Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Thu Mar 21 2013, 08:26PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

@Homefire - la ISU Constanta este stres mare...
Vorbeam cu cineva de acolo mai acum ceva vreme si imi spunea ca ii tremura mana cand semneaza ceva , nu mai stie ce este bine si ce nu dupa cate s-au intamplat acolo...

Pârvu Florin wrote ...

Stiti care e cel mai pervers efect al tuturor acestor situatii, care nu sunt numai la Constanta sau la Caras, sau la Giurgiu? Toate scandalurile astea....

Faptul ca nimeni, niciodata, nu va mai putea face deosebirea intre bine si rau, intre cine e bun si cine e rau, faptul ca oricine, orice decizie ar lua, ea va fi suspectata automat de partinire sau de cine stie ce interese oculte!

Intr-alta ordine de idei, azi, pe stadionul municipal din Targoviste, a fost verificarea la pregatire fizica a celei de-a doua serii a pompierilor de la detasamentul Targoviste.

Bai baieti! aia care va stiti!

Doua tractiuni la bara fixa??????

O tractiune la bara fixa?????????????????????????????????????????????????????????????????

Si dupa aia va duceti la Leana acasa si va bateti cu dansa pe piept ce mari pompieri sunteti voi???

Si purtatorii de cuvinte ne vor povesti despre eforturile voastre in slujba comunitatii??? despre cat de solicitanta e meseria asta??? despre stressul si riscurile la care sunt expusi salvatorii???

Cuvantul "ridicol" e un eufemism pentru situatia asta!!!

[ Edited Thu Mar 21 2013, 10:38PM ]
Back to top
4 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 justme (21 Mar 2013, 20:44) , Homefire (22 Mar 2013, 05:43) , backdraft (24 Mar 2013, 13:05) , ŽELJKO (26 Mar 2013, 10:43)
danip
Sat Mar 23 2013, 09:04PM
danip
Registered Member #3901

Pârvu Florin wrote ...

Klaus wrote ...

@Homefire - la ISU Constanta este stres mare...
Vorbeam cu cineva de acolo mai acum ceva vreme si imi spunea ca ii tremura mana cand semneaza ceva , nu mai stie ce este bine si ce nu dupa cate s-au intamplat acolo...

Pârvu Florin wrote ...

Stiti care e cel mai pervers efect al tuturor acestor situatii, care nu sunt numai la Constanta sau la Caras, sau la Giurgiu? Toate scandalurile astea....

Faptul ca nimeni, niciodata, nu va mai putea face deosebirea intre bine si rau, intre cine e bun si cine e rau, faptul ca oricine, orice decizie ar lua, ea va fi suspectata automat de partinire sau de cine stie ce interese oculte!

Intr-alta ordine de idei, azi, pe stadionul municipal din Targoviste, a fost verificarea la pregatire fizica a celei de-a doua serii a pompierilor de la detasamentul Targoviste.

Bai baieti! aia care va stiti!

Doua tractiuni la bara fixa??????

O tractiune la bara fixa?????????????????????????????????????????????????????????????????

Si dupa aia va duceti la Leana acasa si va bateti cu dansa pe piept ce mari pompieri sunteti voi???

Si purtatorii de cuvinte ne vor povesti despre eforturile voastre in slujba comunitatii??? despre cat de solicitanta e meseria asta??? despre stressul si riscurile la care sunt expusi salvatorii???

Cuvantul "ridicol" e un eufemism pentru situatia asta!!!

Ai stat la porti sa vezi ce se intampla inauntru? Sincer cu tot respectul dar problema asta e cam penibila...
oamenii aia cand merg la foc trebuie sa salveze oameni si bunuri sau sa fac tractiuni si flotari?
Am si eu un coleg care face greu flotarile, dar in schimb e foarte bun sofer, ajuta colegii servanti la incendii, intretine bine autospecialele, e mecanic bun, eu un om respectos, acum ce facem cu el? Il dam afara si angajam un un civil care il ia vantul de slab ce e,si el nu stie care e schimbatorul de viteze, dar in schimb face lejer 60 de flotari? cu cine preferi sa mergi la un incendiu, cu un sofer foarte bun,mecanic bun, cu un coleg pe care te poti baza la orice problema intampinata la intervenie, sau pe unul care face 60 flotari dar in rest e varza?

[ Edited Sat Mar 23 2013, 09:16PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Mar 23 2013, 11:24PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Iti raspund scurt.

Unu: imi pare rau ca nu am avut aparatul de fotografiat la mine sa filmez, dar atata timp cat nu ma contrazice nici macar unul din miile de vizitatori pe care-i avem, inseamna ca am dreptate! si n-am dat nume dintr-un singur motiv! daca vrei n-am nici cel mai mic stres in a fi nesimtit la maxim, dar cred, totusi, ca nu e cazul!

doi: pe nici unul dintre cei enumerati de tine nu-l prefer!

Daca ar fi sa aleg ce gen de pompier vreau langa mine, il prefer pe cel care stie si cu reparatii la APCA, si cu covrigul, si cu tractiunile, si cu mersul taras prin labirinturi infinite, si mai cu seama cu atitudinea aceea atat de rara la pompieri: ori murim amandoi, ori traim amandoi!
Vreau langa mine oameni intregi, nu jumatati de oameni!

Edit: sper si imi doresc din toata inima ca la anul pe vremea asta, chiar daca vreau, sa nu mai pot filma evolutia pompierilor pe Stadionul municipal Targoviste, sa fiu la cateva mii de kilometri distanta de ea, de reprezentatie, dar faci pariu ca nu vor mai da probele acolo? caci daca le vor da, si daca inca voi mai fi pe aici, iti garantez ca vei vedea pe semperfidelis.ro un spectacol care te va unge pe suflet!

[ Edited Sun Mar 24 2013, 10:52AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 backdraft (24 Mar 2013, 13:05)
danip
Sun Mar 24 2013, 01:57PM
danip
Registered Member #3901

Pe mine ca cetatean de rand nu ma intereseaza spectacolul de pe stadion, tractiunile si flotarile lor. Ma intereseaza spectacolul la intervenitii, adica sa ajunga la timp la mine cand am nevoie de ei, si sa ma salveze din situatia de urgenta in care ma aflu.
Back to top
2 User said Thank to danip for this Post :
 Klaus (24 Mar 2013, 15:56) , Homefire (24 Mar 2013, 17:31)
criss-cross
Sun Mar 24 2013, 03:09PM
Registered Member #4853

Pârvu Florin wrote ...

Iti raspund scurt.

Unu: imi pare rau ca nu am avut aparatul de fotografiat la mine sa filmez, dar atata timp cat nu ma contrazice nici macar unul din miile de vizitatori pe care-i avem, inseamna ca am dreptate! si n-am dat nume dintr-un singur motiv! daca vrei n-am nici cel mai mic stres in a fi nesimtit la maxim, dar cred, totusi, ca nu e cazul!

doi: pe nici unul dintre cei enumerati de tine nu-l prefer!

Daca ar fi sa aleg ce gen de pompier vreau langa mine, il prefer pe cel care stie si cu reparatii la APCA, si cu covrigul, si cu tractiunile, si cu mersul taras prin labirinturi infinite, si mai cu seama cu atitudinea aceea atat de rara la pompieri: ori murim amandoi, ori traim amandoi!
Vreau langa mine oameni intregi, nu jumatati de oameni!

Edit: sper si imi doresc din toata inima ca la anul pe vremea asta, chiar daca vreau, sa nu mai pot filma evolutia pompierilor pe Stadionul municipal Targoviste, sa fiu la cateva mii de kilometri distanta de ea, de reprezentatie, dar faci pariu ca nu vor mai da probele acolo? caci daca le vor da, si daca inca voi mai fi pe aici, iti garantez ca vei vedea pe semperfidelis.ro un spectacol care te va unge pe suflet!

Mi-a placut asa:
1 mic, de mana),,Vreau langa mine oameni intregi, nu jumatati de oameni!"
2 mic, de mana),,....ori murim amandoi, ori traim amandoi![/b]"
Dar tu esti un idealist!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 Klaus (25 Mar 2013, 20:10)
Klaus
Mon Mar 25 2013, 08:20AM
Registered Member #3279

De ce stiam eu ca la ocuparea unei functii militarul trebuie sa aiba gradul cu cel mult 2 trepte sub cel al functiei cu pricina? Vad ca in IGSU un locotenent poate ocupa functie de locotenent colonel LINK, iar un capitan functie de colonel LINK sau chiar general de brigada, cu o stea LINK.
Apropo de functiile astea de sefi directie I, de general, sunt curios cine va avea curaj sa contracandideze pe titularii care le ocupa acum, care au dat concurs/examen pentru ele pe vremea cand erau functii de general, a venit o restructurare, li s-au redus functiile, iar acum s-a revenit, dar trebuie sa concureze iar... Cu cine?
Back to top
Pârvu Florin
Mon Mar 25 2013, 07:45PM

Registered Member #1287

@danip

Un ultim raspuns si odata cu el eu consider subiectul inchis.

Nu am spus niciodata ca toti pompierii sunt slab pregatiti. Dimpotriva, sunt o multime de fosti colegi de-ai mei carora le pasa de pregatirea lor, care se antreneaza in particular, care invata, care se straduiesc sa-si faca treaba cat mai bine posibil.
Dar un lucru incontestabil este faptul ca la pompieri sunt oameni ca cei despre care am scris, si daca ai minima decenta, vei recunoaste ca genul acela de oameni, departe de a fi capabili sa te ajute pe tine, om in nevoie, sunt un pericol chiar si pentru ei insisi sau pentru echipa din care fac parte.

Intrebarea pe care nu voi obosi niciodata sa o pun este: "Cum de este posibil, totusi, sa existe astfel de situatii, in care niste astfel de oameni sa-si vada netulburati de adus banii acasa, chiar in conditiile astea?"

Uite cum vad altii calitatile unui militar, chiar daca e o reclama, iti poate da o idee despre ce valorizeaza organizatia aceea:

Tarie! tarie in toate formele ei: fizica, emotionala, intelectuala!

Not just the strenght to get yourself over, but the strenght to get over yourself!

Nu doar puterea de a depasi, ci mai ales puterea de a te depasi!

Dorinta nu de a te strecura, nu de a fi bun, nu de a fi foarte bun, ci de a a fi exceptional de bun!

Si nu uita: taria unui lant e dat de taria celei mai slabe verigi a lui!

[ Edited Mon Mar 25 2013, 07:58PM ]
Back to top
 ŽELJKO (26 Mar 2013, 10:47)
Klaus
Mon Mar 25 2013, 08:10PM
Registered Member #3279

@Pârvu Florin - dupa o asa postare ma vad obilgat sa-i dau un Thank lui @criss-cross pentru concluzia trasa - Dar tu esti un idealist!

[ Edited Mon Mar 25 2013, 08:11PM ]
Back to top
svejk
Mon Mar 25 2013, 08:31PM
civil camuflat
Registered Member #997

LINK
nu sunt pompier, dar mi se pare ca e gresit sa incerci sa deschizi o capota sub care se presupune ca exista un focar
in rest...:)
Back to top
1 User said Thank to svejk for this Post :
 Klaus (25 Mar 2013, 21:17)
Klaus
Mon Mar 25 2013, 09:25PM
Registered Member #3279

@svejk - Video-ul este, oricum, viral, parca asa este la moda acum sa se spuna.

Ca sa stingi ceva trebuie sa ai acces, sa scoti bornele, sa vezi ce arde pentru a sti ce folosesti la stingere si alte cele, procedura o stiu mai bine cei de pe interventie.
Din cate stiu se evita producerea de pagube, preferandu-se caile mai putin costisitoare in caz de reclamatii. Cred ca mai repede trebuia spart geamul de la sofer pentru deblocarea capotei, se apeleaza la ranga, foarfeca sau departator la deblocarea masinilor lovite in accidente rutiere, cand usile/capotele sunt deformate si nu se mai pot deschide pe cai normale. Dar, vorba aia... dupa razboi...
Chiar sunt curios cine va plati paguba suferita de Audi-ul in cauza.

[ Edited Mon Mar 25 2013, 09:50PM ]
Back to top
ALM
Tue Mar 26 2013, 07:16AM
Registered Member #2039

Cine să plătească? Evident proprietarul! Cine-l pune să-şi monteze aerotermă Sirocco (Sirokko) în ţara unde ranga şi toporul sunt pe locul întâi? De ce nu şi-a pus pe parbriz un anunţ "Am instalaţie de încălzire!"? Nu se poate ca toţi pompierii să fie răciţi şi să nu distingă "organoleptic" diferenţa între vapori şi fumul produs de arderea materialelor plastice şi vopselelor?

Pentru pompierii care doresc să-şi completeze cunoştinţele la nivelul tehnic actual, iată ce este o aerotermă Sirocco cu încălzire pe motorină:

Un turbo-ventilator acţionat de un motor electric "pompează" aer în jurul unei camere de ardere, către tubulatura de incălzire a habitaclului. Acelaşi motor, acţionează şi un turbo-compresor, necesar pentru formarea amestecului aer-motorină ce urmează să fie ars în camera caldă. Gazele rezultate în procesul de ardere sunt evacuate în tubulatura de evacuare a motorului, înainte de toba catalitică. Aeroterma nu funcţionează continuu, reglarea temperaturii fiind făcută prin funcţionare discontinuă. Astfel este posibil ca, atunci când atmosfera este excesiv de umedă şi aeroterma este în "pauză", să fie refulaţi vapori de apă prin tubulatura de admisie înapoi în atmosferă (principiul minimei rezistenţe) ...
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 Coffeeman (26 Mar 2013, 08:05) , Homefire (26 Mar 2013, 11:26)
Homefire
Tue Mar 26 2013, 10:37AM
Firefighther
Registered Member #4438

ALM wrote ...

Pentru pompierii care doresc să-şi completeze cunoştinţele la nivelul tehnic actual, iată ce este o aerotermă Sirocco cu încălzire pe motorină:

Corect ...dar pana la cunosterea aerotermei Sirocco sunt niste "chestii" elementare care trebuiau stiute incepand de la nivelul servant pompier( la nivel de invatare ).
In raport de culoarea pe care o are fumul, mirosul şi gustul acestuia se poate stabili natura materialului care arde astfel :
- fumul alb, conţine vapori de apă;
- Fumul negru se degaja pe timpul arderii hidrocarburilor;
etc .

Fumul degajat de arderea de combustibil ... are culoarea neagra spre cenusiu inchis ( titei , motorina etc )...nu culoare alba ( sulf ...sulf care are un miros specific ...de sulf ) Recomand pentru colegii servanti participanti la "actiune" sa studieze "Indrumatorul Sefului de teava pompier" ;...iar pentru Cdt GIS si CDT echipaj ( coordonatorii "actiunii") le recomand cu caldura "NOTIUNI DE FIZICA SI CHIMIE PENTRU POMPIERI" ; "Agenda pompierilor" ;"Stingerea Incendiilor " ... Suntem profesionisti care salvam vieti omenesti si bunuri materiale ....ce mama "incornoratului" ....Doamne iarta-ma PS Un coleg de pe forum pompierii spune asa
Cel mai simplu mod de stabilire a naturii emisiei, este o banala coala de hartie care asezata pret de 5 secunde deasupra s-ar umezi daca e vorba de aburi si nu de fum.
...Simplu ....fara mari pagube

[ Edited Tue Mar 26 2013, 10:42AM ]
Back to top
2 User said Thank to Homefire for this Post :
 criss-cross (26 Mar 2013, 10:40) , ALM (26 Mar 2013, 11:30)
ALM
Tue Mar 26 2013, 11:30AM
Registered Member #2039

Da, dar poate n-au putut să-şi reprime plăcerea de a "schilodi" un AUDI ...

Nici eu n-am fost pompier, aşa că n-am idee ce trebuie să ştie aceştia. Mă gândem doar că, văzând că este un model pe motorină (scrie la spate), îngheţat peste noapte, aveau timp suficient să facă o mică analiză a emanaţiei (după cum bine spuneţi). Nu întotdeauna "heirupismul" este bun ...
Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 Homefire (26 Mar 2013, 11:53)
Pârvu Florin
Wed Mar 27 2013, 01:45AM

Registered Member #1287

LINK

Va inchipuiti ce viermuiala e dedesubt, daca de la sfarsitul lui decembrie pana acum judecatorul nu s-a decis inca ce sa decida???

Si @danip ne spunea sa lasam institutiile statului sa decida...

Care institutii, prieten bun?

[ Edited Thu Mar 28 2013, 10:22AM ]
Back to top
 backdraft (27 Mar 2013, 12:36)
baptizedbyfire
Wed Mar 27 2013, 02:41PM
baptizedbyfire
Registered Member #3577

Din păcate, în rândul pompierilor există și astfel de oameni (care au o condiție fizică sub limita decenței sau intră în fibrilații când văd o scânteie), însă toți acești factori negativi sunt tolerați de ani de zile.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF