Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SRI

<< Previous thread | Next thread >>
Bilantul si transparenta
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Mon Apr 03 2006, 01:42PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Fabulos - presedintele chiar crede ca SRI-ul e eficient. Poate imi spune cineva cu ce si in ce domeniu. Si cu ce m-a protejat pe mine aceasta institutie, asa cum spune Base? Oricum, tot n-am inteles de ce platim, noi, contribuabilii de rind salariile unora d-acolo.
Btw - daca tot a multumit cu asa drag SRI-ului nea Base, inseamna ca urmeaza schimbari, in bunul sau obicei? Sau inaintari in grad?
Important e ca pentru prima data a participat si presa. Multumiti Proiect SEMPER FIDELIS, fratilor. Credeti-ma, stiu ce spun.

[ Edited Mon Apr 03 2006, 01:44PM ]
Back to top
colonelul
Mon Apr 03 2006, 05:35PM

Registered Member #20

Imi aduc aminte ca presedintele a promis, la putin timp dupa instalare, ca va realiza o evaluare a activitatii serviciilor de informatii si va proceda la schimbarea sau mentinerea sefilor in functii, functie de rezultatele evaluarilor. O alta promisune neonorata, motiv pentru care ii propun dlui presedinte sa-si angajeze o noua sefa de cabinet care sa-i tina ...agenda cu promsiuni!!!

Dupa mine mentinerea sefilor de servicii - SRI si SIE - in functii este dovada clara ca ne aflam intr-una din urmatoarele situatii:

1. Nu se astepta sa cistige si ca atare nu avea oameni pentru aceste pozitii (sa nu uitam ca Alianta a consumat sase luni doar pentru a numi secretarii de stat).
2. Este la mina serviciilor de informatii.
3. Asigura continuitatea in discontinuitate, adica agenda dlui Iliescu trebuie finalizata....

Back to top
colonelul
Sat Apr 08 2006, 02:44PM

Registered Member #20

Cred ca mai exista o a patra motivatie pentru care presedintele nu a procedat la schimbarea directorilor de la SRI si SIE: ar fi trebuit sa dea una dintre aceste pozitii PNL-ului, varianta de neimaginat pentru proiectele sale politice.

Recentul bilant al SRI are citeva puncte albe dar si citeva nedumeriri. Presedintele a recunoscut, in sfirsit, ca nu intreaga activitate este secreta si ca ar trebui, liderii Serviciului, sa mediteze mai mult asupra problematicii PR caci altminteri sunt intretinute suspiciunile legate de formula "SRI=Securitate". Pentru mine nedumerirea este si mai mare caci SRI-ul si-a asumat responsabilitatea de a gestiona procesul de realizare a "culturii de securitate", deci transparenta trebuia sa fie una din conditiile fundamentale ale acestui proces.
Pentru a se apara directorul Radu Timofte - spre surprinderea mea - afirma ca 67,5% din informatiile gestionate de SRI provin din surse secrete!!! Deci, dle Presedinte, ponderea majoritara a activitatii noastre este SECRETA , ca atare noi raminem in dosul draperiilor.

DOMNULE TIMOFTE, TOATE STUDIILE DIN LUME RECUNOSC CA LA ORA ACTUALA PINA LA 85% DIN INFORMATIILE PRELUCRATE DE SERVICIILE DE INFORMATII SUNT DE TIP OSINT!!! Adaptati-va realitatii si nu ne mai vindeti gogosi caci pina si ministrii, sau dl Morar de la DNA, recunosc ca le vindeti informatii neprobate sau ce apar prin jurnale...
Back to top
don plotoner
Sat Apr 08 2006, 10:53PM
Registered Member #44

Stimata doamna, serviciile de informatii din Romania sunt din cele mai profesioniste. Va asigur.
Back to top
ex-ad
Sun Apr 09 2006, 02:27PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Multumesc de asigurare, prietene, dar tot n-am primit raspuns la intrebarile anterioare.
Cf. legii 544 privind inf publice, institutiile statutului sint obligate sa tina lunar conferinte de presa pe chestiuni de interes public. Basescu a afirmat ca SRI a lucrat in interesul public. De ce n-a respectat legea si, lunar, sa ne informeze cu ce? Sau poate n-au ce spune?
In orice caz, nu e suficient sa-i spui cetateanului despre cit de mirabulos este un serviciu secret, daca respectivul nu vede si nu simte asta.
Asa ca, don plotoner, astept si niste argumente pe liga asigurarile anterioare.
Back to top
don plotoner
Sun Apr 09 2006, 08:41PM
Registered Member #44

Vorba dvs. doamna, cu ce sa va informeze? Personal cred ca perceptia cetateanului privitor la eficienta serviciilor nu se poate simti decat prin faptul ca nu am avut evenimente nedorite la noi in tara. Mie ca cetatean imi este de ajuns.
Back to top
ex-ad
Mon Apr 10 2006, 11:20AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Felicitari, stimate cetatean, esti un om fericit. Mie, insa, mi-e greu sa fiu multumita pe masura ce constat scaderea nivelului de trai, pe masura ce aflu de megaescrocheriile si marele jaf din avutul national, pe masura ce ies la iveala relatiile dintre interlopi si politicieni, politisti, oameni din servicii etc. Poate de aceea Romania a ajuns unde a ajuns, in conditiile in care mama natura ne-a oferit bogatii inca uriase si toate premisele pentru a fi una dintre cele mai puternice tari din Europa, inclusiv demografic, fiindca multi oameni gindesc ca tine. A limita activitatea serviciilor numai la evenimente nedorite si a nu lua in calcul celelalte 80% dintre atributiile acestor servicii, cred ca este nu numai simplist, dar periculos pentru mersul tarii. Apropo, cite trese aveti pe umar?
Back to top
don plotoner
Mon Apr 10 2006, 12:40PM
Registered Member #44

Este punctul dvs. de vedere doamna, cat despre trese- dvs. cate credeti?
Back to top
ex-ad
Mon Apr 10 2006, 12:47PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Intrebarea era retorica. oricum, bine ai venit pe forumul SEMPER FIDELIS. Este nevoie si de opinii critice sau apreciative (depinde de unghiul vizual!)
Back to top
don plotoner
Mon Apr 10 2006, 12:53PM
Registered Member #44

Aveti dreptate. Apropos, m-ati studiat?
Back to top
free sky
Mon Apr 10 2006, 07:06PM
Registered Member #4

Aseara Ohanesian a aruncat bomba pe A3:" firme ale SRI au castigat mai multe licitatzii in anul 2004( chiar in anul alegerilor) de la Primaria Capitalei. Deci strazi, bulevarde, etc sunt modernizate de fireme ale SRI sau a unor sefi dein SRI, interesant
Back to top
ex-ad
Tue Apr 11 2006, 12:33PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

pentru don plotoner - seria de articole pe care o deschide azi Jurnalul National cu jocurile piramidale cred ca este suficienta sa-mi pun intrebarea: ce au facut serviciile in 16 ani? Ii consider vinovati si criminali pe toti cei cei care au participat, au protejat, au ascuns adevarul sau s-au facut ca nu stiu despre devalizarea tarii. Jigodii, criminali, nemernici, lepre. Serviciile de informatii sint platite din banii mei si ai tai pentru ce? Ca sa fim multumiti ca nu avem evenimente nedorite? Mi-e greu sa cred ca poti gindi astfel.
Back to top
don plotoner
Tue Apr 11 2006, 01:23PM
Registered Member #44

Nu cred ca a fost vorba de tolerare. Probabil s-a informat, dar nu s-au luat masuri. Nu intra in atributiuni luarea masurilor ci numai informarea, cred.
Back to top
ex-ad
Tue Apr 18 2006, 11:51AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Perfect de acord. Problema apare cind informarile sint blocate si nu ajung la decidenti. Mai rau, ajung la cei vizati, adica la subiectele acestor informari. Sa iau, de exemplu, numai listele cu avertizatii fugiti la timp din tara.
Problema majora, cred, a ofiterilor de informatii este ca nu mai au nici codul onoarei si nii dragostea de tara. Poate ca asta mi-as dori sa vad intii de toate la un ofiter, fie el de informatii sau nu.
Si fiindca tot sint la capitolul asta, ca sa nu mai postez in alta parte, va anunt, dragii mei, ca asociatia va pune pe site si va trimite la Cotroceni propunerile si observatiile membrilor ei privind pachetul celor 4 legi. Toata lumea e binevenita sa contribuie la acest demers.
Back to top
don plotoner
Tue Apr 18 2006, 09:39PM
Registered Member #44

Admin wrote ...

Perfect de acord. Problema apare cind informarile sint blocate si nu ajung la decidenti. Mai rau, ajung la cei vizati, adica la subiectele acestor informari. Sa iau, de exemplu, numai listele cu avertizatii fugiti la timp din tara.
Problema majora, cred, a ofiterilor de informatii este ca nu mai au nici codul onoarei si nii dragostea de tara. Poate ca asta mi-as dori sa vad intii de toate la un ofiter, fie el de informatii sau nu.
Si fiindca tot sint la capitolul asta, ca sa nu mai postez in alta parte, va anunt, dragii mei, ca asociatia va pune pe site si va trimite la Cotroceni propunerile si observatiile membrilor ei privind pachetul celor 4 legi. Toata lumea e binevenita sa contribuie la acest demers.

Depinde pe ce canale si pe ce fluxuri pleaca. Mai documentati-va.Deseori raurile isi schimba albiile pentru ca apoi sa revina mai limpezi ,mai curate.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF