Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
onestman
Wed Jul 11 2018, 09:13PM
Registered Member #11777

Eu sunt uimit cât de ușor se pune botul pe aici. Cam câți angajați are un inspectorat? Să zicem 500. Câți sunt subofițeri și câți sunt pe intervenție din ei? Să zicem 200. Hai să zicem 250 deși nu cred. Cine crede că unu din doi subofițeri e destul de curajos să meargă în instanță pentru orele neplătite e naiv rău! Vă spun: nu avem în ADNeu asta! Ca să faci asta trebuie să:
-fii curat(cinstit).
-fii pregătit fizic și profesional, gata de a trece orice test din cele ce vor urma.
-ai alături câțiva prieteni, colegi care vor să meargă pe calea asta grea și care îndeplinesc aceste condiții.
-ai ceva bani puși deoparte pentru zile negre( că vor fi!)
Puteți adăuga și alte criterii de exemplu să fii capabil să înțelegi un text citit și să distingi binele de rău, că doar diploma de bacalaureat sau permisul nu ne deosebește de semianalfabeți sau ne face mari șoferi.
Și poate mă înșel dar uriașul de 500 de kile se cam sprijină pe picioare de 200 de kile și alea 150 din nisip și 50 din ciment. Așa că merge dea bușilea. Dacă se ridică apar fracturi și iar se târâie.
Deci să ne trezim totuși. Suntem vai mama noastră. Ne plângem unul altuia. Știm că în stânga și în dreapta noastră avem, cum le zice? A... lingăi. Știm că cel din stânga și cel din dreapta se ”descurcă” inclusiv la intervenții sau în timpul liber și că tot ce ai spus deja a fost livrat mai sus. Aceași descurcăreți îți fumează țigările, îți mănâncă mâncarea și dacă s-ar putea ți-ar rezolva și nevasta. Ei totdeauna au probleme, își modifică concediul(implicit și pe al tău) după bunul plac. Își pun liber când vor ei. Au soldele pe funcțiile cele mai bune și coeficienții cei mai mari. Și când sună alarma se întorc pe partea cealaltă că încadrează autospeciale foarte rar folosite. Deci?
Nu vedeți voi procese colective! Mai iute îmi iau eu câmpii!
Back to top
1 User said Thank to onestman for this Post :
 Terentius (12 Jul 2018, 22:24)
flashover2000
Wed Jul 11 2018, 10:15PM
Registered Member #11462

Din cate stiu la Suceava sunt peste 30 de dosare trimise in judecata dar dupa plecarea lui Burlui cred ca vor mai fi cateva. Timpul trece in avantajul statului si nu cred ca va veni cineva sa dea bani asa de capul lui, asa ca...Uniti vom fi mai puternici !
Back to top
Klaus
Thu Jul 12 2018, 12:25AM
Registered Member #3279

@onestman - exemple de ISU mari si un ISU mic:
- ISU Arad. La sfarsitul lui 2017 avea 529 persoane incadrate, din care 484 subofiteri si 4 MM.
LINK
- ISU Prahova (al doilea ca marime dupa ISUBIf) in aceeasi perioada avea in state de organizare 12 pozitii de MM (incadrate 11) si 958 subofiteri (incadrate 892). LINK
- ISU Tulcea. La sfarsitul lui 2015 avea un deficit de 35 subofiteri, fiind ocupate 90,27% din functii. Asadar, functii subofiteri 360, incadrate 325. LINK

[ Edited Thu Jul 12 2018, 01:36PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jul 12 2018, 05:28PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Puteti, spre exemplu, sa le rugati pe sotiile, prietenele, copiii vostri, pe fostii colegi pensionari, pe rudele voastre si pe cine mai vreti voi sa picheteze pe 12 septembrie, intre 14.00 si 16.00 sediile ISU-rilor din tara si al IGSU, daca reusiti sa adunati macar 300 de oameni in fata IGSU si macar cate 50-60 in fata fiecarui inspectorat, daca reusiti sa aveti intre cele 300 de persoane de la Bucuresti macar 2-3 femei de 35-50 de ani pe care sa le "iubeasca" camera si sa aiba vorbele la ele, sa dea bine pe sticla vreau sa spun, sunt sanse mari sa puteti obtine de Ziua pompierilor doua minute de audienta pe posturile tv nationale, implicit, probabil, atentia decidentilor.

Daca printre cei care vor picheta sediul IGSU mai gasiti si o fetita de pana in zece ani care sa spuna ca tatal ei sta putin acasa, si ca atunci cand sta acasa e mereu trist si abatut si ca ii e dor sa faca chestii care-i plac impreuna cu tatal ei, daca mai aduceti si cateva vaduve de pompieri acolo, daca il aduceti acolo si pe fiul lui Daniel Fripis sa zica ce vrea el, pentru conducerea IGSU si a DSU va fi un dezastru de imagine ale carui proportii nu pot fi oblojite nici daca ar apela la cei mai performanti PR-isti din lume care se apuca acum sa croiasca planuri pentru acea situatie.

Si va dau scris, pe Arafat&comp. ii trec fiorii doar citind postarea asta a mea.

[ Edited Thu Jul 12 2018, 05:50PM ]
Back to top
4 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (14 Jul 2018, 14:56) , Krong (13 Jul 2018, 22:34) , the suspect (13 Jul 2018, 23:26) , AlxFireX (14 Jul 2018, 08:46)
Pârvu Florin
Sat Jul 14 2018, 02:49PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

onestman wrote ...

Ca să faci asta trebuie să:
-fii curat(cinstit).
-fii pregătit fizic și profesional, gata de a trece orice test din cele ce vor urma.
-ai alături câțiva prieteni, colegi care vor să meargă pe calea asta grea și care îndeplinesc aceste condiții.
-ai ceva bani puși deoparte pentru zile negre( că vor fi!)
Puteți adăuga și alte criterii...

Cand e vorba sa distruga vietile oamenilor indezirabili, au jegurile astea care-s la butoane in MAI un talent ceva de speriat, monser!

Caut de cateva zile fara succes un articol de acum cativa ani in care se povestea despre o interceptare a unei discutii telefonice intre doi ofiteri de politie dintr-un judet din Transilvania, unul dintre ei ii spunea celuilalt ca pe o politista care se apucase ea sa faca rapoarte alea alea, a planificat-o de serviciu exclusiv de noapte cu un coleg chipes si a raspandit zvonul ca cei doi sunt amanti, ca sa-l faca gelos pe sotul politistei.

Hai sa-ti mai spun cateva dintre alea la care sa te mai astepti.

Vor urma controale de toate felurile in care toti colegii tai vor fi f****i, sa-i monteze impotriva ta, vor avea grija sa se afle ca totul e din cauza ta, cel care te-ai luat in bete cu sefii, eu am rezolvat extrem de simplu problema, i-am trimis la origine pe aia doi-trei care s-au turat la mine si am continuat sa imi vad de ale mele, dar e evident ca e greu sa rezisti unei multimi de prosti care nu vor intelege niciodata ca problema nu e la tine, cel care incerci sa te opui abuzurilor, ci la sefii care comit acele abuzuri.

Te vor trece pe o autospeciala care nu pleaca niciodata la interventie, te vei deprofesionaliza, vei bate pasul pe loc si nu vei mai putea acumula experienta, si vor lasa si sa se inteleaga ca ai facut blat cu ei in dauna celorlalti colegi.
Dupa ce mi-au facut mie asta am innebunit cerandu-ma timp de doi ani inapoi pe prima interventie, de fiecare data raspunsul era: "Da, o sa te mut..." fara sa se intample asta pana in ultima mea zi la pompieri.

De amenintari de-a dreptul grobiene nici macar nu mai vorbesc...

Pârvu Florin wrote ...

Zărnoianu, fostul prim adjunct de la Dâmbovița, s-a pensionat în urmă cu câteva luni. Cred că e unul din foarte puținele lucruri bune, asta dacă nu cumva singurul, pe care le-a făcut în viața lui pentru pompieri.
Zărnoianu e genul de individ care își maschează nulitatea profesională și umană în spatele unei aparențe rigide și milităroase.

Am mai povestit pe aici unele din isprăvile lui, astea LINK LINK de exemplu, am mai povestit cum a strigat el în gura mare de au auzit zeci de oameni, asta în timp ce era nervos din cale-afară, că mă va da afară cu prima ocazie pe care o va avea, asta în timp ce eu, dintr-o impecabilă poziție de drepți, îl priveam amuzat și îi răspundeam "Vă raportez că nu veți avea acea ocazie, domnule colonel!"

Asta, ultima, s-a întâmplat în 2009 sau 2010 cred, când Zărnoianu era împuternicit inspector șef la Dâmbovița, după ce îl priponise DNA-ul pe Diaconiță, și i-am stricat zen-ul cu un raport pe care i l-am adresat inspectorului general din acea vreme în care ceream o explicație pentru faptul că nu mai primisem compensația pentru chirie timp de vreo două-trei luni.
Bineînțeles că înainte de a înainta raportul către inspectorul general înaintasem un raport către Zărnoianu, raport la care am primit un răspuns în care mi se spunea... nimic.
Zărnoianu spera să rămână inspector șef plin, și pentru asta avea nevoie să demonstreze că în unitatea pe care o conduce temporar e liniște...

Pârvu Florin wrote ...

Daca isi inchipuie cineva ca eu am slujba usoara cu datul asta din gura pe aici, se inseala amarnic!

Si asa am auzit vorbe ca mi s-a promis "Moartea caprioarei" prin curte pe la detasamentul Dambovita.

Celui sau celor care au facut asta, le spun acelasi lucru pe care i l-am spus si lui Diaconita, cand a batut un apropo ca ar trebui ca oamenii tari in gura sa aiba grija, caci s-ar putea sa dea vreo masina peste ei sau peste copii lor, asta intr-o vreme in care doar daca se incrunta, se pisau toti din curte pe ei de frica, inclusiv Pietreanu, de Zarnoianu nici nu mai vorbesc!:

Daca cineva se atinge de mine, de fii-mea sau de nevasta-mea, moare cu pioletul infipt in ochi!!!

[ Edited Sat Jul 14 2018, 07:14PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (14 Jul 2018, 14:56) , Krong (14 Jul 2018, 19:12)
AlxFireX
Sun Jul 15 2018, 04:54PM
Registered Member #10139

"Daca cineva se atinge de mine, de fii-mea sau de nevasta-mea, moare cu pioletul infipt in ochi!!!"

Încurajator gand
Sa fim seriosi. Oricat de nedreapta ar fi soarta ,nu cred ca ti-ar trece macar vreo fractiune de asemenea gand.
De altfel,cred ca ar fi in contrast cu precedentul job ...

[ Edited Sun Jul 15 2018, 04:59PM ]
Back to top
pomp.prof.112
Sun Jul 15 2018, 10:30PM
Registered Member #11294

Stie cineva care este procedura de decontare a cheltuielilor pentru servicii turistice(1450)?Ni se decontează și cheltuieli de transport,bilete CFR sau combustibil,dacă atașăm facturi pentru ele?

[ Edited Sun Jul 15 2018, 10:31PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jul 15 2018, 10:32PM

Registered Member #1287

Scriu cu durere in suflet acum, cu extrem de multa durere in suflet...

Unul din pustii din gasca fii-mii, cu reale posibilitati de a avea o cariera de succes intr-un mediu militar daca s-ar fi nascut intr-o tara normala si pe care l-am tutorat cum am putut in ultimii cativa ani, m-a tot exploatat si m-a tot sucit pe toate partile, m-a tot intrebat tot felul de chestii, i-am raspuns onest si obiectiv la toate intrebarile si in general l-am incurajat sa ramana, a decis sa inceapa o viata noua la Londra, imediat dupa ce au fost anuntate rezultatele la bacalaureat, media generala 9.78...

On topic...

S-a mai discutat subiectul, domnul Klaus, pe care il apreciez intr-un fel deosebit, si-a manifestat si dumnealui dezaprobarea fata de felul in care vad eu rezolvata o astfel de problema LINK si pagina urmatoare si LINK dar a fost trecuta de doua ori o linie rosie chiar si ca bluf, si anume amenintarea familiei mele, si in ciuda faptului ca cine ma cunoaste in intimitate stie ca sunt o persoana amabila, cu care se poate negocia si predispusa la compromis, mai mult decat acum cativa ani ii mananc beregata oricui se atinge de fii-mea sau de nevasta-mea!

Si nu, ce spun acum nu e deloc in contradictie cu fosta mea slujba, rostul fundamental al unui militar pe pamantul asta, caci militar am fost si militar voi muri, e sa-i protejeze pe cei care nu se pot proteja singuri, si daca n-as fi capabil sa-mi protejez propria familie, iarta-ma, dar nu m-as considera demn de numele de barbat, cu atat mai putin de cel de militar.

[ Edited Sun Jul 15 2018, 10:44PM ]
Back to top
Vasile Plescan
Fri Jul 20 2018, 09:18AM
Registered Member #11415

Am inteles ca urmeaza o noua reorganizare in IGSU si ca ar incepe cu detasarea operativilor din judetele cu "personal mai mult" in judetele cu deficit de personal. Stie cineva ceva legat de asta?
Back to top
the suspect
Fri Jul 20 2018, 10:57AM
Registered Member #10650

Vasile Plescan wrote ...

Am inteles ca urmeaza o noua reorganizare in IGSU si ca ar incepe cu detasarea operativilor din judetele cu "personal mai mult" in judetele cu deficit de personal. Stie cineva ceva legat de asta?

cu personal mai mult? in ce judet oare poate sa fie personalul la 110%? nu exista.. sa faca angajari, sa scoata 10000 de pustani din scoala la anul si rezolva problema.
Back to top
Vasile Plescan
Fri Jul 20 2018, 01:22PM
Registered Member #11415

the suspect wrote ...

cu personal mai mult? in ce judet oare poate sa fie personalul la 110%? nu exista.. sa faca angajari, sa scoata 10000 de pustani din scoala la anul si rezolva problema.

In mintile lor luminate gandesc, ca a avea 80-90% din necesarul de personal incadrat(si astia 80-90% pana sa operationalizeze vreo 4 echipaje Smurd) inseamna prea multi oameni. Pe principiul asta ISU Gorj ar avea vreo 40-50 de operativi de care se poate debarasa.
Back to top
AlxFireX
Sat Jul 21 2018, 07:23AM
Registered Member #10139

Vasile Plescan wrote ...

Ceva detalii pe aici :

LINK

Post Scriptum:
Am sters comentariul initial pentru ca pur si simplu nu merita ... Tindea sa se iste un clinci fara sens
Stiu ei cine ..

[ Edited Mon Jul 23 2018, 09:36PM ]
Back to top
Ionica H
Sat Jul 21 2018, 09:34AM
Ionica H
Registered Member #1930

.

[ Edited Tue Dec 04 2018, 06:34PM ]
Back to top
1 User said Thank to Ionica H for this Post :
 Klaus (22 Jul 2018, 10:46)
Pârvu Florin
Sat Jul 21 2018, 10:15PM

Registered Member #1287

Vă recunoașteți în articolul de mai jos, voi și coloneii care se uită la ce scriu și apoi gândesc: "Dă-l dreacu dă nebun că e cu capu'!!!" ?

Vasile Plescan wrote ...

Nene Parvule de ce am eu impresia ca matale esti o lichea de aia de ofiter comunist care pozeaza pe la interventii imbracat in nomex si casca pe cap sa vada lumea la televizor ce erou esti?

Invisible wrote ...

Ne putem gandi ca domnul Parvu ... a avut o zi de sambata aglomerata, poate o nunta, poate un botez... si a scris in graba cateva randuri care ocolesc putin logica.

savalas wrote ...

Parvule.......
Incepi sa ne incurci cu atotstiinta ta. Mai degraba pari sub acoperire aici. ...Iar daca zici ca ai fost in sistem ce tot te mai f...te grija de noi. Vezi ti frate de ale tale . Tu le stii pe toate iar noi mai nimic......iti mai spun odata, nu mai posta aici daca nu esti pompier. Daca ai fost nu ne mai intereseaza.........acum esti zero.

Memoplus wrote ...

...Asa cum suntem lasa-ne sa ne zbatem in mocirla sistemului si nu mai fi atat de destept in legatura cu pompieristica. Trebuia sa ramai in sistem si sa il revolutionezi. Pana atunci ciocul mic....

Memoplus wrote ...

Prea le sti tu pe toate si dai impresia ca esti mult prea frustrat.

nu sunt un avocat al isteriei in spatiul public sau privat si n-o sa fiu niciodata. Dimpotriva, dorm cu mai multe carti despre zen sub perna si o colectie de haiku-uri pe noptiera, dar trebuie sa subliniez o chestie pe marginea careia va invit sa meditati (zen).

cea mai usoara cale pentru a indeparta vocile critice pe care alege sa mearga orice grup dominant intr-un construct social de orice fel, fie el tara, partid, firma sau club de poker este ignorarea criticii politicoase pana isi pierde criticul rabdarea si devine vehement, apoi blamarea vehementei ca fiind neconstructiva.

vasta majoritate a oamenilor nu sunt isterici de la bun inceput, pentru ca isi dau si ei seama ca nu asta e calea cea mai buna pentru a transmite o critica. Oamenii care doresc sa schimbe un status quo, dar se afla fie in minoritate, fie in inferioritate formala/ierarhica, incep prin a isi formula criticile constructiv si politicos, prezumand buna credinta a celor ce pot schimba lucrurile. Nu toata lumea face asa, exista si isterici pentru care isteria este obiectivul final, dar astia sunt in general rari si patologici, se identifica imediat. Marea majoritatea a oamenilor nu sunt default isterici si nici nu accepta isteria ca metoda valida de interactiune sociala.

grupul dominant care profita de status quo va ignora criticile pertinente si constructive, cat timp sunt corecte formal si politicos moderate. Aceasta ignorare nu este un accident sau o scapare, este o metoda eficienta si cu costuri foarte scazute. Cand trimiti o petitie cuiva sau pui o intrebare politicoasa altcuiva, nu ti se raspunde pentru ca nu exista niciun cost asociat non raspunsului. Mai mult, ignorarea este frecvent insotita de mesaje descurajatoare. Criticului i se spune pe multiple canale ca parerea lui nu este importanta si nu va fi ascultata din varii motive: majoritatea vrea altceva, liderul decide, nu tantarii, asa stau lucrurile, asta e natura umana sau soarta romanului, efortul tau e inutil, esti singurul care vrei asta, n-o sa schimbi niciodata nimic.

aceste mesaje laterale ce insotesc non recunoasterea oficiala au rolul de a descuraja criticul si de a il face sa taca. Daca nu poti sa schimbi nimic, ce sens are sa te agiti? Nu mai bine cantam noi un vesel cantecel si ne veselim nitel ca niste oi, in loc sa criticam puterea inexpugnabila a celor ce detin controlul de facto?

marea majoritate a criticilor politicosi se opresc aici. Ignorati de cei ce pot sa schimbe lucrurile si descurajati de purtatorii lor de mesaj, oamenii se resemneaza si se apuca sa cante un vesel cantecel sau sa isi vada de treaba, familia si problemele lor personale, lasand in griija grupului dominant viitorul constructului social din care fac parte. Mission accomplished, asadar, pentru cei ce protejeaza structura de putere curenta.

o minoritate a celor ce doresc schimbarea nu se poate resemna. Exista mai multe surse ale atitudinii nondefetiste, nu intram acuma in ele ca sa nu complicam discutia, cert e ca nu toata lumea se impaca cu soarta dupa ce i se spune ca nimic nu poate fi schimbat. O mica parte din minoritatea asta continua ad infinitum cu critica pertinenta, politicoasa si perfect ignorabila, restul devin "isterici"

in momentul in care cel ce doreste schimbarea isi pierde rabdarea si ascute tonul discursului, oamenii din jur incep sa ii acorde atentie. E firesc, suntem construiti in asa fel incat sa reactionam mai degraba cand cineva plange sau tipa langa noi decat cand vorbeste ca Iohannis. E in natura noastra. Atentia celor din jur functioneaza ca oxigenul pentru focul din sufletul criticului, caci acesta incepe sa spere ca iata, acum macar, oamenii se uita si or sa vada. Criticul este asfel recompensat aparent pentru escaladarea tonului si creste vehementa pentru a creste vizibilitatea problemei care il mana in lupta.

evident, e o capcana la mijloc. Oamenii sunt construiti sa raspunda la un discurs emotional, dar, daca discursul este negativ, vor raspunde negativ. Nimeni nu suporta sa asculte un sugar care plange pentru ca e vital pentru noi sa sarim ca arsi cand plange un copil. Ne traumatizeaza pentru ca trebuie, e urgent, dar suntem traumatizati. Cum critica sociala sau organizationala e mai complexa si mai greu de inteles ca urgenta si necesara, ramanem doar cu trauma, nu si cu imperativitatea actiunii si incercam sa ne protejam de aceasta trauma inchizand gura criticului.

grupul dominant foloseste acest mecanism reflex si, atunci cand nu poate sa discrediteze mesajul, reclama tonul si muta atentia pe atitudinea neconstructiva a criticului, pentru a diminua impactul mesajului acestuia.

eu va recomand ca, atunci cand sunteti, in sfarsit, miscati de vocea unui critic, sa dati deoparte tonul sau si sa studiati critica pe fond. Are sau nu are dreptate "istericul"? Si daca are dreptate, atunci grabiti-va sa-l asigurati ca ati inteles ca are dreptate si ca il veti ajuta cum puteti si atunci veti vedea cum "istericul" isi domoleste vehementa si revine la tonul "normal", neutru emotional si constructiv. Cand insa cedati primului impuls, natural si reflex, si incercati sa ii inchideti gura, reprosandu-i atitudinea in loc sa-i recunoasteti dreptatea, nu faceti decat sa-l izolati si sa ii mariti frustrarea, accentuand motivatia pentru care acesta a inceput sa strige ce striga la voi. Si, prin asta, deveniti instrumentele utile ale grupului dominant ce va foloseste bias-ul pentru liniste si concordie pentru a se proteja de critica si a mentine un status quo favorabil lui. Ori asta nu e deloc intelept.

SUNT ISTERIC PENTRU CA IMI PASA!

LINK

[ Edited Sun Jul 22 2018, 01:34AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jul 22 2018, 12:02AM

Registered Member #1287

Ionica H wrote ...

...

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Ce mi-au auzit si mie urechile ieri la serviciu despre cum merg lucrurile la o anumita garda...!!!

Lucruri care pur si simplu par de domeniul incredibilului!!! Consum constant de alcool, oameni luati din tura si dusi sa lucreze pamantul comandantului garzii, calificative acordate pe spranceana, mai bine de jumatate dintre ei au "Exceptional", nu stiu inca daca e vorba de calificativul general sau cel la pregatire fizica, mai lucrez la informatia asta, oamenilor indezirabili li se face rost repede de o naveta...

Si omul care mi-a spus toate astea mi-a spus ca totul e cunoscut si de catre conducerea inspectoratului si de catre cei de la SIPI! Mi-a oferit si niste argumente care mi-au dat de gandit...
Intr-un anume moment, respectiva garda a avut o interventie la care au solicitat ajutor detasamentului meu. Colegii mei de detasament care au plecat in sprijin au avut cuvinte extrem de putin magulitoare la adresa profesionalismului si mai ales a "starii de operativitate" a celor din acea garda, si evenimentul despre care va vorbesc se intampla undeva la 4-5 dimineata!!!

Informatie verificata dupa toate regulile artei!

Acum cateva luni, cand vechiul comandant de detasament s-a dus in control la subunitatea despre care pomeneam mai sus, i-a gasit cu beutura-n mufa, avandu-l in capul mesei pe primar. Zice-se ca lumea s-a fastacit, a dat sa ascunda spirtoasele... alea-alea, dar primarul, cu chef: "Nu va mai stresati, bai baieti! ca domnul locotenent colonel e baiat bun!"

Mai departe se intuneca imaginea si nu mai putem sti ce s-a intamplat, poate domnul locotenent colonel, asa cum stie toata lumea, a fost baiat bun si nu a raportat ce s-a intamplat, desi e greu de crezut asta, macar verbal si tot cred ca a pomenit ceva cuiva... sau poate chiar daca a raportat, cel sau cei carora le-a raportat aveau atentia indreptata catre altceva... cert este ca nici unuia dintre cei implicati nu i s-a spus nici "Da-te mai incolo!"

Acum, ca sa-l citez pe unul dintre fostii mei colegi, "Cu aia de la Voinesti oricum nu am curaj sa plec la interventie!" da-n conditiile astea... ce sa mai discutam?

Comandantul de detasament baiat bun despre care era vorba:

Pârvu Florin wrote ...

... comandantul de detasament, era Mihaescu atunci, Gigel pentru prieteni , alta lepra caruia-i munceau pamantul unii dintre subordonati...

Pârvu Florin wrote ...

Acum vreun an-doi, cei de la Voinesti au avut o intervenție la care au solicitat ajutor detașamentului Târgoviște. Când cei care au venit în ajutor au sosit, au avut surpriza să constate că se refulase două apci de apă peste o casă care ardea, dar nu se decopertase niciunde acoperișul.
Și mai circulă pe net o filmare cu niște pompieri, din Lugoj parcă, îmi cer iertare dacă greșesc, dar e oricum undeva în Transilvania, cu o casă din care iese fum la sosirea pompierilor, iar la sfârșitul filmării incendiul se generalizează.

Pârvu Florin wrote ...

Ca sa inchei cu niste informatii noi, Voinestiul ala continua sa fie un buboi...!!! ca sa folosesc in termen neprofesional.
Mi s-a povestit ca unul din oamenii de acolo a cerut sa fie mutat, nu conteaza unde, doar sa nu mai fie acolo.
Lui Galie, seful de acolo, i-au trecut prin mana si a dat mai departe nu stiu daca sute, dar cu siguranta zeci de mii de euro, cand cu angajarile.
Cand si daca va vorbi vreodata, multi vor avea frisoane!

Pârvu Florin wrote ...

Ce mai faci, Gălie?

Nu te-am mai băgat demult în seamă, în ciuda promisiunii că o să povestesc aici discuția noastră, promisiune pe care ți-am făcut-o când m-ai întrebat de unde știu eu atât de multe despre tine, când ne-am întâlnit asta primăvară la restaurantul "Crista" . Ce să fac, am fost și eu ocupat un pic cu viața, îmi cer scuze că nu m-am ținut de cuvânt...

O să încerc acum să remediez măcar în parte problema, nu înainte de a-ți spune că eu, dacă aș fi fost în locul tău, adică dacă cineva ar fi scris despre mine ce am scris eu despre tine, indiferent dacă sunt sunt sau nu lucruri reale, i-aș fi rupt capul și aș fi jucat fotbal cu el, în timp ce tu, când m-ai întâlnit, m-ai rugat frumos să nu mai scriu despre tine...

Ești un laș, amice, și pe lași mă piș de la mare distanță!

Bun, acum subiectul.

Îl cunoști pe Sanda din Gura Bărbulețului? Nu? Interesant! El zice te cunoaște foarte bine. Te cunoaște din 2005, de când își satisfăcea stagiul militar la pompieri, la Voinesti, și tu luai acasă alimentele aduse militarilor în termen.

Și mai zice că te cunoaște de când ți-a dat 3 000 de euro în 2006 să îl angajezi la pompieri. Și mai zice că răspunsurile pe care i le-ai dat tu nu s-au potrivit deloc cu chestionarul care a fost dat la examen (opinia mea personală e că alții au plusat și ți-au dat mai mult), și mai zice că nu i-ai dat înapoi banii decât după ce a venit cu niște țigani la tine la poartă.

Hai, succes la mere, ca să ai de unde să-ți plătești dijma la împărăție!

Pârvu Florin wrote ...

Tudosă dixit:

"Toate cele scrise de această persoană (de mine, adică!) nu sunt reale, eu sunt un lucrător cu funcție de conducere, pregătire adecvată și niciodată nu am pretins nimic material de la angajații mei."

Să mori tu, Fraierică Geamantan, că nu au ajuns niciodată în apartamentul tău niște lăzi cu fructe de la Voinești, fructe pe care nu le-ai plătit niciodată?

Să mori tu!!!???

Dax wrote ...

Am avut ghinionul sa-l cunosc pe Galie cand am fost militar in termen (Voinesti 2002). Tot el era sef ( plt.maj. pe atunci); mare gainar! aveai dreptul la permisie doar daca cotizai cu doua sticle de cotnari, un pet de cola si o cutie de ness , oprea bani din solde, se "aproviziona" cu motorina si alimente , toti mt-ii munceau la el in livada! in caz de incendiu autospecialele treceau mai intai pe la el sa ridice servantii Nu ma mira ca a avansat la spaga de zeci de mii de euro!

Klaus wrote ...

Voinesti, ce-i cu Voinesti, ca nu-mi pica fisa...

Edit: Aha... este ceva la Voinesti si numai initiatii stiu... Sa intreb un coleg din zona sau pe cineva din ISU AG?
Se confirma: curiozitatea omoara pisica

Si cine stie, poate domnul Klaus decide ca povestea asta e veche indeajuns ca sa ne poata spune ce i s-a spus despre Voinesti...

Si cate Voinesti vor mai fi existand prin tara...

[ Edited Sun Jul 22 2018, 01:07AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 JJAACCKK80 (22 Jul 2018, 07:30)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF