Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
aquila
Tue May 01 2018, 05:34AM
Registered Member #11278

Esti sigur ca asa a fost?Ca toti au tacut cat au fost activi?Poate ca unii au pierdut ceva banuti la pensie din cauza ca nu au tacut.Poate ca unii au trebuit sa vina la munca sa stea in stres datorita presiunii care se exercita asupra lor si poate unii au trebuit sa se mute din subunitate tot pe aceleasi considerente.Poate unii s-au ales cu pedepse tot din cauza ca nu au tacut. Si nu in ultimul rand, poate ca in urma actiunilor lor s-au facut rapoarte pentru plata orelor suplimentare cu mult inainte de a se purta discutii intense pe tema orelor suplimentare .Si poate ca intr-un fel datorita lor,colegii au capatat curaj si au introdus actiuni in instanta.Poate ,zic si eu..nu dau cu parul.Cine stie ,cunoaste sau... prietenii stiu de ce..mai ales cei care sunt pe forum.
Back to top
1 User said Thank to aquila for this Post :
 ozi (01 May 2018, 20:10)
Pârvu Florin
Tue May 01 2018, 08:24AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Sunt absolut sigur ca unii dntre cei care au inceput sa fie vocali acum, la pensie, au tacut malc cat au fost activi, ii vad, ii cunosc, si stiu foarte bine cate parale valoreaza.

Departe de mine gandul ca toti sunt la fel, am scris

Pârvu Florin wrote ...

Vad de ceva vreme ca pompieri iesiti recent la pensie incep sa spuna chestii...

unde cuvantul "pompieri" e scris cu un singur "i", e o nuanta importanta.

Cinste tie si tot respectul meu daca nu te enumeri printre cei despre care vorbeam si iti doresc sa devii un model urmat si depasit de toti mai tinerii colegi activi!

Edit:

Hai sa inlatur orice echivoc, ca m-am si enervat!

E vorba despre doi fosti ofiteri de la Dambovita, care, dupa iesirea la pensie, vad ca au inceput sa vada tarele acestui sistem.
Unul dintre ei ar trebui sa fie preocupat mai degraba de administrarea banilor alora pe care i-a luat ca spaga de-a lungul timpului si ambii ar trebui sa fie mai preocupati de procesul ala prin care incearca sa mai stoarca niste bani de la contribuabilul roman.

Daaa, cunoastem...! binemeritati banii aceia, caci vrednici sunteti! doar v-ati jerfit existenta pe altarul iubirii de patrie!

[ Edited Tue May 01 2018, 09:35PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 ozi (01 May 2018, 20:11)
p.s.i.2000
Mon May 07 2018, 05:22PM
Registered Member #4075

Niciun zvon, cât de mic ar fi el despre modificarea programului, la 24/72 ??? Am auzit că IS de la Giurgiu le dă oamenilor libere în draci, dar, când vine data de 14 oare acei băieți au ceva pe card ?
Nu înțeleg de ce domnii noștri comandanți care se pretind că au ceva boașe în pantaloni, se lasă conduși de marele Eunuc, fără să spună și ei ceva. Toată lumea vede că este o edevărată nebunie ceea ce se întâmplă în zilele noastre, dar de ce nu-și recunosc și impotența ? Să se pună măi nene cu toții împotriva lui, să nu-i mai răspundă cu veșnicul „am înțeles” (genul col. Nițică, de la Neamț, care acum culege roadele obedienței și slugărniciei dusă la extrem) și să aibă curaj să se pună contra lui, iar cu cât sunt mai mulți de I.S. de Giurgiu, cu atât mai bine.
Până atunci nu ne rămâne decât speranța că într-o zi va cădea și scaunul tătucului Arafat.
Back to top
celula00
Fri May 11 2018, 04:30PM
Registered Member #11326

Am si eu o intrebare daca personalul de pe smurd se roteste( inlocuieste). Acum ceva timp stiu ca a venit un ordin ( pe care nu mai stie nimeni de el) ca personalul smurd se roteste , parca odata la 3 luni - 6 luni , ceva de genul asta, pt ca daca ceri sa fi schimbat , nu te baga nimeni in seama,se fac ca " ploua". Daca aveti o baza legala va rog sa imi ziceti si mie. Multumesc .
Back to top
alonso
Fri May 11 2018, 07:07PM
Registered Member #9963

O dispoziție al lui Arafat din 2015 zicea că poți sta pe ambulanță maxim 8 luni din 12, adică poți fi înlocuit minim 4 luni pe an. Asta înseamnă că ești la cheremul comandantului, pt. unii minim 4 luni pe an înseamnă maxim 4 luni pe an.
Back to top
Paramedic
Fri May 11 2018, 07:20PM
Registered Member #11378

4 luni pe an suntem pe stingere
Back to top
Pârvu Florin
Sat May 12 2018, 03:14PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

p.s.i.2000 wrote ...

Am auzit că IS de la Giurgiu le dă oamenilor libere în draci, dar, când vine data de 14 oare acei băieți au ceva pe card ?

In postarea asta voi incerca sa creionez un punct de vedere alternativ.

Daca as fi cetateanul responsabil Costica, care are el o nevasta si doi copii, un autoturism la mana a doua, o pisica sau/si un catel si un apartament la etajul opt intr-un bloc comunist din Giurgiu, principala mea grija legata de pompieri n-ar fi deloc cati bani le intra baietilor alora pe carduri, ci cati pompieri vor ajunge la blocul meu in... sa zicem... 20 de minute din momentul in care cineva suna la 112 la ora 04.00 si anunta ca intr-un apartament de la etajul unu, in care Costica stie ca locuieste un barbat singur, iresponsabil si alcoolic, s-a declansat un incendiu care e pe cale sa se extinda pe intregul palier si la etajul superior , si daca raspunsul la intrebarea asta e, sa zicem... sub 25-30, as incepe sa urlu la toti cei care pot schimba situatia asta, si nu! nu m-ar interesa absolut deloc cum s-a ajuns aici! m-ar interesa ce se poate face sa fie rezolvata problema asta.

Din pacate, cetateanul responsabil Costica nu exista in realitate, el e doar o plasmuire a imaginatiei mele, din cate stiu cum merg lucrurile in Romania si din ce mai citesc, Costica are alte griji, gen cum mortii ma-sii o unguroaica si-a permis sa nu-l serveasca pe un alt Costica, cand acesta din urma a cerut mici in romana la kauflandul din Odorheiu-Secuiesc, si chiar presupunand ca el, cetateanul responsabil Costica exista, are un milion si-un miliard de alte probleme, mult mai acute si mult mai presante, pentru care sa urle si eventual sa le infiga mana in beregata decidentilor.

Asadar, tot voua, celor care stiti ca familia lui Costica si Costica insusi e in pericol, va revine sarcina de a-l responsabiliza si de a-l face sa inteleaga ca trebuie sa treaca printre prioritatile lui si problema asta.

Sau...

Costica! nu cumva esti pompier?

[ Edited Sat May 12 2018, 05:49PM ]
Back to top
Ionica H
Sat May 12 2018, 07:53PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:37PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat May 12 2018, 08:25PM

Registered Member #1287

Hai sa fiu iar gica-contra, doar e rolul cu care m-am obisnuit, si de ce sa nu fiu sincer, chiar ma simt confortabil in el...

Deci fu un incendiu in Domogled...

1. Stiu foarte bine locurile, fotografiile astea LINK au fost facute acolo

2. Stiu foarte bine ce inseamna un incendiu de vegetatie (atentie marita, ISU Prahova! incendiu de vegetatie! )

3. Stiu foarte bine ce inseamna muntele, in orice vreme

4. Stiu foarte bine ce inseamna sa fi militar in Romania

Ce zic eu:

Niste Costici pompieri care au intervenit acolo au inceput sa se planga ca statul n-a facut si n-a dres... nu le-a dat mancare si apa... au dormit pe pamantul rece samd...

1. Primesti in fiecare luna bani sa mananci si sa bei apa, ii zice Norma de hrana.
Statul a decis ca in conditii relativ normale de pace e mai confortabil pentru toata lumea sa-ti dea bani si tu sa fi responsabil sa-ti hranesti si sa-ti adapi hoitul, contrariul era un cosmar logistic, unul mananca de post miercurea si vinerea, altul e vegetarian, altul e vegan, altul nu mananca porc, altul vrea peste, altul are anumite recomandari medicale in ce priveste alimentatia, unul bea apa plata, altul vrea carbogazoasa, de, daca esti logistician, si daca esti si cea mai religioasa persoana, ajungi sa injuri de toti dumnezeii, sfintii, arhanghelii si ingerii care-ti vin la gura.
Se pare ca pana si responsabilitatea de a-ti hrani si adapa hoitul e una prea mare, trebuie sa-i delegam statului sarcina asta, si ne mai miram ca lucrurile sunt cum sunt...

2. Daca din banii aia pe care i-ai luat ani rand n-ai reusit sa pui in portofel, portmoneu, portvizit doua bancnote de cate un milion de care sa nu te atingi decat in situatii ca asta, bani din care sa-ti cumperi ce vrei tu din supermarketul in parcarea caruia a oprit camionul in drum spre locul faptei, situatie despre care se presupune ca ar fi trebuit sa te astepti sa apara mai devreme sau mai tarziu, ai un IQ din doua cifre si e recomandabil sa nu faci copii, fiindca sunt sanse mari sa iasa la fel de prosti ca tine, si nu mai vrem prosti pe pamantul asta, si asa sunt multi si extrem de obositori...

3. Idem si la fel cu dormitul pe pamantul rece, ciclul de viata al unui rucsac, al unui neopren si al unui cort bun e extrem de lung, marturie stau ale mele, care-si fac treaba mai mult decat rezonabil, si daca ar avea gura sa povesteasca cat au fost de hartanite...
Nu le-ai cumparat, ai crezut ca nu vei avea nevoie de ele sau te vei descurca fara...
Si te rog eu, nu-mi spune ca n-ai putut sa-ti cumperi din banii de echipament la cateva luni cate un articol enumerat mai sus, ca ma enervez... si incep sa spun lucruri...

Concluzia:

Un pic mai multa aplecare, cel putin la nivel de exprimare publica, catre ce faceti si nu catre ce meritati nu are cum sa va strice, credeti-ma pe cuvant!

[ Edited Sat May 12 2018, 08:44PM ]
Back to top
4 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Ionica H (12 May 2018, 20:33) , JJAACCKK80 (12 May 2018, 23:18) , Boribum (14 May 2018, 06:37) , djebel (14 May 2018, 17:15)
Vasile Plescan
Sat May 12 2018, 11:18PM
Registered Member #11415

Nene Parvule de ce am eu impresia ca matale esti o lichea de aia de ofiter comunist care pozeaza pe la interventii imbracat in nomex si casca pe cap sa vada lumea la televizor ce erou esti? De ce aveti impresia, tu si cei de teapa ta ca subofiterii sunt sclavi pe plantatia voastra?
Back to top
1 User said Thank to Vasile Plescan for this Post :
 Ekisim (13 May 2018, 20:13)
Invisible
Sun May 13 2018, 03:31AM
Registered Member #10556

Nu cred ca a fost vreun pompier care sa nu aiba cele doua hartii de 100 de lei la incendiul respectiv, ori vreunul care sa stea in baza inspectoratului si care sa fi murit de foame. Nu despre asta este vorba. Discutiile despre logistica interventiilor sunt mult prea ample si nu merita a fi reluate pentru ca stim cu totii ce se intampla la asemenea interventii.
Ne putem gandi ca domnul Parvu, care desi de cele mai multe ori adoptand o atitutine razboinica, s-a dovedit totusi a fi un om echilibrat, a avut o zi de sambata aglomerata, poate o nunta, poate un botez... si a scris in graba cateva randuri care ocolesc putin logica.
Back to top
Pârvu Florin
Sun May 13 2018, 04:07AM

Registered Member #1287

@Vasile Plescan

Esti un cetatean liber al unei tari democrate si ai absolut incontestabilul drept sa crezi ce vrei despre oricine.
Personal, am lucruri mai bune de facut decat efortul de a incerca sa imi creez o imagine publica corecta sau, si mai greu, favorabila.

@invisible

Sunt extrem de curios care crezi tu ca sunt motivele pentru care spusele mele ocolesc logica.

Si de ce sa nu discutam despre logistica? caci celebrul general american George Patton spunea ca razboaiele sunt castigate primordial de camioane, si apoi de soldati.

[ Edited Sun May 13 2018, 04:52AM ]
Back to top
savalas
Sun May 13 2018, 01:10PM
Registered Member #10065

Parvule.......
e ciudat cum de le stii tu pe toate. Ce ar fi daca nu ai mai posta aici. Lasa i pe cei care au fost retarzi si nu si au luat hrana la ei .....apropo , tu ce mancare ti ai lua la tine care sa reziste cateva zile ???? Incepi sa ne incurci cu atotstiinta ta. Mai degraba pari sub acoperire aici . Ca ala e gras ,ca alalalt nu si a asigurat hrana pt cateva zile, ca unii sunt prosti ca nu pot retine cateva imagini din manualul de prim ajutor .....si tot asa. Ia mai scuteste ne. Iar daca zici ca ai fost in sistem ce tot te mai f...te grija de noi. Vezi ti frate de ale tale . Tu le stii pe toate iar noi mai nimic......iti mai spun odata, nu mai posta aici daca nu esti pompier. Daca ai fost nu ne mai intereseaza.........acum esti zero.
Back to top
1 User said Thank to savalas for this Post :
 Ekisim (13 May 2018, 20:13)
Ionica H
Sun May 13 2018, 01:21PM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:37PM ]
Back to top
3 User said Thank to Ionica H for this Post :
 AlxFireX (13 May 2018, 13:38) , djebel (14 May 2018, 17:15) , cda18 (14 May 2018, 22:32)
AlxFireX
Sun May 13 2018, 01:37PM
Registered Member #10139

Vasile Plescan wrote ...

Nene Parvule de ce am eu impresia ca matale esti o lichea de aia de ofiter comunist care pozeaza pe la interventii imbracat in nomex si casca pe cap sa vada lumea la televizor ce erou esti? De ce aveti impresia, tu si cei de teapa ta ca subofiterii sunt sclavi pe plantatia voastra?

Intr-o perioada imi crease si mie o impresie oarecum asemanatoare . Dar cam am "prostul obicei" sa ma informez putin inainte de a face ceva acuzatii si bineinteles ca singura optiune era sa "sap " prin forum ceea ce iti recomand si tie . Nu are rost sa o lungesc prea mult cu sapaturile si eventualele explicatii, asa ca dupa "cateva excavatii" ma rezum in a spune ca Florin este ( sau a fost) genul de s.g.i (logic- sef garda interventie) pe care mi l-as fi dorit( poate nu chiar tot timpul )
Adica ,unul care poate ma face ca pe dracu ca nu sunt in stare sa imi duc la indeplinire unele atributii( cateodata ),DAR unul pe care sa ma pot baza ca va sti sa ne coordoneze asa cum trebuie si cu care am avea o oarece siguranta ca vom fi intregi dupa interventie atat cei care au nevoie de ajutorul nostru, cît si noi.
Nu stiu,poate ma insel ( sper ca nu)dar cel putin mie impresia asta mi-a lasat-o.
Totusi, am aflat printre altele, ca l-a dat afara un sistem ticalosit( nu că actualul ar fi mai bun) pe vremea lui băse,un sistem condus chiar de barmanul aluia ( cel putin asa se auzea pe atunci despre individul igaș si daca chestia asta a fost adevarata ,tara asta merita un PREMIU...)
Discutia despre sistem poate sa continue ,si chiar trebuie sa continue, dar cred ca nu isi are rostul sa ne acuzam intre noi pe aici sau
in oricare alta locatie..

Ps.
Acum sa nu ma acuzi si pe mine la fel...
Sau poate cine stie..,oi fi vreun nickname al lui Florin..
lol

[ Edited Sun May 13 2018, 02:59PM ]
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 Ionica H (13 May 2018, 17:15)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF