Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sat Apr 29 2017, 04:28AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

@Memoplus

Voi vorbi doar cu tine, fiindca pari a fi singurul care a intrat in polemica asta si de la care as putea invata ceva.

Memoplus wrote ...

Nu poti generaliza ca toti care par mai plinuti nu isi pot face treaba.

Imi pui in gura cuvinte pe care nu le-am spus. Ce sustin sunt, fundamental, urmatoarele trei lucruri:

- In IGSU sunt multi supraponderali si obezi, mult mai multi decat ar fi normal sa fie intr-o meserie care presupune o solicitare fizica intensa.

- pe langa problemele de imagine deloc de neglijat, fiindca in general o astfel de persoana are o capacitate de efort fizic mai scazuta decat un normopoderal, situatia asta scade capacitatea generala de interventie

- situatia asta va reduce capacitatea de a va putea clama drepturile

Memoplus wrote ...

...nu cred ca esti cel mai in masura sa dai lectii despre cum trebuie sa fie un anume om pe o anume functie.

Cel mai in masura nu, dar sunt foarte in masura sa fac asta, fiindca stiu foarte bine ce presupune o interventie si stiu si realitatea de la pompieri!

Am recitit cu atentie tot ce ai scris, si cred ca noi doi nu vorbim despre aceleasi lucruri, tu vorbesti despre obiectivele oamenilor
Memoplus wrote ...

... pt ca fiecare are in viata propriile lui interese.

si mi se pare foarte firesc ca oamenii sa aiba teluri diferite, unul sa fie presedinte de tara, altul sa fie bogat si/sau faimos, altul sa citeasca biblioteci intregi, altul sa traga pe cosor toate femeile de pe pamant, altul sa leneveasca tot timpul, ma rog, fiecare ce poate si cat il duce mintea, in timp ce eu vorbesc despre etica a muncii, angajatul cu o solida etica a muncii, printre altele, muncind nu minimum necesar ca sa-si pastreze slujba, ci incercand sa isi faca datoria perfect.

Pe situatie se pliaza un citat al lui Benjamin Franklin, care spune ca

O multime de oameni mor la 25 de ani dar sunt ingropati la 75

Hai sa-ti spun si de ce mi-am tocit atat amar de vreme degetele de tastatura si de ce, daca voi trai si voi fi sanatos, voi face asta in continuare.

Publicul meu tinta il reprezinta probabil nu mai mult de zece oameni, toti tineri, care nu si-au stabilit inca complet setul de valori care sa-i ghideze in viata.

Daca dintre acesti zece tineri fie si unul singur imi va impartasi valorile si le va aplica in viata sunt multumit, inseamna ca n-am pierdut vremea aici.

[ Edited Sat Apr 29 2017, 04:31AM ]
Back to top
Memoplus
Sat Apr 29 2017, 12:08PM
Registered Member #11158

Am sa fac un efort de a raspunde, desi intelegi doar ceea ce vrei sa intelegi. Da sunt pompieri grasi, dar critica-l pe cel gras atunci cand vine la tine sa te ajute si nu poate din cauza greutatii lui, accentuez aceasta, a greutatii lui si nu a complexitatii situatiei. Asemenea angajati sunt in toate structurile, politie, armata, parlament, agenti de vanzari, constructii, chiar si unii sportivi. Dupa o anumita varsta metabolismul se schimba si asta o sti mult mai bine decat mine, mai ales ca ai facut o facultate de profil daca nu ma insel. Ca tot ne raportam la cei din afara, chiar si acolo sunt asemenea oameni in randul pompierilor, pe care nu i-a infierat nimeni, sunt la fel ca si ceilalti, si am vazut asta in Germania, Franta, Marea Britatie, Scotia. Doar ca noua ne place sa ne raportam la ce arata mass-media, pentru ca acolo se cauta ratingul, macho man, asta e. Ei, spre surprinderea ta, eu prefer omul care ma ajuta, degeaba fac echipa cu unul care a stat la sala 8 ore pe zi, si e numai muschi, si pentru el probele sportive sunt floare la ureche, dar in schimb dupa 30 min se da lovit, iar cel care s-a chinuit sa promoveze probele sportive, sta si ma ajuta, isi sterge sudoarea de pe frunte si continua. Cand ma refeream la interese, m-am referit la faptul ca nu toti sunt adeptii sportului, si printre ei ma numar si eu. Sunt un lenes in privinta asta, recunosc. Prefer revesul zicalei populare ”minte multa nu se cere, prost sa fi sa ai putere”. As prefera sa aiba din amandoua componentele cate ceva, si vreau sa cred ca majoritatea colegilor au asa ceva. Mi-am permis sa le spun colegi, pt ca lucram in aceiasi instituie, desi stiu ca unii care merg la interventie zi de zi, s-ar dezice de mine. Hai sa terminam discutia cu greutatea corporala si cu sportul, e optiunea fiecaruia cum vrea sa fie, gras sau slab. Atata timp cat omul merge si face tot ce sta in puterea lui ca sa il scoata din necaz pe semenul lui, e bine. Atunci cand nu-i va mai pasa de viata de langa el va fi rau de tot. Atunci toti muschii din lume si toate probele trecute cu exceptional nu vor mai valora nimic. In final ma repet, critica institutia unde lucrezi, critica vecinul care te deranjeaza, critica paramedicul care nu ti-a facut nimic atunci cand l-ai chemat, dar nu critica o breasla de oameni. Ca iti place sau nu acestia sunt apreciati, asa grasi cum sunt unii, merg acolo unde ii trimit, si se intorc si o iau de la capat. Te rog insa sa te opresti cu critica! Nu e ceva constructiv, noi romanii ata stim sa criticam. Nu fac parte din categoria celor grasi, am 1,82 si 78 kg, asta ca sa nu crezi ca ma apar pe mine.

[ Edited Sat Apr 29 2017, 12:47PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Apr 30 2017, 12:55AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Nu mi-ai spus nimic pe care sa nu-l stiu.
Tu vorbesti in continuare despre realitate, despre prezent, care e cum e.
Eu vorbesc despre asteptari, despre viitor, care va fi cum vrem noi sa fie.

Intrebarea esentiala e cum vrem sa fie acel viitor?

si cea complementara

Ce fel de tara le lasam copiilor nostri?

Si raspunsul sta in puterea fiecaruia dintre noi.
Back to top
Klaus
Sun Apr 30 2017, 09:00AM
Registered Member #3279

Ca sa parafrazez un user, si eu m-as fi inscris pe SF numai ca sa imi exprim parerea apropo de cele scrise zilele astea.

Nu inteleg de unde si pana unde reprosurile aduse lui @Parvu Florin apropo de parerile sale. Este unicul pompier care a avut curajul sa-si asume cu nume si prenume, chiar si adresa, parerile sale vis a vis de ce si cum in ale situatiilor de urgenta. Chiar a facut din asta un mic razboi personal cu sistemul, avand tupeul sa spuna unor lucruri pe nume, si a deranjat de multe ori prin insistenta si vehementa sa. Ca intre timp a preferat sa-si vada de ale lui, parasind sistemul, bravo lui - este o optiune personala si arata curajul de a accepta provocarile vietii in loc sa se multumeasca cu o dulce ipocrizie a acceptarii tarelor constatate intr-un mediu in care meseria implica eforturi si raspunderi deosebite, dar care nu-si protejeaza oamenii nici fizic, si nici juridic.
Comparativ cu altele, meseria de pompier presupune implicare si daruire aparte. Iar sistemul ar fi trebuit croit pe alte principii decat cele dupa care functioneaza acum. Intr-o (noua) societate care a plecat de la indemnul (devenit principiu) Mircea, fa-te ca lucrezi, a fi pompier nu este deloc usor. Prin definitie sistemul ar fi trebuit sa fie nu doar dedicat deservirii comunitatii cand este vorba de situatii de urgenta, dar si orientat spre performarea lui insusi, ca sistem. Si nu numai material (ca dotare si asigurare materiala) sau proceduri/know-how-ul necesar, ci si protejarea personalului propriu. Ori ce face IGSU cu resursa umana mi se pare inuman, ca sa folosesc un joc de cuvinte. Pompierul nu este un batman, sa faca bici din orice, si nici un superman, care sa rezolve orice situatie de urgenta (inchipuita sau nu). Opinia publica este nemiloasa cand sunt rateuri, la fel si procurorii care vin sa intrebe, post-factum, ce, cine, cand, unde si cum.
Zilele astea a fost situatia din Teleorman, unde au participat zeci de pompieri (si politisti, ah ce-mi place adaugirea asta!) la salvarea unui copil de nici 2 ani. Nu intru in amanunte, dar, dupa mine, este chintesenta activitatii meseriei de pompier - iesi la interventie pe poarta unitati dar niciodata nu stii ce si cum va fi sau cand te intorci. Cu ce ai la dispozitie trebuie sa rezolvi orice situatie, si, uneori, sa improvizezi. Sa presupunem, lucru posibil, ca interventia mentionata ar fi fost un rateu. Ce s-ar fi intamplat, cum ar fi fost priviti pompierii? Va zic eu - Tinta nr. 8 fugind. S-ar fi reluat iar acuzele gen Muntii Apuseni sau Siutghiol, de ce nu si planorul prabusit de la Brasov, gasit dupa 3 luni de un turist. Plus, bineinteles, slaba pregatire profesionala, salariile mari, dormitul la serviciu, angajarile pe pile si cate si mai cate, fapt pentru care cateva luni ti-ar fi fost rusine sa iesi in public in uniforma.
Revenind la subiectul zile, zic eu ca @Parvu s-a zbatut, cu mijloacele lui, pentru a determina sistemul sa faca ceva in ce priveste medicina muncii. Desi termenul este introdus de ceva ani, pasii facuti sunt mai mult decat firavi. Meseria de pompier este una deosebit de stresanta (ca sa nu zic cea mai...), chiar daca multi dintre ei habar nu au ce este ala stres. Stresul inca nu este recunoscut ca boală profesională, iar prin simptomatologia si patologia specifica meseria de pompier ar trebui sa fie cea care sa determine includerea sa in acest nomenclator. Un principiu de baza al medicinei muncii este ca fiecare pompier ar trebui sa aiba un dosar personal, altul decat cel de la medicul de familie, in care parametrii fiziologici si fizici sa fie indicatori ai starii lui de sanatate. Stresul se poate manifesta diferit - poate determina caderea parului, ingrasarea, afecta stabilitatea emotionala, probleme cu alcoolismul, dereglarea functiilor organismului, cate si mai cate. Stresul nu este cauzat numai de conditiile de munca (de ex. dereglarea ciclului diurn-nocturn are mare importanta), ci si de cum esti pus sa muncesti, procedurile existente (sau nu), aprecierea muncii depuse, relatiile interumane din sistem etc. Multi trec nepasatori pe langa aceste aspecte si le considera firesti, fara sa-si dea seama ca ele macina organismul si ca sunt zile in minus la cate iti sunt date.
Buuun... Ce a facut @Parvu? Subofiter fiind (tin sa subliniez subofiter), s-a luat la tranta cu sistemul si a cerut ca macar bruma de reglementare existenta sa fie respectata. Ce a facut sistemul? L-a dat dea dura, l-a pasat, apoi l-a ignorat, in ultima instanta, fapt care, zic eu, l-a determinat sa si plece, de buna voie, sa-si vada de ale lui. A facut asta fara sa-si asume oficial rolul de avertizor public conform prevederilor Legii nr. 571/2004 privind protecția personalului din autoritățile publice, instituțiile publice și din alte unități care semnalează încălcări ale legii, in conditiile in care statutul le interzice militarilor în activitate să-şi exprime opiniile in mod public.
Cred ca @Parvu, chiar fara pedigree de pompier, a facut ceva pentru arma asta. Ca uneori nu are diplomatia necesara, ca mai exagereaza, ca este prea intransigent... OK, nu este omul perfect, dar barem s-a (z)batut sa faca ceva. Cati dintre noi/voi au facut asa ceva?
Nu ne-am intersectat, dar mie mi-ar fi placut sa lucrez cu un subofiter ca el, si nu din postura de yesmen. A nu se intelege ca am fost inconjurat numai de yesmeni! Un subordonat (eu prefer termenul de coleg) precum @Parvu te ajuta, te face sa vezi problemele si din punctul de vedere al celui pus in situatia sa execute ordinul, lucru ignorat de multi ofiteri.

Cel mai tampit slogan asociat unei meserii este Cu viata mea apar viata. Hai nu serios? Cum adica, vin la serviciu stiind ca viata mea depinde de o loterie, si ar trebui sa fiu fericit cand plec de la slujba viu??? Da' ce, pompierii sunt gladioatori, sa isi puna problema cum pleaca de le serviciu / ies din arena, pe sau sub scut? Imi spunea cineva ca meseria de pompier este cea mai periculoasa din COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania), fapt pentru care si asigurarile de viata sunt foarte scumpe, deci prohibitive pentru minister. Asa ca ce face onor MAI si IGSU in acest domeniu? Cum scriam ceva mai sus, joaca la loto vietile personalului propriu - cine scapa, bravo lui, ci nu... ghinion. Dar nu a sistemului, ci a celor care raman dupa el - familia proprie si parinti.

Mai oameni buni, viata este si asa scurta, nu v-o mai scurtati si voi de bunavoie. Stiu, mediu militar, ierarhii, lipsa de comunicare pe verticala, constrangeri regulamentare, nu mai zic stabiliate serviciu, familie, rate, chirii, scoala alora mici si cate si mai cate. Posibil sa am si eu marota mea, din care am facut, la randul meu, un razboi personal, dar cred ca IGSU este pe un drum gresit, si de care nimeni dintre decidenti (din afara sistemului) nu este preocupat - SMURD-ul il subordoneaza si sufoca, Arafat a facut din IGSU el o jucarie proprie, fiind un sistem militarizat (la unul civil nu ar fi reusit, pentru ca acolo sunt multi d'alde @Parvu), IGSU este condus de o persoana care in viata lui nu a comandat o interventie reala, se accepta preluarea unor noi misiuni/sarcini cu acelasi personal si platit la fel (inca putin si se vor baga in dotare si buldozere, excavatoare, autogunoiere, masini de tuns iarba etc.), personalul angajat intr-o meserie este pus sa faca alte n meserii (de exemplu manevre medicale), fara sa aiba si calificarea necesara (cursurile de specializare fiind o spoiala interna - sa-mi explice cineva cum poti practica o meserie din COR dupa absolvirea unui curs de cateva saptamani, cand un curs de calificare ca bucatar este de 4-5 luni) si multe, multe altele.

Apropo, calificarea de paramedic are codul 2240 in COR: Paramedicii furnizeaza servicii medicale de consultanta, de diagnostic, curative si preventive pentru oameni, mai limitate in ceea ce priveste complexitatea decat cele efectuate de catre medici. Acestia lucreaza in mod autonom sau sub supravegherea limitata a medicilor si aplica proceduri clinice avansate pentru tratarea si prevenirea bolilor, leziunilor si altor deficiente fizice ori mentale comune pentru anumite comunitati. Prin formare (2 ani de zile) pompierii au capatat competente ce tin de domeniul tehnic. Cati va recunoasteti in descrierea de mai sus? Asta ati vrut cand v-ati facut pompieri militari?

Ar mai fi multe de scris, dar si asa am divagat cam mult. Eu cred ca @Parvu are tot dreptul sa fie critic, in mod public, la adresa IGSU, lucru pe care cei mai multi nu s-il asuma. Ca unii inteleg la modul personal ce spune el, ca principii, este altceva. Iar daca altii (sau aceeasi) sunt multumiti cu starea de fapt, o pot face prin combaterea cu argumente, cu nu acuze gen Lasa-ma bah in pace ca stiu eu mai bine. Ca cineva este supraponderal (sau nu) este si o problema de ADN sau metabolism, dar cand asta se petrece in timp, ca urmare a practicarii meseriei, este ceva care trebuie discutat. Iar probele sportive sunt o masura a reactiei organismului la conditiile de munca. Nu toata lumea trebuie sa fie un Donisan LINK , dar nici sa fii la interventie cu scutire de efort.

[ Edited Sun Apr 30 2017, 07:50PM ]
Back to top
3 User said Thank to Klaus for this Post :
 djebel (30 Apr 2017, 13:45) , Terentius (01 May 2017, 21:52) , AlxFireX (02 May 2017, 18:04)
p.s.i.2000
Sun Apr 30 2017, 10:17AM
Registered Member #4075

Sper să nu supăr dar aș avea și eu ceva de spus colegului nostru @Florin Pârvu, referitor la obsesia lui la adresa ”grașilor” din sistem. Nu știu de unde atâta ”răutate” la adresa acestor oameni însă nu sunt de acord că ești bun doar dacă ești tras printr-un inel. A avea dimensiunile unei femei 90-60-90 nu cred că este cea mai bună soluție, iar cei care au și 100 kg nu sunt cu nimic mai prejos, poate chiar mai buni. Oare pentru a fi un bun conducător auto trebuie să ai neapărat 70 - 80 kg sau mai importantă este îndemânarea, chiar dacă ai 100 - 120 kg?
Stimate coleg, îți apreciez foarte mult activitatea pe acest forum și că îți asumi să duci un război cu sistemul pe care din păcate l-ai părăsit, dar nu sunt de acord cu tine în privința ”grașilor” și sunt de principiul că mai important este să ai minte în cap, după care mușchi în brațe și pătrățele pe abdomen. Mă uit cu îngrijorare că pe zi ce trece sistemul nostru o ia razna, comandanți cu adevărat buni rămân din ce în ce mai puțini iar profesionalismul o ia la vale sub directa oblăduire a noii conduceri care s-a cocoțat în vârf și sunt amețiți de beția puterii. Nu pot înțelege nici în ruptul capului cum se face că un doctor coordonează pompierii !!! Ce țară este aceasta ???

[ Edited Sun Apr 30 2017, 06:15PM ]
Back to top
Coffeeman
Mon May 01 2017, 06:14PM
Glamdring
Registered Member #2685

Devine deja o telenovela discutia asta. Un fel de "thread hijacking", luand prim-planul subiectelor mai interesante pentru pompieri:))
Back to top
AlxFireX
Tue May 02 2017, 06:06PM
Registered Member #10139

Excelent discursul dl Klaus!
Printre altele :
LINK

[ Edited Tue May 02 2017, 06:07PM ]
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 Krong (04 May 2017, 05:17)
alex_07
Tue May 02 2017, 11:00PM
Registered Member #11087

acest audit poate fi făcut si datorită faptului că mai marii ministerului consideră că tălpașii câstigă prea mulți bani în urma plăților de 75% ...e un fel de lupul paznic la oi , din păcate
Back to top
RESPECT
Thu May 04 2017, 12:16AM
Registered Member #10595

Sper să observe cele 600 de ore suplimentare făcute dintre care s-au plătit doar 100 și ceva restul sunt cadou pentru Dragne și compania.Se pare că de câțiva ani ne cred niște proști, și niște neajutorați. Nici măcar Inspectorii șefi nu ne ajută.
Back to top
Pârvu Florin
Thu May 04 2017, 06:05AM

Registered Member #1287

Va invit sa cititi sine ira et studio, adica fara manie si partinire LINK si LINK , unde, de la pagina 8, incepe sa posteze acelasi Doctor X.

Au trecut sapte ani de cand au fost scrise acele lucruri, lucruri pe care le putem vedea acum sub o alta lumina.

Poate intelegeti si voi in sfarsit ca ati fost manipulati, si poate reactionati si voi in sfarsit la manipularea asta.

Klaus wrote ...

...calificarea de paramedic are codul 2240 in COR: Paramedicii furnizeaza servicii medicale de consultanta, de diagnostic, curative si preventive pentru oameni, mai limitate in ceea ce priveste complexitatea decat cele efectuate de catre medici. Acestia lucreaza in mod autonom sau sub supravegherea limitata a medicilor si aplica proceduri clinice avansate pentru tratarea si prevenirea bolilor, leziunilor si altor deficiente fizice ori mentale comune pentru anumite comunitati.

Nu stiam ce zice COR-ul in dreptul paramedicului, dar acum ca am aflat, nu pot decat sa zic ca am trait sa o vad si pe asta, paramedicul roman pune diagnostic!!!

Bravos, natiune! Halal sa-ti fie!

Un criteriu ce-i drept simplist si care nu da in totalitate masura eficientei unui sistem medical de urgenta, dar in general acceptat de specialisti ca termen rezonabil de comparatie, il reprezinta rata de supravietuire dupa un stop cardiorespirator.

Exista o astfel de statistica pentru interventiile SMURD la nivel national, si daca da, are cineva habar unde poate fi gasita?
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 p.s.i.2000 (09 May 2017, 09:55)
Pârvu Florin
Tue May 09 2017, 11:00AM

Registered Member #1287

Revin cu o postare mai veche de-a mea si nu niste comentarii aditionale.

Pârvu Florin wrote ...

...acum cateva zile am fost testat psihologic. Las la o parte faptul ca daca nu ar fi avut loc acel nefericit eveniment, ar mai fi trecut inca doua sute de mii de ani pana s-ar fi intamplat asta. Ce vreau sa va spun este faptul ca la testul de personalitate am obtinut un scor extrem de scazut la increderea in oameni, doamna/domnisoara locotenent mai avea putin si imi spunea ca sunt sociopat ...
Cine o fi de vina pentru situatia asta? stau eu si ma intreb, cine o fi de vina pentru faptul ca acum 4-5 ani eram admis la teste psihologice pentru misiuni externe si pentru functie de parasutist, in timp ce acum...Nu cred ca doar faptul ca au trecut peste mine cativa ani!

Nefericitul eveniment la care ma refeream a fost momentul ala cand un subofiter a furat un numar de pistoale si munitie, l-a ucis pe un coleg si apoi s-a sinucis.

Am suficienta experienta cu testele psihologice sa fiu capabil sa ii spun evaluatorului ce vrea el sa auda, chiar daca zic ei, au capcane prin care isi dau seama daca minti, dar oricum nu asta era telul meu, chiar voiam sa vad cum sunt, fiindca simteam si eu ca m-am schimbat.

Mediul militar e prin excelenta unul depersonalizant si alienant, dar unitatea de la care am venit la pompieri era una care facea o oarecare nota discordanta in nota generala, e evident ca nu faci treaba in bransa aceea cu oameni conformisti si fara initiativa.

Cultura organizationala din IGSU te schimba, si nu te schimba deloc in bine, si schimbarea se petrece in timp, si de aceea de multe ori nici macar nu esti constient de ea, eu am putut sa constat asta fiindca aveam experienta unui alt stil de munca, dar cei care au venit din viata civila si nu au avut sansa unei astfel de experiente, chiar nu inteleg asta.

Bai baieti, ce se intampla acolo NU e normal, normalul e un loc de munca in care oamenii vin de placere si isi fac treaba fiindca stiu ca trebuie sa si-o faca, nu fiindca altfel ar fi pedepsiti, normalul e un loc de munca unde ofiterii NU sunt aroganti sau autosuficienti! NU e deloc normal sa-ti fie frica sa spui ce gandesti si sa actionezi in functie de felul in care gandesti!

Revenind la mai mult decat formala testare psihologica cu care am inceput, spun mai mult decat formala fiindca nu a existat nici un feed-back real si fiindca nu s-a schimbat nimic dupa ea, s-a intamplat intr-o zi de aia de inceput de primavara cand e cald afara si ard caloriferele.

Cand am intrat in club, fiindca stiam ce urmeaza, mi-am dat bluzonul jos si mi-am largit cravata de atarna ca un jujeu. Spre sfarsitul examinarii, mi-am rotit ochii prin sala, toti colegii mei bifau de zor si transpirau din gros, dar nici unul nu-si dadea bluzonul jos.

Pentru mine era imaginea tipica a conformismului.

[ Edited Tue May 09 2017, 11:07AM ]
Back to top
masca
Tue May 09 2017, 11:55PM
Registered Member #3157

!

[ Edited Thu Mar 01 2018, 02:50PM ]
Back to top
2 User said Thank to masca for this Post :
 AlxFireX (10 May 2017, 09:45) , JJAACCKK80 (12 May 2017, 18:00)
Pârvu Florin
Wed May 10 2017, 02:11AM

Registered Member #1287

masca wrote ...

la modulul 2 SMURD nu se face intubare asa cum au spus toti colegii care au parcurs acel modul, ci e vorba de protezare aeriana cu ajutorul unui dispozitiv!

Combitube LINK se cheama dispozitivul, si e antiprost, caci oriunde ar ajunge, in trahee sau in esofag, il poti ventila pe nenorocos.

Cu invatarea folosirii acestui dispozitiv sunt de acord, dar abordul venos si administrarea de medicamente cred in continuare ca depaseste net competentele paramedicilor, asa cum sunt ei intelesi in Romania.

[ Edited Wed May 10 2017, 02:14AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (10 May 2017, 09:47)
Pârvu Florin
Wed May 10 2017, 02:30PM

Registered Member #1287

Coffeeman wrote ...

In alta ordine, nea Arafat organizează inaugurarea unui nou punct SMURD, adică sa se înțeleagă ca e vorba numai de SMURD, adică ambulantă. Plm, ce mi-ar plăcea o mașina noua de stingere cu cel puțin 9 tone de apa, ce iar plăcea niște costume din Nomex/Kevlar adevărat, cine cunoaște termenul de turnout gear știe ce zic, ce mi-ar plăcea niște asigurări de sănătate si/sau de viața. Dar IGSU prin DSU inaugurează un punct SMURD.

In timpul asta...

isu_vaslui.zip

Dosarul asta statea in calculatorul meu de vreo cateva luni si uitasem de el.

Uuups!!!

Alt avertizor?????

Aiurea, naspa, cam nasol!

SIPI Vaslui, ce facem, bai baieti, dormim in front? chiar ne batem joc de meserie?
Face lumea fotografii asa, pe unde i se nazare in unitatile MAI???

O ancheta, ceva, o sesizare a parchetului?

[ Edited Wed May 10 2017, 02:58PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu May 11 2017, 02:45PM

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

...@Parvu...
Ca uneori nu are diplomatia necesara, ca mai exagereaza, ca este prea intransigent...

Daca aveam diplomatie, ma faceam diplomat, asa, m-am facut militar si pompier, ca nu negociezi nici cu adversarul nici cu focul, si m-am ferit de functii de comanda, oricat de mici, exact din motivul asta.

Am spus si repet, tot ce spun e adevarul meu, e felul in care vad eu lucrurile, si sunt complet de acord cu faptul ca altcineva le poate vedea extrem de diferit fata de mine, fara ca neaparat sa greseasca.

Vreau sa imi cer pe aceasta cale scuze celor carora le-am raspuns ironic, m-am enervat si nu e bine, topicul asta nu e deloc despre cine e mai frumos si mai destept, ci e despre cum facem sa mearga treaba mai bine, si cred ca fiecare isi poate aduce contributia la asta.

Asta nu inseamna ca nu cred in continuare ca sunt prea multi pompieri grasi in IGSU, si voi mai spune asta ori de cate ori cred ca e necesar sa o spun.

Edit: In rarele momente in care a trebuit sa conduc oameni, i-am sprijinit cat de mult am putut

si nu de putine ori asta m-a adus in conflict cu comandantii mei.

Si vreau sa mai povestesc ceva.

In ultima parte a carierei mele ca militar executam serviciul de comandant al pazei la Clinceni. Primul lucru pe care l-am facut (e o indatorire a comandatului pazei prevazuta in regulament, dar nu face nimeni asta) a fost sa inaintez un raport cu toate neregulile in sistemul de paza si sa cer remedierea lor.
Zice comandantul: Stii ca trei sferturi din ce ceri nu se poate!
Eu: Stiu, dar sa nu veniti peste o luna sa ma intrebati de ce au fost furate arme din depozit, ca o sa va raspund: uite, de-aia, ca trei sferturi din ce am cerut cu o luna in urma nu s-a putut!

Inainte de a incepe serviciul de paza prima data, am avut o discutie cu toti subordonatii in care le-am spus: Admit ca suntem oameni si avem zile mai bune si zile mai proaste, de aceea, va rog sa imi spuneti daca vreodata nu sunteti apti din orice motiv sa va faceti treaba. Nu va exista nici un fel de repercursiune, asta va ramane intre noi, stau eu in paza in locul vostru, dar va rog ca mai ales la depozitul de munitie si armament, sa va faceti treaba ireprosabil, caci daca niste zeci de perechi de bocanci furate le mai mermelim, o arma furata inseamna inchisoare si pentru voi si pentru mine, si mai ales inseamna ca un raufacator are o arma!

La vreo cateva saptamani, mergand noaptea in control, ia-l de unde nu e pe militarul din postul de paza de la depozitul de armament si munitie! Il gasesc dormind la vreo cincizeci de metri de locul unde ar fi trebuit sa fie, in holul bufetului, invelit cu o mocheta, cu arma la cativa metri de el.

Il scot din post, scriu in fisa pazei, scriu raportul pe care il las la CDC a doua zi si plec. Cand intru din nou de serviciu, evident ca ma cheama comandantul in biroul lui, raportul meu era pe birou, neinregistrat.
Zice: Cineva de la esalon o sa fie foarte nemultumit...
Eu fac ochii mari si zic: Atunci cineva-ul acela de la esalon sa execute el serviciul de comandat al pazei!

Nu stiu ce s-a mai intamplat, dar mi l-au luat de pe cap pe prost.

[ Edited Thu May 11 2017, 03:19PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF