Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Full de Generali.
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Radu Patrascu
Sat Dec 02 2017, 03:06PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Adrian Ciolponea a general de brigada de vreo 6 ani. Nu puteau sa ii dea si lui inca o stea?
Back to top
Radu Patrascu
Sat Dec 02 2017, 03:16PM
Old Blood and Guts
Registered Member #159

Printre proaspat avansatii colonei la gradul de general de brigada vad ca se numara si Iulian Berdila. Acum cateva luni avea dosar penal pentru lipsire de libertate plus alte cateva. S-a renuntat la urmarirea penala dupa ce si-a recunoscut vinovatia. Daca pentru chestia asta nu a fost sanctionat si trecut in rezerva, nu inteleg cum la numai cateva luni dupa episodul respectiv a fost avansat.
Back to top
truepride
Sat Dec 02 2017, 04:14PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

M-am ferit sa comentez situatia de la Bistrita. Nu este in regula insa mi-a atras atentia momentul cand subordonatul care a depus plangerea a sunt la 112 solicitand interventia politiei-civile intr-o unitate mapn.Atat cat il cunosc pe dl primprocuror al parchetului militar de pe langa tribunalul militar Cluj, daca probele erau consistente, nu se punea problema nici macar cercetarii in stare de liberate.
Sub aspect penal as mentiona doar solicitarea petentului catre instanta militara de a constata ca cererea sa a ramas fara obiect. Sedinta find publica aceste aspecte le gasiti la dosar.
Resubliniez atat cat pot eu sa ma pronunt pe subiect: nu este in regula ce s-a intamplat dar solutionarea a fost clara si la solicitarea petentului.Nu cunosc sa existe la dosar vreo recunoastere a vinovatiei.
Mai mult nu pot comenta pe tema acesta.
Pe de alta parte, exact la generalul Ciolponea ma gandeam si eu plus faptul ca functia pe care o ocupa este una prevazuta cu doua stele. Sincer speram la sefia forter a dl General lt (rez) Foca dar nu a fost sa fie. Mai trag sperante la dl general de brigada Ciolponea si de ce nu poate chiar sef SMAp. Are 50 de ani relativ proaspat impliniti, doar sa-l tina sanatatea, rabdarea si puterea.
Ar mai fi o chestiune in spate, mi-a auzit si mie urechile ceva.Bursa zvonurilor. Viitorul comandament FOS din subordinea SMAp(nu secret, legea 167/2017- art 12) va avea o functie de sef prevazuta cu doua stele.De acolo orice evolutie nu poate fi decat pozitiva spre functii cu trei stele sau respectiv una cu patru.Asta desigur daca nu se mentine rotativa caci urmatorii la rand ar fi cei din fortele navale, desigur cu toata sitma catre dansii.
Pe da alta parte imi doream sincer, ca cel care loveste acea proverbiala sampanie de zidul noului comandament FOS sa fie dl general Sorin Ioan, Dumnezeu sa-l odihneasca.

[ Edited Sat Dec 02 2017, 04:18PM ]
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Radu Patrascu (02 Dec 2017, 18:40)
truepride
Mon Jun 11 2018, 04:37PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Terentius wrote ...

Offtopic - Din câte ţin io minte, şi generalul Mihail Popescu a apărut pe listele PSD pentru parlamentare în 2004, el fiind (încă) în activitate, şi şef S.M.G. A trecut în rezervă înainte de alegeri, dar precedentul fusese deja creat.

Da, trebuia dl general sa isi ia brevet pe procedura. Si generalul Muresan a incercat dar a nu a fost ales, find vot uninominal, si sa nu uitam de cei trei de pe afis(in unifroma- Oprea, Ontanu si Pandele). Acolo, treaba era oabla din perspectiva mea, trebuia retras dreptul de port al uniformei.La Pandele, habar nu am ce ca el a venit cu haina de comandant de nava civila, dar mai conteaza? De bagau si un pilot Wizzair acolo era perfect.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF