Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mereu _loial
Fri Nov 27 2015, 02:15PM
Registered Member #3545

Bravo firefly...astea sunt problemele reale cu care ne confruntam la intervenție...țin minte ca după treaba cu Apuseniul ni s au dat niste tinichele de busole care arătau orice ,mai puțin nordul, si gata...s a rezolvat problema...daca mai cade ceva prin pădurile patriei aveți cu ce sa va descurcați...
Back to top
Klaus
Fri Nov 27 2015, 05:55PM
Registered Member #3279

I-am cerut domnului doctor Arafat să vină în următoarele zile, cel mult o săptămână, cu o analiză privind modul de funcţionare al ISU şi cu propuneri de restructurare şi ameliorare. (...) Ceea ce e clar este că ISU are nevoie de o restructurare, are nevoie de măsuri care să ducă la recâştigarea încrederii LINK

O treaba mai mult decat aiurea... Cum sa ceri unui medic civil, cu competente in medicina la urgenta, sa restructureze un domeniu pe care nu-l stapaneste teoretic, neavand nici-o experienta anterioara? O sa se transforme IGSU in IGMU (Inspectoratul General pentru Medicina la Urgenta)??? Pentru ca asta stie Arafat - medicina la urgenta! Ce treaba are Arafat cu MAI??? De ce se mai mentine Departamentul pentru Situatii de Urgenta, format peste 75% din medici civili, in cadrul MAI, si nu se transfera la Ministerul Sanatatii? Am inteles, dupa Apuseni, pentru linistirea opiniei publice, Ponta a preferat sa se ascunda in spatele popularitatii lui Arafat, i-a dat competente extinse, scotand UPU si IGSU din relatiile institutionale in care erau si le-a dat la decizia pixului medicului civil (a se vedea si modalitatea de modificare a regimului de lucru la pompieri - pe baza semnaturii lui Arafat pe o Nota-raport). Admit ca cei care vor face noile propuneri de state (am si pierdut numarul de modificari de state din ultimii ani) vor avea idee despre ce si cum (desi, daca ar fi asa, statele actuale ar trebui sa fie super bune), dar ce te faci ca propunerile vor ajunge la pixul numitului, care le poate da inapoi pana vor fi asa cum vor muschii lui...
Nu neg ca Arafat a facut ceva bun in domeniul in care s-a pregatit - medicina la urgenta, dar una-i una, alta-i alta. A uitat cand pasea timid in curte la ISU Mures, dus de mana de fratele IS Chiorean, sa-l lase sa mearga si el la interventii? Pai mai intai incepea interventia, dupa care, pe masura ce erau extrase victime, intra in actiune Arafat&comp. De la o activitate tolerata, mai apoi acceptata, iata ca s-a ajuns ca aceasta structura, SMURD, sa paraziteze IGSU-ul, ba mai mult, sa-l subordoneze.
Back to top
4 User said Thank to Klaus for this Post :
 mereu _loial (27 Nov 2015, 18:19) , joker (27 Nov 2015, 18:42) , bushes (27 Nov 2015, 19:00) , Decebal (27 Nov 2015, 23:22)
mereu _loial
Fri Nov 27 2015, 06:25PM
Registered Member #3545

Ce sa i faci, daca Dl.doctor a ajuns la concluzia ca pompierii stau mai mult degeaba..ba mai mult, ca mai au un job..hai sa le dam de lucru ca sa nu se mai gândească la altceva
Back to top
2 User said Thank to mereu _loial for this Post :
 joker (27 Nov 2015, 18:42) , bushes (27 Nov 2015, 19:00)
bushes
Fri Nov 27 2015, 07:08PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

cine oare i-o fi soptit lui arafat ca nenorocitii de operativi dorm 24h iar 72 le rezerva pentru suplimentarea veniturilor proprii in loc sa stea la servici si sa-i conduca ambulantele?

"Șeful IGSU a semnat adresa prin care se anunțau spectacole în CLUBUL COLECTIV, cu o lună înaintea INCENDIULUI care a ucis 60 de persoane

Nicolae Cornea a primit faxul societății Emagic și a dispus „evaluare și măsuri”. ISU a trimis doar recomandări. Notificarea societății Emagic trimisă către IGSU pe 23 septembrie, înainte cu o lună de tragedia de la Colectiv, a fost semnată chiar de șeful pompierilor pe țară, colonelul Nicolae Cornea.

„Da, acel fax trimis de Emagic a fost semnat de domnul inspector general care, pe 24 septembrie, a cerut evaluare și măsuri, și a fost redirecționat către ISU București-Ilfov”, a confirmat, pentru „Evenimentul zilei”, purtătorul de cuvânt al IGSU, Ovidiu Cătălin Chircă. Oficialul a precizat că solicitările care țin de competențele unităților subordonate se redirecționează acolo.

În fax, Emagic notifica IGSU că, pe 25 şi 26 septembrie, urma să organizeze Festivalul PLUM, eveniment cu circa 2.000 de persoane, în fabrica Pionierul, la etajul 1 şi în clubul Colectiv. În mod normal, la ISU București inspectorul șef dispune măsurile care trebuie luate. Raed Arafat a precizat că adresa Emagic a ajuns la două departamente ale ISU: operativ și preventiv. Reprezentanta firmei, Laura Coroianu, a spus că ISU i-a transmis că evenimentul nu se încadra în categoria adunărilor publice cu grad de risc ridicat.

Am întrebat de ce a șefii IGSU au declarat, după tragedia de la Colectiv, că nu se știa de existența clubului, deși colonelul Cornea semnase o hârtie cu numele acestuia. Ofițerul de presă a precizat că acel obiectiv nu era trecut în baza de date a ISU și că „volumul mare de solicitări sosite, zilnic, pe adresa IGSU, este greu de memorat de către o persoană”.

După ce a aflat de adresa de la Emagic, Raed Arafat a trimis, marţi seară, un control la ISU Bucureşti. Au fost găsite atât adresa, cât și două răspunsuri, din 25 septembrie, în care ISU prezenta obligațiile societății, dar nu au fost găsite dovezi că cineva a verificat acel club. Miercuri, conducerea ISU București a fost demisă și a fost sesizată DNA. Joi, generalul Gheorghe Pop, de la ISU Harghita, a fost desemnat la comanda unității din capitală. " LINK

astept ca acelasi tratament pe care l-a avut conducerea isu bif ,sa-l aiba si conducerea igsu
Back to top
Klaus
Fri Nov 27 2015, 08:30PM
Registered Member #3279

In sfarsit, cineva are o atitudine contra curentului - scrie de bine despre un ofiter din conducerea pusa la dispozitie de la ISUBIf - Orlando Schiopu. Cine face asta??? Revista Pompierii, o publicatie de uz intern al IGSU, as zice una mai mult decat necunoscuta (desi ii stiu pe cei de acolo, dar asta este realitatea). Cum scriam mai zilele trecute, desi pompierii sunt sac de box, devenind peste noapte cei mai mari spagari din Romania, fiecare venit sau neavenit dandu-si cu parerea ce si cum, nici-o reactie din partea conducerii IGSU, DSU sau MAI. Despre Arafat... nici nu mai amintesc, el s-a dezis de IGSU, uita potecile facute spre usa lui pentru orice si oricand.
Btw, si altadata IGSU era copilul vitreg al MAI, fiind pasat spre coordonare catre diversi secretari de stat (de, sa nu deranjeze ministrul), gen Dobre, Vifor (sau Gligor? - un tinerel care trebuia sa se uite in CI sa vada cum il cheama...), mai era unul de la Galati, dar nu mi-l amintesc... Poligonul sa traiasca (daca ar avea peretii de acolo gura sa vorbeasca...)! Dar ca sub Arafat nicicand nu s-a supervizat activitatea IGSU. Si dupa atata timp, uite ca personajul zice ca nu stie, ca nu crede, ca nu a auzit... dar va taia (cu bisturiul, medic fiind) raul din radacina in structura asta nemernica...

LINK

Pompierii îl apără pe prim adjunctul de la ISU Bucureşti: Şchiopu a salvat vieţi la Colectiv

Orlando Şchiopu, suspendat miercuri din funcţia de prim adjunct al ISU Bucureşti, alături de şeful instituţiei şi de adjunct, este apărat de colegi, care spun despre el că a salvat vieţi în incendiul de la Colectiv, ceea ce face de 23 de ani, pe teren.
Revista Pompierilor a publicat vineri un articol în care colegii îi iau apărarea prim adjunctului ISU Bucureşti suspendat din funcţie miercuri.

"Şchiopu este pompier călit în flăcările nenumăratelor incendii la care a participat de-a lungul carierei de salvator. Cei care au avut ocazia să lucreze cu pompierii, ştiu că există printre ei oameni a căror mare dragoste este ”STINGEREA”. Ei, pompierul Şchiopu este unul dintre aceşti", au scris colegii pe site-ul revistei.

Pompierii bucureşteni spun despre fostul lor şef că, "deşi comandant, ipostazele de ferchezuit în spatele unui birou nu îl caracterizează".
În ochii colegilor de breaslă, Orlando Şchiopu este un erou, care de 23 de ani a salvat sute de vieţi prin activitatea sa. Mai mult, în noaptea tragediei, pe 30 octombrie, el se afla în prima linie la clubul Colectiv, se arată în articolul citat.
"În noaptea blestemată de la Colectiv, pompierul Şchiopu salva vieţi. Pe faţa lui se citesc îngrijorare, durere, milă, speranţă. Se vede efortul supraomenesc şi disperarea, dacă vreţi, cu care încerca să salveze vieţi", povestesc pompierii.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul Orlando Schiopu şi adjunctul Giani Aldoiu -au fost suspendaţi din funcţii la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora instituţia a primit o adresă de la organizatorul de evenimente Emagic, la sfârşitul lunii septembrie, prin care era informată că în local urma să aibă loc un festival de muzică cu 2.000 de participanţi şi i se cerea un punct de vedere.
După incendiul din 30 octombrie, secretarul de stat Raed Arafat declara că la ISU Bucureşti nu figura niciun document, nicio solicitare, pentru autorizarea activităţii care se desfăşura acolo sau pentru un punct de vedere.

În urma aparţiei informaţiilor privind adresa Emagic, a fost făcut un control de urgenţă la ISU Bucureşti, dovedindu-se că instituţia primise adresa şi dăduse şi un răspuns.

Cei trei şefi ai ISU Bucureşti au fost şi audiaţi la DNA, care instrumentează un dosar privind autorizarea clubului Colectiv, în calitate de martori.

Şefii ISU Bucureşti-Ilfov - inspectorul şef colonel Mihai Mirel Guţă, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu şi adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu - au fost suspendaţi din funcţii, la aproape o lună de la tragedia din Colectiv, la ISU fiind făcute verificări privind faptul că nu a făcut controale la fabrica Pionierul şi la club, deşi ştia că va fi organizat un eveniment cu public numeros.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în şedinţa de guvern, că vrea să se asigure că persoanele care au fost la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov şi care au fost suspendate din funcţii vor fi demise şi nu se vor mai putea întoarce în sistem.

"Vreau să mă asigur că cei care au fost la conducerea ISU vor fi demişi şi nu mai au ce căuta în sistem", a spus Cioloş.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Aproximativ 200 de persoane au fost rănite, 147 fiind internate în spital. Dintre acestea, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

PS - vad ca azi a scos tolo.ro si o versiune romantata a sedintei de la ISUBIf.

[ Edited Fri Nov 27 2015, 10:24PM ]
Back to top
IoanaU
Fri Nov 27 2015, 10:53PM
Registered Member #10523

Klaus wrote ...

In sfarsit, cineva are o atitudine contra curentului - scrie de bine despre un ofiter din conducerea pusa la dispozitie de la ISUBIf - Orlando Schiopu. Cine face asta??? Revista Pompierii, o publicatie de uz intern al IGSU, as zice una mai mult decat necunoscuta (desi ii stiu pe cei de acolo, dar asta este realitatea).

Articolul cu pricina apartine revistei Agenda Pompierului care nu este revista IGSU.

Este scris de subsemnata.

LINK

[ Edited Fri Nov 27 2015, 10:54PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Fri Nov 27 2015, 11:24PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Săr'mâna, doamnă!

Dacă m-ar fi întrebat cineva ce e Agenda pompierului, aș fi răspuns că e oficiosul IGSU, care mai are el când și când accese de independență, că nu poți s-o ții mereu pe-a șefului fără să-ți pierzi credibilitatea.

Incă nu m-ați convins că nu e așa, dar cu siguranță sunteţi pe drumul cel bun.

[ Edited Fri Nov 27 2015, 11:26PM ]
Back to top
Klaus
Fri Nov 27 2015, 11:55PM
Registered Member #3279

@IoanaU - imi cer scuze, nu m-am documentat, am facut confuzie cu revista POMPIERII ROMANI, mea culpa.
Chiar ma intrebam ce i-a apucat... stiam ca Uban nu trece strada de capul lui...
Back to top
mihaimihai
Sat Nov 28 2015, 01:27PM
Registered Member #5247

O dată ce ai îngenuncheat și ți ai arătat lașitatea îi greu să te mai ridici în picioare.Cam asta au făcut majoritatea șefilor nostrii când au acceptat fără să comenteze să se dea oameni afară știind ca și așa personalul era deficitar sau când au fost de acord cu schimbarea programului...Faptul ca mai nou părăsesc și ei posturile și poate chiar sistemul ( mulți fără a avea vreo vină ) sunt consecințele lașității lor. Lașitatea, pupincurismul si indiferenta față de inferiori nu par a fii calitățile definitorii ale unui militar, mai ales dacă are în subordine câteva sute sau chiar mii de militari.
Back to top
bushes
Sat Nov 28 2015, 01:52PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

apropos de dat afara :

ce faci tu ca sef de guvern ,catarat la putere datorita unei tragedii ,care nu ar trebui sa se mai repete? ce faci in momentul in care se recunoaste ca 60 de inspectori sint prea putini pentru a controla 40000 de obiective ? ce faci?angajezi personal ? da' de unde ,mai dai 1000 de pompieri afara....

"Cum l-a umilit Ciolos pe “parintele” SMURD! Discutia secreta dintre premier si Arafat

La nici doua saptamani de la istaurarea noului guvern, o bomba este pe cale sa explodeze. CANCAN.ro a aflat ce anume i-a cerut Danian Ciolos lui Raed Arafat si cine va avea de suferit pe viitor.
Tragedia din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata 60 de suflete si alte 70 lupta pentru supravietuire, a schimbat o tara intreaga. Zeci de mii de tineri au iesit in Bucuresti si in orase din toata tara, dorind demisia celor care se afla la conducerea tarii. Dupa cateva zile de proteste, Victor Ponta si-a dat demisia, la fel si Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 4.

Presedintele tarii, Klaus Iohannis, a iesit in mijlocul strazii, sub pretextul de a discuta cu cetatenii, intr-o actiune mai mult decat umilitoare pentru popor, iar mai ales i-a chemat la negocieri pentru urmatorul guvern pe cativa tineri “ai poporului”, alesi dupa criterii stiute numai de el.
Cert este ca, la trei saptamani de la tragedia din club, presedintele si-a ales urmatorul premier: Dacian Ciolos, care si-a adus proprii ministri. Cu un nou program de guvernare, prim ministrul a dorit sa arate ca este pus pe treaba, asa ca a decis sa caute vinovati pentru carnagiul in care si-au pierdut viata 60 de persoane.

Raed Arafat si-ar putea da demisia!
Dacian Ciolos a fost de-a dreptul consternat atunci cand a aflat ca patronii clubului Colectiv trimisesera un fac la Inspectoratul Situatiilor de Urgenta cu mai bine de 25 de zile de la incendiu, insa, nu primisera nici un raspuns. Pentru ca tot mai multe voci cer demisia lui Raed Arafat, premierul Romaniei i-a cerut explicatii sefului
SMURD. CANCAN.ro a aflat o parte din discutia purtata de cei doi: ”Cei doi se vor intalni saptamana viitoare. Ciolos i-a cerut mai multe rapoarte scrise lui Arafat. De asemenea, i-a spus ca sistemul trebuie restructurat, iar o parte din oameni dati afara. 1000 de pompieri risca sa ramana fara loc de munca. Arafat nici nu a vrut sa auda, a spus ca daca acest lucru se va intampla, isi va da demisia” , a declarat o sursa din interior, pentru CANCAN.ro. "
LINK

[ Edited Sat Nov 28 2015, 01:54PM ]
Back to top
Root
Sat Nov 28 2015, 03:25PM
Registered Member #4834

Manipulare ieftina a unu ziar care nu prezinta nici cea mai mica doza de incredere . Mi-as dori sa il vad pe marele coordonator al sistemului de urgenta Arafat ca isi da demisia la o eventuala concediere a 1000 de pompieri in conditiile in care el a calcat in picioare conducerea Isu Bucuresti .
Back to top
bushes
Sat Nov 28 2015, 03:43PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

nici unul din astia trei nu-i conduceau ambulantele multiubite...
daca tu esti unul din aia 1000(doamne fereste !) ,mai e impprtant daca-si da arafat demisia ?

"Dar partea cea importantă, care a rămas nerostită, a fost aceea că reforma administrației nu ar putea evita reducerile de personal. Adică salariile ar crește, dar totodată numărul funcționarilor publici ar scădea. Aceasta este viziunea guvernului așa cum transpare ea din lucrurile nespuse. Prim-ministrul Cioloș a declarat numai că o creștere a salariilor ar trebui însoțită de o depolitizare și o profesionalizare a funcționărimii, iar restul ni-l putem imagina.
Nu știm dacă modul acesta tiptil de a spune este cel mai potrivit. Fără o clară asumare politică, o reformă poate eșua. Rămâne însă de văzut. Uneori o abordare plină de tact și abilă din punct de vedere psihologic poate da rezultate mai bune decât o afirmare categorică.
Un lucru e totuși clar. O reformă a administrației care nu va face concedieri nu își justifică numele și este de înțeles că guvernul ezită să spună acest lucru. Și pentru că cineva trebuia să o spună, a făcut-o exponentul unor mari investitori în România, bancherul olandez, Steven Van Groningen: ”Nu este neapărat o problemă că trebuie mărite salariile, ci că sunt prea mulți angajați în sistemul public și cel mai simplu este să mărim salariile reducând numărul de angajați”. Reprezentantul FMI a spus și el ceva asemănător.
Va îndrăzni oare Guvernul Cioloș să asume un astfel de program? Deocamdată putem ghici ceea ce și-ar dori, poate, să facă, dar nu și ceea ce va intreprinde cu adevărat. "

LINK
Back to top
1 User said Thank to bushes for this Post :
 Klaus (28 Nov 2015, 18:42)
Root
Sat Nov 28 2015, 03:54PM
Registered Member #4834

Ideea este ca nu cred ca Arafat sau cineva din conducerea IGSU are "sange in instalatie" sa isi dea demisia la o eventuala concediere a 1000 -2000 -3000 sau mai stiu eu cati dintre noi .In alta ordine de idei ,sa cred o stire ce numai cancan a aflat-o "pe surse" mi se pare pueril ; drept dovada pana si Arafat a dezmintit asa ceva .

LINK

Si o parte din raspunsul lui Arafat pentru Cezar Preda de pe pagina oficiala de facebook a dansului ...

"O institutie care era prevazuta sa aiba 42.000 de pompeiri in tara are de fapt la acest moment in jur la 26.000 din care 24.000 operativi. Am efectuat analize pe resursele umane, si modul de lucru si am schimbat anumite procese astfel in cat sa dublam numarul subofiterilor care intra anual insa impactul se va resimti abia de anul viitor. Am luat masuri care nu erau foarte populare cum ar fi schimbarea programului de lucru de la 24/72 la 24/48 tocmai ca sa acoperim o parte din deficientele existente, stiind ca multi dintre coelgii pompieri ma vor critica si vor critica pe sefii lor de la IGSU, si totusi masura a fost adoptata. "

[ Edited Sat Nov 28 2015, 04:04PM ]
Back to top
1 User said Thank to Root for this Post :
 Klaus (28 Nov 2015, 18:42)
bushes
Sat Nov 28 2015, 04:05PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

pe 31 .12.2010 a aparut bugetul MAI in care mii de functii erau taiate .nimeni n-a crezut ca o sa se ajunga la datul oamenilor afara si totusi acolo s-a ajuns ...

ma doare-n c..r daca arafat ,ciolos ,johanis sau putin o sa-si dea sau nu demisia in cazul in care 1000 de oameni vor fi dati afara ,dar ma intereseaza enorm DACA va fi dat cineva afara ,sau nu ...
Back to top
bibi
Sat Nov 28 2015, 04:20PM
Registered Member #10102

Daca e de restructurat IGSU,tot in talpasi se va lovi.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF