Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
pompieri....
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Sat Mar 06 2021, 01:58PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Mdea...
Nasol pentru pompieri ca se filmeaza...
Mai vedem si noi chestii, cum ar fi starea tehnica a autospecialelor cu care intervin...

Daca instalatia de stingere a incendiilor e montata in platforma de lucru si e prevazuta cu un tun de refulare de ce BIP BIP BIP vad atarnand sub nacela un furtun???

Acum... cine n-a stat in viata lui intr-o nacela participand la stingerea unui incendiu n-o sa inteleaga niciodata cat de mult te incurca furtunul ala care atarna acolo si ce acrobatii trebuie sa faci ca sa iti duci, totusi, treaba la bun sfarsit, dar...

Pompierule care esti tu pompier, dupa ce ai facut un milion de rapoarte la esalonul superior pentru problema asta, dupa ce te-ai dus in audienta de sute de sute de ori la inspectorul general si ani la rand nu s-a intamplat nimic, ai expus-o pe acea problema public, asumandu-ti asta cu nume si prenume?

Nu?

Atunci taci si inghite!

Inghite dispretul decidentilor politici la adresa ta, si mai cu seama inghite oprobriul publicului, beneficiarul serviciilor pe care le oferi!

NU AI DREPTUL SA TE PLANGI!

[ Edited Sat Mar 06 2021, 02:00PM ]
Back to top
Paramedic
Sat Mar 06 2021, 05:36PM
Registered Member #11378

Fac pariu că habar nu aveau cum se refuleaza apa din nacela. Sunt filmulețe pe net cu intervenția de astăzi, se vede că nu aveau presiune la apă.

[ Edited Sat Mar 06 2021, 05:53PM ]
Back to top
AlxFireX
Sat Mar 13 2021, 03:27PM
Registered Member #10139

Paramedic wrote ...

Fac pariu că habar nu aveau cum se refuleaza apa din nacela. Sunt filmulețe pe net cu intervenția de astăzi, se vede că nu aveau presiune la apă.

Ai si tu o "inteligență" aparte daca crezi toate prostiile aparute pe fb sau in presă. Cum plm sa crezi asa ceva!?
Pur si simplu s-a gasit un natarau sa filmeze si sa speculeze exact momentul cand se schimba sursa de apa ,lucru de altfel explicat pt cine a avut ochi si urechi!
Nu este de ajuns ca am ajuns sa fim denigrati datorită unor motive bine stiute ,ca trebuie sa se mai gaseasca si colegi care delireaza in tandem cu o presa in mare parte aservită sau bolnavă .

[ Edited Sat Mar 13 2021, 03:29PM ]
Back to top
1 User said Thank to AlxFireX for this Post :
 JJAACCKK80 (14 Mar 2021, 08:44)
Paramedic
Sun Mar 14 2021, 05:49PM
Registered Member #11378

AlxFireX wrote ...

Paramedic wrote ...

Ai si tu o "inteligență" aparte daca crezi toate prostiile aparute pe fb sau in presă. Cum plm sa crezi asa ceva!?
Pur si simplu s-a gasit un natarau sa filmeze si sa speculeze exact momentul cand se schimba sursa de apa ,lucru de altfel explicat pt cine a avut ochi si urechi!
Nu este de ajuns ca am ajuns sa fim denigrati datorită unor motive bine stiute ,ca trebuie sa se mai gaseasca si colegi care delireaza in tandem cu o presa in mare parte aservită sau bolnavă .

Poate, dacă îți spun că am fost acolo, îți schimbi părerea despre inteligența mea!Nu îmi convine nici mie că după mii de vieți salvate, la prima greșeală suntem făcuți în toate felurile, dar trebuie să ne asumăm și eșecurile nu doar laudele! Ai tot respectul meu dacă ești un adevărat profesionist!
Back to top
Pârvu Florin
Fri Mar 19 2021, 12:53AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Sunt extrem de sceptic ca se va schimba ceva pe termen mediu, dar e bine ca macar a inceput sa se vorbeasca despre problema asta.

Si va spun eu care e realitatea, intr-o gramada de cazuri tot ce fac cei 41 de experti in securitate la incendiu e sa semneze documentatia intocmita de alte persoane pe care ei, membri in comisia aia de verificare, i-au respins, dar isi iau procent pentru asta.

Printre altele, si despre asta vorbeam cand ziceam ca as fi putut cere pensie militara cu destui ani in urma, dar n-am facut asta si in momentul asta zic ca nici o voi face vreodta, mi-e prea rusine sa fiu coleg de pensie militara cu astfel de specimene.

Pârvu Florin wrote ...

O sa discutam odata si odata si despre firmele alea de consultanta in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, majoritatea dintre ele niste paraziti, aflate in administrarea sau proprietatea unor fosti ofiteri superiori de la pompieri sau a unor persoane cu conexiuni in domeniul acesta, care au facut lobby pentru un anume gen de legislatie in domeniu, legislatie care sa le dea de mancare pentru multi, multi ani de aici incolo.

Attila Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a declarat, miercuri, că statul are un deficit mare de experți tehnici pe diverse domenii, în special pe securitate la incendiu, unde există doar 41, și construcții. Acesta a precizat că din totalul de experți tehnici, 572, peste 51% au peste 70 de ani. În ceea ce privește concursurile pentru ocuparea posturilor de experți, Attila Cseke a spus că au fost organizate deficitar iar în rândul celor specializați pe securitatea la incendiu “s-a ajuns la o castă”.

“Este o problemă pe care o s-o rezolvăm. Avem în total 572 de experți tehnici pe diverse domenii, din care doar 41 pe securitatea la incendiu.

Peste 51% din acești 572 de experți au vârsta de peste 70 de ani și încă 22% sunt cu vârsta între 60 și 70 de ani. De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că examene de intrare în acest corp al experților nu prea s-au organizat.
De exemplu, pe securitatea la incendiu în 2018 s-a organizat ultima dată. Organizarea acestui examen a fost mult mult mult deficitară, ca să mă exprim foarte reținut. Comisia de examinare a candidaților la acest statut de expert era formată din experții care sunt astăzi. Vom reface această procedură complet. S-a ajuns la o castă închisă în care numai 41 sunt.

Pe partea de construcții, toți primarii și autoritățile locale se plâng de acest lucru. Stau investițiile pentru că nu pot fi expertizate, că nu avem oameni specialiști în acest domeniu.

LINK

Atentie, limbaj explicit!

https://www.youtube.com/watch?v=Na-HIKWEVec

Back to top
AlxFireX
Sun Mar 28 2021, 02:47PM
Registered Member #10139

Ti-am mai raspuns inainte pe acest subiect si probabil ca sunt mai greu de cap pt ca altfel imi este greu sa concep faptul ca cineva nu isi doreste remuneratia pensiei militare pt ca de aceeasi pensie beneficiaza si niste fosti incompetenti .. . Mergand pe logica asta rezulta ca ai fi acceptat acei bani intr-o lume perfecta ,fara fosti colegi/sefi ca "specimene negative" ( sau cum ii numesti )pensionari, ceea ce ar fi într-adevăr o lume ideala, dar probabil ca nu se va întâmpla asta intr-un viitor prea apropiat
Ps. I like guess who!

Paramedic wrote ...

Poate, dacă îți spun că am fost acolo, îți schimbi părerea despre inteligența mea!Nu îmi convine nici mie că după mii de vieți salvate, la prima greșeală suntem făcuți în toate felurile, dar trebuie să ne asumăm și eșecurile nu doar laudele! Ai tot respectul meu dacă ești un adevărat profesionist!

Tot imi este greu sa cred ca acei colegi nu se descurcau in acea situație din vina lor. Dar ca de obicei probabil ca adevarul este undeva la mijloc..

[ Edited Sun Mar 28 2021, 03:33PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Mar 28 2021, 11:45PM

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

...nu exista niciun fel de statistici referitoare la bolile de care sufera pompierii, ca sa poata fi comparate acele statistici cu cele ale populatiei generale si sa intelegem

1. daca avem o problema
2. in situatia in care avem o problema, cat de mare e acea problema

University of Central Lancashire a lansat proiectul UK Firefighters Cancer and Disease Registry (FCDR) pentru mai buna intelegere a incidentei din ce in ce mai crescute a cancerului si altor boli in randul pompierilor si a expunerii acestora la produse de ardere.

Obiectivele studiului sunt urmatoarele:

- Sa obtina informatii detaliate despre comportamentul individual al pompierilor in legatura cu orice potentiala expunere la produse de ardere.
- Sa identifice frecventa si gravitatea celor mai comune boli si tipuri de cancer de care sufera pompierii.
- Sa faca legatura intre incidenta bolilor si practicile specifice de munca.
- Sa furnizeze dovezi stiintifice despre orice boala profesionala a pompierilor.
- Sa ofere control medical preventiv, educatie si sprijin specific pentru pastrarea sanatatii pompierilor.

LINK

Daca voi avea timp, voi incerca sa traduc cat mai mult din material si poate reusesc sa fac un articol publicabil pentru prima pagina.

Nu uitati, aveti grija de voi si purtati echipamentul de protectie, oricat de prost ar fi e mai mult decat nimic!

[ Edited Sun Mar 28 2021, 11:49PM ]
Back to top
AlxFireX
Wed Mar 31 2021, 07:06AM
Registered Member #10139

Unii au chiar copii infectati intubati la terapie intensivă iar alti inconstienti behaie libertate in strada.
What a world!
Back to top
Pârvu Florin
Sat Apr 03 2021, 02:43AM

Registered Member #1287

Roaga-te la doamne-doamne, ca poate exista, poate crezi in el si poate te asculta, sa nu ajungi niciodata in situatia sa behai libertate pe strada dupa ce ti-ai pierdut slujba, ai vandut tot ce puteai vinde din casa, nu mai ai niciun ban si copiii iti plang de foame...
Back to top
AlxFireX
Sat Apr 03 2021, 05:14PM
Registered Member #10139

Este intr-adevar o situație dificila pt foarte multi si aceia ar avea tot dreptul sa isi strige frustrarea in strada numai ca in mare parte NU ERAU ACEIA ci acei "vesnici ultrasi de profesie ", fani dan diaconescu sau mai nou sosoaca etc etc .Cum sa ii crezi pe acestia atata vreme cat au impanzit netul cu aiureli si conspiratii despre covid ?
As putea face chiar un pariu ca nu erau vaccinati macar 1% dintre cei care au iesit si nici nu cred ca se vor vaccina ca poate le creste vreun "senzor 6g in slip"!
LINK

[ Edited Sat Apr 03 2021, 05:16PM ]
Back to top
AlxFireX
Sat Apr 03 2021, 05:26PM
Registered Member #10139

In alta ordine de idei stiu exact ce inseamna cacatul asta de virus si as prefera mai degraba sa impart ultima paine cu copii decat sa mai trec prin asa ceva. Nu cred ca a murit sau va murii cineva de foame la noi in țara datorita pandemiei dar datorită virusului vor mai murii cu siguranță din pacate. Asa ca nu isi au rost comparatiile tale.
Back to top
Paramedic
Sun Apr 04 2021, 11:34AM
Registered Member #11378

Virusul există, e clar, problema este cu masurile luate. Începând cu calculul incidentei numărului de cazuri la mia de locuitori, până la măsura închiderii magazinelor la ora 18. Cum să spui că închizi magazinele pentru a putea ajunge angajații acestora până la ora 20 acasă?Păi la ei nu e valabilă declarația pe proprie răspundere? Sau să zici că au depășit cazurile 3 la mia de locuitori, într-o comună cu 250 de locuitori și un singur infectat?
Back to top
AlxFireX
Tue Apr 06 2021, 08:40PM
Registered Member #10139

Exista incompetenta,a fost incompetenta si va mai fi incompetenta indiferent de culoarea politică.
Dar asta este alta discutie .
Faptul ca ies in strada nu face decat sa agraveze lucrurile

[ Edited Tue Apr 06 2021, 08:41PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Wed Apr 14 2021, 01:03AM

Registered Member #1287

Bai oameni buni si mai putin buni, bai copilasii mei...!

Invatati din greselile altora, nu din ale voastre!

Beelitz ochii, ca altfel Beelitz... stiti voi ce...!

Ca sa intelegeti mai bine ce face monoxidul de carbon corpului nostru, va puteti inchipui hemoglobina din sange ca pe o flota de camioane care ajung in plamani, incarca oxigen, se indreapta apoi pe autostrazile arterelor catre organe si tesuturi, ajunse la destinatie descarca oxigenul dupa care incarca dioxidul de carbon pe care il transporta pe autostrazile venelor la plamani, unde il descarca apoi incarca iarasi cu oxigen si ciclul asta se repeta cat timp traim...
Intoxicatia cu monoxid de carbon inseamna ca o parte a acelei flote se incarca cand ajunge in plamani cu o marfa care ramane permanent in camion si care nu mai poate fi descarcata niciunde, si cu cat mai multe camioane din flota se blocheaza in felul asta cu atat organismul e mai afectat.
O ultima precizare, tesutul nervos, creierul adica, e partea cea mai sensibila a corpului nostru la privarea de oxigen.

Au apărut noi informații cu privire la incidentul în care doi scafandri și-au pierdut viața la Eforie Nord. Se pare că este vorba despre o eroare în ceea ce privește încărcarea buteliilor de aer iar cei doi au respirat gaze toxice, notează focuspres.ro.

Potrivit unor surse neoficiale, cei doi scafandri sunt angajați ai unei firme care a câștigat licitația pentru monitorizarea mediului înaintea lucrărilor de înnisipare. Aceștia și-ar fi încărcat buteliile de aer cu un compresor, însă nu și-ar fi luat anumite măsuri specifice, iar compresorul a introdus în buteliile respective și gazele emanate de acesta. Practic, cei doi scafandri au respirat gaze de eșapament.

LINK

Cu zece ani in urma scriam aici LINK asta:

Atrag si eu atentia cititorilor acestui topic asupra unei alte masuri de siguranta la umplerea cu aer a buteliilor, si anume faptul ca este obligatoriu ca aceasta activitate sa se intample cat mai departe de un automobil al carui motor functioneaza, in scopul prevenirii patrunderii in butelie a aerului contaminat cu monoxid de carbon, nu mai gasesc acum articolul, dar imi aduc aminte ca am citit candva un studiu din care reiesea ca in SUA numarul scafandrilor decedati sub apa despre care s-a stabilit la autopsie ca aveau in sange o cantitate anormala de carboxihemoglobina era undeva spre 20% din totalul deceselor scafandrilor autonomi, si aceasta situatie poate fi extrapolata cu destula usurinta si la pompieri.

E evident ca monoxidul de carbon in buteliile de aer comprimat nu poate avea decat o singura provenienta!

Poate nu intoxicatia in sine a fost motivul decesului, dar hipoxia indusa de aceasta si diminuarea atentiei si reflexelor se poate presupune ca a fost factorul declansator al unor greseli care au dus la deces...

iar pe acelasi forum, dar in alt topic LINK am scris asta despre moartea lui Catalin Ispas, ofiterul pompier de la Constanta care a murit in epava navei Medy si care a fost gasit cu aer in butelii:

A trecut destul de mult timp de la tragedia asta ca sa pot spune un lucru pe care il tot rumeg de cand s-a intamplat.
Nu stiu ce a fost acolo, doar imi dau cu parerea de pe margine, dar intelegem cu totii ca o astfel de scufundare e una extrem de dificila si in care orice greseala, oricat de mica, are consecinte fatale, si intreb totusi, ipoteza contaminarii aerului cu monoxid de carbon a fost luata in considerare, a fost analizat aerul ramas in butelii, a fost verificat compresorul cu care au fost incarcate buteliile?

Daca nu pentru Catalin, caci pentru el nu mai poate face nimeni nimic, pentru cei care ar putea repeta greseala asta...

[ Edited Wed Apr 14 2021, 01:30AM ]
Back to top
Pârvu Florin
Thu Apr 15 2021, 10:25PM

Registered Member #1287

Daca toti membrii Grupului de comunicare strategica sunt la fel de blonzi precum doamna colonel Moisoi nu e deloc de mirare ca se comunica asa cum se comunica in pandemie...

PressOne i-a identificat pe toți cei 19 membri ai Grupului de Comunicare Strategică, entitatea care controlează de la finalul lui februarie 2020 întreaga comunicare despre evoluția epidemiei în România.

ALINA MOISOI – este colonel de pompieri și șefa Serviciului de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), dar și coordonatoarea comunicării pentru Comitetul Național a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Potrivit propriei pagini de Facebook, Moisoi a studiat Dreptul la Universitatea „Nicolae Titulescu”.

LINK

Despre dumneaei era vorba cand am scris asta

Pârvu Florin wrote ...

De departe cea mai stupida intrebare care mi-a fost adresata a fost daca-s pompier militar in activitate.
Am o barba de vreo patru-cinci centimetri, si cand zic barba e chiar barba!, nearanjata, ne-nimic..., si fata aia, care se presupune ca ar trebui sa fie o persoana perspicace si atenta la detalii, ma intreaba daca sunt pompier militar in activitate...
Vorba lu' Mark, irlandezul nebun, cand il exaspereaza ceva: Jesus!!! Marie!!! Joseph!!!

LINK

Si mai vreau sa povestesc ceva.

Postarea din link a fost facuta inainte sa ma intalnesc cu domnul colonel Radu.
Cand m-am infiintat la poarta IGSU pentru discutia pe care am convenit-o, am fost intampinat si condus in sala de sedinte de doamna colonel Moisoi, sunt convins ca asta a fost pedeapsa pe care i-a aplicat-o domnul colonel Radu pentru inadecvarea dumneaei.

Minutul ala din lift, noi doi singuri, eu imbracat working class, doamna colonel in cea mai impecabila uniforma a IGSU, machiata si coafata perfect, mirosind a parfum bun, eu privind-o amuzat de sus, ea incercand crispata sa imi sustina privirea... priceless!!!!!!!!!

Edit: See you soon, doamna colonel!

[ Edited Fri Apr 16 2021, 01:15AM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF