Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Tue Feb 17 2015, 10:05PM
Registered Member #3279

@lege_si_ordine - teoretic ai dreptate, practic nu. As vrea sa vad si eu un tabel cu adeziuni...

Intreba de ordonanta @superbase2014, eu doar am raspuns...
Back to top
lege_si_ordine
Tue Feb 17 2015, 10:12PM
Registered Member #10015

Da, si eu tot lui i-am raspuns. Am uitat sa pun alineat nou si s-a inteles ca iti spuneam tie.
De asta cred ca intarzie metodologia si ordinul, pentru ca e riscant pt ei sa faca ceva ce teoretic spune ceva dar ei ar vrea practic sa faca altfel.
Back to top
superbase2014
Tue Feb 17 2015, 10:27PM
Registered Member #9970

Acum am inteles uni dintre "militarii" care o sa vrea bani,intimidati o sa faca adeziuni si altii care vor sa stea cu copii cu familia nu o sa semneze ca doar e o democratie si aici in aceasta armata "care nu e nici armata nici cu statut special"

[ Edited Tue Feb 17 2015, 10:28PM ]
Back to top
savalas
Tue Feb 17 2015, 10:28PM
Registered Member #10065

parca undeva scria ca pentru ore suplimentare se acorda libere in urmatoarele 60 de zile si nu mai la toamna KLAUS,iar din calculul ala cu 31 de ture in plus pe an parca imi scapa ceva.Nu cumva daca tot mai luam ture libere in fiecare luna nr turelor nu va mai fi de 31? pt ca in acel calcul se considera ca muncim 31 ture in plus daca lucram efectiv 24/48 tot timpul fara libere recuperate in anul respectiv.Poate gresesc undeva ...?
Back to top
Klaus
Tue Feb 17 2015, 10:41PM
Registered Member #3279

@salvatore - nu are treaba cu 60 zile ce vor sa faca ei. Conform Codului Muncii trebuie sa se raporteze la un termen de referinta, ales 12 luni in Nota-raport si musai, neaparat, sa ajunga la media de 48 ore/saptamana. Nu stiu de cat este promotia de anul asta de la Boldesti, poate or fi 40, poate mai multi. Asa ca nu vad cu cine vor acoperi liberele pe care trebuie sa le dea in partea a doua a perioadei de referinta, adica de la toamna, pentru a scoate media aia de 48 ore/saptamana. Si oricum, promotia va incepe cu tutela, vor intra incet-incet in paine...

Oricum, sper ca de acum fiecare va cere nota scrisa pentru orice activitate prestata, pentru a avea baza legala la calcularea orelor platite, iar ce este in plus, pentru compensarea cu ore libere. Daca tot este sa fim legali, pai sa fim.
Back to top
Root
Tue Feb 17 2015, 10:59PM
Registered Member #4834

Pentru orele suplimentare efectuate se pot acorda ore libere platite in urmtoarele 60 de zile . In cazul ca aceste ore nu se pot recupera (in aceste 60 de zile )atunci ele trebuiesc platite cu un spor ce nu poate fi mai mic de 75 %. DAR .!!!! Daca pentru incadrarea in limita legala privind timpul maxim de lucru (cu tot cu ore suplimentare)prevazuta de codul muncii si directiva europeana ar putea rezolva problema prin acordarea de libere astfel incat sa nu depasim media de 48 de ore pe saptamana pentru plata celor 8 ore / saptamana intervine o MAREEEE problema .
OUG 83/2014 – Salarizarea personalului bugetar în 2015 şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice
Art. 8.
(1) În anul 2015, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.
Deci legislatia actuala nu permite nici macar plata acestor ore ci doar compensarea cu 75% a orelor muncite in zilele de sambata duminica si sarbatori legale (si asta printr-o completare la art 13 alin5 si !!! este intrata in vigoare din Iunie 2014 )
Asadar cred si eu ca e greu sa gasesti o solutie in aceste conditii si este si mai greu sa recunosti ca nu ai nicio soulutie.Sau cine stie ?Poate este totusi cineva in IGSU care se crede mai presus de orice lege sau se va lasa iar tot greul pe umerii IS ))

[ Edited Tue Feb 17 2015, 11:04PM ]
Back to top
lege_si_ordine
Tue Feb 17 2015, 11:00PM
Registered Member #10015

Codul muncii spune ca perioada unui astfel de program nu poate depasi 12 luni. Liberele respective trebuie date in 60 de zile tot cf codului muncii. Dealtfel si intr-un raspuns de-al dl Arafat de pe feisbuck spunea ca liberele respective se vor da in maxim 60 de zile.
Eu ma intreb ce vor face dupa 12 luni. Codul muncii este foarte sumar in privinta asta. Spune ca perioada nu poate depasi sub nicio forma 12 luni. Dar ce se intampla daca dupa 12 luni ne trece o luna la 24/72 si apoi mai baga 12 luni de 24/48? Adica daca transforma exceptia in regula si nu invers?
Back to top
bushes
Tue Feb 17 2015, 11:08PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

1. Unde scrie ca trebuie platite cele 32 ore suplimentare intr-o luna ? Daca se platesc 5 ore din 70 facute suplimentar e ilegal?

2 daca ai libere de luat o sa le iei cind urma sa-ti vina tura sau la gramada? Adica iei doua zile liber sau tura-liber-liber-tura-liber-liber ,adica 6 zile ?
Back to top
ontari
Tue Feb 17 2015, 11:14PM
Registered Member #10046

Fratilor.eu nu am luat nici un ban de la orele suplimentare.altii cica au luat .nu am avut concediu in ianuarie si februarie
Back to top
Klaus
Tue Feb 17 2015, 11:55PM
Registered Member #3279

@mp23 - este atat de simplu, dar in acelasi timp si complicat...

La art. 12, alin. (5) din OUG nr. 83/2014 scrie ca Prevederile art. 13 alin. (5)-(8) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică în mod corespunzător şi în anul 2015.
Daca te duci la art. 13 din OUG nr. 103/2013 o sa descoperi textul initial avea la art. 13 numai alin. (1) si alin. (2). Dupa aprobarea prin Legea nr. 28/2014, a fost modificat cu OUG nr. 37/2014, care tocmai asta prevede la art. I, pct. 2:
(5) Prin exceptie de la prevederile art. 9 alin. (1), in situatia in care activitatea desfasurata de personalul militar, politistii, functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare si personalul civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, in zilele de repaus saptamanal, de sarbatori legale si in celelalte zile in care, in conformitate cu reglementarile in vigoare, nu se lucreaza, nu se poate compensa cu timp liber corespunzator, se acorda o majorare de 75% din baza de calcul prevazuta la alin. (4).
(6) Pentru personalul militar, dreptul prevazut la alin. (5) se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat prin raportarea bazei de calcul la durata programului normal de lucru.
(8) Conditiile de stabilire a dreptului prevazut la alin. (5) si (6), precum si activitatile pentru care se acorda acest drept se stabilesc prin ordin al conducatorilor institutiilor publice de aparare, ordine publica si securitate nationala.

In expunerea de motive de la OUG nr. 37/2014 se face trimitere la compensarea insuficientei personalului raportat la timpul de munca ce trebuie afectat, plus aspectul ca respectarea drepturilor prin compensarea cu timp liber corespunzator ar putea conduce la disfunctionalitati in efectuarea misiunilor operative specifice.

Imi dai berea virtuala inapoi?

@lege_si_ordine - daca tot faci trimitere la art. 122 din Codul Miuncii, citeste ce scrie si in art. 123:
(1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. (1) în luna următoare adica alea 60 zile invocate, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.
(2) Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1) , se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

@bushes - pentru libere iti faci o lista cu ce ai vrea tu, intri cu ea la sef si iesi cu lista cum vrea el Liberele cred ca se vor da functie de o planificare (teoretic negociata), sa nu ramana pustiu prin subunitate.

@ontari - altii din acelasi judet sau de la alte ISU-uri? Financiarul da cati bani a primit, restul ii vireaza pe masura ce-i apar in trezorerie. Daca ai de primit, atunci ii vei primi, chiar si cu intarziere. Nu ar fi nici prima, probabil nici ultima oara cand unele drepturi banesti se achita cu intarziere.

[ Edited Wed Feb 18 2015, 12:10AM ]
Back to top
lege_si_ordine
Wed Feb 18 2015, 12:53AM
Registered Member #10015

Pai exact de asta e foarte bine ca ai pus articolele. Omul intreba de orele pe care trebuie sa ni le dea obligatoriu liber. Acele ore trebuie sa fie in 60 de zile maxim pt ca altfel ar fi platite. Analog si celelalte care raman efectuate supli!entar. Daca ei si-au propus sa plateasca pana la cele 48 de ore, maximul legal, ce depassste 48 trebuie date liber in maxim 60 de zile.
In fond nici nu e in interesul lor sa amane prea mult pt ca se pot trezi in situatia in care in toamna sa aiba 10 sof pe tura la un detasament.
Back to top
Deko
Wed Feb 18 2015, 08:16AM
Registered Member #10079

Am avut ieri o discutie cu un ofițer si mi-a spus ca se vor da liberele alea 15 pe o planificare in decursul unui an dar cand vor vrea ei cat despre cele 16 ture plătite inca se cauta o baza legală.
Deci dupa mintea lor trebuie sa venim la munca cand vor ei si o sa vedem libere prin noiembrie-Ianuarie.
Eu propun sa o luam usor pe cale legală cum apare metodologia facem rapoarte peste rapoarte apoi luam legatura cu un avocat si le trântit un proces colectiv sa le inchidem gura definitiv.
Back to top
1 User said Thank to Deko for this Post :
 Tepes 1 (18 Feb 2015, 12:38)
siver65
Wed Feb 18 2015, 10:18AM
Registered Member #10020

TITLUL III: Timpul de muncă şi timpul de odihnă [ sus ]
CAPITOLUL I: Timpul de muncă
SECŢIUNEA 1: Durata timpului de muncă
Art. 111
Timpul de muncă reprezintă orice perioadă în care salariatul prestează munca, se află la dispoziţia angajatorului şi îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile sale, conform prevederilor contractului individual de muncă, contractului colectiv de muncă aplicabil şi/sau ale legislaţiei în vigoare.
Art. 112
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.
(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.
Art. 113
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.
Art. 114
(1) Durata maximă legală a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână, inclusiv orele suplimentare.
(2) Prin excepţie, durata timpului de muncă, ce include şi orele suplimentare, poate fi prelungită peste 48 de ore pe săptămână, cu condiţia ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referinţă de 4 luni calendaristice, să nu depăşească 48 de ore pe săptămână.
(3) Pentru anumite activităţi sau profesii stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, se pot negocia, prin contractul colectiv de muncă respectiv, perioade de referinţă mai mari de 4 luni, dar care să nu depăşească 6 luni.
(4) Sub rezerva respectării reglementărilor privind protecţia sănătăţii şi securităţii în muncă a salariaţilor, din motive obiective, tehnice sau privind organizarea muncii, contractele colective de muncă pot prevedea derogări de la durata perioadei de referinţă stabilite la alin. (3) , dar pentru perioade de referinţă care în niciun caz să nu depăşească 12 luni.
(5) La stabilirea perioadelor de referinţă prevăzute la alin. (2) -(4) nu se iau în calcul durata concediului de odihnă anual şi situaţiile de suspendare a contractului individual de muncă.
(6) Prevederile alin. (1) -(4) nu se aplică tinerilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.
Art. 115
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
Art. 116
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
Art. 117
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.
Back to top
Fire
Wed Feb 18 2015, 10:27AM
Registered Member #3803

@Pompierii

LINK si nu ne face cinste

LINK

[ Edited Wed Feb 18 2015, 10:28AM ]
Back to top
2 User said Thank to Fire for this Post :
 bushes (18 Feb 2015, 10:59) , Tepes 1 (18 Feb 2015, 11:09)
alexandru alex
Wed Feb 18 2015, 10:41AM
Registered Member #10062

Sal. Exemplu Daca sunt platit cu 100lei pe tura si fac o tura suplimentara o sa fiu platit cu 100lei +75% sau 75% din 100 lei. Iar daca tura lucrata in plus cade intr-o zi de sarbatoare legala cum se plateste? 100lei+75% suplimentar+75% de sarbatori legale sau 75%din 100 +75%de sarbatori legale. ????
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF