Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Fri Jul 31 2020, 10:10PM
Registered Member #3279

A murit generalul de brigada Ioan Nitica, inspector sef la ISU Neamt.

O persoana deosebita, un adevarat militar.
Desi bolnav si târât prin tot felul de cercetari, incomod pentru unii, a insistat si a obtinut un al doilea an de prelungire pana la pensie. Unii chiar se asteptau sa intre in cursa pentru primaria municipiului Piatra-Neamț, desi cred ca pe multi i-ar fi raspopit daca ajungea pe acea functie administrativa. Partidele nu isi inchipuie cat de riguros poate fi un militar in indeplinirea atributiilor date, iar Nitica nu cred ca ar fi facut rabat de la legalitate de dragul intereselor partidelor.

ADIO PRIETENE

LINK
Back to top
Pârvu Florin
Thu Aug 06 2020, 11:49PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Prin Mecanismul european de protectie civila, in Beirut au ajuns deja 250 de pompieri din Grecia, Franta, Polonia, Germania, Olanda, Italia, Portugalia si Cehia.

In imagine, tabara echipei poloneze MUSAR

Romania e plecata oleaca la privata, da' vine repede!

Ca vine cu pantalonii în vine, conteaza mai puțin...

[ Edited Fri Aug 07 2020, 12:26AM ]
Back to top
Klaus
Fri Aug 07 2020, 02:25PM
Registered Member #3279

Va contrazic. In cadrul USISU Ciolapani este o structura acreditata INSARAG, de cautare-salvare RO-USAR. Tocmai ce a fost reacreditata in 2019, adica la fiecare 5 ani.
LINK
Capabilitatile Romaniei in domeniul protectiei civile se cunosc la Bruxelles si in USA, si sunt la dispozitie 24/24. In masura in care se considera necesar, romanii ar fi plecat in 24 ore.
Back to top
sandrye
Fri Aug 07 2020, 07:12PM
Registered Member #4099

Tot 13 lei misie pe zi ?
Întrebam pentru o doamna contabil care tocmai a ieșit la pensie si a avut in ultimii 13 ani doar ministeriale de 50% in FIECARE an. Ma întreb ce au constat cei care au venit in control și au văzut ca avea și 4000 de lei ore suplimentare sâmbătă și duminica (lunar) , ca nu putea lucra în timpul săptămânii , era gălăgie. Oare cei care vin in control fac la fel ?

[ Edited Sat Aug 08 2020, 09:20AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Aug 08 2020, 12:36AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Domnule Klaus,

Stiti foarte bine ca stiu despre ce vorbiti, stiti foarte bine ca am scris aici si am conversat cu dumneavostra de destule ori pe tema, nu mai reiau argumentatia pentru care zic ca e bine ca echipa RO-USAR sa participe la cat mai multe misiuni, cine e interesat poate folosi functia de cautare scriind "insarag", dar ce vreau eu sa scot in evidenta e principiul darwinist potrivit caruia organul nefolosit se atrofiaza.

Nu imi mai amintesc cat a durat misiunea din is Albania, dar cu siguranta a fost sub o saptamana.
O saptamana in opt ani!?

Da, stiu si asta, trimiterea acelei echipe in misiune e o decizie politica, ori tocmai astea sunt problemele, politicienii nu inteleg mare lucru din povestea asta si fac ce vrea publicul, publicul e needucat si nu intelege ca ajutandu-i pe altii ne ajutam pe noi, si profesionistii, cei care inteleg dar la care nu e decizia, nu par a fi capabili nici sa educe publicul nici sa convinga politicienii sa faca ce trebuie.

Edit: discutam azi cu Renato, portughezul, nu stia ca au plecat pompieri din tara lui in Liban, i-am vazut sclipirea de mandrie in ochi cand i-am spus eu, dar mi-a spus ca Portugalia e in plin sezon de incendii de padure si ca in urma cu cateva saptamani a murit un pompier LINK
Cu toate astea, Portugalia n-a dat-o de gard...

Cand ii ia foc casa unui consatean de-al tau, daca mai mult nu poti, macar le aduci un pet de apa rece celor care fac ceva pe acolo, nu te culci ca boul pe coada, cum se zicea pe la noi, pe la cercetare...

Edit again: a plecat si din Romania petul ala de apa: LINK

[ Edited Sat Aug 08 2020, 11:22AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Mon Aug 31 2020, 12:39AM

Registered Member #1287

Stim cu totii ca e propaganda dar ne uitam la ea din diverse motive, io unul ca sa vad cat de bine e facuta.

Si ma uit pana in momentul in care aud un "Sa traiti, domnule colonel!", ca acolo mi se rupe filmul si nu mai ajunge nimic din ce ruleaza pe ecran la creierul meu.

Cred ca am mai povestit asta undeva pe aici, dar merita sa reiau, in primele saptamani ale stagiului militar obligatoriu, invariabil, in fiecare dimineata cand verifica sectorul dormitor, plutonierul de companie, Menoti pentru prieteni , urla ca o fiara ranita si arunca pe jos saltelele fiindca nu ii placea cum erau facute paturile.
Cand am terminat-o cu armata cu arcanul si l-am intrebat de ce facea tampenia asta, zice Menoti:
"Bai, cum as fi putut sa am incredere in voi sa va dau sa imi pliati parasuta daca voi nu erati in stare sa faceti perfect un pat?"

Cum poate sa ma convinga cineva ca e capabil indeplineasca sarcini complexe sub presiunea timpului daca el nu e capabil sa faca cel mai simplu lucru cu putinta in armata, lucru care se invata in primele zile, si anume sa salute regulamentar?

Si mai e ceva mai subtil dar mult, mult mai important...

Sunt numeroase studii in psiho si neurolingvistica care demonstreaza indubitabil ca limbajul pe care il folosim si procesele cognitive, adica perceptia, memoria si gandirea, se influenteaza reciproc.

Formula de salut "Sa traiti!" egal armata formata din cei veniti de la coada vacii si care raman asa cum au fost.

Formula de salut "Am onoarea sa va salut!" egal armata de gentlemani.

Coada vacii...
Gentlemani...

Dumneavoastra alegeti.

Pârvu Florin wrote ...

Înțelege cineva drama mea personală când trebuia să salut un astfel de personaj folosind formula regulamentară „Am onoarea să vă salut, domnule căpitan!”?

LINK

Edit: mi-l inchipui pe unul dintre Piani sunandu-l pe inspectorul general al politiei romane si zicandu-i "Sa traiti, sefu'!" dar zicandu-i "Am onoarea sa va salut, domnule chestor!" nu! in niciun caz!!!

[ Edited Mon Aug 31 2020, 01:45AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Sep 13 2020, 05:59PM

Registered Member #1287

Stiu, e 13 septembrie si nu ar trebui sa scriu asta, dar eu nu fac nimic altceva decat sa va pun in fata o oglinda in care sa va vedeti asa cum sunteti, nu cum credeti voi ca sunteti.

Ce fac pompierii si publicul roman cu informatia asta deja nu mai e treaba mea, nu ma mai intereseaza.

LINK

In continuare, din cei cinci-sase-sapte sute de angajati sau cati vor mai fi fiind ei ai ISU Basarab I al judetului Dambovita nu se gasesc trei oameni care sa vrea si sa poata fi scafandri.

Cam asta e nivelul pompierilor cand ii pui intr-un sistem de referinta ceva mai pretentios...

Si nu e vorba, asa cum s-ar putea crede, despre incapacitate, ca daca ar fi asta macar nu m-as mai enerva, as zice: "Atat putem si aia e!" ci pur si simplu despre nepasare, despre "Las-o, ba, ca merge-asa!", despre prea multi oameni care sunt pompieri nu fiindca le place profesia asta ci doar ca sa manance si gura lor o paine...

Mfine...

La multi ani din ce in ce mai putinilor pompieri care tin inca sus drapelul profesionalismului si al dorintei de performanta!

[ Edited Sun Sep 13 2020, 11:00PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Sep 27 2020, 10:05PM

Registered Member #1287

https://www.youtube.com/watch?v=pWa0dZMHYeE

Se intampla din nou...

Au inceput din nou sa moara pompieri in ritm de doi pe saptamana, oameni care, raportat la speranta de viata a barbatilor romani, ar trebui sa mai traiasca 30-35 de ani...

Se intampla asta fiindca profesia de pompier, daca incerci sa o faci onest si profesionist, e una si asa destul de dificila, dar cum e ea inteleasa si practicata in Romania e una distrugatoare pentru fizic si psihic iar cei mai multi pompieri nu inteleg asta, se bucura de banutii primiti dar nu inteleg pretul pe care il vor plati, mai degraba mai devreme decat mai tarziu, se intampla asta fiindca miliardul de mizerii de care ai parte la slujba nu au cum sa nu aiba si rasunet somatic la unii dintre oameni, fiindca nu se face control medical periodic pentru depistarea precoce a problemelor de sanatate, fiindca pompierii romani nu au o cultura a exercitiului fizic ca factor de ameliorare a sanatatii fizice si psihice...

Visez la un IGSU condus nu de carpaci ci de profesionisti care iau decizii bazate pe statistici si dovezi stiitifice, decizii care fac viata mai buna nu doar beneficiarilor serviciilor oferite de pompieri ci si pompierilor...

Stiu, atat timp cat ei habar nu au cati pompieri supraponderali sunt in IGSU, doar visez...
Pârvu Florin wrote ...

Voi face o solicitare de informatii de interes public la Directia medicala a MAI in privinta felului in care a evoluat statistica persoanelor supraponderale si obeze din IGSU in ultimii zece ani.

Bine, chiar daca imi vor raspunde ceva, oricum ceva-ul ala pe care mi-l vor spune nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea, caci asa cum am spus, multi ani controlul medical periodic pur si simplu nu s-a facut si nu exista date statistice pentru acea perioada, iar acum, cand se face un simulacru de control medical, nici dracu nu e interesat sa masoare inaltimea unui pompier si sa-l cantareasca!

Dar chiar sunt curios sa vad ce-mi vor spune!

Din cate variante de raspuns aveau la indemana, evident ca au ales-o pe cea mai idioata, ie informatie clasificata, bre!

rasp_parvu_florin.pdf

Dar eu voi continua sa visez...

Back to top
Klaus
Fri Oct 09 2020, 03:40PM
Registered Member #3279

Popescu Piedone, castigator al alegerilor pentru primar sector 5, deja si-a intrat in functie...
A iesit pe teren sa vada ce si cum. In ce calitate? Ca oficial nu are niciuna...
Dar a chemat politia locala si pompierii militari si le-a dat dispozitii ce sa faca.
Din ce se vede in clip a dispus, cu de la sine putere, daramarea unui zid (care nu este zid).
Locatarii din zona au reclamat ca au cerut primariei de ani de zile sa intervina pentru rezolvarea situatiei, dar primaria nu a facut nimic.
Intrebare - ce treaba are primaria cu fatada unui bloc aflat in administarea unei asociatii de proprietari, si nu a primariei? Era de competenta asociatiei de locatari sa contracteze o firma pentru a remedia situatia, cladirea, in intregul ei, fiind domeniu privat - fatade, fundatie, acoperis... tot. Au probleme? PLATESC! Primaria raspunde de domeniul public, inclusiv spatiile verzi sau parcarile dintre blocuri, nu si de starea cladirilor.
Era situatie de urgenta? Eu zic ca nu, fiind veche de ceva ani.

Mi se pare un abuz ce a facut primarul sector 5 inca neinstalat in functie, iar pompierii, inca o data, tratati ca slugi.
Daca as fi fost sef ISUBIf as fi refuzat, iar daca insista as fi emis factura pentru interventie pe persoana fizica Popescu Piedone.

[ Edited Fri Oct 09 2020, 03:41PM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 sandrye (11 Oct 2020, 19:35)
sandrye
Sun Oct 11 2020, 07:37PM
Registered Member #4099

Peștele de la cap se împute....... și se curăță de la coada.
Back to top
Pârvu Florin
Tue Nov 03 2020, 08:02PM

Registered Member #1287

Bine ca IGSU recunoaste intr-un final ca partea din Codul muncii referitoare la timpul de lucru se aplica si militarilor si ca incalca cu nonsalanta si fara teama de punitie legea, lucru pe care il tot urlu aici de o mie de ani...

De remarcat la cat timp raspunde IGSU la o solicitare de interes public, nu ca ar fi vreo noutate, si mie mi-au raspuns la una dupa sapte luni, dar nu mai stau sa o mai caut...

Daca e vreun lucru pe care mi-l doresc din adancul sufletului meu de copil mic, acel lucru e ca dupa ce isi vor incasa banii sa ma existe pompieri care vor avea vointa si puterea sa lupte ca acei bani sa fie recuperati de la persoana sau persoanele responsabile pentru mizeria asta, si nu sa fie platiti de la buget, adica din banii mei sau ai tai, draga cititorule care citesti asta...

[ Edited Tue Nov 03 2020, 08:26PM ]
Back to top
2 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (06 Nov 2020, 13:18) , AlxFireX (07 Nov 2020, 23:10)
palmas
Wed Nov 04 2020, 03:18PM
Registered Member #9956

De remarcat este faptul că a trimis răspuns forțat în baza unei decizii definitive a CA București, altfel nu avea nici o treabă a răspunde, ce e bine că a răspuns corect!!!
Back to top
Pârvu Florin
Fri Nov 06 2020, 12:57AM

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Problema esentiala e ca actuala conducere a IGSU repeta, poate in alte forme, exact aceleasi greseli ale trecutului, si in loc sa fie proactiva ea e reactiva LINK , cel putin in domeniul resurselor umane.

In urma cu patru ani, cand au trecut la 24/48, in loc sa ii spuna guvernului:

"Nene, atatia bani ne dai, atata securitate ii putem oferi contribuabilului!"

a preferat sa ascunda gunoiul sub pres si sa ii puna sa plateasca pretul incompetentei lor pe amaratii de la interventie si pe contribuabilul roman din contributia caruia se platesc acum dobanzi la banii pe care pompierii ar fi trebuit sa-i primeasca cu ani in urma.

Am mai spus-o, o voi mai spune, daca IGSU ar fi functionat ca societate comerciala pe o piata libera, intr-o societate in care justitia functioneaza, ar fi fost silit sa-si declare falimentul cu ani in urma.

Pârvu Florin wrote ...

Pârvu Florin wrote ...

Pe scurt, eu văd lucrurile cam în felul următor:

șefii voștri se împrumută de niște timp de-al vostru, și

1. voi sunteți obligați să le dați șefilor voștri timpul pe care îl pretind
2. voi nu sunteți autorizați să judecați dacă cererea aceea e sau nu justificată

urmând ca șefii voștri să vă dea înapoi în termenul de referință de un an timpul de care s-au împrumutat de la voi.

Acum, fiindcă diavolul se ascunde în detalii, ce trebuie să faceți voi e să urmăriți să vi se dea înapoi întregul timp pe care șefii voștri l-au împrumutat de la voi, și fiindcă lipsa de planificare strategică e la ea acasă în IGSU, peste câteva luni s-ar putea ca șefii voștri să constate că timpul împrumutat de la voi a fost risipit aiurea și că nu vi-l vor putea înapoia.

În momentul acela nu le va mai rămâne altceva de făcut decât să își declare falimentul.

Au trecut cati ani vor fi trecut de la momentul cu pricina si IGSU nu e inca in faliment, nici nu va fi, e de stat si e cu militari, dar daca baietii aia ar conduce nu IGSU ci SC IGSU SRL, speranta de viata a acestei firme ar fi, in capitalism functional, de mult trei luni.

Incerc sa sintetizez iarasi, si rog pe oricine sa ma corecteze daca gresesc...

Din Dumnezeu stie ce motive, niste sefi de-ai vostri au decis sa va ceara sa le imprumutati niste timp de-al vostru.
In prima faza, incapabili sa va inapoieze timpul imprumutat, au incercat, avantajati de o legislatie haotica din care niciun om normal nu intelege nimic, sa va faca sa credeti ca in schimbul timpului aluia imprumutat de la voi v-au dat niste bani.
Fiindca din ce in ce mai multi dintre voi ati inceput sa intelegeti ca in schimbul timpului imprumutat institutiei n-ati primit de fapt nimic, nici acelasi timp inapoi, nici bani, acum dau din colt in colt, incercand noi cai de a va pacali.

Reiau, daca gresesc rog pe oricine sa ma corecteze!

Si asta cu bani in schimbul timpului mi se pare ca e ca si cand cineva m-ar ruga pe mine, bro, da-mi si mie o mie de euro pana peste patru luni, si peste patru luni ala vine la mine si-mi zice, bro, n-am sa-ti dau mia aia de euro, da-ti dau 8.000 de oua, si io-i zic, bai, chiar n-am ce sa fac cu 8.000 de oua, imi vreau inapoi mia de euro pe care ti-am dat-o cu patru luni in urma!

[ Edited Fri Nov 06 2020, 01:05AM ]
Back to top
Klaus
Fri Nov 06 2020, 01:30PM
Registered Member #3279

Asadar aveti baza legala cand faceti rapoarte prin care solicitati precizari privind timpul lucrat peste program - adresa nr. 70805 din 13/10/2020.
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 AlxFireX (07 Nov 2020, 23:10)
Pârvu Florin
Fri Nov 06 2020, 02:36PM

Registered Member #1287

Stiu, in postarea asta voi parea un monstru lipsit de suflet.

Ma doare la patine, nu sunt aici sa va mangai pe crestet si sa va spun ce vreti sa auziti, ci sunt aici sa va spun ADEVARUL, oricat de inconfortabil ar fi el.

Domnul colonel Popa, inspector sef la Constanta, a murit dupa ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.
Imi exprim compasiunea pentru pierderea suferita, dar cei care mai raman un oarecare timp pe aici invata si ei ceva, preferabil din greselile altora, nu ale lor...?

Obezitatea si bolile asociate ei sunt unii dintre factorii de risc pentru deces in cazul infectiei cu virusul in discutie, iar a fi obez, oricine orice ar zice, nu e un dat, asa cum e de exemplu inaltimea, ci e o alegere, alegi sa fi sau sa nu fi obez.

[ Edited Fri Nov 06 2020, 02:39PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 AlxFireX (07 Nov 2020, 23:10)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF