Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Fri Nov 08 2019, 04:00PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Subscriu total opiniei dvs dle Parvu. Lipsa asta de expertiza si solicitare a expertizei in orice domeniu ne ingroapa ca societate. Acel "get an expert opinion" american la noi se traduce prin am gasit pe un site... totusi ma asteptam ca intreaga societate sa trateze acest eveniment diferit datorita gravitatii sale.
Ca de obicei, am gresit socotind ca ratiunea va triumfa.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Rsking dom (22 Nov 2019, 02:56)
Pârvu Florin
Sat Nov 23 2019, 03:46AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

AlxFireX wrote ...

Ca tot a zis Florin pe aici de multe ori de controlul medical :
Minunea a durat doar cativa ani cand s-a facut oarecum cum trebuie cu diverse analize dar anul asta iar pa pa , ca cica nu e bani .
Si la politie(posibil si jandarmi dar nu sunt sigur) li s-a spus la fel

Pompierii romani au inceput sa moara in ritm de 1/saptamana.
Haideti, domnilor din conducerea IGSU si MAI, ca se poate si mai mult, daca va straduiti sa va faceti treaba un pic, doar un pic mai bine! intr-un an-doi 1/zi e un obiectiv complet realizabil...

Ultimul, Ion Ionel, cu care ma apuca dimineata la povesti, e fostul dispecer de pe tura mea, 40 de ani, a lasat in urma doi copii...

Ca de obicei, cap de lista la prezentat condoleante si dorit familiei putere si nadejde, fata asta:

Pârvu Florin wrote ...

De departe cea mai stupida intrebare care mi-a fost adresata a fost daca-s pompier militar in activitate.
Am o barba de vreo patru-cinci centimetri, si cand zic barba e chiar barba!, nearanjata, ne-nimic..., si fata aia, care se presupune ca ar trebui sa fie o persoana perspicace si atenta la detalii, ma intreaba daca sunt pompier militar in activitate...
Vorba lu' Mark, irlandezul nebun, cand il exaspereaza ceva: Jesus!!! Marie!!! Joseph!!!

dar sa faca ceva pentru pompieri cat timp traiesc, e mai greu, de...

In Legea 319/2006 modificata se precizeaza:

Art. 13. - In vederea asigurarii conditiilor de securitate si sanatate in munca si pentru prevenirea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, angajatorii au urmatoarele obligatii:

j) sa angajeze numai persoane care, in urma examenului medical si, dupa caz, a testarii psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de munca pe care urmeaza sa o execute si sa asigure controlul medical periodic si, dupa caz, controlul psihologic periodic, ulterior angajarii;
Art. 39. - (1) Constituie contraventii faptele savârsite de angajatorii aflati in una dintre situatiile prevazute de prezenta lege.
(4) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4.000 lei la 8.000 lei incalcarea dispozitiilor art. 12 alin. (1) lit. a) si b), art. 13 lit. a), d)-f), h)-m) si o), art. 20, art. 29 alin. (1) lit. a) si ale art. 32 alin. (2).

4 000 de lei, ori, sa zicem... rotund 25 000 de angajati egal 100 000 000 de lei, sau 21 de milioane de euro...

Pârvu Florin wrote ...

... daca baietii aia ar conduce nu IGSU ci SC IGSU SRL, speranta de viata a acestei firme ar fi, in capitalism functional, de, mult trei luni.

Pârvu Florin wrote ...

Am mai spus-o, o voi mai spune, daca IGSU ar fi functionat ca societate comerciala pe o piata libera, intr-o societate in care justitia functioneaza, ar fi fost silit sa-si declare falimentul cu ani in urma.

Norocul celor de la IGSU ca ei sunt deasupra legii...

In rest, ramane in continuare cum am stabilit.

Asa adica:

Pârvu Florin wrote ...

Se gândește vreunul din hoiturile nesimțite care conduc ministerul ăsta și cărora li se dă onorul și se scoate drapelul când vizitează o unitate cum e când mori la 41 de ani, când mai ai o mulțime de lucuri de făcut?
Cum e când ți se întunecă privirea și știi că asta e finalul?
Cum e când pentru o fracțiune de secundă, poate, înainte de beznă, tăcere, și adâncă nemișcare, te gândești că nu ai apucat să-ți vezi copii mari, să dansezi la nunta lor?
Sau te gândești că poate de dimineață, când ai plecat la slujbă, erai nervos din cine știe ce motive și nu i-ai spus soției că o iubești și nu ai sărutat-o...?
Sau poate nu mai e nici un gând, e doar nevoia imperioasă de a respira, durerea cruntă a oaselor strivite... blestemul pe care îl arunci asupra tuturor celor care vor continua să trăiască, indiferenți la durerea ta insuportabilă din secunda aceea...

Edit:

Pârvu Florin wrote ...

Si mai vreau sa zic ceva, incompetenta voastra mai are un pret, si pretul ala nu poate fi cuantificat in bani, el se masoara in vieti f****e, dar despre asta se vorbeste putin spre deloc, caci cei mai multi sufera in tacere, si-n mintea voastra de psihopati lipsiti de empatie nu poate patrunde gandul ca celalalat sufera daca nu exprima asta, si dupa aia iesiti la pensie si cand vi se reproseaza ceva priviti in jur cu ochi de bovina blanda si intrebati nedumeriti:

"Da' ce-am facut, frate...?"

[ Edited Sun Nov 24 2019, 09:53PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Tue Dec 03 2019, 03:28PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Lucrul pentru care am pledat de un milion de ori aici si aiurea s-a intamplat, echipa romaneasca RO - USAR a avut, in sfarsit, la multi ani dupa ce a fost creata, prima misiune reala:

The European Union stands by Albania at this difficult time. Search and rescue teams from Italy, Greece and Romania are already on their way. In addition, I would like to thank Hungary, Germany, Croatia, France, Estonia, the Czech Republic and Turkey for their offers of assistance through the European Civil Protection Mechanism.
LINK

La beneficiile pe care le-am enumerat anterior si pe care nu le mai reiau acum se mai adauga unul, la care m-am gandit imediat dupa ce am citit stirea asta:

„Prietenul adevărat este cel care este alături de tine la greu. Sunteți niște prieteni adevărați și vă garantez că nimeni din această țară nu va uita vreodată ce ați făcut. Și oricând sunteți bineveniți aici ca oaspeți de onoare”, a transmis premierul Albaniei.
LINK

Genul asta de actiune reprezinta un extrem de eficient mecanism de crestere a prestigiului Romaniei si de "soft power".

Inca un argument pentru transformarea echipei RO-USAR din echipa medie in echipa grea, pentru crearea unei noi echipe medii si pentru cat mai multe actiuni reale ale acestora.

[ Edited Tue Dec 03 2019, 11:13PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Dec 07 2019, 03:30PM

Registered Member #1287

Comandantul London Fire Brigade a anuntat ca va demisiona din functie in urma cererilor repetate ale supravietuitorilor si rudelor victimelor incendiului de la Grenfell Tower din 14 iunie 2017, cand au decedat 72 de persoane si 70 au fost ranite.
LINK

In octombrie
Pârvu Florin wrote ...

a fost facut public raportul comisiei parlamentare de ancheta a dezastrului de la Grenfell Tower, incendiu in care au murit 72 de oameni.

Capacitatea de interventie a London Fire Brigade pentru evenimentul respectiv a fost caracterizata ca fiind “gravely inadequate”, nu cred ca e nevoie de traducere, iar daca pompierii ar fi fost mai bine pregatiti, bilantul deceselor nu ar fi fost atat de dramatic.

In raport e criticata atitudinea comandantului pompierilor londonezi care a declarat ca nu ar schimba nimic in felul in care s-a intervenit, aceasta atitudine fiind caracterizata ca “remarkable insensitivity” si care demonstreaza ca LFB e o institutie in pericol sa nu invete lectiile acestui eveniment.

Totodata, raportul scoate in evidenta faptul ca pompierii din dispecerat si de la interventie si-au facut datoria cu mare curaj si dedicare in situatia extrem de dificila data de eveniment.

LINK

Back to top
TUNZA
Mon Dec 09 2019, 11:08AM
Registered Member #10183

-Oameni buni,chiar nu oprește nimeni nebunia asta cu programul de lucru? Am lucrat anul ăsta 2192 de ore în loc de 1784 ,însemnînd 408 ore suplimentare(codul muncii menționînd maxim 360 ore).Sînt mulți colegi care au lucrat mai mult decat mine. Dacă 360 ore nu contează care e următoarea limită?500,600,700?
Back to top
Krong
Mon Dec 09 2019, 11:18PM
Registered Member #10320

Nu astepta la altul. Ajuta-te singur! Ia-ti avocat si da-ti angajatorul in judecata! I.S. are tot interesul(financiar) sa nu va plateasca orele de munca suplimentara(banii aia ii primesc cei care muncesc la 8 ore)!
Back to top
Memoplus
Tue Dec 10 2019, 11:33AM
Registered Member #11158

Krong wrote ...

Nu astepta la altul. Ajuta-te singur! Ia-ti avocat si da-ti angajatorul in judecata! I.S. are tot interesul(financiar) sa nu va plateasca orele de munca suplimentara(banii aia ii primesc cei care muncesc la 8 ore)!

De ce arunci cu vorbe, de ce ai impresia ca cei de la 8 ore primesc banii celor de la interventie? E o ineptie mare cat roata carului. Si ei sunt colegii nostrii si la fel si ei sufera, chiar daca nu intervin, de nenumarate ori i am vazut chemati de acasa, innoptand in birouri sau weekenduri pierdute printre hartii
Back to top
Pârvu Florin
Tue Dec 10 2019, 02:57PM

Registered Member #1287

Asa cum am mai spus cateva postari mai inainte, opinia publica e mai mult decat polarizata, toata lumea stie foarte exact ce trebuie facut, nu mai exista decat alb si negru, nu mai exista nuante, nu mai exista decat pro sau contra Arafat.

Am mai vorbit aici despre subiectul audit la DSU/IGSU

Pârvu Florin wrote ...

Un astfel de proiect durează cam opt-nouă luni.
Am vorbit despre asta cu un prieten care a lucrat cândva pentru KPMG, una dintre "Big 4" firme de audit din lume LINK , al cărui CV include participarea la o echipă care a restructurat EXXON si Kodak. El mi-a spus că nicio firmă serioasă si care tine la reputatia ei nu intră într-un astfel de proiect, adică audituri pentru entități guvernamentale asa de mari si de complexe, căci inevitabil ele se termină prost și cu scandaluri, sunt prea multe interese politice în joc ca să fie posibil un audit corect.

si o sa reiau:

Un audit organizational impartial al DSU facut profesional

1. e intre foarte dificil si imposibil de facut

Prespunand ca cineva se inhama la asa ceva

2. costa in jur de 10 milioane de euro
3. dureaza in jur de un an

Concluziile le trageti singuri.

Edit: n-as vrea ca cititorii mai putin consecventi ai acestui topic sa interpreteze postarea asta ca propaganda pro-Arafat, personal, ma doare drept la patine cine conduce DSU.

Ma doare in suflet in schimb de cursul, in opinia mea gresit, pe care a apucat IGSU in ultimii ani, si mai cu seama ma doare ca pompierii de la interventie platesc pretul dezinteresului si incompetentei decidentilor.

[ Edited Tue Dec 10 2019, 03:59PM ]
Back to top
sandrye
Mon Dec 16 2019, 10:32AM
Registered Member #4099

Ce știți de asta ?
Indexare 4.6% de la 1 Ianuarie 2020 ,s-au făcut deja taloanele de pensii. Informație de la sursa !

Ce se mai aude prin târg?
- au amânat decizia până în februarie pentru a aștepta majorarea din ianuarie. Cică Coarnă ar avea dreptate și sunt câteva mii de polițiști gata să iasă.
- la MAI urmează o mare restructurare. Pompierii vor deveni civili și SMURD se privatizează. Brigăzile Mobile de Jandarmi trec la poliție și devin civili. Urmând apoi ca și celelalte structuri să treacă la poliție.
- vor rămâne deci militari doar cadrele din MAPN. Care rămân pe legea de salarizare/pensie proprie.
- polițiștii și pompierii vor avea o nouă lege de pensie, pe contributivitate dar cu spor de punctaj.
- poliția locală primește sarcini în plus și o coordonare mai bună cu poliția națională dar și o implicare în comandă a primarilor.
Back to top
WinstonSmith
Tue Dec 17 2019, 12:29PM
Registered Member #10156

Procentul acela reprezinta indexarea anuala cu rata inflatiei.
Genul de zvonuri ca cele de mai sus,coroborate cu declaratiile lui Coarna si cu sentintele de la Colectiv ,vor duce la un exod masiv de la pompieri. Si nu numai...In definitiv prost sa fi sa mai stai in sistemul actual daca totul se schimba cum bate vantul si nu mai ai nici siguranta unei pensii.
Si Smurdul ,mai duca-se naibii.
Back to top
flavius
Tue Dec 17 2019, 03:44PM
Registered Member #8839

Am onoarea, sa va salut! @sandrye. Nu cred ca pompierii vor devenii civili. Nu este în interesul nimănui acest lucru. Un civil își face sindicat, face greva, etc. Legat de privatizarea Smurd: sistemul de urgenta este asigurat de stat și nu cred ca se poate privatiza. Eventual anumite parti se pot privatiza( ex.transport neasistat). În esență privatizarea dacă este făcută cum trebuie nu este rea. Trebuie sa existe anumite standarde de cost, calitate. Dacă acestea sunt respectate, verificate, atunci nu ar trebui sa avem probleme. Pe pompieri acest lucru nu ii afectează. Cei care acum încadrează amb Smurd, se vor reincadra pe autospecialele de stingere. Deci, o sa fie încadrate mai bine. Legat de zvonuri, părerea mea este ca vor rămâne la nivel de zvon.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Dec 24 2019, 01:50AM

Registered Member #1287

Dumnezeule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Am intepenit cand am vazut asta!!!

Si inspectorul general a fost in aceeasi incapere cu muma asta a padurii!!!
Si IGSU se mandreste cu ea!!!!

Din nou Dumnezeule!!!!!

Mi-as fi dorit sa vad reactia domnului general Tonea daca ar fi dat cu ochii de aratarea asta...

Dupa ce m-am minunat foarte de ce a ajuns IGSU, zic, bai, poate esti un mos acru, hai sa vedem ce zice generatia mai tanara... si o chem pe fii-mea sa-si dea cu parerea, si o rog sa fie foarte onesta.

Reactia fii-mii, 19 ani, priceless!!!!

Grimasa si apoi

"-Bai, e scarboasa! Asta e o pitipoanca care suge p**a in toalete..."

Edit: asa arata Danny Cotton, comandantul pompierilor londonezi care si-a dat demisia in urma semnelor de intrebare referitoare la eficienta interventiei la Grenfell Tower, si nota bene! pompierii britanici nu sunt militari!

[ Edited Tue Dec 24 2019, 02:55AM ]
Back to top
ala vechi
Sun Dec 29 2019, 10:45PM
Registered Member #11353

aia rosie sau aia neagra? vezi ca sunt generatii diferite:))
Back to top
flavius
Mon Dec 30 2019, 08:51PM
Registered Member #8839

O întrebare pt cei de la vârful IGSU. Dacă postul de secretar de stat al lui Arafat va fi desființat,ve.ti continua cu aceasta mizerie de program?? Teoretic, dacă pleacă Șeful, ar tb sa va reveniți la normal, și sa va mai uitați prin Codul Muncii și alte legi. Aveți timp sa va gândiți pana pe la sfârșitul lui ianuarie. Între timp, sa nu uitați sa trimite.ti hârtie ca se prelungește actualul program cu un an( în caz ca nu știți depășirea a 48h/sapt se face pe maxim un an, dar asta rămâne între noi 😉). Deci aveți timp, sa zicem o luna.... Nu.i graba, așteptăm să treacă sărbătorile în liniște. Pace!
Back to top
Paramedic
Tue Dec 31 2019, 01:24PM
Registered Member #11378

Nu spun că programul este bun, din contra. Nu spun că drepturile pompierilor sunt respectate, din contra. Doar că, prin toate inspectoratele țării pe unde am fost, cei mai răzvrătiți erau cei mai slab, profesional,pregătiți și cei care rupeau paturile 24 de ore. La mulți ani!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF