul.La fel pedesa cu moartea pentru infractiuni economice este iarasi o aberatie, orice suma de bani nu poate fi moneda de schimb pt o viata de om.

[ Edited Sat Oct 13 2012, 04:58PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Lagardere (13 Oct 2012, 17:42)
Boribum
Sat Oct 13 2012, 02:07AM
boribum
Registered Member #2395

Tocmai aspectul teoretic e interesant,miza nefiind una reala.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF