Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
bushes
Sun Feb 15 2015, 02:30PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Daca unii n-ar fi folosit forumul asta doar pentru a inlatura obstacolele din drumul spre propria ascensiune ,ar fi citit (nu stau sa caut si mi-e si lene ) o discutie despre programul 12/24 versus 24/72 , in care se arata clar ca dupa o noapte la 12/24 ai doua libere din care prima la permanenta (deci ai doar o zi liber de fapt ) iar la 24/72 prima zi asiguri de acasa si ai dupa aia doua libere , dupa cum e normal si legal..

Daca ma apuc si scriu ca o sa fie 8/16 cite zile se dezbate asta pe forum ?

Ar mai fi o chestie care nu-mi da pace : daca la isu giurgiu apostol s.r.l. , unde curge la chiuvete lapte ,miere si rahat (lokum) , toata lumea e extra fericita si multumita , cum dracu' nu s-au gasit decit 2(doi) insi (unul de fapt) care sa -si uneasca corul de mugete in apararea conducatorului iubit . Cine nu e cu noi e impotriva noastra deci prostimea ori n-are internet , ori nu prea stie sa-si exprime entuziasmul , ori nu vrea

[ Edited Sun Feb 15 2015, 02:54PM ]
Back to top
2 User said Thank to bushes for this Post :
 Unde-i lege. (15 Feb 2015, 15:35) , Fire (15 Feb 2015, 17:43)
free username
Sun Feb 15 2015, 03:31PM
Registered Member #10021

giurgiuveanul wrote ...

par_amedic wrote ...

Acest program este intru totul legal

Multumesc pentru precizare.
12/24 cu 12/48 este un program legal, 24/48 inteleg ca nu.
Concluziile le vom trage impreuna dupe una-doua luni cand vom afla impreuna ce program va ramane definitiv.
Personal cred ca tura de 24 este extrem de nociva pentru sanatatea lucratorilor in conditiile unui program solicitant si ma astept sa se treaca la tura legala de 12 ore,tura care am mai spus-o si vad ca nu sunt contra-argumente, respecta intocmai si milimetric toata legislatia in vigoare.

Sunt 2 variante, ori esti pur si simplu onest si atunci nu am nimic de comentat deoarece, sincer, mie mi-ar conveni un program 12/24 12/48 chiar si cu mentiunea lui bushes legata de permanenta in prima zi din cele 2 la 48 libere. Peste 12 interventii pe tura de 24 de ore ajung sa te macine dupa un timp; deja imi vad cateva efecte: nu mai pot adormi decat dupa ora 2.30 noaptea, mananc dezordonat la ore tarzii oricat mi-as impune sa n=o fac, prezint o sensibilitate crescuta acustica gratiei statiei de emisie receptie prezente si pe timpul noptii in dormitorul smurd (ani de zile). Este ca si cum ai spune ca mergi cu o masina 1000 de kilometri intr-o zi dar apoi ii recuperezi uzura lasand-o 3 zile in parcare. Nu merge asa. Ori varianta a doua, incerci o manipulare aratand ca pe o sperietoare programul de 12/24 ca sa imbratisam resemnati si multumiti programul de 24/48. Vorba aia, mai bine rau decat cu mai rau. Repet, pentru mine ar veni ca o manusa un program de 12 ore, asa zisa tura ruseasca.

[ Edited Sun Feb 15 2015, 03:35PM ]
Back to top
2 User said Thank to free username for this Post :
 Klaus (15 Feb 2015, 15:41) , Fire (15 Feb 2015, 17:44)
free username
Sun Feb 15 2015, 03:42PM
Registered Member #10021

Chestia e ca 12/24 12/48 nu va fi in vecii vecilor in Bucuresti, dau in scris asta. Sau, s-ar putea imparti, in temei legal, 12 ore pentru smurd, 24 cu 72 pentru stingere. Sincer va spun, sunt pe baricade de la infiintarea smurd bucuresti, intr-un raion fierbinte, numarul mare de interventii/tura ca si ritmul infernal de lucru, te cam dau peste cap din toate punctele de vedere si efectele se vad si se vor vedea pe termen mediu si lung.
Back to top
Klaus
Sun Feb 15 2015, 03:55PM
Registered Member #3279

Pentru ca s-a scris pe aici despre medicina muncii si, nu-i asa, suntem intr-o tara europeana unde se respecta legea, iar seful sefului IGSU este medic, potrivit art. 36 din HG nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, modificata si completata prin HG nr. 1.169/2011 LINK , lucratorii trebuie sa fie informati in legatura cu tot ce inseamna supravegherea sanatatii lor, avand acces, la cerere, la toate informatiile referitoare la starea lor de sanatate (art. 45), documentele fiind adunate intr-un Dosar medical (modelul in Anexa nr. 4).
Nu ma indoiesc ca toata lumea are Fisa de evaluare a a riscului asupra sanatatii lucratorului (art. 5, alin. (1)), dar care sunt serviciile medicale profilactice de care a beneficiat fiecare, cum se traduce in practica supravegherea speciala, care este frecventa examenului medical periodic (art. 19), cate Fise nr. 67 – Monoxid de carbon, Fise nr. 106 - Temperatura ridicata, Fise nr. 107 - Temperatura scazuta, Fise nr. 109 – Zgomot, Fise nr. 123 – Lucru la inaltime, Fise nr. 145 – Pompier salvator (asta doar ca o enumerare exhaustiva, nu am stat sa le citesc pe toate) v-au fost completate in ultimii n-spe ani? Chiar, cati si-au vazut Dosarul medical personal (Anexa nr. 4), cand s-a facut ultima adnotare in el si ce medic il administreaza?

Ma iau si eu dupa @Parvu Florin si intreb asta (retoric, bineinteles), pentru ca onor conducerea DSU si IGSU face trimitere la bani, nu la om. Angajatorul are niste obligatii in ce priveste protectia lucratorilor si trebuie sa le protejeze capacitatea de munca asa cum a stabilit legiuitorul. Ce face lucratorul in timpul lui liber, daca doreste oarece extra-bani (albi, gri sau negri), asta este deja problema lui si isi asuma riscul, nu mai este implicat angajatorul.

[ Edited Sun Feb 15 2015, 04:07PM ]
Back to top
par_amedic
Sun Feb 15 2015, 04:35PM
Registered Member #10038

giurgiuveanul wrote ...

par_amedic wrote ...

Acest program este intru totul legal

Multumesc pentru precizare.
12/24 cu 12/48 este un program legal, 24/48 inteleg ca nu.
Concluziile le vom trage impreuna dupe una-doua luni cand vom afla impreuna ce program va ramane definitiv.
Personal cred ca tura de 24 este extrem de nociva pentru sanatatea lucratorilor in conditiile unui program solicitant si ma astept sa se treaca la tura legala de 12 ore,tura care am mai spus-o si vad ca nu sunt contra-argumente, respecta intocmai si milimetric toata legislatia in vigoare.

Iti scrisesem un mesaj f lung, vazand ca esti asa suparacios, dar din pacate a picat netul si s-a pierdut.
Concluzia era ca statul inseamna cetateni, iar fara acestia statul nu ar exista. La fel institutiile statului, fiind reprezentantul statului, nu pot sa se abata de la lege, lege care exprima vointa cetatenilor. Prin incercarea voastra de a frauda statul, cel putin nota raport prezenta aici pe forum, mi se pare cea mai mare dovada de prosteala prin care o institutie a statului incearca sa justifice un furt, dati dovada ca nu realizati in ce situatie anarhica ati incercat sa puneti aceasta institutie.

P.S. va continua.... musafiri
Back to top
militar 84
Sun Feb 15 2015, 04:38PM
Registered Member #10050

Eu cred ca toti ofiterii care isi dau cu parerea aici despre program cum ar trebui sa fie cum ar fi mai bine ...ca e bun 12 /24 12/48 sa intre la tura timp de trei luni pe interventie ca si asa suntem in deficit si ei sunt cate 3. 4 prin birouri si nu mai incap ! Sa intre pe tura si sa vada si dupa 3 luni sa decida ce program este bun !ca asa doar vorbind ca e legal si ca e bun nu stiu ce program nu poti pana nu vezi cu trupul tau ! Sa faca prin rotatie toti ofiterii cate 3 luni pe interventie ca la jandarmi ies si ofiterii in strada la proteste iar la noi nu am vazut vreun ofiter cu aparat in spate si cu masca pe figura !!!
Back to top
2 User said Thank to militar 84 for this Post :
 Fire (15 Feb 2015, 17:46) , Ionica H (15 Feb 2015, 21:55)
Homefire
Sun Feb 15 2015, 05:41PM
Firefighther
Registered Member #4438

Ce vorbim noi aici ...sunt vorbe . Uite ce spune Curtea de conturi : Ministerul de Interne a acordat sporuri de risc angajaţilor care fac muncă de birou !

În ceea ce privește modul la care s-au achitat drepturile salariale, Curtea de Conturi a constatat că personalul din diversele structuri ale aparatului central al MAI "beneficiază de o compensaţie de pericol deosebit de până la 30 la sută, calculată la solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, deşi aceştia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îşi pun în pericol integritatea fizică"

[ Edited Sun Feb 15 2015, 05:42PM ]
Back to top
1 User said Thank to Homefire for this Post :
 Fire (15 Feb 2015, 17:46)
Fire
Sun Feb 15 2015, 05:41PM
Registered Member #3803

@Klaus.
Imi permit sa mai adaug cateva "atributiuni" la care foarte bine ati amintit ca dn-ul Lucaciu fost IG,referire si a facut-o cu demnitate.
-salvatori-dresori de animale LINK , LINK , LINK
-alpinisti,constructori,sculptori in gheata LINK , LINK
-salubrizare apa-canal LINK
-hamali LINK
-gunoieri LINK
-spalatori LINK , LINK
deszapazitori LINK
-gondolier LINK
-sclavi pe plantatieLINK
La toate acestea sunt sigur ca salvatorii au strans din dinti si au mers inainte pentru ca si ei stiu ca sefii trebuie sa dea "frumos" in fata edililor si politicului , dar ma intreb ,pana cand?
Faceti astfel ca acesti salvatori care va tin in Top 1 si sunt indragiti de populatie sa vina cu drag la munca , nu sa creati disensiuni si discutii inutile.

[ Edited Sun Feb 15 2015, 05:56PM ]
Back to top
Fire
Sun Feb 15 2015, 06:04PM
Registered Member #3803

Trecerea la programul 24 cu 48: o analiză succintă prin prisma legislației
LINK
Back to top
superbase2014
Sun Feb 15 2015, 06:07PM
Registered Member #9970

Unde sa faca asta cind in nota raport doar 7 inspectorii au fost impotriva orarului de 24/48 ,asra doar sa dea bn in ochii politicului nu sa se gindeasca la "plebea" care au adus si aduc un loc fruntas in top incredere
Back to top
Fire
Sun Feb 15 2015, 06:30PM
Registered Member #3803

MAI a plătit spor de risc pentru angajaţi care fac muncă de birou
LINK
Back to top
1 User said Thank to Fire for this Post :
 JohnyBoy (16 Feb 2015, 10:10)
Klaus
Sun Feb 15 2015, 06:55PM
Registered Member #3279

Cum se pune problema la politisti in ce priveste programul de lucru si cum este tratata permanenta la ei (din punctul de vedere al Sindicatului National al Agentilor de Politie - SNAP) LINK

Conform art. 39 alin. din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului ”Durata programului de lucru al polițistului este de 8 ore pe zi și 5 zile pe săptămână, stabilită astfel încât să se asigure continuitatea serviciului polițienesc și refacerea capacității de muncă, în condițiile prevăzute de lege. ”, conform art. 2 alin. 1 din Ordinul MAI nr. 577/2008 privind programul de lucru al polițiștilor, formele de organizare și acordarea repausului săptămânal ”Durata programului de lucru al polițistului este, de regulă, 8 ore pe zi și 40 de ore pe săptămână, cu un repaus săptămânal de 2 zile, de regulă sâmbăta și duminica. ”, precum și conform art. 25 alin. 1, 2 și 3 din Acordul privind raporturile de serviciu la nivelul MAI din data de 12.03.2012 ”Durata normală de lucru pentru polițiști este de 8 ore pe zi și 5 zie pe săptămână, potrivit legii”, ”Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăși 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare. Prin excepție, durata timpului de muncă poate fi preungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiția ca media orelor de muncă, calculată pentru o perioadă de referință de 4 luni calendaristice, să nu depășească 48 de ore pe săptămână.”, ”Programul de lucru se poate organiza de către șefii unităților astfel:
- 8 ore program de lucru – 16 ore timp liber, cu acordarea de zile libere în decursul lunii (numărul de zile libere este egal cu numărul zilelelor de sâmbătă și duminică din luna respectivă, precum și a zilelor de sărbători legale ori declarate nelucrătoare
- 12 ore program de lucru (în cursul zilei) – 24 de ore timp liber urmat de 12 ore program de lucru (în cursul nopții) – 48 de ore timp liber
- 24 de ore program de lucru – 72 deore timp liber.”
În consecință, din cuprinsul actelor normative expuse mai sus rezultă cât se poate de clar că programul de lucru al polițiștilor poate fi organizat doar în 3 forme, respectiv: 8 ore, 12 ore sau 24 de ore.

Celebra „permanență” invocată de unii șefi atunci când vine vorba de timpul liber al polițistului este abuzivă și nelegală, deoarece conform art. 111 din Codul Muncii ”Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul ... se află la dispoziția angajatorului și îndeplinește atribuțiile sale, conform ... legislației în vigoare”.
Bineînțeles că această prevedere legală va fi interpretată de niște ”deștepți” (care au impresia că au inventat apa rece și roata la bicicletă) spunând că dacă polițistul nu a fost angrenat în activități operative și chemat la serviciu nu trebuie plătit, de parcă polițiștii au o normă pe zi de făcut piulițe și șaibe ca la fabrică, iar aceștia ar fi niște struțocămile, adică nici muncitori cu normă zilnică de îndeplinit, dar nici funcționari publici cu statut special care au o fișă a postului. Culmea e că atunci când nu au fost evenimente, unii șefi întreabă polițiștii ce au lucrat când au fost la ”permanență”, deși in fișa postului a unui polițist sunt vreo 100 de atribuțiuni și sarcini, printre care și redactarea de acte în dosare penale, audieri de persoane, soluționarea de reclamații și petiții, etc.

Pe această cale și cu această ocazie, dorim să transmitem tuturor polițiștilor că atunci când ei se mulțumesc să intervină în caz de urgenta de la domiciliu fac un compromis care este doar în defavoarea lor (care pe deasupra este și nelegal) și trebuie să ceară șefilor să le organizeze programul de lucru după una din cele 3 variante de program menționate mai sus, respectiv: 8 ore, 12 ore sau 24 de ore. Esența acestei idei este că polițistul ori este de serviciu, ori este liber. Situațiile în care polițistul este chemat la servciu din timpul liber se face conform art. 8 alin. 2 din Ordinul MAI nr. 577/2008 care prevede că: ”În situații neprevăzute, care impun desfășurarea de activități peste durata normală a programului de lucru, șeful unității dispune în scris, cu justificarea temeinică a hotărârii sale, efectuarea de ore suplimentare.”, dar aceste situații trebuie să fie cu titlu de excepție și nu de regulă.

Astfel, dacă polițistul este chemat din timpul liber la serviciu șeful unității trebuie să emită o dispoziție scrisă (și nu verbală, eventual șeful unității comunică telefonic polițistului chemat din timpul liber numărul dispoziției, iar la sosirea acestuia la serviciu i-o aduce la cunoștință pe bază de semnătură; această dispoziție fiind un document cu care polițiștii dovedesc că au efectuat ore suplimentare și astfel pot cere compensarea lor).

Considerăm că a venit momentul ca polițiștii să fie mai activi în a-și cere drepturile pentru că până la urmă și ei sunt oameni și au o familie pe care, de multe ori, o neglijează în favoarea muncii de poliție excedentare și uneori fără rost, muncă excedentară dispusă de unii șefi pentru că au vrut să își încordeze mușchii în fața subordonaților, în loc să își ”încordeze” creierul.

Să nu uităm că până în prezent niciunui polițist nu i s-a ridicat vreo statuie pentru munca depusă în cadrul Poliției Române, și credem noi, nici nu se va ridica vreuna în mileniul următor!

Cumva permanenta la pompieri este compensata prin (fostul) spor de dispozitiv?

[ Edited Sun Feb 15 2015, 06:58PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Fire (15 Feb 2015, 18:59)
Cristian2002
Sun Feb 15 2015, 07:34PM
Registered Member #10061

Ce ma enerveaza pe mine e ca in loc sa ne apere drepturile, sefii astia noi se straduiesc sa gaseasca metode sa ne umileasca, sa ne distruga fizic si psihic. Si acum, in loc sa ne vedem de treaba si de pregatire, am ajuns sa studiem legislatie mai ceva ca studentii de la drept. Si daca se pune problma de noi sau ei, eu zic ca a cam venit momentul ca la IGSU sa se studieze institutia demisiei, incepand cu juridicul si pana la varf. In afara de abuzul pe care si orbii il pot vedea, m-a marcat profund ce zicea un coleg de forum ca trebuie sa ii explice copilului de 4 ani ca de acum nu o sa se mai vada asa ca pana acum.
Tineti minte adresa prin care interzicea inspectorilor sefi sa nu mai aprobe rapoarte de desfasurare a altor activitati in afara celor de serviciu, invocand codul muncii si limita de 48 de ore lucratoare pe saptamana? Pai codul muncii e facut pentru angajator ca sa nu il omoare pe salariat si tu, IGSU, nu ai voie sa ingradesti dreptul la munca, poate vreau sa plantez rosii sau sa cresc albine. De acum cred ca s-a cam spus tot ce prevede legislatia referitor la 24 cu 48 si e clar ca este un abuz impotriva a mii de oameni, ma si mir cum mai pot dormi linistiti semnatarii ordinului. Si daca pana acum, cand era nevoie, ne urcam in ACI (da stiam ca nu e voie sa transporti trupe cu ACI, dar ne urcam) si plecam cate o saptamana la Constanta, la Olt, Valcea sau Buzau la inundatii sau deszapeziri, acum va sfatuiesc sa fiti atenti la conditiile de deplasare, cazare si hranire inainte sa dati odinul de deplasare.
Acum la inceput de mandat va asigur ca ati reusit sa creati o stare de spirit extrem de negativa in randul trupelor pe care le comandati, stare de spirit care face mult mai mult rau din punct de vedere operativ decat lipsa de personal pe care o invocati sau chiar decat lipsurile de dotare si organizare. Va dura mult pana sa va spalati obrazul in fata noastra sau aveti si varianta pe care am invocat-o la inceput, demisia si lasati locul unor oameni carora le pasa de meseria asta frumoasa, care stiu ce inseamna sa ai OAMENI in subordine si care pot sa inteleaga si spiritul legilor. Abia apoi o sa inceapa transformarea si reconstructia IGSU, se pare, ultimul bastion al sistemului vechi din MAI.

[ Edited Sun Feb 15 2015, 07:36PM ]
Back to top
8 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 Klaus (15 Feb 2015, 19:45) , Fire (15 Feb 2015, 19:48) , lege_si_ordine (15 Feb 2015, 19:54) , ambreiaj (15 Feb 2015, 20:22) , Pârvu Florin (15 Feb 2015, 20:28) , mihaimihai (15 Feb 2015, 23:18) , JohnyBoy (16 Feb 2015, 10:09) , redfire1981 (16 Feb 2015, 19:28)
Klaus
Sun Feb 15 2015, 08:05PM
Registered Member #3279

Problema asta, a mai multe CIM-uri (contracte individuale de munca) este in dezbatere in Parlament, iar in interpretarea Guvernului limitarea la 48 ore/saptamana se refera la un singur contract (situatia in care se afla acum pomierii militari), nu la mai multe, deci nu agreeaza modificarea Codului Muncii in acest sens.
In fond, IS-ii nu au baza legala de a interzice unui pompier militar sa mai lucreze in timpul liber si altceva, pentru completarea veniturilor familiei - ca macelar, tinichigiu, taximetrist, zidar sau ce vrea el. Daca respectivul pompier vrea sa o faca, tot o va face, dar la la negru, cu tot ce inseamna pauza asigurari sociale, taxe si impozite, securitate in munca etc. Daca sunt situatii de genul celei mentionate de @Cristian2002, de refuz al inregistrarii rapoartelor prin care se comunica (si nu cere aprobare) despre un alt loc de munca, este clar un abuz. Singurul motiv pentru interzicea altei activitati este incompatibilitatea cu statutul de militar, eventual sa nu fie ceva care are tangenta cu activitatea de pompier. Mi s-ar parea aiurea sa lucrezi la avizare, iar in timpul liber sa faci documentatii de avizare, pe care, apoi, sa ti le aprobi singur.

Stadiul discutiilor pe aceasta tema: LINK

Guvernul NU este de acord cu limitarea timpului saptamanal de munca pentru angajatii cu mai multe contracte

Ministrul de de Finante, Darius Valcov, a cerut organizarea unei dezbateri in plenul Senatului, pentru a discuta despre propunerea legislativa pentru modificarea Codului muncii.

Propunerea legislativa, care a primit raport de admitere din partea Comisiei pentru munca, prevede ca orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea, iar durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi, de regula, 12 ore pe zi si 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.

Initiatorii sustin in expunerea de motive ca in actualul Cod al muncii, durata maxima de 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare, este raportata la un singur contract de munca, nefiind in concordanta cu Directiva Europeana care stabileste durata maxima de 48 de ore pe saptamana pentru o persoana, si nu pe un contract de munca.

"Prin aceasta propunere se doreste protejarea drepturilor angajatilor in ceea ce priveste durata timpului de munca, prin respectarea reglementarilor privind protectia sanatatii si securitatii in munca a salariatilor", se arata in expunerea de motive.

De asemenea, Guvernul arata ca Directiva 2003/88/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind unele aspecte ale organizarii timpului de lucru nu contine dispozitii exprese care sa indice faptul ca durata maxima a timpului de munca si a perioadelor de repaus stabilite in textul acesteia au caracter de limite absolute, in sensul ca, orele de munca in cazul cumulului de contracte se insumeaza in vederea respectarii limitelor impuse de actul comunitar.

In plus, legislatia nationala nu contine prevederi exprese privind modul de calcul al timpului de munca in situatia in care un salariat detine mai mult de un contract de munca, in sensul insumarii perioadelor de munca lucrate pe fiecare dintre contracte, cum, de altfel, nici Directiva nu contine nicio prevedere expresa privind modul de calcul al timpului de munca pentru un lucrator care are mai multe contracte simultan, explica executivul.

Guvernul subliniaza ca la nivel european s-a agreat asumarea ca tinta generala pentru anul 2020 a cresterii ratei ocuparii fortei de munca pana la nivelul de 75% pentru populatia din grupa de varsta 20-64 de ani, tinta asumata de Romania prin Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca.

In timpul dezbaterilor, viceliderul grupului PNL din Senat, Emil Pascan, a aratat ca propunerea de lege lasa loc 'interpretarilor subiective" si nu este "o frana pentru asa-zisul sclavagism modern".
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Cristian2002 (15 Feb 2015, 21:10)
justme
Sun Feb 15 2015, 08:42PM

Registered Member #2073

Mut aici postarile mai vechi din topicuri care nu-si aveau rostul, Program (MAI), respectiv Cum s-au făcut calculele pentru acest PROGRAM NEREGULAMENTAR (24/48):(MAI). Topicurile mai vechi vor fi inchise si sterse. Eu inteleg ca este ca mai usor sa deschizi topicuri decat sa postezi in cele deja existente, dar totusi...

pxy
Wed Feb 11 2015, 09:35AM
Registered Member #10030

Astazi ni s-a adus la cunostinta faptul ca,cei care au 32 zile co li se acorda in plus 6zile pe langa cel suplimentar iar cei cu 38 zile li se acorda 15 pt recuperarea orelor suplimentare iar in plus primim doar suplimentul de sambata si duminica la salariu. Oricum mi se pare aberatie

Bendis
Wed Feb 11 2015, 11:09AM
Registered Member #5071

Adica ceI cu 32 zile C.O. li se acorda alte 6 zile C.O.S., pe langa celelalte 6 zile C.O.S. ce le au deja? E cam ambigua exprimarea...

djebel
Wed Feb 11 2015, 11:16AM
Registered Member #3603

Din cate stiu tot 6 zile primesc si cei cu 38 de zile CO, fara sa aiba legatura cu vechimea omului in sistem. La fel ca la celelalte arme din MAI ca spor pentru antena (de exemplu).

sp333dy
Wed Feb 11 2015, 01:19PM
Registered Member #10051

Oameni buni! schimbarea programului este ilegala !!! contravine legii inclusiv regulilor si regulamentelor militare ! indiferent ce toarna mult stimatii nostrii comandanti,totul a pornit de la domnul Arafat(si a lacheilor lui din Mures) pt care am avut toata stima dar cu regret o spun si cred ca sunt in asentimentul multora ca nu mai pot sa-l stimez !Nu putem accepta nici un raspuns in afara de a reveni la programul 24 cu 72 niciodata nu vor putea sa ne retribuiasca pt un progra de 24 cu 48 cu atit mai mult nu vor putea sa ne dea atitea zile libere cite ni se cuvin.

Dumitru Ioan
Sun Feb 15 2015, 04:24PM
Registered Member #10076

Un angajat I.S.U. dacă ar lucra 24 ore cu 48 liber în cele 365 zile ale anului atunci ar trebui sa lucreze 2904 ore. Este evident ca va trebui sa scădem orele care se cuvin pentru concediul de odihna și cel suplimentar. Deci 38 zile sau 44 zile având în vedere vechimea pe care o are fiecare dintre noi. În concluzie nu poți lucra decât maxim 2616 ore dacă ai sub 10 ani vechime sau 2544 lucrate dacă ai peste 10 ani vechime. Asta înseamnă transpus în cuvinte ca unii dintre noi o sa aibă dreptul la 2 ture libere pe an iar ceilalți 5 ture. Acest fapt e variabil și tine de concedii medicale și alte aspecte...permisie, învoire etc. Pentru ca militarii nu sunt plătiți ca și polițiștii la zile lucrătoare ci la zile calendaristice, asta înseamnă ca noi prin solda lunara care se raportează la toate zilele calendaristice din luna primim bani și pentru sâmbătă și duminică. Și atunci vei spune care este rostul? Rostul este ca prin plata cu majorarea salariala de 75% a orelor din sâmbetele și duminicile în care faci de serviciu și sărbători legale (care pentru sistemul de ordine și siguranță națională sunt munca suplimentara) se asigura plata celor 416 ore anuale pe care angajatorii o pot face. Asta pentru ca I.G.SU. lucrează in slujba cetățeanului și programul de lucru este adecvat acestei situații. În fapt potrivit codului muncii în 52 săptămâni un angajat trebuie sa lucreze 52 săptămâni ori 40 de ore egal 2080 ore. Astea sunt plătite. Plus cele 418 adică 52 săptămâni ori 8 ore. Adică conducerea ministerului, plătește fix 48 ore în fiecare săptămână din an fapt ce înseamnă tot ce prevede codul muncii. Se regleaza la un an potrivit legii în cauză săptămânile astfel încât media săptămânală sa nu depășească 48 Dacă nu se dau cele 2-5 ture atunci discutam dacă nu se respecta legea. >>> TEORETIC !!!

PRACTIC >>> Vom primi în jur de 400 RON (la fiecare in funcție de solda de bază), plus că o să avem de recuperat ore suplimentare, dar având în vedere că majoritatea dintre noi nu vor dori să recupereze aceste ore în weekend-uri sau de sărbători legale, aceste ore suplimentare nu se vor recupera aproape deloc.
În concluzie suntem plătiți cu 5 lei pe oră prin acest "spor de 75%" pentru cele 3 sau 4 ture lucrate în plus în fiecare lună.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF