Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sat May 30 2015, 05:38PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pe pagina de feisbuc a Departamentului pentru Situații de Urgență a apărut pe 28 mai o informare despre echipa medie de căutare-salvare la dezastre RO-USAR. Am vorbit anul trecut despre subiect, la momentul la care a avut loc acreditarea, am subliniat faptul că e, incontestabil, un succes, având în vedere instabilitatea politică și financiară care a grevat asupra acestui proiect, și e un succes chiar dacă acreditarea a avut loc mult mai târziu decât fusese programat, dar a spune că România e una din puținele țări din lume care au reușit să acrediteze o astfel de echipă mi se pare o evidentă exagerare.

Sunt mai mult de 30 de state care au acreditat echipe INSARAG, Ungaria are trei, două grele și una medie, Polonia două echipe grele, Lituania a acrediat și ea o echipă medie de căutare-salvare, Cehia, Iordania, Belarus, Ucraina și Maroc au câte o echipă grea, lista completă o puteți găsi aici LINK

Hai totuși să nu ne dăm mai rotunzi decât suntem...

[ Edited Sat May 30 2015, 05:54PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Karpov (02 Jun 2015, 13:14)
Coffeeman
Sat May 30 2015, 06:02PM
Glamdring
Registered Member #2685

ONU are listate 206 state, din care 193 membre, 2 cu statut de observator si 11 care se incadreaza la altele. Am putea spune ca suntem printre putinele state care au asa ceva, indiferent daca alte state cu cate 3 sau mai multe echipe, avand in vedere ca fondurile pentru asa ceva, la noi, sunt cam inexistente. Macar cu asta sa se laude, ca altceva...
Back to top
Pârvu Florin
Sat May 30 2015, 06:47PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Bro, din cele două sute de state existente în lume, cel puțin o sută sunt state precum Mali, Tonga, Lesotho, Afghanistan, Kiribati, Malawi, Yemen, Swaziland, Laos, Sudan, Bangladesh, Aruba, Benin, Niue șamd.

Rămân, cred, mai puțin de o sută de state cât de cât funcționale, așadar...

Dar mă rog... e doar o opinie a mea.

[ Edited Sat May 30 2015, 08:33PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Ionica H (31 May 2015, 14:57) , Karpov (02 Jun 2015, 13:20)
Pârvu Florin
Mon Jun 01 2015, 10:45PM

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Inspectorul general al IGSU e un mincinos, și o să scriu asta și pe prima pagină, dar mai aștept să lămuresc câteva probleme.

În avanpremieră, pe scurt, într-un document care poartă semnătura sa și ștampila IGSU scrie că 90% dintre pompierii de la Dâmbovița au efectuat controlul medical periodic. Tot ce au făcut ei a fost să îi aducă medicului de la Centrul medical al MAI din Dâmbovița rezultatul analizelor pe care le-au efectuat trimiși fiind de medicii de familie, situație extrem de departe de prevederile HG 355/2007 referitoare la supravegherea sănătății lucrătorilor.

Ca să înțelegeți câtă onoare are și cum înțelege să-și respecte promisiunile, o să vă povestesc următoarea chestie:

Când am fost astă-primăvară în audiență pentru vizita medicală a pompierilor din Dâmbovița, am sunat la cabinetul său și am atras atenția că doresc să fie informat în prealabil despre efectuarea sau nu a acelei vizite medicale, același lucru aducându-i-l la cunoștință și domnului colonel Dănăilă, șeful serviciului control din IGSU, când m-a sunat în pregătirea audienței, asta fiindcă nu vreau să discutăm pe principii, ci vreau să discutăm pe lucruri concrete.

După ce m-am așezat pe scaun și l-am întrebat dacă se face sau nu vizita aia medicală, domnul colonel mi-a răspuns că nu știe, iar în următorul moment, când m-am ridicat și am spus că în situația asta discuția e inutilă și o vom relua când va fi informat asupra acestui subiect, a insistat să rămân și a promis "o investigație cuprinzătoare asupra subiectului, la toate inspectoratele, dar mai cu seamă la Dâmbovița"

În răspunsul pe care l-am primit în urma audienței, investigația aia cuprinzătoare s-a rezumat la a-i întreba cum stau lucrurile pe cei de la Centrul medical al MAI, iar când am cerut o nouă audiență, mi s-a răspuns că toate problemele au fost lămurite și că nu mai e necesară o nouă audiență.

Trageți și voi concluzia voastră, că a mea e că dacă cineva are vreo așteptare de la actualul inspector general ar cam fi cazul să își ajusteze drastic în minus acea așteptare...

Ca să nu zică cineva că spun povești...

Back to top
gica
Tue Jun 02 2015, 07:16AM
Registered Member #10128

Concluzia este urmatoarea : conducerea IGSU se crede atotputernica si numai instantele civile de judecata ai vor aduce cu picioarele pe pamant !
Back to top
Cristian2002
Tue Jun 02 2015, 07:35PM
Registered Member #10061

Păi de la ordinul că la IGSU nu se respectă RG2 m-am lămurit cât e de tufa. Restul prostiilor pe care le-a semnat nu au făcut decât să confirme. Despre demisie nu are rost să vorbim că aștept să îl ia cu Loganul.
Back to top
Cristian2002
Thu Jun 04 2015, 06:11PM
Registered Member #10061

Iar nenea doctoru de la Iași a făcut de kko SMURDUL, în direct la Simona Gherghe.

[ Edited Thu Jun 04 2015, 06:12PM ]
Back to top
Coffeeman
Thu Jun 04 2015, 06:17PM
Glamdring
Registered Member #2685

1.Mare om ala, cred ca de Ciuhodaru vorbesti...scuze, am vrut sa spun ca poate e un medic bun, ca din ce am vazut pe la tv, ala e un caracter jegos pe doua picioare infipte in c**, dupa cum avem si noi prin ograda nationala a pompierilor.
2. Cine se uita in gura oamenilor, care pentru rating, spectacol si lipsa de publicitate, ca de asta sufera doctorul respectiv (probabil ca in ultima perioada a cam simtit lipsa aparitiilor la tv), sunt in stare sa spuna si sa se lege de orice.
Back to top
msimula
Thu Jun 04 2015, 07:49PM
Registered Member #2287

Nu va mai lasati dusi de anumite dispute intre doctori (medici) iar in ceea ce priveste RG 2 imi este greu sa spun ceva neactivand in cadrul I.S.U. . De fel in ziua de azi se poate arunca cu cacao foarte usor si fara o sustinere solida. In general din afara toate se vad si se pot rezolva cu mare usurinta, iar la datul din gura toti sunt docti. Concluzia este ca nicaieri lucrurile nu stau tocmai pe roze.
Back to top
Vio Vasilic
Thu Jun 04 2015, 10:58PM
vasi_vio88
Registered Member #10089

In 8 ani de lucru nici macar de planificare pt vizite medicale nu a fost vorba,iar de facut nici vb,oare nu trebuie ca cineva sa rapunda pt asa ceva ?
Back to top
JVC
Fri Jun 05 2015, 09:14AM
Registered Member #10194

Zilele astea s-a arătat la TV cum au fost date spitale mobile. Ca de obicei, Găbita și Arafat în prim plan, pentru reclama lor, inspectorul general în decor. Așa este când te conduc medicii. Partea medicala este postinterventie, la cutremur sau accidente feroviare trebuie mai întâi să scoți victimele multiple ca să le duci la spital, dar asta este mai puțin important pentru Arafat&comp. Să mai zic că autospecialele erau cu numerele roșii de Cluj?
Situațiile de urgență nu înseamnă numai medicina de urgență domnule doctor Arafat!

[ Edited Sat Jun 06 2015, 03:11PM ]
Back to top
1 User said Thank to JVC for this Post :
 joker (05 Jun 2015, 22:18)
Cristian2002
Fri Jun 05 2015, 02:00PM
Registered Member #10061

Pompieri puțini și prost dotați, mai puțini salvați deci rata mai mare de succes pentru echipele medicale.
Back to top
1 User said Thank to Cristian2002 for this Post :
 JVC (05 Jun 2015, 14:06)
JJAACCKK80
Sat Jun 06 2015, 09:42AM
Registered Member #8739

Urata logica,eu personal cred ca daca a cumparat ambulante noi in continuare de la aceeasi firma din CJ,inseamna ca nu ii este frica de ancheta DNA ..si asta e un lucru bun,Noi cred ca am ajuns sa fim banuitor cu orice lucru care implica bani multi,poate mai sunt si oameni cinstiti intre noi,
.Stima
Back to top
Gilica
Sat Jun 06 2015, 12:27PM
Registered Member #10071

Citesc de luni intregi forumul.Uneori cu speranta, alteori cu teama.Teama?Da...teama....Stiti de ce?Asta ne inspira sefii nostrii.Noi nu traim intrun climat de siguranta.Nu muncim relaxati.Nu mergem la munca cu placere.Poate putini dintre noi pot spune asta.Vreau sa pun cateva ganduri sincere aici si nu imi este frica de urmari.Ma poate urmari oricine, nu ma intereseaza.Pana la urma, exista institutia demisiei, nu?

In postarile mele anterioare, am atacat persoane si imi cer scuze.Poate ca nu aveau nici o vina, poate ca au, dar nu pot demonstra nimic.Sper sa nu imi poarte pica in viitor.Ideea este ca vreau sa transez cateva linii, la cum vad eu lucrurile la pompieri.

Sunt angajat din sursa externa in 2007(asta ca sa nu se chinuie baietii veseli) si am obtinut un minunat post de subofiter operativ.Am fost foarte incantat la inceput, pana cand am vazut ce fel de oameni sunt in sistem.Se impart in mai multe categorii:

-20 % dedicati meseriei, locului de munca si pun pasiune in ceea ce fac.
-20% mercenari, cei care vin la munca pentru bani, cei care nu le pasa de nimic, isi fac treaba cu profesionalism la interventii, dar nu le pasa de pregatire, nu dau 2 bani pe pompieri si pleaca in secunda 2, daca gasesc ceva mai bun.
-40% lingai, cei care sunt mereu la usa sefului sa raporteze ca sunt cu pregatirea la zi si ca si-au facut studiul individual.
-si raman cei 20% care gandesc ca mine, cei care vor o schimbare, vor ca arma asta sa fie ceea ce ne dorim, ce vedem in alte tari.

Am iubit SMURD-ul de la inceput si cand am fost incadrat, mi s-a parut o mare realizare in viata mea.Vedeam pe strada oameni care ma salutau cand ma vedeau, ma respectau.Dl Dr.Raed a facut un lucru bun, asta este evident si nu poate fi pus la indoiala.Populatia apreciaza munca noastra si asta este foarte important.Deranjant este ca nimeni nu ne intreba daca suntem multumiti.Nu ne intreaba daca facem fata la program.Nu ne intreaba cum stam cu sanatatea.Nu ne intreaba daca facem fata starii de fapt.

Am cateva intrebari :

1.De ce ni se cer atat de multe, fara sa sa avem o compensatie?
2.De ce pompierul trebuie sa stie tot ce se poate sti despre stingere/lege/cautare-salvare/prim-ajutor/interior, fara ca acest lucru sa fie compensat?
3.Nu a pus niciodata la indoiala armata, autoritatea, superiorul, respectul.Ca militar, trebuie sa imi respect superiorul, dar vi se pare normal sa vina comandantul in fata subordonatilor si sa sa il puna pe 1 sa dea 1 tura de unitate pentru ca nu avea bocancii facuti cu creama sau ca nu ii place cum stau in formatie?
4.Cum naiba poti face ore pe minus in luna in care am concediu?Intrebare mea este Cei de la 8 ore cate ore fac pe minus cand sunt in concediu si cum le recupereaza?
5.Ne vrem profesionisti, ne vrem europeni, DSU ne aduce masini, echipamente, iar noi suntem din ce in ce mai putini.1 om incadreaza 3 masini, se face cumul de functii, neplatit desgur.Vine 1 control...daca esti AS pe o funtie, te arde pe alta ca tu ai 3 funtii pe tura...
6.Poate ca Dl.Dr. ar trebui sa mearga in tara, sa intrebe oamenii ce parere au, sa discute cu ei de la egal la egal, nu doar cu functia si cu frica.Ca de frica suntem satui!Stiti ce ce?Pentru ca asa suntem noi pompierii:Nu ne este frica de foc/apa/etc, dar murim de frica sefilor!Sefii nostrii care nu au facut nimic bun pentru noi, decat sa ne ameninte cu "10 sunt la poarta"!

La final, vreau sa transmit ceva :

Poate ca nu mai stau mult in sistem, dar poate pot transmite cateva idei:

- Faceti baze de pregatire.Colaborati cu primariile sa va ajute cu terenuri.Faceti poligoane.Construiti cladiri/spatii unde sa va puteti pregati la cald, unde puteti vedea un incediu in realitate.Puteti simula un flashhover/backdraft in realitate.
-Colaborati cu institutiile de la care puteti obtine masini casate sa puteti face descarcerari.Degeaba citim, daca nu punem in practica.Practica bate cartea la orice ora.
-Fiti oameni si nu uitati ca lucrati cu oameni!Nu va bateti joc de ei!
-Respectati personalul si cei care lucreaza in sistem.Indiferent cat de pregatiti sunt sau nu,cu ei munciti!Oferitile dotari, echipamente, ajutor de specialitate, etc.Nu va faceti un nume, urcandu-va pe umerii altora!

[ Edited Sat Jun 06 2015, 12:37PM ]
Back to top
6 User said Thank to Gilica for this Post :
 bolse (06 Jun 2015, 13:13) , JVC (06 Jun 2015, 13:31) , Klaus (07 Jun 2015, 00:51) , JJAACCKK80 (07 Jun 2015, 06:58) , popila34 (07 Jun 2015, 11:26) , wearenotstupid (13 Jun 2015, 00:53)
JVC
Sat Jun 06 2015, 01:51PM
Registered Member #10194

@Gilica - mă bucur că am un astfel de coleg și care gândește așa, asta chiar dacă nu ne cunoaștem.
Din păcate, pupincurismul este la modă în sistem și este prezent de sus până jos.
Ca să poți cere unui om ceva (chiar și militar), pe lângă asigurarea celor necesare (mijloace și proceduri), trebuie sa-i mai dai încredere și respect.
Back to top
1 User said Thank to JVC for this Post :
 popila34 (07 Jun 2015, 11:26)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF