Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Full de Generali.
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Tue Dec 23 2008, 06:11PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Parol d'le colonel:

"In anul 1990, după reînfiinţarea Jandarmeriei Române, a îndeplinit funcţii de conducere, fiind înaintat la gradul de general de brigadă (cu o stea). În anul 1997 a fost numit şeful Comandamentului Teritorial de Jandarmi Bacău. În februarie 1999 a fost numit adjunct al comandantului Jandarmeriei Române. El a fost înaintat la gradul de general de divizie (cu 2 stele) la 1 decembrie 1999 [1].

În perioada 2001-2005, generalul Cearapin a îndeplinit funcţia de comandant al Jandarmeriei Române. În această perioadă, a fost înaintat la gradul de general de corp de armată (cu 3 stele) la 24 martie 2003 [2]. Prin redenumirea redenumirea gradelor odată cu demilitarizarea Poliţiei Române, gradul militar de general cu trei stele a fost echivalat cu gradul profesional de chestor şef de poliţie.

Din februarie 2005, a fost director al Centrului de Studii şi Planificare Strategică din cadrul Ministerului de Interne. La propunerea ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, începând cu data de 1 ianuarie 2006, chestorului-şef de poliţie Tudor Cearapin i-au încetat raporturile de serviciu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor [3].

Tudor Cearapin este profesor universitar doctor şi conducător de doctorat. În anul 2003 a fost ales ca membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Secţia Ştiinţe Militare [4].

De asemenea, este autor şi coautor a 10 cărţi din care amintim Securitatea şi apărarea naţională a României. A publicat peste 80 de reviste de specialitate şi a fost distins cu numeroase medalii."

sursa: wikipedia
^ Decretul nr. 392 din 29 noiembrie 1999 privind acordarea gradului de general de divizie unor generali din Ministerul de Interne
^ Decretul nr. 159 din 24 martie 2003 pentru acordarea gradului profesional următor unor chestori de poliţie, înaintarea în gradul următor a unor generali şi acordarea gradului profesional de chestor de poliţie unor comisari-şefi de poliţie, din Ministerul de Interne

Chestor-general de politie cu 4 stele da, general cu 4 stele nu.

In fine acum nu gradele profesionale ale dl Cearapin sunt in discutie ci modul cum unii militari isi folosesc uniforma - va rog accesati linkul:

LINK

[ Edited Tue Dec 23 2008, 06:13PM ]
Back to top
Twilight
Tue Dec 23 2008, 11:28PM
Registered Member #665

Ma intreab oare de ce nu si-a purtat uniforma nea Puiu si in campaniile de...calificare la mondiale.
Ori ar fi dat prost comanda...Temporizati!(conservam rezultatul),pe....,,campul de lupta'', imbracat fiind in uniforma de general?
Adevarul e ca vreau sa ajung si eu general , dar nu in mod obisnuit, ci pe alte ,,criterii'', poate imi livrati voi un mod original de a face asta.
Deja simt o frustrare...
Back to top
colonelul
Wed Dec 24 2008, 08:33AM

Registered Member #20

Din aceste ratiuni, si numai, cred ca locul Jandarmeriei este in structura MAp, ca forta a ordinii publice. O alta varianta este realizarea unui departament (nu minister) pentru securitate publica care sa includa Jandarmeria si toate figurile mascate (inclusiv BAT) din Romania. Acesta ar putea fi direct subordonat premierului care sa-si asume direct responsabilitatea utilizarii fortei in cazul tulburarilor sociale.

Discutiile privind implicarea armatei in decembrie 1989 ar trebuie sa fie axate si pe evitarea confruntarii hainei kaki cu cetateanul roman.
Back to top
Sailor
Wed Dec 24 2008, 07:19PM
Sailor
Registered Member #500

Si eu stiu ca Tudor Cearapin are 3 stele si ca a iesit la pensie si Silion este primul sef al JR care are 4 stele.Dar oare conteaza asa e mult stelele de pe umar sau ce au realizat?
Back to top
blackrangers
Wed Dec 24 2008, 08:38PM
Registered Member #1265

Cearapin a plecat din JR cu gradul de gl. locotenent (3 stele), fiind mutat la MIRA. De acolo a fost trecut in rezerva, la cerere, cu drept de pensie. Prin decretul de trecere in rezerva a fost avansat la gradul profesional de chestor general, care este echivalentul gradului de general (4 stele). Acelasi grad il are sichestorul general A.Andreescu.
Wed Dec 24 2008, 08:46PM
Registered Member #1265

Cu tot respectul... imi numiti si mie premierul care "sa-si asume direct responsabilitatea utilizarii fortei in cazul tulburarilor sociale"?
Mai multe guri de hranit, mai multe capete de taiat. Mai multe gradini, mai multe feluri de ... legume.
In alta ordine de idei, cine credeti ca o sa lase atatea "forte" pe mana unui singur individ care, la un moment dat, poate sa-si insele si nevasta, daraminte ...prietenii?
Back to top
blackrangers
Wed Dec 24 2008, 08:48PM
Registered Member #1265

am uitat sa mentionez, intrebarile se adrisau catre don' colonel
Thu Dec 25 2008, 12:48AM
Registered Member #665

Poate-mi expuneti si mie care sunt acele ...ratiuni care ar detremina o eventuala apartenta a Jandarmeriei MApN.
Sicer nu am prins argumentatia si mai ales avantajele reale ale acestei apartenente.
Back to top
truepride
Thu Dec 25 2008, 03:20PM

Registered Member #996

1.Off-topic:
Si mie mi se pare ca jandarmeria ar fi bine sa aprartina Mapn doar in conditiile apropierii structurale de jandarmeria franceza, alte motive pt aceasta opinie nu am, oricum asteptam pe cineva sa ne dea ceva lamuriri fata de acest subiect... speram sa le si primim.
2.On-topic dar si conex cu subiectul jandarmerie
Surplus de ofiteri, automat surplus de generali, la noi efectiv ii rusine sa iesi in rezerva subofiter.
Pofitim organizare a jandarmeriei franceze:
* 4,169 officers and 75,842 warrant officers of gendarmerie;
* 154 officers and 3,729 warrant officers of the technical and administrative body;
* 15,757 section volunteers, from voluntary gendarmes (AGIV) and voluntary assistant gendarmes (GAV);
* 2,011 civilian personnel are divided into civil servants, state workers and contracted workers;
* 40,000 reserve personnel. This reserve force had not yet reached the authorised size limit. Only 25,000 men and women were signed up for reserve engagements (E.S.R.).

Nu mai incapem pe strazi de colonei si generali.

3.On-topic:

De ce se evita cu stoicism subiectul generalilor ce fac campanie electorala in uniforma?

Este vreo problema, ne inchid astia forumul precum spuneam adineauri...?

[ Edited Thu Dec 25 2008, 03:20PM ]
Back to top
Anadir
Thu Dec 25 2008, 03:49PM
Registered Member #615

cei cu posturile care vizeaza JR mutati-va pe topicurile dedicate acestui subj
Back to top
spk
Thu Dec 25 2008, 05:23PM
primum non nocere

Registered Member #537

topicul se numeste Full de Generali si e la categoria General, cred ca se poate discuta despre generalii din toate structurile militare, dar ca de obicei jandarmii sunt ciumati si nu au ce cauta printre elite
Back to top
darkfuneral
Thu Dec 25 2008, 07:53PM
Registered Member #1304

Am vazut ca majoritatea care au raspuns prezent la aceasta tema nu prea s-au legat de faptul ca generalul ala cu 4 stele nu a facut niciun act de bravura pentru a le merita ....simpla organizare a summit-ului N.A.T.O in tara noastra si multele ore state peste program de catre sclavii de pe plantatie i-au adus laurii....a ..si era sa uit ....faptul ca jandarmeria romana a detinut ptr un an titlul onorific de presedinte al F.I.E.P....
Back to top
spk
Thu Dec 25 2008, 08:01PM
primum non nocere

Registered Member #537

in 2008, parca
Back to top
truepride
Fri Dec 26 2008, 12:11PM

Registered Member #996

Stimate darkfuneral acordarea gradului de general (cu 4 stele) in principiu nu depinde de acte de bravura. El depinde de numarul de cadre aflate in subordine si nu numai. Pt acte de bravura de regula se primeste decoratii.
Pe de alta parte lasand aspectul procedural deoparte te inteleg perfect, cele 4 stele ar trebui cel putin teoretic acordate cu mult mai multa atentie.

Cum spuneam mai sus, desi lumea se fereste de subiectul generalilor in campanie - electorala - atrag atentia asupra unor oameni ce nu isi dau sema ce insemna demnitatea de ofiter-general al armatei roamne.
Din acest motiv si nu numai ar trebui o sita...
Back to top
truepride
Thu Mar 12 2009, 12:05PM

Registered Member #996

Uite cum obtin dradul de general unii:

"Ministerul Apărării Naţionale (MApN) este zguduit de un nou scandal, scriu jurnaliştii de la Ziua. Un control la Universitatea Naţională de Apărare Carol I a dezvăluit că peste 20 de generali şi ofiţeri şi-ar fi obţinut fraudulos titlul de doctor, ca să devină profesori universitari.
Foto (1)
Zeci de generali şi ofiţeri din MApN se află în atenţia DNA pentru că au obţinut în mod fraudulos titlul de doctor Vezi Galerie Articol

Este vorba despre o adevărată filieră descoperită de Direcţia de Investigare a Corupţiei şi Fraufelor din Armată. Ofiţerii se află în atenţia DNA pentru că au încălcat regulamentele militare şi au primit fraudulos anumite titluri universitare şi au ocupat posturi de conferenţiar sau doctor.

Cele mai multe nereguli au fost descoperite la Universitatea Naţională de Apărare Carol I.

Se vorbeşte despre depunerea unui dosar la Direcţia de Management şi Resurse Umane prin care era validat candidatul la funcţia de lector sau conferenţiar. Acest dosar pleca apoi la Ministerul Educaţiei, unde trecea de Comisia de Atestare. Candidatul primea titlul şi putea să primească, de la orice facultate, o adeverinţă prin care devenea titular la Universitatea Naţională de Apărare Carol I.

Potrivit Ziua, Direcţia de Investigare a Corupţiei şi Fraufelor din Armată a făcut o sesizare la DNA, iar procurorii militari anticorupţie ar urma să investigheze acest caz. "

sursa: realitatea.net 12.03.09

Chiar ma gandeam de unde dom'le atatia ggeneral de brigada dr, colonel dr...toti doctori, nu mai incapem de doctori...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF