Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Klaus
Fri Nov 06 2020, 04:45PM
Registered Member #3279

PF - de unde stiati ca Popa avea probleme cu greutatea? Cat despre infectare, se zice ca s-a petrecut pe timpul CO. Gurile rele spun ca s-ar fi virusat inca o persoana din conducerea ISU...

Oricum, nu sunt de acord ca greutatea corporala poate fi o alegere. Aveam coleg care manca (si bea) ca spartul, dar era de felul lui slab, nu se prindea nimic de oasele lui. In schimb, altii aveau o constitutie ceva mai masiva, sa nu zic de cei cu diverse boli, gen diabet sau probleme de metabolism. Si chiar stresul, nerecunoscut ca boala profesionala, poate favoriza obezitatea...
Back to top
Pârvu Florin
Sat Nov 07 2020, 01:09AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Klaus wrote ...

...de unde stiati ca Popa avea probleme cu greutatea?

Pârvu Florin wrote ...

Ma intreb ce calificativ o fi obtinut domnul colonel la ultima verificare a pregatirii fizice...

In rest, am mai discutat subiectul, dar repetitia e mama invataturii.

Klaus wrote ...

Aveam coleg care manca (si bea) ca spartul, dar era de felul lui slab

E ectomorf.

Klaus wrote ...

...altii aveau o constitutie ceva mai masiva

Sunt mezomorfi sau endomorfi.

Zestrea genetica e ca si averea pe care o mostenim, unii primesc mai mult la nastere fara sa aiba niciun merit pentru asta, altii primesc mai putin si trebuie sa munceasca din greu ca sa o sporeasca sau macar sa o conserve.

Klaus wrote ...

... sa nu zic de cei cu diverse boli, gen diabet sau probleme de metabolism.

Bolile de nutritie au incontestabil si o componenta ereditara, dar ne intoarcem la ce ziceam mai devreme, un stil de viata sanatos le face fie sa nu se manifeste, fie sa fie mai putin distrugatoare pentru organism.

Klaus wrote ...

Si chiar stresul, nerecunoscut ca boala profesionala, poate favoriza obezitatea...

De acord cu asta, doar ca lucurile sunt un pic diferite, nu stresul in sine ne ingrasa, stresul, ca mecanism compensator, ne impinge sa facem excese, fiecare de ce poate si de ce il duce capul, pe cei mai multi de mancare, pe altii de droguri, legale sau ilegale, pe altii de dat cu pumnul intr-un adversar sau macar in sacul de box sau de alergat.
Cand eram la pompieri si simteam nevoia sa ii crap capul lui Diaconita, alergam ca sonatul doua ore in jurul garajului si-mi trecea nevoia asta imperioasa...

In final, oricum am fi, ectomorfi, mezomorfi sau endomorfi, ne ingrasam fiindca stricam echilibrul dintre ce introducem in organism si ce consumam, iar ca sa reechilibram balanta fie mancam mai putin, fie consumam mai mult, fie ideal, ambele.

Dincolo de asta, una din lectiile actualei pandemii e ca un organism antrenat si sanatos nu mai e chiar deloc doar o problema individuala, ci e una sociala, chiar nu e deloc un moment potrivit sa aglomerezi spitalele...

Aveti grija de voi, sau cum se spune in locul in care traiesc

Stay safe!

Edit:

Ca sa nu zica lumea ca-s vreun ipocrit, sunt endomorf, adica predispus catre ingrasare, dar fiindca inca fac extrem de mult efort fizic si fiindca colegii mei de munca mi-au zis in gluma ca ei nu mai vor sa manance cu mine fiindca ii fac sa se simta prost, eu mananc cea mai sanatoasa mancare pe care au vazut-o ei vreodata in timp ce ei mananca numai porcarii, la 1.72 am 78 de kile, ceea ce e, zic eu, aproape decent pentru anii si tipul meu somatic...

[ Edited Sat Nov 07 2020, 02:48AM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Klaus (09 Nov 2020, 12:10)
AlxFireX
Sat Nov 07 2020, 11:27PM
Registered Member #10139

Pârvu Florin wrote ...

Stiu, in postarea asta voi parea un monstru lipsit de suflet.

Ma doare la patine, nu sunt aici sa va mangai pe crestet si sa va spun ce vreti sa auziti, ci sunt aici sa va spun ADEVARUL, oricat de inconfortabil ar fi el.

Domnul colonel Popa, inspector sef la Constanta, a murit dupa ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2.
Imi exprim compasiunea pentru pierderea suferita, dar cei care mai raman un oarecare timp pe aici invata si ei ceva, preferabil din greselile altora, nu ale lor...?

Obezitatea si bolile asociate ei sunt unii dintre factorii de risc pentru deces in cazul infectiei cu virusul in discutie, iar a fi obez, oricine orice ar zice, nu e un dat, asa cum e de exemplu inaltimea, ci e o alegere, alegi sa fi sau sa nu fi obez.

Trist dar din pacate cred ca o sa mai vedem asemenea exemple nefericite . Stiu cativa colegi cu gabarite semidepasite si depasite efectiv pt ca nu vor sa se abțina de la a 'rupe frigiderul' .Nu vreau si nici nu imi place sa jignesc dar am constatat la destul de multe persoane obeze ca par a avea un IQ invers proporțional cu greutatea .Nici o șansa sa poti avea o simpla discutie legata de greutatea lor si implicit pericolul la care se expun mai ales in contextul actualei pandemii.Sa nu mai zic de faptul ca unii se leaga de tot felul de conspiratii aiuritoare de pe net ...nu are rost. Poate este un stereotip si ma insel si bine ar fi sa fie asa..dar nu prea cred.
'Doamne fere' sa atinga acest virus pe respectivii colegi/cunoștințe /etc pt ca nu ii vad bine deloc si o sa sufere si altii datorita inconștienței lor.
SAD BUT TRUE!

[ Edited Sat Nov 07 2020, 11:27PM ]
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 Klaus (09 Nov 2020, 12:10)
sandrye
Sat Nov 14 2020, 10:01PM
Registered Member #4099

Parvu Florin ; cat timp mănânci cea mai sanatoasa mâncare si dormi noaptea in cel mai sanatos pat , nu veni sa ne tii prelegeri despre ce inseamna sa fii obez intr-un sistem din care nu faci parte. Nu stii ce inseamna stresul la ora actuala in sistem si nu vezi mesele luate de paramedici între intervenții in ambulantă. E ușor sa arați cu degetul de afara mai ales cand te crezi salvatorul pompierilor care de fapt nu ai realizat nimic.

[ Edited Sat Nov 14 2020, 10:23PM ]
Back to top
AlxFireX
Tue Nov 17 2020, 10:32AM
Registered Member #10139

Lasand deoparte "mica ta polemica" cu Parvu, asta se vrea o scuza pt obezii de la noi !? Din ce zici tu aci reiese ca unii "s-au umflat" dintr-o data datorita smurd- lui ..lol. Nu cauta scuze pt incapacitatea unora de a se abtine de la mancare . Si cu atat este mai grav daca sunt pe intervenție pt ca nu pot sa isi faca treaba cum ar trebui. Si da ,cunosc persoane de 120kg dar proportionati oarecum corect ( deci nu burtosi) si cu o conditie fizica excelenta ce pot da clasa la multi la diverse probe. Pai acela poate cara o victima pe distante mari si in conditii dificile fara probleme. Dar nu burtosii care rup frigiderul si ..cam atat !!
Acestia de abia se cara pe ei si nu este deloc normal . Nu poti da vina pe sistem ca nu esti tu in stare de tine .Asta este pura ipocrizie !
Dar desigur ca zic la modul general..
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 JJAACCKK80 (19 Nov 2020, 13:47)
Pârvu Florin
Tue Nov 17 2020, 08:54PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

@sandrye

Boribum wrote ...

Da, dom'le, ca sunteți -cică- militari, dar va plângeti mai rău decât gardienii publici când iau palme dupa ceafa de la politisti. Si vedeți bine (vedeți pe naiba, nu vedeți nimic) ca singurii colegi de minister care ar putea sa vorbească în numele vostru au alte treburi. De vreo 15 ani încoace.

Asta e situația : singurul om de pe forumul asta care si-a scris aici tot pedigree-ul, adresa, gradul, numele si prenumele în clar, unu care citește si va mai traduce si vouă ce scrie-n cartea vietii (caci si din româna-n româna e nevoie de traducere, la multi dintre voi) și na ! : „lasă-ne, bă, comunistule !”. Uite din pricina unor reacții d-astea merită tot respectul șefii aia ai voștri : boi-boi, sculeri-matrițeri la baza, dar va-ncalecă cum si când le place cu certitudinea ca dacă va suparăți, pe unul de-al vostru care va apără o sa-l înjurați, nu pe ei. Văitați-va, nene, plângeti mult, ca-i creștinește. Mai dați într-unul de-al vostru, îi mai dați o flegma... caci deh, în sus nu va vine sa scuipati, ca-i periculos : va cade-n cap.

E drept ca e cam enervanta fixația aia cu pompierii grași. Dar na, imediat ce vezi pompieri prin alte parti de lume, te loveste-n retină românu supraponderal care se tooot vaietă ca-i fura unii orele de somn si face el calcule cum o sa recupereze la tribunal ce i-au luat sefii (sefi care vor plati din buzunarul statului, adica al tuturor). Asta este, trebuia sa se prezinte dl. Pârvu la concurs, sa se facă si ofițer, eventual, și sa vina sa va explice ca trebuie sa veniți cu banii din alocatia copiilor la unitate, sa cumpărați Domestos, ca-i cam mizerie-n sistem. Executați, și tot la-njuraturi ati fi venit. Da' măcar aveați de ce sa-i vorbiți urât omului. Mândri ca suntem români !

Boribum wrote ...

Trebuie priceput lucrul asta : sau ești foarte bun, si atunci urinezi cu bolta pe iobag (si iobagul e încântat, si dacă n-o faci, e nemulțumit, caci el superioritatea de orice fel trebuie s-o simtă) sau ești extrem de prost dar aluneci bine în viata și mai ales aluneci în sus...și urinezi cu supra-bolta pe același iobag care va fi, la fel, fericit.

Dacă ești , însa, bun, si te așezi pe vine (ca sa ajungi la statura iobagului respectiv, sa-i spui și lui una, alta, să-și pună un carton deasupra capului când ploua, de pilda, ca e bou si răcește la tărtăcuță) ala o să-ți dea cu cazmaua-n cap. Negreșit. Asa e el construit. „Dacă erai asa deștept cum pari a fi, nu stăteai de vorba cu mine”. D-acilica e luata, de pe forumul asta.

Asta ca sa discutam idei. Ca faptili ie limpeji: dacă erai bun- erai seful lor si le scriai tu orarul când sa deschidă gura. Dacă nu ești- e limpede ca nu ești bun, asa ca taci din gura. Uite, pentru episoade d-astea sunt de aplaudat locotenentii si coloneii aia făcuți la fără frecventa care încalecă pe cine si cum vor ei. O linguriță de rahat într-un borcan de miere face ca tot borcanul sa aibă gust de rahat. Un pahar de Jack Daniels Tennessee Honey nu răzbate la un pet de Neumarkt. Noi suntem cu pet-ul. Asta este.

Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 JJAACCKK80 (19 Nov 2020, 13:48)
sandrye
Wed Nov 18 2020, 09:35PM
Registered Member #4099

Din pacate pe acest forum cei care trebuie sa vorbească, tac ; iar cei care trebuie sa tacă , vorbesc .

[ Edited Wed Nov 18 2020, 09:36PM ]
Back to top
1 User said Thank to sandrye for this Post :
 apkah (19 Nov 2020, 21:07)
Klaus
Wed Nov 18 2020, 11:55PM
Registered Member #3279

sandrye wrote ...
Din pacate pe acest forum cei care trebuie sa vorbească, tac ; iar cei care trebuie sa tacă , vorbesc .

Corect. Neavand sindicat, aici era un loc public in care sa va scrieti pasul in mod anonim. Un timp cativa din voi ati facut-o. Dupa care sefii v-au intimidat, ori poate v-ati lamurit ca nu are rost sa va razboiti cu sistemul. Cei mai multi v-ati obisnuit si vi se pare normal.
Back to top
2 User said Thank to Klaus for this Post :
 apkah (19 Nov 2020, 21:07) , chimistul (21 Nov 2020, 17:31)
AlxFireX
Tue Dec 01 2020, 09:26AM
Registered Member #10139

sandrye wrote ...

Adica vorbesc ăstia slabii despre tine si alții care infulecati mai mult decat trebuie
Uite ,asta este una dintre probleme dar ce sa-i faci cand deranjeaza adevarul!
În primul rand ar trebui sa va gândiți la voi in contextul pandemiei pt ca este destul de clar ca supraponderalii fac parte din categoriile cele mai afectate de acest virus .
In rest sunt cam aceleasi probleme arhicunoscute. S-a mai rezolvat cu orele suplimentare anul acesta in sensul ca pe cat posibil nu se mai fac acordandu-se liberele corespunzătoare(posibil nu peste tot) desi aici as prefera a 4-a tura asa cum a fost si nu ar mai fi nici o bataie de cap cu ,libere ,SD SL etc.
Printre cele mai mari probleme raman in continuare deficitul de personal si la Smurd in opinia mea. Si aici te invit pe tine sa o dezvolti daca tot faci parte din echipaj Smurd;

Back to top
Paramedic
Tue Dec 01 2020, 12:37PM
Registered Member #11378

Comandantul acțiunii devine cavalerul acțiunii! 😂😂😂
Back to top
sandrye
Tue Dec 01 2020, 05:26PM
Registered Member #4099

In primul rând “La Multi Ani , România ! “. Cei ce sunt militari, stiu despre ce vorbesc. Pentru colegul AlxFireX care împarte pompierii in obezi si neobezi, i-am răspuns in comentariul de mai sus.

[ Edited Tue Dec 01 2020, 05:45PM ]
Back to top
1 User said Thank to sandrye for this Post :
 AlxFireX (01 Dec 2020, 19:17)
AlxFireX
Tue Dec 01 2020, 07:21PM
Registered Member #10139

@sandrye u'r funny

[ Edited Wed Dec 02 2020, 06:34AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sat Dec 05 2020, 11:53PM

Registered Member #1287

Deocamdata atat despre subiectul in discutie, dar va urma.

Paramedic wrote ...

Comandantul acțiunii devine cavalerul acțiunii! 😂😂😂

Nu vreau ca cineva care citeste asta sa inteleaga ca ii doresc moartea lui Arafat, nu-i doresc moartea absolut nimanui, dar in egala masura moartea e parte a vietii, poate singura ei certitudine, toti vom muri la un anume moment, si eu, si voi, si fii-mea, si copiii vostri...

Cand va muri, cred ca ce injuraturi o sa fie in mintea baietilor alora de la Brigada de garda care-or pica la zar sa-l duca in spate pana la groapa...

Cam cum l-am injurat eu pe ala de 120 de kile pe care l-am scos singur din epava unui autoturism in forta bratelor si cu corpul flectat la 90 de grade si care mi-a paradit coloana pentru eternitate...

Edit: ca sa nu zica iarasi lumea ce stiu ca urmeaza sa zica, a fost pe undeva prin 2007, la Lazuri, eram pe AspMI, pe tura lui Codrin, altul de a plecat injurand de la pompieri, cu sanatatea distrusa.

[ Edited Sun Dec 06 2020, 05:11PM ]
Back to top
Coffeeman
Fri Dec 11 2020, 07:58PM
Glamdring
Registered Member #2685

Ala-i gras, ala nu e gras. Unul se simte si pe altul il doare la peleu. Chestie e ca, nici acum nu v-ati prins ca suntem dispensabili? Indiferent de cat de bun esti, tot va fi unul caruia ii place sa cante frumos pe la usi sau pe la urechi si va fi vazut mai bine ca tine. Avem oameni care ar fi trebuit sa ne sustina si/sau sa ne fie un fel de model de conducere, dar s-au luat cu alte indeletniciri. Ba, gasiti-va alte chestii pe care trebuie sa va certati.
Back to top
AlxFireX
Sun Dec 13 2020, 06:16PM
Registered Member #10139

Nu ne certam "BA" ci era doar un punct de vedere!
Sau poate esti si tu esti unul ce se "reazama des" pe frigider

[ Edited Fri Dec 18 2020, 02:11PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF