Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sat Nov 12 2016, 12:41PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ultimele postari mi-au trezit apetitul sa vad ce rezultate mai intoarce youtube daca il pui sa caute "pompieri" si "incendiu" si m-a cam luat capul...

Stiu, veti spune ca stau pe margine si scuip coji de seminte pe caldaram in timp ce voi va riscati viata. A fost alegerea mea sa fac asta, cum e alegerea voastra sa faceti ce faceti.

Fara a da nici un exemplu concret de inadecvare, imi permit sa va sugerez ca daca tot il aveti in dotare, sa folositi echipamentul de protectie integral, e destul ca niste oameni au platit impozite pentru ca voi sa il puteti avea, oamenii aceia nu mai vor sa plateasca si concedii medicale, tratamente sau pensii pentru oase rupte, capete sparte sau cancere din cauza fumului pe care il inspirati.

Bine, intr-o lume normala, asta ar trebui sa fie prima grija a sefilor GIS, si daca nu ar fi asa, responsabilul SSM din fiecare unitate ar trebui sa ii rupa cu amenzile pe cei care incalca legislatia incidenta domeniului, dar de..., e Romania, cum intri in Balcani pe stanga...

Si da, eu coboram din autospeciala cu ARIAC-ul in spate si masca in pozitie de asteptare si la incendii de tomberoane.

Si inca ceva, e o regula elementara, nu se deschide nimic de unde iese fum ca de la furnal daca nu ai in spate o teava capabila sa refuleze apa in secunda urmatoare.

[ Edited Sun Nov 13 2016, 09:56PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 JJAACCKK80 (12 Nov 2016, 18:31)
Pârvu Florin
Sun Nov 13 2016, 09:16PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Chiar asa,

bibi wrote ...

Colegii ,cum stati cu numaru de ture efectuate pana pe 9 februarie 2017?va incadrati in 91/93 ture ?S-au sunt mai multe??(mai putine nu are cum)

cum stati cu numarul de ture? ca si eu sunt tare curios!

Intreaba omu', vad intrebarea o multime de colegi de-ai lui si nu-i raspunde nimeni?

Anul trecut in februarie luase foc topicul pe tema asta, sa inteleg ca lucrurile au revenit la normal sau sa inteleg ca toata lumea a inghitit si galusca asta?
Back to top
ddd
Sun Nov 13 2016, 10:41PM
Registered Member #10138

nu prea inteleg de ce se agata lumea de astea 91/93 ture ???!!!
91x 24 ore = 2184 ore / an !!!! + aproximativ 200 ore concediu = 2384 ore / an
2384 - 1750 lucratoare = 634 ( MAI MULT SAU MAI PUTIN ) ore suplimentare !!!
chiar asa prosti ne credeti ? Iar cei care intreaba cum e cu 91/93 ...E LA FEL CA ANUL TRECUT !!!! tot atatea ore in plus ...mai desteptilor .
Adica ne muncim concediu plus diferenta de 16 ture de la 75 ( cate aveam inainte ) si 91 acum .

Back to top
2 User said Thank to ddd for this Post :
 Pârvu Florin (14 Nov 2016, 00:15) , Klaus (13 Nov 2016, 22:56)
ddd
Sun Nov 13 2016, 10:45PM
Registered Member #10138

o sa mai treaca inca 5 ani ca prostimea sa inteleaga !

[ Edited Sun Nov 13 2016, 10:46PM ]
Back to top
1 User said Thank to ddd for this Post :
 F.A.D (14 Nov 2016, 19:20)
Klaus
Sun Nov 13 2016, 11:05PM
Registered Member #3279

@ddd - corect -> 91 ture/an x 24 ore/tura = 2.384 ore/an
Asta trebuie comparat cu fondul de timp anual calculat pentru cei de la 8 ore, adica sa fie un +/- 5% max.

Pana la urma, se judeca cineva cu institutia pentru obtinerea drepturilor legale?
Back to top
Pârvu Florin
Sun Nov 13 2016, 11:11PM

Registered Member #1287

Pe portalurile tribunalelor din toată țara n-am reușit să găsesc mai mult de cinci cazuri care par a avea legătură cu subiectul...

Și am un singur răspuns la întrebarea LINK

Ei înșiși!

[ Edited Mon Nov 14 2016, 12:30AM ]
Back to top
RESPECT
Wed Nov 16 2016, 11:13AM
Registered Member #10595

Un proces costa doar 50 de lei, plus procent din valoarea castigat.
Problema este ce consecinte o sa fie din partea conducerii. Eu doar le—am demonstrat că este gresit si au vrut sa ma treacă la 8 ore.
Cred că Arafat și Dragne ia amenintat cu schimbarea din funcție pe IS
Back to top
Coffeeman
Wed Nov 16 2016, 03:55PM
Glamdring
Registered Member #2685

Ok, hai sa fim putin seriosi, cu ce anume te-a amenintat? Ce incalcare de regulament/lege etc ai fi facut tu ca sa fi fost trecut la acel program?! Si ca sa dam curs imaginatiei, cum anume ar fi fost amenintati inspectorii sefi? sub ce motiv?
Totusi, e buna discutia asta dar cateodata o dam in fantezii, sau unii chiar puneti botul la "amenintari".

Noul cod penal defineste amenintarea asa:
wrote ...
(1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: LINK,

Ca se profita de "umilinta" sau necunoasterea/lipsa de informatie a unor persoane, de catre aceia care pot sa profite de acestea, este un fapt cunoscut, dar inca nu intra la "inselaciune", faptul ca eu iti zic ceva iar tu nu stii ca ceea ce zic eu nu are valoare si faci cum zic sa o lasi moale cu anumite chestii, nu e vina mea deloc.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 F.A.D (16 Nov 2016, 16:17)
Klaus
Wed Nov 16 2016, 08:30PM
Registered Member #3279

A fost cineva la adunarea din Bucuresti, de unde Arafat a iesit tavalit rau de tot? Am inteles ca un actual pompier (de la prevenire), fost la 2 si 1/4, s-a luat de el la modul serios, intrebandu-l in ce calitate da indicatii pompierilor ce si cum sa faca in activitatea specifica, daca are vreo calificare in acest sens.
Mai sap dupa amanunte...
Back to top
Coffeeman
Thu Nov 17 2016, 02:01PM
Glamdring
Registered Member #2685

Ar fi interesant sa aflam ce s-a petrecut acolo.
Back to top
RESPECT
Sun Nov 27 2016, 01:26PM
Registered Member #10595

Domnu Dragane din banii care nu—i primim pe orele suplimentare ați putea să luați cateva ore de matematica, ca să vedeți că 40—24 nu este egal cu zero.puteți apela și la un doctorant în matematica, pentru că banii vă ajung cu siguranță.
Back to top
Pârvu Florin
Sun Nov 27 2016, 01:39PM

Registered Member #1287

În urmă cu ceva timp am publicat pe prima pagină un anunț despre o persoană dispărută.

Povestea asta e un bun exemplu despre felul în care unul sau mai mulți șefi cretini pot f*** într-un fel greu de închipuit viața unui om, după care să privească mirat sau mirați în jur cu ochi de vită blândă, să întrebe ingenuu: "Da' ce-am făcut?" și să iasă la pensie...
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (27 Nov 2016, 18:41)
criss-cross
Sun Nov 27 2016, 01:54PM
Registered Member #4853

„Partidul e-n toate
E-n cele ce sunt
Și-n cele ce mâine vor râde la soare
E-n pruncul din leagăn
Și-n omul cărunt,
E-n viața ce veșnic nu moare.
...mare vizionar George Lesnea!
...nu, nu e off topic!
Back to top
1 User said Thank to criss-cross for this Post :
 AlxFireX (27 Nov 2016, 18:40)
Klaus
Mon Nov 28 2016, 09:05PM
Registered Member #3279

Auzisem de ceva vreme (re)vehiculata ideea cu mutarea IGSU din actualul sediu (localul nr. 1). Aflat multa vreme pe lista Bancii Mondiale cu o finantare (care pana la urma s-a pierdut) pentru consolidarea cladirii (tot Hasul, inclusiv partea celor de la penitenciare si centrul de psihologie), cu pereti dar si stalpi fisurati, cladirea este nesigura. Dar asa este la romani - croitorul n-are haine, cismarul incaltaminte, brutarul paine etc. asa nici IGSU nu are un sediu sigur in situatii de urgenta, respectiv cutremur.
Vad ca acum este un demers si oficial. Este vorba de coltul unde a functionat SPP-ul, cel spre MApN sau fosta posta Puisor. Acum SPP-ul are un sediu mai ceva decat cel al politiei de frontiera, cam tot in aceeasi zona (ultraselecta), peste drum de Cotroceni, format din opt corpuri plus o biserica. Pe terenul cu o suprafata de 20.331 de metri patrati, preluat gratuit, in 2004, de la MApN, printr-o hotarare de guvern, SPP si-a construit opt cladiri (suprafata desfasurata 45.600 mp) cu cateva zeci de milioane de euro (ceva spre 45 milioane euro): un corp principal, o sala de antrenament prevazuta cu poligon subteran de trageri, un centru de pregatire, o biserica si diverse anexe tehnice.

Btw - cine a scris articolul a pus o poza cu altcineva, cu deputatul Daniel Tudorache.

Dragoș Tudorache cere ajutor să mute ISU la Parlament

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, i-a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, sprijinul pentru a primi un sediu în Palatul Parlamentului în care să funcţioneze Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

"Ministerul Afacerilor Interne vă solicită sprijinul pentru rezolvarea unor probleme legate de deficitul de spaţii necesare funcţionării instituţiilor şi structurilor din subordinea sa, care exercită atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă. În acest sens, vă informăm că Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care reprezintă una dintre componentele cu activitate permanentă în cadrul sistemului naţional de management al situaţiilor de urgenţă, îşi desfăşoară activitatea într-un imobil încadrat în clasa a doua de risc seismic", se arată în scrisoarea trimisă de ministrul de Interne preşedintelui Camerei.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, înființat în 2014, îşi desfăşoară activitatea în mai multe spaţii puse la dispoziţie de MAI, a căror amplasare diferită nu permite exercitarea atribuţiilor funcţionale la nivel optim, arată Tudorache.

"În condiţiile în care DSU are în coordonare IGSU şi Inspectoratul General de Aviaţie şi monitorizează activitatea operativă a acestora, prezenţa personalului acestor structuri în locaţii diferite sau în spaţii care nu prezintă siguranţă în exploatare creează, în cadrul unui cutremur major sau a altui tip de dezastru, riscul neasigurării continuităţii măsurilor pentru creşterea rezilienţei autorităţilor", se mai arată în scrisoare.

Tudorache spune, de asemenea, că a fost identificat un imobil care se află în administrarea Camerei Deputaţilor, în corpul B de la Palatul Parlamentului, în suprafaţă construită de 7.912 metri pătraţi, care se pretează activităţilor de ordine publică şi oferă condiţii mai bune în comparaţie cu sediul actual. El îi adresează rugămintea preşedintelui Camerei Deputaţilor de a sprijini demersul MAI de preluare a acestui imobil.

LINK

Tot la categoria barfe este si varianta ca in viitorul apropiat IGSU va fi scos din MAI si transformat in minister (al situatiilor de urgenta) de sine statator.
Om trai si om vedea, vorba orbului...

[ Edited Mon Nov 28 2016, 09:27PM ]
Back to top
Mese
Mon Nov 28 2016, 09:52PM
Registered Member #1078

Si cine va fi ministru forever? Cu multiple calificari ca sa zic asa?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF