Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ionica H
Sat Apr 19 2014, 06:21PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:20PM ]
Back to top
Glaucom
Tue Apr 22 2014, 06:17PM
Registered Member #8863

Se zvoneste ca se incearca din nou schimbarea programului de lucru la ISU,sa trecem la 24/48...Stie cineva daca e adevarat? Si de ce? si de cand?
Back to top
Klaus
Tue Apr 22 2014, 09:15PM
Registered Member #3279

@Glaucom - din motive de Codul Muncii nu se poate trece la 24/48. Potrivit art. 112 din Codul muncii pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Pentru ca anul are cam 52 saptamani, din care se scad saptamanile calendaristice de CO pentru militari, sa zicem 5 saptamani, rezulta 47 saptamani. Mai scad o saptamana de zile de sarbatori legale, ies 46. Cu 40 ore/saptamana (Codul Muncii!) rezulta 46 x 40 = 1.840 ore/an, asta dupa un calcul grosier, sa iasa rotund. La ture de 24/72 (o zi la lucru 3 libere, adica ritmul de 4 zile) nu se tine cont de sarbatori legale, sunt deci 47 saptamani care inseamna 329 zile, adica vreo 82 ture/an, fiecare tura de 24 ore sunt 1.968 ore/an. Nu mai pun la socoteala zilele de pregatire comuna, probe sportive si alte corvezi, facute din timpul liber. Daca s-ar trece la 24/48 ar veni o zi lucrata la fiecare a 3-a, adica ar rezulta aproape 110 ture/an, respectiv 2.632 ore lucrate/an, practic o marire cu aproape 50% a numarului de ore lucrate/an. Tradus in zile de munca de 8 ore (conventionale) ar rezulta ca la ture de 24/48 s-ar munci 329 zile lucratoare din 365 zile cate are anul, ori anul are 365 zile calendaristice minus 52 sambete+52 duminici, adica 104 zile, rezulta 261 zile, minus ceva zile de sarbatoare, sa zicem 7 fac 254 zile/munca dupa Codul Muncii. Iar din zilele astea trebuie scazute zilele de CO si COS, deci mai raman vreo 214 zile lucratoare. A se compara cu cele 329 zile pe care le-ar face pompierul militar la 24/48. Nici sa fie platite orele/zilele astea nu da voie Codul Muncii, asa ca este IMPOSIBIL sa se treaca la ture de 24/48, nu este legal.

Faptul ca se munceste efectiv sau se sta in alea 24 ore din tura nu este problema angajatului, potrivit aceluiasi Cod al Muncii, art. 111 Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.
Cine mai zice ca se poate trece la regimul de ture de 24/48 vorbeste prostii. Si asa este o nebuloasa cu regimul de executare a turelor, potrivit legii timpul lucrat in zilele de repaus se plateste altfel decat in zilele lucratoare. Sa-mi zica si mie cineva care a primit mai mult la solda pentru ca a lucrat in ture sambata, duminica, de Pasti, Craciun, 1 Decembrie, 1 Mai sau alte sarbatori legale.

O fi militarul 24/24 la ordin, dar are si el niste drepturi.
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 Glaucom (23 Apr 2014, 08:06) , Homefire (23 Apr 2014, 08:10) , Coffeeman (28 Apr 2014, 21:53)
Homefire
Wed Apr 23 2014, 08:02AM
Firefighther
Registered Member #4438

Klaus wrote ...

@Glaucom - din motive de Codul Muncii nu se poate trece la 24/48. Potrivit art. 112 din Codul muncii pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Pentru ca anul are cam 52 saptamani, din care se scad saptamanile calendaristice de CO pentru militari, sa zicem 5 saptamani, rezulta 47 saptamani. Mai scad o saptamana de zile de sarbatori legale, ies 46. Cu 40 ore/saptamana (Codul Muncii!) rezulta 46 x 40 = 1.840 ore/an, asta dupa un calcul grosier, sa iasa rotund. La ture de 24/72 (o zi la lucru 3 libere, adica ritmul de 4 zile) nu se tine cont de sarbatori legale, sunt deci 47 saptamani care inseamna 329 zile, adica vreo 82 ture/an, fiecare tura de 24 ore sunt 1.968 ore/an. Nu mai pun la socoteala zilele de pregatire comuna, probe sportive si alte corvezi, facute din timpul liber. Daca s-ar trece la 24/48 ar veni o zi lucrata la fiecare a 3-a, adica ar rezulta aproape 110 ture/an, respectiv 2.632 ore lucrate/an, practic o marire cu aproape 50% a numarului de ore lucrate/an. Tradus in zile de munca de 8 ore (conventionale) ar rezulta ca la ture de 24/48 s-ar munci 329 zile lucratoare din 365 zile cate are anul, ori anul are 365 zile calendaristice minus 52 sambete+52 duminici, adica 104 zile, rezulta 261 zile, minus ceva zile de sarbatoare, sa zicem 7 fac 254 zile/munca dupa Codul Muncii. Iar din zilele astea trebuie scazute zilele de CO si COS, deci mai raman vreo 214 zile lucratoare. A se compara cu cele 329 zile pe care le-ar face pompierul militar la 24/48. Nici sa fie platite orele/zilele astea nu da voie Codul Muncii, asa ca este IMPOSIBIL sa se treaca la ture de 24/48, nu este legal.

.................................................................
O fi militarul 24/24 la ordin, dar are si el niste drepturi.

La ISU Constanta este " LEGAL " programul 24/48 ...deoarece asa doreste "Marinarul" >:/ In ceaea ce priveste problema cu drepturile ...ce mai conteaza niste procese la ISU Constanta ....fara numar .... fara numar

[ Edited Wed Apr 23 2014, 08:09AM ]
Back to top
Homefire
Wed Apr 23 2014, 08:07AM
Firefighther
Registered Member #4438

Acesta NU este un pamflet .... este realitate pură

VICTOR PONTA s-a plimbat CU BARCA împinsă de pompieri în Teleorman

Victor Ponta a ajuns după vacanţa din Deltă în Teleorman, la inundaţii, şi a făcut inspecţie din barcă. În timp ce localnicii şi jurnaliştii mergeau prin apă, premierul se relaxa ca un turist şi se lăsa împins de pompieri prin apa care nu ajungea nici până la genunchi.

În timp ce jurnaliştii, localnicii şi salvatorii de la ISU mergeau prin apă, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Apelor, Lucia Varga, se plimbau pe uliţe în barcă.

Mai mult, politicienii nu s-au sinchisit nici măcar să vâslească, ci i-au lăsat tot pe jandarmi şi pompieri să împingă barca.

În tot acest timp, apa nu trecea de genunchi. În cele din urmă, mai-marii de la Bucureşti au decis să-şi murdărească cizmele de Capitală.

LINK VIDEO

[ Edited Wed Apr 23 2014, 08:08AM ]
Back to top
Glaucom
Wed Apr 23 2014, 08:09AM
Registered Member #8863

@klaus -super raspuns!Si totusi,la Constanta se lucreaza asa...banuiesc ca se intampla asta in urma trecerilor masive in rezerva,e provizoriu,un compromis aprobat pana se reglementeaza situatia si la ei...
Back to top
Klaus
Wed Apr 23 2014, 06:00PM
Registered Member #3279

@Glaucom - este problema conducerii ISU Constanta cum isi pastoreste personalul, daca un subofiter de la 24/48 face raport in sus, spre IGSU si apoi DGMRU pentru a veni cineva sa constate incalcarea drepturilor in ce priveste relatiile de munca nu stiu cum se va justifica marinelul&comp. Codul muncii nu se negociaza, se aplica.
S-a organizat o adunare cu personalul in care conducerea sa vina sa va spuna ca asta este situatia, sarcinile sunt tot alea, asa ca sa fiti de acord cu munca suplimentara, care se va recupera ulterior, tinandu-se evidenta orelor efectuate in plus si neplatite? Adica se presteaza aceeasi munca (cu sau fara cele 120 functii eliberate), dar cu acelasi fond de salarii? Cine era de acord semna ca da, si era trecut la catastif. Cine nu, venea la ture legale, de 24/72. In caz ca personalul disponibil nu era suficient, se reduceau echipajele/tura pana se asigura capacitatea de interventie, fara artificii gen un servant mai putin/echipaj. Dar este o problema de sange in instalatie (ca sa il citez pe marele Igas, clasic in viata) a conducerii, ca le este frica sa raporteze in sus restrangerea activitatii din motive obiective. S-a inaintat in regim de Stejar extrema urgenta raport la MAI sa faca diligentele necesare pentru ca in cazul ISU Constanta sa se aprobe, prin derogare, incadrarea din sursa externa a 100 subofiteri pe interventie, ca altfel scade capacitatea de lupta a inspectoratului cu 30%? Oricum posturile alea sunt bugetate, nu poate sa spuna cineva ca se depaseste plafonul de salarii. Eventual se solicita aprobarea ca, intro prima etapa, sa fie rechemati in activitate subofiteri pompieri disponibilizati, cu conditia sa lucreze pe interventie minim 5 ani (de dragul exemplului, ca daca (re)vine ospatarul IS-ului ala fuge de interventie), sa nu va apucati sa alfabetizati alti pufosi... Poate disponibilizati si din alte judete, care vor sa vina acolo, fara posibilitatea de mutare pentru (iar) 5 ani... Daca erau mai putini amatori de a redeveni profesionisti se intra direct, daca erau mai multi se facea un interviu pe teme profesionale, poate si cu probe fizice. Dar asta este trendul in societate, cand este vorba de lovit in cineva, se face in talpa, nu intreaba nimeni daca mai poti - ba un impozit, ba o acciza, ba amenzi ca nu ai sepcuta, sau daca ai de ce ai, si tot asa. De parca statul trebuie slujit de populime, nu invers. Exact asa se face si la pompieri, mai o tura in plus, mai ceva zile de corvezi pe la tehnica sau sedii, oricand se gaseste ceva de facut...

In concluzie, a tinut vreunul evidenta numarului de ture facute si care trebuia facute, ca atunci cand ii naste pisica sau cand are el chef sa plece cu amanta in Delta, sa ceara 10 zile din recuperari? Daca da, bravo lui (ca are pisica sau amanta ), daca nu, nu mai maraiti in front, ca o faceti degeaba. Oricum patria vă va fi profund recunoscatoare.

[ Edited Sat Apr 26 2014, 10:22PM ]
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 Homefire (23 Apr 2014, 18:26) , Ionica H (23 Apr 2014, 20:48)
Ionica H
Wed Apr 23 2014, 08:56PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:14PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ionica H for this Post :
 vionora (26 Apr 2014, 22:00)
Glaucom
Wed Apr 23 2014, 09:17PM
Registered Member #8863

@ KLAUS- revin cu ideea celor ajunsi in functii uriase,platiti cu bani grei de la buget si intreb ca si Turap:ce mai poti spune si cat de umilit te poti simti cand vezi asa ceva. Sergent angajat,telefonist,apoi inspector sef.De ce mai exista Facultatea de Pompieri unde investim bani multi sa formam un ofiter,si vine un astfel de ins(nu am nimic personal cu el) si ajunge inspector sef!!!!! Vedeti aici un CV care ar trebui sa bage in boala tot inspectoratul general pt situatii de urgenta LINK .Cititi CV-ul dlui Muresan,imputernicit IS si cruciti-va!!!Ei ,acum sa ii aud pe cei care tot canta in struna ca examene,numiri ,avansari sant pe bune!!!!!!!!!!!!!!!!
Back to top
Klaus
Wed Apr 23 2014, 10:40PM
Registered Member #3279

@Turap - atata timp cat am experienta intoarcerii unei rezolutii de IG cred ca pot recomanda si altora sa nu stea cuminti pe functie si sa piarda din drepturi, de frica sa nu supere un comandant de detasament sau un IS, de parca primul ar fi semizeu, iar al doilea zeu.
In sistemul militarizat neexistand sindicat trebuie ca fiecare sa isi apere drepturile. Iar pentru asta exista calea regulamentara a iesirii personale la raport sau a raportului scris. Daca vreti sa lucrati echivalentul a 329 zile/an numai la gandul ca IS isi bea din cand in cand cafeaua cu IG (un simplu gest protocolar), nu va mai plangeti nici macar pe forumuri, va meritati soarta. Asta inseamna ca se trag de sireturi, ca pun tara la cale, ca sunt mai tari decat regulamentele si legea? Am avut in control de la Dragne de la o plangere a unui subofiter cum ca avea prea multe ore extra si totul a fost OK, pentru ca era respectata legea.
Exista sedintele fara ordine de zi - si acolo se pot ridica probleme reale si rezolvabile, nu ca APCA are aceeasi varsta cu servantul 2. Sunt lucruri care nu tin neaparat de comanda IGSU sau ISU, gen substante de stingere, echipament de protectie, intretinere tehnica, probleme de cazarmare etc., atata poate da tara, cu astea se face treaba. Dar problema timpului de lucru normat este una care tine numai de IS, nu il costa nimic. In urma cu ceva timp ma amuzam cum dupa disponibilizari la bilanturi mai toata lumea raporta ca a facut mai multe interventii cu oameni mai putini, in conditiile in care multi se plang ca din sistem au plecat si unii foarte buni, ramanand, in schimb, pilosi si pupincuristi. Cu regret constat ca Igas avea dreptate. Daca mai ramanea Igas si mai disponibiliza inca 3.000 de oameni probabil ca si in urmatorul an la bilanturi se raporta triumfator cresterea indicatorilor.
Am mai scris-o - capitan fiind un coleg colonel mi-a spus ca trebuie sa respect si mt-ul si subofiterul, pentru ca eu depind de ei, asa cum si ei depind de mine. Iar daca eu ca ofiter imi bat joc de subordonati (care, in fond, sunt colegi de munca), si ei cu prima ocazie mi-o vor intoarce cu varf si indesat.

Repet, daca eu as fi fost IS la Constanta as fi propus fie varianta cu ocuparea posturilor in cauza de urgenta, fie as fi restrans activitatea - in Constanta am detasament si de resedinta, si la Palas, si in Port. Tot asa, la Cernavoda am detasament si acolo, si la Medgidia, in conditiile in care CNE are pompieri proprii, in care a investit ceva miliarde. Plus ca s-a tot vrut sa se desfiinteze organizarea pe grupuri, existenta numai acolo si la Bihor, mai rezultau si de acolo ceva oameni, pompieri purtatori de hartii.

In urma cu cateva saptamani ma intreba un subofiter dintrun ISU ce sa faca sa rezolve o problema. L-am sfatuit sa-si instiinteze comandantul de detasament ce vrea si sa iasa la raport la IS, sa-i expuna problema, preferabil sustinerea personala si nu prin hartie/raport. Daca rezolutia este nefavorabila ii poate raporta ca nu este multumit si doreste sa mearga la IG. Tot asa se codea ca daca... si daca... dar daca... Iar variantele recomandate au fost tot astea - ori o lasa asa cum este, ori strange din b...ci si intra pe o usa si-si sustine problema.

Apropo - avem printre noi exemplu de subofiter care a ajuns la IG la raport personal, @Parvu Florin. Ca nu mai este in sistem a fost optiunea lui pana la urma, dar barem nu s-a lasat coplesit de frica de sefi.
Si un apropo 2, cine ii mai stie de frica lui Zamfir, Nemes sau Secara? Niste batranei la pensie
Nota - am onoarea domnule general Secara
Stima si respectul raman si dupa ce nu mai esti cineva. Nu cum auzeam despre un fost IS care ducandu-se la ISU nu a mai fost primit cu masina in parcare, pe motiv ca era numai pentru personalul unitatii.

[ Edited Tue Apr 29 2014, 08:09PM ]
Back to top
Klaus
Thu Apr 24 2014, 10:50PM
Registered Member #3279

Faza cu barcile si cei plimbati prin ape de 30 cm sunt o rusine pentru imaginea acestei arme, pompierii militari fiind transformati in actori fara voie intrun circ politico-mediatic.

Apropo, eu stiam ca la navigatia cu BP-10 trebuie ca toata lumea sa poarte centuri de salvare, nimeni nu are voie sa stea in picioare, nu se incarca barca daca nu are un pescaj minim (existand pericolul sparcerii chilei), nu se sta pe flotori fara asigurare de cordita care trebuia sa existe de-a lungul bordului, plus alte asemenea mici detalii. Ce se intampla daca doamna ministru se dadea cu roatele in sus, pe spate, coplesita de atatea emotii?

Fiind educat in alte conditii am intrebat candva daca cei care utilizaeza barcile astea au ceva la mana ca si atestat ca stiu cum se folosesc si regulile de navigatie, mai ales cand au si motopropulsor montat pe oglida-pupa (precum in MApN examenele de mecanici motopropulsoristi), daca autoscarile sunt autorizate ISCIR, avand aceleasi caracteristici tehnice ca si o macara (mai putin troliul pe carlig), daca cisternele care distribuie (ocazional) apa prin localitati afiseaza vizibil ca apa nu este potabila (inspectoratele nu au cisterne pentru lichide de uz alimentar, chiar daca la ISU Constanta apa este purificata prin sfintire de Boboteaza) si altele de acest gen, dar mi-a raspuns numai ecoul

Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 vionora (26 Apr 2014, 22:02) , Karpov (29 Apr 2014, 20:38)
ALM
Thu Apr 24 2014, 11:08PM
Registered Member #2039

Hmm, dacă individul cu salopetă nu este un hobbit, apa pare ceva mai adâncă de 30 de cm. Sigur că era indicat ca premierul să traverseze localitatea înotând, în bărci rămânând numai reporterii cu spirit de corbi. Sau, după exemplul premierului Unguent, era bine să vină cu un elicopter până pe primul tăpşan neinundat, unde să fie aşteptat de o suită de autovehicule amfibie (în lipsă mergeau şi nişte vedete torpiloare). Aaaa, da! Mi-am amintit şi de faza în care bărcile au fost târâte prin apă mică, mică. E vina sătenilor că n-au amenajat debarcadere şi a fost nevoie să se plece "de la mal" ...

În copilărie, jucam unele jocuri la care "urma scăpa turma". Este adevărat, nu era vorba de "scăpări" după un sfert de secol ...
Back to top
Costica J
Fri Apr 25 2014, 12:18PM
Registered Member #4748

Indiferent care sunt prevederile privind navigația cu acest tip de ambarcațiuni, scena este plină de un ridicol grotesc. Iar comandanții acestor militari sunt principalii vinovați. Prin ordinele date sau prin pasivitate au transformat subordonații implicați în slugi. Rușine să le fie !
Back to top
Glaucom
Fri Apr 25 2014, 01:40PM
Registered Member #8863

@ Klaus- ati reusit sa va uitati peste CV ul IS de la ISU Maramures? Ce parere aveti?
Back to top
Glaucom
Fri Apr 25 2014, 01:41PM
Registered Member #8863

LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF