Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
F.A.D
Sat May 26 2018, 02:23PM
off ce vremuri traim
Registered Member #3926

Momentan este în vigoare ordinul ce spune că timpul suplimentar se compensează numai cu libere. Ceea ce a spus colegul mai sus e foarte corect.OMAI 40 e încă ascuns prin birouri 😈
Back to top
2 User said Thank to F.A.D for this Post :
 pomp.prof.112 (26 May 2018, 17:22) , AlxFireX (28 May 2018, 07:07)
onestman
Sat May 26 2018, 02:53PM
Registered Member #11777

Monitorul Oficial nr. 0378 din 2018
Actul nr. 40 din 27 Aprilie 2018
Emitent: Ministerul Afacerilor Interne
Ordin privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată de personalul cu statut special, precum și activitățile deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut.
ÎN VIGOARE DIN 03.05.2018
Back to top
2 User said Thank to onestman for this Post :
 pomp.prof.112 (26 May 2018, 17:22) , AlxFireX (28 May 2018, 07:07)
Paramedic
Sat May 26 2018, 03:29PM
Registered Member #11378

(3) Timpul liber corespunzător se acordă pentru munca suplimentară prestată şi presupune că pentru numărul de ore lucrate peste timpul normal de lucru se acordă acelaşi număr de ore libere plătite. În cazul în care orele lucrate peste timpul normal de lucru au fost compensate prin ore libere plătite în termenul prevăzut la alin. (1) lit. c), majorarea nu se mai plăteşte.
Back to top
1 User said Thank to Paramedic for this Post :
 pomp.prof.112 (26 May 2018, 15:45)
pomp.prof.112
Sat May 26 2018, 03:49PM
Registered Member #11294

La noi nu s-a platit nici o oră suplimentar,iar la programul de 24 cu 48,ni se acordă libere,dar matematica e 3×8=40. Din câte îmi aduc eu aminte prin luna decembrie 2017 venise o precizare ca liberul de 3 zile inseamna 3×8=24 și nu 40
Back to top
onestman
Sat May 26 2018, 10:59PM
Registered Member #11777

După părerea mea legiuitorul complică lucrurile prin formula ”timp liber corespunzător”. Acesta se referă strict la timpul lucrat suplimentar, nu la timpul liber rămas firesc într-o lună după efectuarea orelor normale de lucru. Normal ar fi fost, este și va fi ca la efectuarea celor 160-168 de ore lunar să intri firesc în timp liber până în luna următoare(vezi personalul de pe smurd plătit de primării). În cazul în care lucrezi suplimentar 24 de ore luna asta și rămâne ”timp liber corespunzător” de compensat în luna următoare atunci în această lună următoare ar trebui să lucrezi timpul normal de lucru minus cele 24 de ore, adică 160-168 de ore minus 24(cam 5 ture). Asta fără afectarea veniturilor. Bineînțeles că asta e o utopie în sistem, softul de calculare al veniturilor nu cred că ”duce” o astfel de ”anomalie”. De fapt noi plimbăm surplusul de ore de la o lună la alta(poate pe undeva prin țară se mai plătesc din ele la 60 de zile)iar suma lor crește de la lună la lună, de la an la an. Le trecem prin anexe, facem tabele, situații cu ele, doar doar cumva poate dispar sau se evaporă. Sincer spun că am pe 3 ani peste 1000 de ore suplimentare. Și legal chiar poți avea 360x3. Lipsesc doar ”leuții”. În comunism se numea muncă patriotică și era ”opțională”. Adică nu-ți plăcea(nu serveai) = mergeai la canal. Sau ”ceva” ”urât” ți se întâmpla.

[ Edited Sun May 27 2018, 08:33AM ]
Back to top
2 User said Thank to onestman for this Post :
 djebel (27 May 2018, 11:45) , AlxFireX (28 May 2018, 07:10)
the suspect
Wed May 30 2018, 10:36AM
Registered Member #10650

vesti bune din partea psd

LINK

[ Edited Wed May 30 2018, 10:37AM ]
Back to top
Roco
Thu Jun 07 2018, 07:01PM
Registered Member #11334

Stie cineva ceva despre acea procedura care a venit de la Minister?
Back to top
bibi
Thu Jun 07 2018, 08:07PM
Registered Member #10102

Am inteles,ca vor prin procedura respectiva
,sa fie o salarizare nationala si sa se lucreze cu 2 libere / luna si sa modifice calculul orelor efectuate dupa TNL
Dar sa asteptam ,sa vedem ce surprize ,surprize ne mai face dom" doctor
Back to top
onestman
Thu Jun 07 2018, 09:18PM
Registered Member #11777

Să NU așteptăm! Dacă cineva a văzut-o și a citit-o și mai ales a înțeles-o să ne explice și nouă. Poate e ”Motivarea” la OMAI 40! ”Regulamentul de aplicare”! Că noi nu putem face nimic cap-coadă. Putem doar să eliminăm, să abrogăm sau să introducem noi articole. Nu reușim să facem o lege, un regulament de la zero și care să abroge tot ce e în vigoare. Adică să fie o Ziua Z întrun domeniu undeva în țara asta. Toate legile sunt praf, modificate de sute de ori, confuze, lăsând posibilități de a fi interpretate după cum poftește fiecare.
Țărișoara asta e ca o APCĂ ce se târăște cu patru pistoane second de la alte patru apci moarte, cu 10 cauciucuri uzate de 10 feluri, hîită întro parte de la arcurile rupte, lăsând dâre de ulei, motorină, apă(n-ai cum să o pierzi pe drum)scoțând frumosul fum noneuro dătător de cancer. DAR PETROLATĂ!
Back to top
Pârvu Florin
Fri Jun 08 2018, 01:00AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ultima strigare!

Are cineva un argument prin care imi demonstreaza ca vorbele astea ale mele

Pârvu Florin wrote ...

... e mai mult decat jenant pentru un militar ale carui drepturi de hrana sunt platite la zi sa se planga in contextul dat ca institutia nu i-a dat de mancare.

sunt o prostie?

Si fiindca topicul asta e citit de tot felul de lume care nu-si face cont aici si care nu poate afla altfel asta, si ca sa inlaturam orice suspiciune, nici unul dintre utilizatori nu a fost banat si toti cei care si-au manifestat dezacordul cu postarea de mai sus au in continuare posibilitatea sa scrie.

Back to top
the suspect
Fri Jun 08 2018, 10:00AM
Registered Member #10650

Pârvu Florin wrote ...

Ultima strigare!

Are cineva un argument prin care imi demonstreaza ca vorbele astea ale mele

Pârvu Florin wrote ...

... e mai mult decat jenant pentru un militar ale carui drepturi de hrana sunt platite la zi sa se planga in contextul dat ca institutia nu i-a dat de mancare.

sunt o prostie?

Si fiindca topicul asta e citit de tot felul de lume care nu-si face cont aici si care nu poate afla altfel asta, si ca sa inlaturam orice suspiciune, nici unul dintre utilizatori nu a fost banat si toti cei care si-au manifestat dezacordul cu postarea de mai sus au in continuare posibilitatea sa scrie.

ar fi doua situatii la care ma pot gandi
- un foc de durata lunga (+8 ore intr-o zona cu semnal slab sau deloc fara posibilitatea de catering)
- misiuni prin munti (cum a fost cea de cautare a planorului) unde la fel, stai cu banii la tine si nu ai ce sa cumperi.

Intradevar la o alarmare, o anuntare a unei misiuni de durata de o saptamana intr'un coltisor negru al Romaniei trebuie sa te pregatesti cu borcane,conserve. Dar (chiar si contra cost) ministerul ar trebui sa asigure militarului macar 2 mese calde pe zi. Repet acestea sunt situatii exceptionale, rare dar au fost destule...
Back to top
Invisible
Fri Jun 08 2018, 10:24AM
Registered Member #10556

Pentru curiosi, cam in directia asta merge noua procedura. Compensare cu timp liber in timpul tau liber. Zici ca e facuta de dancila...

Back to top
onestman
Fri Jun 08 2018, 10:48AM
Registered Member #11777

Și referitor la ce mănânci în misiuni e tot o nebuloasă și o abureală.
Orice om cu mai mult de un neuron ȘTIE că dacă mergi prin munți, prin locuri pustii, departe de civilizație ar fi biiiine să ai ceva de mâncare, două trei conserve, ceva pâine, apă și ce crezi că poți căra cu tine. Nu ar mai trebui să-ți spună nimeni asta. Suntem militari dar nu avem logistica(ISU-rile nu au) necesară să ne hrănim trupele prin munți(cum poate armata o are). Suntem vai mama noastră dar ne fălim cu containere ce se mișcă doar la defilări. Și mai e o problemă: totul pleacă de la celebra valiză(raniță, rucsac) de alarmare. Conținutul și forma ei. Ar trebui standardizată după modelul american(sau altul) cu tot ce trebuie: conserve+apă+sac de dormit+ce ar mai trebui minimul să nu mori de foame, sete, frig când mergi departe de lume. Bine - ar trebui și calitate, nu produse supraevaluate de o calitate spre zero cum se cam practică acum.
Și - ca militar primești ordine. Dacă ți s-a ordonat să ai bani că vei primi hrană, atunci cel care a dat ordinul să răspundă. Sau măcar să recunoască că era o fata morgana pe care unii dintre colegi au văzuto și ei când și-au luat doar bani cu ei.
Mai e și aspectul calității umane. Printre noi sunt și specimene care în loc să te ajute îți fură tot din raniță și te lasă cu buza umflată. De sacrificiu și devotament nu mai vorbim. A rămas doar pe frontispiciu.
Se pot face multe cu bani relativ puțini. Dar ”țara ne vrea proști”.
Din moment ce ai în față un om de 35-40 de ani cu 12 clase, adică cu un nivel intelectual mediu și îi spui de nenumărate ori că 24 = 40 sau 75% = 175% sau alte calcule matematice dincolo de imaginație, eu asta înțeleg: Ei te vor prost, te cred prost și te tratează ca atare.

[ Edited Fri Jun 08 2018, 11:04AM ]
Back to top
1 User said Thank to onestman for this Post :
 Krong (08 Jun 2018, 13:30)
djebel
Fri Jun 08 2018, 11:38AM
Registered Member #3603

onestman wrote ...

Și referitor la ce mănânci în misiuni e tot o nebuloasă

Nu e cu pompieri, dar e vorba despre același minister, diferențele dintre "caste" și timpul alocat mesei. Prin alte părți, cei care lucrează la 8 ore au 1 oră la dispoziție pentru masă și dispar din unitate (de, s-au desființat popotele), dar tu, sclavule care lucrezi în ture, nu ai timp alocat pentru asa ceva. Tu ești în misiune prin munți și văi de te apucă songul "Trece trenul printre munţi, ca un şarpe lung,/Încărcat cu deţinuţi, ah, ce dureros, măi...". Astfel spus: Arbeit, arbeit, Kamaraden!
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 onestman (08 Jun 2018, 12:51)
onestman
Fri Jun 08 2018, 12:53PM
Registered Member #11777

Corect. Jandarmii știu de ce!
Citiți vă rog.
LINK

[ Edited Fri Jun 08 2018, 03:26PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF