Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mihaimihai
Thu Mar 26 2015, 11:10PM
Registered Member #5247

@Klaus - poi ar fi rg1 care spune clar la articolul 77 ca media orelor calculate pe o perioada MAXIMA de 3 luni de zile sa nu depaseasca 48 de ore pe saptamana , articol care cred eu ca este inspirat din codul muncii unde art. 125 (3) Durata normala a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depasi o medie de 8 ore pe zi, calculata pe o perioada de referinta de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul saptamanal. (aliniat care zic eu vrea sa scoata in evidenta ca salariatilor de noapte li se poate aplica o perioada de referinta maxima de 3 luni ) . Acuma legea europeana care o invoca ei nu se vrea o lege care sa lezeze anumite drepturi ale angajatului , in cazul in care o anumita tara are legi mai favorabile pentru angajat , fie chiar si acte cu caracter de lege , ele se vor aplica .
Back to top
johnny.b
Fri Mar 27 2015, 12:18AM
Registered Member #10117

Bushes- Sper, pentru binele tau, ca nu acela este nivelul la care te afli cu adevarat.

Klaus - Nu este neaparat in interesul meu sa fac raport prin care sa refuz 8 ore suplimentare pe saptamana. Le fac, dar cer liber in compensare care garantat se acorda. Dupa care urmeaza orele peste limita de 48 de ore. Ele trebuie acordate in cadrul perioadei de referinta. Toate sunt ore libere platite, deci nu se pot scadea din fondul de lucru.
Dupa care urmeaza concediul... concediu pentru care se plateste o indemnizatie de concediu, deci nu are nicio treaba cu restul lunii (art. 150- Codul muncii).
Concluzia este ca da, se poate spune ca e oarecum legal programul, dar numai cu acordarea tuturor orelor libere. Si aici sunt drepturile oamenilor. Vreti programul asta, il faceti, dar ne acordati toate liberele.
Iti semnalez o eroare(la solicitarea ta): Pct tau de vedere referitor la faptul ca trebuie neaparat ca oamenii sa stea linistiti pana la 09.02.2016. Ca sa ajungi la instanta e necesar sa parcurgi niste pasi. Si primul este raportul.
Daca militarul X sta linistit pana la anul, termenul pentru orele libere in contul muncii suplimentare(vorbim despre cele 8 ore suplimentare pe saptamana) pe care le-ar fi obtinut cu un simplu raport expira in 60 de zile. Dupa termenul de 60 de zile, singura compensare este plata sporului. Si va fi mult mai greu, dar totusi nu imposibil. Pasul 1 este ca militarul sa ceara compensarea celor 32 de ore suplimentare lunare cu timp liber corespunzator in termenul de 60 de zile.
Ca o concluzie de final, nu poti schimba programul cu un raport. Nu asta spun eu. Dar iti poti obtine toate orele libere, astfel incat sa ai liber 2-3 ture lunar, depinde aici de numarul de ore. Si in felul acesta, revii la 7 sau 8 ture lunar, doar ca dispuse altfel.

[ Edited Fri Mar 27 2015, 12:30AM ]
Back to top
bushes
Fri Mar 27 2015, 12:37AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Asta e nivelul la care trebuie sa ma cobor cind stau de vorba cu un provocator...

De ce nu faci tu singur treburile pe care le spui altora (gresit) sa le faca ? Asta nu inteleg...
Back to top
johnny.b
Fri Mar 27 2015, 12:56AM
Registered Member #10117

Provocator??? Deci asta sunt eu in viziunea ta?
In cazul asta, imi este destul de clar ce rol ai pe forumul asta. Stop celor care gandesc, nu? Asta scrie in fisa postului la tine
Si de unde stii ca nu am facut treburile astea "gresite"? Crezi ca se anunta la stiri daca face vreunul raport?
Back to top
bushes
Fri Mar 27 2015, 01:32AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Vrajeala... daca faceai vre-un raport spuneai de la inceput ce ai cerut ce ai obtinut ,nu compilai fragmente de legi si regulamente cu discutiile de la bere si de pe forumuri

Ps nu prea dau doi bani pe parerea unuia care nu are nici o luna de zile aici si mai si incita la actiuni prostesti si fara sorti de izbinda ... compris ?
Back to top
johnny.b
Fri Mar 27 2015, 01:48AM
Registered Member #10117

Suntem chit! Nici eu nu dau doi bani pe parerea unuia care scrie "vre-un" in loc de "vreun". Oricat te-ai chinui sa editezi acum... sunt sigur ca tot o sa pui cratima aia pe undeva. Sigur nu-ti scapa
Eu, spre deosebire de tine, am o pregatire si imi permit sa vorbesc despre lucuri legale si ilegale. Nu e berea si nici VREUN forum la mijloc. Si ma duce capul macar atat, sa nu postez modele de rapoarte pe forumuri sau alte lucruri confidentiale.
Ia fa-te tu baiat destept si argumenteaza-mi cu ce gresesc in ce spun. Ia vezi, poti? Si daca nu reusesti, nu-mi cere mie scuze. Cere-le oamenilor care citesc forumul asta si sunt cei loviti cu adevarat de sistemul asta de...
Back to top
Fire
Fri Mar 27 2015, 07:44AM
Registered Member #3803

Pârvu Florin wrote ...

Fire wrote ...

Oare Ministrul Gabriel Oprea stie ce se intampla in aceasta institutie ? Eu nu prea cred.

Prietene, iartă-mă, dar ești copil!

Sunt cel puțin două instituții din cadrul MAI și în cadrul acelor instituții cel puțin 15 persoane care au ca sarcină de serviciu înscrisă în fișa postului să îl informeze pe ministru despre povești ca asta...

Florine, mai mult ca sigur ai nostrii conducatori de la "imparatie" au prezentat superba inventie numita Metodologie la Minister , batandu-se cu pumnii in piept ca au rezolvat cu brio problema lipsei de personal si toata lumea e super multumita. As fi fost foarte curios sa vad cine ar fi avut "curajul" sa-l contrazice pe Arafat cand spunea ca "Dacă se lucrează într-o zi de sâmbătă sau duminică, în plus față de orele normale de lucru, dacă nu se acordă timp liber în schimbul acestor ore, ei primesc o majorare salarială de 175%." si "Deci, estimativ, un subofițer poate ajunge să-și suplimenteze venitul lunar, conform noului program, cu o sumă ce poate ajunge la aproximativ 400 RON, în funcție de vechimea sa în muncă, grad, funcție etc."si "- Noul program, așa cum spuneam, va permite prin aplicarea metodologiei și să dăm zile libere, și să creștem veniturile, dar și ca oamenii să beneficieze de odihnă. De asemenea, cei care desfășoară alte activități între turele de serviciu, vor putea face asta în continuare, cu condiția ca acest lucru să respecte legea și să nu afecteze munca lor de bază. Spun asta pentru că trebuie să se înțeleagă, totuși, în această structură, că munca principală pentru care omul trebuie să fie apt, pregătit de intervenție, este activitatea de pompier."Cred ca cei de la Minister l-au aplaudat dupa ce le-a descris cu mult patos cati bani si cate libere si miniconcedii vor avea pompierii.Ni se potriveste perfect proverbul" „Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”
La cine face referire Arafat cand spune "'Adică în loc să îi dai mai multe zile libere sau să poată lucra doar un anumit număr de ore, aici am putea să lăsăm oamenii să lucreze anumite ore care să fie remunerate și atunci să putem să creștem capacitatea și numărul personalului care este într-o tură". La 8-turisti cumva? In metodologie nu stiu sa scrie .

[ Edited Fri Mar 27 2015, 07:53AM ]
Back to top
Fire
Fri Mar 27 2015, 08:02AM
Registered Member #3803

Foarte corect Ministerul.
LINK
Back to top
bushes
Fri Mar 27 2015, 09:57AM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

@johny b
ia-o mai incet ca ai inceput sa te umfli ca broasca din fabula , care vroia sa ajunga cit un bou si pina la urma a plesnit

toata lumea e in stare sa arunce fraze sforaitoare ca sa apere prostimea ,dar nu din fata ci de la loc ferit si umbros
pot sa-ti trintesc doua pagini cu consideratii despre drepturile clasei muncitoare exploatate ,a taranimii si a intelectualitatii, incepind cu gherea si terminind cu carticica rosie a lui mao in maxim 5 minute , dar vorbele nu tin de foame

lasa minciunile , lasa manipularile ieftine , lasa trollingul si spune-ne un lucru simplu :
CE AI OBTINUT IN URMA RAPORTULUI (imaginar) FACUT ???????????????
sau e confidential ?

[ Edited Fri Mar 27 2015, 09:59AM ]
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 masca (27 Mar 2015, 16:25)
justme
Fri Mar 27 2015, 11:52AM

Registered Member #2073

bushes wrote ...

@johny b
ia-o mai incet ca ai inceput sa te umfli ca broasca din fabula , care vroia sa ajunga cit un bou si pina la urma a plesnit

toata lumea e in stare sa arunce fraze sforaitoare ca sa apere prostimea ,dar nu din fata ci de la loc ferit si umbros
pot sa-ti trintesc doua pagini cu consideratii despre drepturile clasei muncitoare exploatate ,a taranimii si a intelectualitatii, incepind cu gherea si terminind cu carticica rosie a lui mao in maxim 5 minute , dar vorbele nu tin de foame

lasa minciunile , lasa manipularile ieftine , lasa trollingul si spune-ne un lucru simplu :
CE AI OBTINUT IN URMA RAPORTULUI (imaginar) FACUT ???????????????
sau e confidential ?

@bushes
Nu mai jigni alti useri. Cand raspunzi, fa-o cu argumente, nu cu mistocareli (vezi mai sus). Iar cand astepti un raspuns, este suficient sa pui un singur semn de intrebare, nu neaparat 15.
Back to top
mereu _loial
Fri Mar 27 2015, 01:37PM
Registered Member #3545

Se aude ca la Bucuresti se revine la 24/72 de la 5 aprilie.Confirma cineva zvonul asta?
Back to top
WinstonSmith
Fri Mar 27 2015, 02:12PM
Registered Member #10156

Tot vorbim despre ore suplimentare de parca acestea sunt ceva normal de facut. Sa nu uitam ca media este de 40 de ore/saptamana. Ma intreb cate ore ni se vor plati in perioada aceasta de referinta conform OMAI 4/2015 cata vreme se pot plati doar ore suplimentare din SDSL. Mai am si cateva ganduri referitoare la legalitatea acestui program :
-cum pot fi eu obligat sa efectuez munca suplimentara daca aceasta ,conform art. 117(2) din Lg 53/2003-Codul muncii , nu poate fi executata fara acordul meu " cu excepţia cazului de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor unui accident."
-forta majora = art.1351 (2) cod civil:" Forţa majoră este orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil."
In opinia mea faptul ca nu mai ai oameni putea fi prevazut si poate fi evitat prin angajari.
Legat de perioada de referinta:
- Codul muncii art 114(4):" Sub rezerva respectării reglementărilor privind protecţia sănătăţii şi securităţii în muncă a salariaţilor, din motive obiective, tehnice sau privind organizarea muncii, contractele colective de muncă pot prevedea derogări de la durata perioadei de referinţă stabilite la alin. (3), dar pentru perioade de referinţă care în niciun caz să nu depăşească 12 luni."
Consider ca aceasta perioada poate fi aplicata doar celor care au contract colectiv de munca ,ceea ce nu e cazul la noi.
-directiva 88/2003/CE art6(b):" timpul mediu de lucru pentru fiecare perioadă de șapte zile,
inclusiv orele suplimentare, să nu depășească 48 de ore"
-directiva 88/2003/CE art16(b):" pentru aplicarea Articolul 6 (timpul maxim de lucru săptămânal), o perioadă de referință care să nu depășească patru luni.
Perioadele de concediu anual plătit, acordat în conformitate cu articolul 7,și perioadele de concediu medical nu sunt incluse sau sunt neutre în calculul mediei;"
Fac aceasta precizare fiindca la noi cand faci raportul pentru recuperare 24=40 trebuie sa specifici daca ai avut zile de concediu medical in anul in curs.
-directiva 88/2003/CE art22:"Dispoziții diverse:
(1) Un stat membru are opțiunea de a nu aplica articolul 6, respectând totodată principiile generale de protecție a sănătății și securității lucrătorilorși cu condiția să ia măsurile necesare pentru a asigura că:
(a) nici un angajator nu cere unui lucrător să muncească mai mult de 48 de ore într-o perioadă de șapte zile, calculată ca medie pentru perioada de referință prevăzută la articolul 16 litera (b), dacă nu a obținut acordul prealabil al lucrătorului de a efectua o asemenea muncă.
(b) nici un lucrător nu suferă nici un prejudiciu din partea angajatorului dacă refuză să își dea acordul de a efectua o asemenea munca."
Vi s-a cerut cerut acordul daca vreti sa lucrati mai mult de 48 de ore? Iar perioada de referinta in opinia mea ,ar trebui sa fie de 4 luni maxim .Perioadele mai mari,ex.6 luni sau un an se refera doar la contracte colective de munca ,atat in legea romaneasca cat si in cea europeana .
Parerea mea.

[ Edited Fri Mar 27 2015, 02:17PM ]
Back to top
1 User said Thank to WinstonSmith for this Post :
 johnny.b (29 Mar 2015, 13:54)
Dorian
Fri Mar 27 2015, 02:45PM
Registered Member #10116

mereu _loial wrote ...

Se aude ca la Bucuresti se revine la 24/72 de la 5 aprilie.Confirma cineva zvonul asta?

Eu am auzit ca se va trece la programul 12/24 12/48 . Sper sa fie un zvon si sa ramana la nivelul de zvon !
Back to top
WinstonSmith
Fri Mar 27 2015, 03:03PM
Registered Member #10156

Programul 12/24 12/48 a mai fost in 2010 pentru 3 luni. Din diverse motive au renuntat la el. As fi curios sa aflu care ar fi motivele justificate pentru a relua acest program si care au fost motivele din 2011 de renuntare la el. Sa vedem atunci contorsiuni de logica. Oricum consider ca din motivele pe care le-am enumerat in postarea mea anterioara, nu trebuie sa asteptam un an .Ci dupa 10.06.2015 ,dupa expirarea a patru luni ,putem trage o linie si sa vedem daca am lucrat mai mult de 48 ore saptamanal,excluzand concediile de odihna si medicale din calcule.Iar in functie de rezultate ,mai discutam atunci.
Back to top
1 User said Thank to WinstonSmith for this Post :
 Dorian (27 Mar 2015, 16:06)
masca
Fri Mar 27 2015, 04:34PM
Registered Member #3157

johnny.b wrote ...

Suntem chit! Nici eu nu dau doi bani pe parerea unuia care scrie "vre-un" in loc de "vreun". Oricat te-ai chinui sa editezi acum... sunt sigur ca tot o sa pui cratima aia pe undeva. Sigur nu-ti scapa
Eu, spre deosebire de tine, am o pregatire si imi permit sa vorbesc despre lucuri legale si ilegale. Nu e berea si nici VREUN forum la mijloc. Si ma duce capul macar atat, sa nu postez modele de rapoarte pe forumuri sau alte lucruri confidentiale.
Ia fa-te tu baiat destept si argumenteaza-mi cu ce gresesc in ce spun. Ia vezi, poti? Si daca nu reusesti, nu-mi cere mie scuze. Cere-le oamenilor care citesc forumul asta si sunt cei loviti cu adevarat de sistemul asta de...

dupa dex-ul actual si manualele actuale de gramatica sunt corecte ambele forme pentru vreun/vre-un!

[ Edited Thu Mar 01 2018, 02:59PM ]
Back to top
1 User said Thank to masca for this Post :
 bushes (31 Mar 2015, 15:04)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF