Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Terentius
Mon May 14 2018, 05:06PM
Terentius
Registered Member #2186

Cred că Florin Pârvu a înţeles aluzia - hai să vă traduc io ce vrea să spună Memoplus - cum îşi permite domnule un pârlit de caporal venit din MApN şi aterizat în mijlocul intelectualilor cu şcoală de la Interne (aia cu Militarii Profesionişti aici bate...) şă-şi dea cu părerea pe ce se întâmplă pe aici?
@Memoplus, ştiţi dom'le ce implică conceptul de "mindset"?
Back to top
Memoplus
Mon May 14 2018, 05:17PM
Registered Member #11158

Terentius wrote ...

Cred că Florin Pârvu a înţeles aluzia - hai să vă traduc io ce vrea să spună Memoplus - cum îşi permite domnule un pârlit de caporal venit din MApN şi aterizat în mijlocul intelectualilor cu şcoală de la Interne (aia cu Militarii Profesionişti aici bate...) şă-şi dea cu părerea pe ce se întâmplă pe aici?
@Memoplus, ştiţi dom'le ce implică conceptul de "mindset"?

Si eu sunt venit de la MApN, si nu ma deranjeaza acest lucru. Dar prea da impresia de frustrare, de ce nu a venit inapoi, ca au fost doua serii de rechemari in activitate? Ori nu a lasat loc de buna ziua, ori nu a fost ceea ce pretinde el.
Back to top
1 User said Thank to Memoplus for this Post :
 Ekisim (14 May 2018, 17:33)
djebel
Mon May 14 2018, 05:21PM
Registered Member #3603

savalas wrote ...

Parvule.......
e ciudat cum de le stii tu pe toate. Ce ar fi daca nu ai mai posta aici.

Da, nene! Dar vezi că "aici" a apărut taman la inițiativa "tov." Pârvu. Altfel... făceați virgule pe pereți.
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 AlxFireX (17 May 2018, 18:19)
Terentius
Mon May 14 2018, 05:55PM
Terentius
Registered Member #2186

Sunteţi venit de la armată cum sunt io popă militar...
Back to top
Memoplus
Mon May 14 2018, 06:22PM
Registered Member #11158

Terentius wrote ...

Sunteţi venit de la armată cum sunt io popă militar...

E treaba ta sa crezi ce vrei. Am ceva ani de militarie. Si chiar daca as vrea nu am cum sa iti demonstrez.
Back to top
Ionica H
Mon May 14 2018, 08:34PM
Ionica H
Registered Member #1930

-

[ Edited Tue Dec 04 2018, 07:48PM ]
Back to top
Stunner
Mon May 14 2018, 09:07PM
Registered Member #10531

Buna asta ! Genial !
Back to top
1 User said Thank to Stunner for this Post :
 Ionica H (14 May 2018, 21:24)
Pârvu Florin
Tue May 15 2018, 12:56AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pfuiiii...!!!

Curse ceva cerneala in absenta mea...

Am o rugaminte pentru toti cei care se decid sa posteze aici, va rog pe toti sa ramanem cantonati in spatiul dezbaterii ideilor si sa evitam referirile la cine crede fiecare ca e interlocutorul.

Multumesc!

Si ca sa ne intoarcem la subiectul care a inflamat topicul asta si sa incercam sa concluzionam cumva, tocmai ce am zis ca e mai mult decat jenant pentru un militar ale carui drepturi de hrana sunt platite la zi sa se planga in contextul dat ca institutia nu i-a dat de mancare.

Daca cineva are o alta opinie, il rog sa nu ezite, dar argumentat, va rog.

Si nu, n-am fost sef GIS, si inainte de a fi subofiter pompier am fost subofiter MApN, dar de-ala facut pe bune, cu scoala si chestii, cu instructori din infanteria marina americana, care ne-au indoctrinat pana la refuz cu datorie onoare datorie onoare datorie onoare datorie onoare, si-o sa povestesc eu o data si o data in topicul LINK cum la absolvire, a stat Parvu Florin pe post de sef de promotie la masa prezidiului intre comandantul scolii si, la vremea aceea, maiorul Ira Quenn, cine stie cunoaste... , si cum Ira Queen a destupat o sticla de Jack Daniels Tennessee Honey si i-a turnat primu' lu' Parvu, apoi comandantului scolii, apoi lui, si au ciocnit toti trei pentru viata, in fata celor 300 de absolventi.

[ Edited Tue May 15 2018, 01:05AM ]
Back to top
Boribum
Tue May 15 2018, 03:31AM
boribum
Registered Member #2395

Trebuie priceput lucrul asta : sau ești foarte bun, si atunci urinezi cu bolta pe iobag (si iobagul e încântat, si dacă n-o faci, e nemulțumit, caci el superioritatea de orice fel trebuie s-o simtă) sau ești extrem de prost dar aluneci bine în viata și mai ales aluneci în sus...și urinezi cu supra-bolta pe același iobag care va fi, la fel, fericit.

Dacă ești , însa, bun, si te așezi pe vine (ca sa ajungi la statura iobagului respectiv, sa-i spui și lui una, alta, să-și pună un carton deasupra capului când ploua, de pilda, ca e bou si răcește la tărtăcuță) ala o să-ți dea cu cazmaua-n cap. Negreșit. Asa e el construit. „Dacă erai asa deștept cum pari a fi, nu stăteai de vorba cu mine”. D-acilica e luata, de pe forumul asta.

Asta ca sa discutam idei. Ca faptili ie limpeji: dacă erai bun- erai seful lor si le scriai tu orarul când sa deschidă gura. Dacă nu ești- e limpede ca nu ești bun, asa ca taci din gura. Uite, pentru episoade d-astea sunt de aplaudat locotenentii si coloneii aia făcuți la fără frecventa care încalecă pe cine si cum vor ei. O linguriță de rahat într-un borcan de miere face ca tot borcanul sa aibă gust de rahat. Un pahar de Jack Daniels Tennessee Honey nu răzbate la un pet de Neumarkt. Noi suntem cu pet-ul. Asta este.
Back to top
Coffeeman
Tue May 15 2018, 07:36AM
Glamdring
Registered Member #2685

Ba, Tennessee Honey ala e cam naspa. Dar na, americanii nu prea au gusturi in general, pacat de ei.
Cat de multe chestii sunt care ne macina zi de zi, cu serviciul asta, iar pe unii ii intereseaza cine plm e Parvu sau altul. Ba baieti, uite asa in loc sa va vedeti de ale voastre, care sunt mult mai importante decat astea, va chinuiti si va directionati energia catre lucruri ale caror importanta e aproape 0.
Noi ne chinuim cu masini care se strica mereu, iar cei de la logistica ( vorbesc din ce am vazut, dar se pare sa fie o chestie generala) nu raporteaza la timp iar cand trebuie sa le repare, le duc in service-uri care nu sunt bune nici pentru schimbul de ulei. Avem pe cap niste ranite de doi bani, tinute in conditii care i-ar face scarba si unui boschetar. Echipamentele sunt cum sunt, iar programul si banii care ni se cuvin nu se pupa.
Iar pe voi va doare-n pix cine e unul sau altul. De ce intotdeauna cei care cred despre ei ca sunt buni, doar ei cred asta, pentru ca din ceea ce fac nu i-ai lasa nici sa bea apa singuri, au impresia ca toti sunt niste "comunisti, ofiteri nu stiu de unde etc."? E o problema generala asta.
Back to top
1 User said Thank to Coffeeman for this Post :
 Klaus (18 May 2018, 18:59)
Terentius
Tue May 15 2018, 08:17AM
Terentius
Registered Member #2186

Coffeeman wrote ...

....
De ce intotdeauna cei care cred despre ei ca sunt buni, doar ei cred asta, pentru ca din ceea ce fac nu i-ai lasa nici sa bea apa singuri, au impresia ca toti sunt niste "comunisti, ofiteri nu stiu de unde etc."? E o problema generala asta.

Se cheamă efectul Dunning - Kruger chestia asta, un fenomen foarte interesant fie vorba între noi. LINK
Back to top
1 User said Thank to Terentius for this Post :
 AlxFireX (17 May 2018, 18:25)
Pârvu Florin
Thu May 17 2018, 10:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Am mai scris si eu despre Dunning-Kruger chiar in topicul asta LINK

Si as vrea sa insotesc replica asta a mea cu un grafic care cred ca explica mai mult decat concludent autosuficienta pe care am vazut-o zilele astea aici

Oameni buni, va rog io mult de tot! treziti-va!!!

Navaleste viitorul peste noi intr-un fel de neinchipuit, si noi inca traim, in mintea noastra, in niste vremuri demult apuse!

[ Edited Thu May 17 2018, 10:14PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon May 21 2018, 10:04PM

Registered Member #1287

Cautand ceva pe forum am gasit postarea asta

Mese wrote ...

@Parvu. Esti fost militar din cate am citit eu. Cati dintre colegii tai s-au mutat doar pentru ca au vrut sa faca lucruri cum trebe unde trebe si cand trebe? Si cati dintre colegii tai au stat in acelasi loc, pe functie de la cel mai mic grad si pana la pensie? 80%. Asta este si la armata. O multime de oameni stau pe curu' lor fara nici o implicare. Si daca ii misti un pic se dau la tine. Asa-i?
Cum este societatea sunt si militarii.
Si societatea este asa cum suntem noi. Nu este alta. Si in consecinta, f. putina lume este doritoare de progres. Si foarte putina lume lupta pentru acel progres. Si la foarte putina lume acel progres reprezinta un progres pentru toti. La marea majoritate a lumii progresul inseamna eu si restul pa'.

Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (22 May 2018, 06:35)
pomp.prof.112
Sat May 26 2018, 11:26AM
Registered Member #11294

Dragi colegi pe la dumneavoastră câte ore se scad la liberul acordat 40 sau 24?
Mă interesează și baza legală
Vă mulțumesc anticipat!
Back to top
onestman
Sat May 26 2018, 01:14PM
Registered Member #11777

Nu se (mai) scade nimic. Un liber e doar un liber. Trei zile de 8 ore, adică 24 de ore. In funcție de program, dacă lucrezi 24/48 poți avea până la (cam) trei libere pe lună. Timpul normal de lucru este de aprox. 6,7 - 7 ture, în funcție de lună. Restul e timp liber sau ore suplimentare. La acest program, minimul de libere ar fi de 3 la două luni, cu plata celorlalte aprox.3 ture(64 ore)ca ore suplimentare(la 60 de zile). Baza legală? Codul Muncii și toată legislația muncii din țară și din UE. Inclusiv noul OMAI 40 care se pare că e de neprelucrat cu personalul.
Back to top
1 User said Thank to onestman for this Post :
 pomp.prof.112 (26 May 2018, 17:22)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF