Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
vasilica
Wed Feb 11 2015, 06:39PM
Registered Member #10008

djebel wrote ...

Off-topic
Stiti ce-mi place? @giurgiuvenul ii da like-uri lui @vasilica.

Pentru ca amndoi suntem din Giurgiu cocos ...

[ Edited Wed Feb 11 2015, 06:40PM ]
Back to top
Cip Cipri
Wed Feb 11 2015, 07:03PM
Guest
Thanked time in post
vasilica wrote ...

superbase2014 wrote ...

@vasilica..Imi pare rau sa-ti transmit ca barosan nu sint eu sint un umil sclav pe plantatia de bumbac"igsu" dar ar fi bn sa vii in ardeal sa vezi de ex.satu mare.baia mare .mures .cluj ca au acelas conditi ca si la dumneavoastra doar ca nu au promovat nici prin vorbe nici prin imagini ...sintem doar modesti fara caramizi in piept

De acord cu tine si ai un like pt asta .problema se pune altfel : Nu inteleg de ce se denigreaza cineva aici cand toata lumea a inteles ca acel cineva nu are legatura cu trecerea la programul de 24\48 . Ma contrazic aici cu diverse personaje care e clar si limpede pentru toata lumea ca vor sa distraga atentia de la fondul problemei.
Diverse id-uri si probabil multe dintre ele reprezinta aceleasi persoane il denigreaza pe Apostol care toata lumea de pe aici a inteles ca nu are treaba cu schimbatul programului si nici nu ar avea cum sa aibe din postura lui de prim adj al Isu bif . Repet pe Apostol l am cunoscut pt ca mi-a fost comandant si nimeni nu imi poate schimba parerea despre el . Mi-as dori si sunt sigur ca sunt multi in asentimentul meu sa se intoarca la Gr pt ca acolo in unele din cele mai sarace Inspectorate din tara a inceput un proiect care mai are mult pana se va finaliza si care proiect a fost facut in avantajul nostru al celor de jos. Cat priveste restul sunt ferm comvins ca multe din afirmatiile facute aici sunt facute doar ca sa disimuleze atentia de la problemele care ne afecteaza pe fiecare dintre noi . Dar tot odata am constatat ca multi de pe aici sunt "civili in haine militare " dupa cum bine spunea cineva mai inainte . Mai intai trebuie sa cunosti statul cadrelor militare si legea ca sa vezi ce e de facut . Militarii au drepturi dar si obligatii nu sunt ca civilii . Militarul daca crede ca i s- au incalcat drepturile poate face raport personal pe cale erarhica si apoi poate actiona in instanta institutia daca considera ca i-au fost incalcate drepturile, despre asta vorbim aici. Cei care vor sa ne distraga atentia cu Apostol nu pot fi decat cei care si-au pierdut functiile pe la bucuresti s-au altii care vor sa ne abata atentia de la problema de fond .

Back to top
Cip Cipri
Wed Feb 11 2015, 07:22PM
Guest
Thanked time in post
Domnul care ne face "civili cu grade militare"....am sa fiu politicos cu Dvs., te aprob ca suntem cadre militare si functionam dupa regulamente, dar vreau sa va amintesc ce le ete interzis cadrelor militare :
Sectiunea 3:Interzicerea sau restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati
Articolul 28
(1)Cadrelor militare in activitate le este interzisa exercitarea urmatoarelor drepturi:
a)sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori sa desfasoare propaganda prin orice mijloace sau alte activitati in favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru functii publice;
b)sa candideze pentru a fi alese in administratia publica locala si in Parlamentul Romaniei, precum si in functia de Presedinte al Romaniei;
c)sa declare sau sa participe la greva.
Articolul 29
(1)Cadrelor militare in activitate le este restransa exercitarea unor drepturi si libertati, astfel:
a)opiniile politice pot fi exprimate numai in afara serviciului;
b)exprimarea in public a unor opinii contrare intereselor Romaniei si fortelor armate nu este permisa;
c)conditiile in care cadrele militare in activitate vor putea sa prezinte public informatii militare se vor stabili prin ordin al ministrului apararii nationale;
d)aderarea la culte religioase este libera, mai putin la cele care, potrivit legii, contravin normelor de pastrare a ordinii publice, precum si la cele care incalca bunele moravuri sau afecteaza exercitarea profesiei;
e)constituirea in diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-stiintific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, cu exceptia celor sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii si disciplinei specifice institutiei armatei, este permisa in conditiile stabilite prin regulamentele militare.
g)participarea la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau intruniri cu caracter politic ori sindical este interzisa, cu exceptia activitatilor la care se participa in misiune;
h)cadrele militare in activitate se pot deplasa in strainatate in conditiile ce se stabilesc prin ordin al ministrului apararii nationale.
Asadar, probabil ati auzit de DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI ????
Va atasej linkul pt LINK
Concluzie : Cat timp exista un Ordin Legal, il respect cu sfintenie, dar cat timp este dat ilegal....ma scuzati...Urmez calea legala.
Daca managerul nu este capabil sa conduca, Demisia ii un act unilateral valabil si pt dumnealui.

[ Edited Wed Feb 11 2015, 07:25PM ]
Back to top
1 User said Thank to for this Post :
 militar 84 (12 Feb 2015, 08:40)
djebel
Wed Feb 11 2015, 07:30PM
Registered Member #3603

vasilica wrote ...

djebel wrote ...

Off-topic
Stiti ce-mi place? @giurgiuvenul ii da like-uri lui @vasilica.

Pentru ca amndoi suntem din Giurgiu cocos ...

Cocos sau cocoş? Normal ca amandoi sunteti din Giurgiu, doar ca din retorica celor doi useri amintiti mai sus, pareti a fi una si aceeasi mirifica persoana. Scuze pentru off-topic, dar daca tot s-a pomenit de dotari, cam asa arata un "dormitor" la mine:

Back to top
3 User said Thank to djebel for this Post :
 Coffeeman (11 Feb 2015, 20:00) , Ionica H (11 Feb 2015, 21:35) , Bendis (11 Feb 2015, 23:14)
vasilica
Wed Feb 11 2015, 08:12PM
Registered Member #10008

@Cip Cipri

Perfect de acord , nici eu nu am spus altceva . Te rog citeste cu atentie .
Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 08:14PM
Registered Member #10008

@djebel

Tocmai ce am vb mai sus de disimularea atentiei de la problema de fond
Back to top
vasilica
Wed Feb 11 2015, 08:21PM
Registered Member #10008

Radio santul vorbeste ca in locul lui Apostol o sa vina Orlando
Back to top
djebel
Wed Feb 11 2015, 08:37PM
Registered Member #3603

vasilica wrote ...

@djebel

@vasilica&@giurgiuveanul (mea culpa daca gresesc), aveti dreptate cand pomeniti de disimularea atentiei de la problema de fond. Cand toata lumea vorbeste despre modificarea programului, dvs. vorbiti de conditiile de munca de la Giurgiu. Conditii bune recunosc, da' nu se prea pupa cu nemultumirile oamenilor. Pentru mine, un civil, problema este foarte simpla: este vorba de un ordin ilegal (vezi normele europene si explicatia data de @Klaus) si imoral (nimeni nu-i obliga si pe cei de la 8 ore, de exemplu, sa lucreze suplimentar), iar caile de "atac" le stiti mai bine decat mine. Si mai stiu ca pentru un vechi militar chestiile cu drepturile omului sunt un moft, dar uite ca "vremurili" se mai schimba.
Promit ca nu ma mai bag in meciul vostru.
Back to top
2 User said Thank to djebel for this Post :
 free username (11 Feb 2015, 20:50) , zeul_hephaistos (12 Feb 2015, 07:17)
vasilica
Wed Feb 11 2015, 08:53PM
Registered Member #10008

djebel wrote ...

vasilica wrote ...

@djebel

@vasilica&@giurgiuveanul (mea culpa daca gresesc), aveti dreptate cand pomeniti de disimularea atentiei de la problema de fond. Cand toata lumea vorbeste despre modificarea programului, dvs. vorbiti de conditiile de munca de la Giurgiu. Conditii bune recunosc, da' nu se prea pupa cu nemultumirile oamenilor. Pentru mine, un civil, problema este foarte simpla: este vorba de un ordin ilegal (vezi normele europene si explicatia data de @Klaus) si imoral (nimeni nu-i obliga si pe cei de la 8 ore, de exemplu, sa lucreze suplimentar), iar caile de "atac" le stiti mai bine decat mine. Si mai stiu ca pentru un vechi militar chestiile cu drepturile omului sunt un moft, dar uite ca "vremurili" se mai schimba.
Promit ca nu ma mai bag in meciul vostru.

Daca citesti cu atentie toate postarile o sa vezi ca postarile cu conditiile de la Giurgiu au fost un raspuns la denigrarea fostului si sper viitorului meu comandant. Cat despre program citeste postarile mele anterioare si vei vedea ca sunt in asentimentul tuturor.
Sper ca te-am linistit .

[ Edited Wed Feb 11 2015, 08:56PM ]
Back to top
free username
Wed Feb 11 2015, 09:00PM
Registered Member #10021

djebel perfect spus! E o vorba, pasarea pe limba ei piere. Auzi mai Vasilica, problema de fond este schimbarea programului la nivel national, nu conditiile voastre de la Giurgiu. Sa va fie de bine acolo la voi, problema noastra este schimbarea programului si daca tot s-a schimbat, macar sa fie platite orele suplimentare conform legii, nu cu sporul pe sambete si duminici care oricum erau platite. Sunt convins ca treaba asta cu programul va isca un scandal urias la nivelul IG. Si astora care o ard asa mult cu regulamentele militare pana la ultima virgula, le spun ca au prea mult timp si energie de studiu, eu cu o medie de 12-14 interventii pe tura/7 ani le aprofundez mai greu.
Back to top
2 User said Thank to free username for this Post :
 urtep. (11 Feb 2015, 22:05) , Bendis (11 Feb 2015, 23:15)
Bendis
Wed Feb 11 2015, 11:13PM
Registered Member #5071

Am trait s-o vad si p-asta: au luat foc pompierii... situatia din cadrul IGSU e de-a dreptul lamentabila dar asta nu inseamna ca un "outsider" nu-si poate da cu parerea domnilor. Ca din cate vad, si dvs.faceti exact acelas lucru, va dati cu parerea pe un topic dedicat dvs.in loc sa va mobilizati si sa luati atitudine in masa.
Scuze ptr off topic dar fara fum nu iese foc

[ Edited Wed Feb 11 2015, 11:14PM ]
Back to top
1 User said Thank to Bendis for this Post :
 hades (12 Feb 2015, 12:50)
vasilica
Thu Feb 12 2015, 06:55AM
Registered Member #10008

@free
Sincer cred ca aprofundezi mai greu dar nu pt ca ai un numar mare de interventii ci pentru ca ceea ce scrii tu mai sus o sa gasesti in postarile mele anterioare . Vrei sa te contrazici cu mine afirmand lucruri pe care eu le-am scris anterior . Asa ca
Back to top
vasilica
Thu Feb 12 2015, 07:05AM
Registered Member #10008

Pe noi ne-au anuntat ca or sa se plateasca pana la 192 ore lunar , restul de ore lucrate or sa fie compensate prin libere . Atunci eu stau stramb si ma gandesc drept de ce ma chemi ore suplimentare la munca daca ulterior le recuperez prin liber? Care e logica ca eu nu o vad ?
Ca doar nu are nevoie de noi o luna da si una nu !
Back to top
militar 84
Thu Feb 12 2015, 09:03AM
Registered Member #10050

Am o intrebare pentru voi .ce ar fi daca maine cand ar trebui sa ma prezint la servici,e prima tura de cand s a schimbat programul,nu ma prezint si vin poimaine cand trebuia sa fiu normal?nu am semnat nimic ca s a schimbat programul ,doar ne a prezentat un ordin si nu s a semnat nimic...
Back to top
Fire
Thu Feb 12 2015, 10:35AM
Registered Member #3803

PROGRAMUL DE LUCRU "24 CU 48" ESTE ILEGAL

Conform legii, durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare (art. 111 alin. 1).

Spre deosebire de situatia angajatilor cu norma intreaga, unde durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana (inclusiv orele suplimentare) calculata ca medie anuala, in cazul angajatilor care lucreaza in schimburi, durata timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, calculata pe o perioada maxima de 3 saptamani. (art. 111 alin. (2) din Codul muncii coroborat cu art. 10 alin. (10) din Contractul colectiv de munca la nivel national in vigoare).

Timpul de munca se poate organiza in doua schimburi, activitatea unitatii fiind suspendata atat in timpul noptii, cat si pe durata repausului saptamanal (sambata si duminica), respectiv a sarbatorilor legale stabilite prin art. 134 din Codul muncii.
In acest caz, durata normala a zilei de lucru pentru angajati va fi de regula 8 ore, acestia beneficiind de 16 ore libere.
Dupa caz, angajatorul va avea obligatia de a plati acelor angajati care isi desfasoara activitatea pe timpul noptii, in intervalul orar 22.00 ? 6.00 un spor la salariul de baza.

Timpul de munca se poate organiza in trei schimburi neintrerupte, situatie in care angajatorul va trebui sa tina cont de urmatoarele aspecte:

- activitatea se presteaza si in zilele de repaus saptamanal. In acest caz, angajatorul trebuie sa respecte dispozitiile art. 132 din Codul muncii privind acordarea zilelor de repaus saptamanal in alte zile ale saptamanii, respectiv acordarea cumulata a zilelor de repaus saptamanal, dupa o perioada de activitate continua care nu poate depasi 15 zile calendaristice.

- activitatea se presteaza in zilele de sarbatoare legala, angajatorul beneficiind de dispozitiile art. 136 din Codul muncii.

Cu toate acestea, daca salariatilor nu li se poate asigura compensarea cu timp liber in urmatoarele 30 de zile, angajatorul are obligatia de plata a unui spor de cel putin 100% din salariul de baza (art. 137 din Codul muncii).

Memorator Legislatia Muncii!
Memorator Legislatia Muncii!
Vezi detalii

Motive de Inchisoare pentru Manageri - Evitati aceste greseli!
Motive de Inchisoare pentru Manageri - Evitati aceste greseli!
Vezi detalii

- repausul zilnic obligatoriul al unui salariat nu poate fi mai mic de 8 ore intre schimburi, asa cum stabileste art. 131 alin. (2) din Codul muncii.

In acest caz, angajatorul trebuie sa respecte dispozitia art. 112 alin. 2 din Codul muncii, care impune ca durata zilnica a timpului de munca de 12 ore sa fie urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

Aceasta reglementare a Codului muncii este chiar mai restrictiva decat Directiva CEE nr. 88/2003 privind organizarea timpului de munca, care stabileste ca numarul maximal de ore de munca nu poate depasi 14 ore intr-o perioada de 24 de ore.

Exista inca unitati, cu precadere in domeniul societatilor de protectie si paza, dar si in alte domenii, care organizeaza timpul de munca in schimburi de 24 de ore lucrate, urmate de 48 de ore libere. Aceasta organizare a timpului de lucru este inadmisibila fiind incalcate dispozitiile art. 112 alin. (2) din Codul muncii, angajatorul fiind expus unor sanctiuni ori altor masuri din partea organelor de control.
LINK
Totusi in ce tara traim?
Back to top
1 User said Thank to Fire for this Post :
 sp333dy (12 Feb 2015, 14:08)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF