Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Thu Mar 08 2012, 07:21PM
arcan
Registered Member #566

,,jandarmerita,,....
Back to top
J.A.B.C.
Sun Mar 18 2012, 06:56AM
Registered Member #2445

Jandarm împuşcat de un traficant de droguri, în Bucureşti
17 mar 2012, 22:50 | RTV.net LINK

Jandarmul a fost împuşcat în picior de un traficant de droguri, în cadrul unei operaţiuni a serviciului Antidrog în cartierul Titan, informează România TV.
Un traficant de droguri a împuşcat un jandarm
Un jandarm a fost împuşcat de un traficant de droguri, sâmbătă seară, în cartierul bucureştean Titan. Din fericire, omul legii, care se afla în misiune, a fost doar uşor rănit, traficantul trăgând asupra sa cu un pistol cu bile.
Incidentul s-a produs în timpul unei operaţiuni a serviciului Antidrog, care fila de mai mult timp doi traficanţi, pe care sâmbătă seară a încercat să-i prindă.
Cei de la Antidrog, însoţiţi de jandarmi de la Brigada Specială, au intervenit într-o locaţie de pe strada Liviu Rebreanu pentru a-i prinde pe cei doi traficanti. Aceştia s-au speriat şi au scos un pistol cu bile şi un cuţit. Cel care avea asupra sa pistolul a tras către jandarmi şi l-a rănit uşor pe unul dintre ei, la picior. La rândul său, jandarmul a ripostat împuşcându-l la rândul său pe traficant, acesta trăgând însă cu armă cu glonţ. Traficantul a fost împuşcat tot în picior.

Niciunul dintre cei doi nu a fost rănit grav, iar viaţa lor nu a fost nicio clipă în pericol.

Cei doi traficanţi urmăriţi de autorităţi au fost ridicaţi de cei de la brigada Antidrog şi duşi la Secţia 13 de Poliţie pentru audieri.
LINK

[ Edited Sun Mar 18 2012, 06:18PM ]
Back to top
Klaus
Sun Mar 18 2012, 10:37AM
Registered Member #3279

@J.A.B.C. - actiunea de mai sus zic eu ca este o dovada a timorarii fortelor de ordine. Adica oamenii legii sunt atacati cu o arma de foc (fara a se sti in momentul atacului daca este cu glont, bile sau gaze) si una alba, iar faptuitorii se aleg cu o rana superficiala la picior? Pai cum se aplica zicala romanului Decat sa planga mama, mai bine sa planga mama lui?, aplicata si de Bute - LINK Probabil ca cei retinuti se vor alege cu 2 ani cu suspendare sau 5 ani cu executare vreo 6 luni, pentru buna purtare, dupa care vor zburda iar in libertate cu aura de rigoare, conform faptelor de arme. Si asta multumita unei justitii si ea, la randul ei, timorata sau cel putin mult prea blanda cu astfel de spete. Dar si blandul asta este cu dus si intors, daca in Codul penal ar fi prevazuti 15 la 20 de ani atacarea fortelor de ordine, blandetea judecatorilor ar avea si ea o alta marja.
Inca un exemplu pentru schimbarea urgenta a regimului utilizarii fortei de catre fortele de ordine
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 Stel (19 Mar 2012, 21:35)
truepride
Sun Mar 18 2012, 01:04PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Pacat ca pe acestia nu i-au bagat direct in duba, langa site-ul de cultura.
Pe plan serios insa nu inteleg acesta disproportie.Civili neinarmati bagati direct in duba si neaveniti cu arme sunt luati la... discutii.
Cu justia, nu mai am ce spune.Notiunea de pedeapsa a ajuns o mistocareala.Noul cod penal reduce limitele de pedepsa pentru anumite fapte fara o baza reala.Irelevant, din perspectiva legiuitorului, ca judecatorul are miloacele proprii de individualizare a pedepselor deci reducerea limitelor nu poate fi decat o mana de ajutor acordata celor certati cu legea.Civilizatie nu insemna lipsa de mijloace de constrangere ci inseamna impunerea cu sau fara forta a unui gard de responsabilitate pana si celui mai antisocial individ.
Revenind la jandarmi, imi pare rau sa vad ce se intampla mai nou cu acesta arma.Am o apropiere din ratiuni personale fata de acesta arma, ce a insemnat ea cel putin dar in prezent vad scapari inacceptabile.
Daca tot indicam problema, trebuie propusa si solutia: trebuie o lege noua a ordini publice, dupa model finlandez, unde sa fie reglemenatat si uzul de arma in spatiul public de catre fortele de ordine, violenta la adresa fortelor de ordine si implementarea in mentalul colectiv a faptului ca daca ridici o arma asupra unui reprezentat al statului este probabil si ultimul lucuru care il faci pe lumea acesta.Ar fi la fel de util si clarificarea notiunilor de "miting" si "protest" impreuna cu sanctiunile aferente pentru depasirea cadrului legal.
Ca fapt divers: mi-au auzit bine urechile: generalul cu patru stele, actual chestor-general -tot cu patru stele Silion a ajuns adjunct la o directie generala, resurse umane sa fie parca.
Back to top
3 User said Thank to truepride for this Post :
 Klaus (18 Mar 2012, 13:17) , Radu89 (19 Mar 2012, 12:55) , Stel (19 Mar 2012, 21:34)
Ghost_dog
Mon Mar 19 2012, 07:58PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Scurt pe 2 nu compari restabilirea cu misiuni de genul celei in care "jandarm-ul" fu impuscat . Dinamica unei interventii de genul este foarte foarte imprevizibila mai ales si din cauza celor care ar trebui " sa stie" ce misca in spatele acelei usi . Cand faci misiuni in care in orice moment poti fi impuscat /taiat/lovit iti asumi riscul sa fii ... impuscat/taiat/lovit indiferent daca esti de la politie/jandarmi sau altele .

Legislatia actuala este o gluma si din pacate una proasta .
Back to top
3 User said Thank to Ghost_dog for this Post :
 ŽELJKO (19 Mar 2012, 20:43) , Stel (19 Mar 2012, 21:34) , Resboiu (21 Mar 2012, 01:24)
Klaus
Mon Mar 19 2012, 09:39PM
Registered Member #3279

Iarasi se face legatura intre faptele unor persoane (in timpul liber) si calitatea de lucrator MAI. IJJ Gorj poate doar sa cerceteze daca cei 5 jandarmi erau in parasire de garnizoana, fiind in civil si pe timpul lor pot face ce vor, inclusiv ilegalitati, si sunt cercetati de cei in drept (care sunt politisti), raspunzand in fata legii ca orice cetatean civil.
Lucratorul MAI este un roman cu toate calitatile si lipsurile atata timp cat este in afara orelor de program, nu poarta uniforma si nu implica ministerul prin faptele sale.

LINK

Patru jandarmi din Gorj, cercetaţi după ce ar fi bătut crunt un bărbat pentru că soţia lui conducea prea încet. "Ne-au depăşit şi s-au dat toţi jos din maşină. M-au făcut tăvălug"

Un ofiţer al Jandarmeriei Gorj şi patru subordonaţi ai acestuia sunt cercetaţi după ce, în timp ce se aflau în timpul liber, ar fi bătut un bărbat în trafic, în oraşul Târgu Cărbuneşti, pentru că soţia acestuia conducea încet, în urma incidentului victima ajungând la spital, potrivit ştirileprotv.ro

Incidentul a avut loc la marginea oraşului Târgu Cărbuneşti, după ce soţia bărbatului, aflată la volan, nu a mers pe cât de repede îşi doreau jandarmii.

Jandarmii au oprit maşina, iar când soţul femeii a coborât din autoturism, l-au luat la bătaie, lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele.

"I-am zis că mergea încet, că avea biciclist în faţă, era linie continuă, ne-au depăşit şi s-au dat toţi jos din maşină. Nu era să se dea soţia jos, m-am dat eu şi m-au făcut tăvălug", a declarat bărbatul agresat, Daniel Puiu.

Cei cinci jandarmi erau în timpul liber şi nu purtau uniforme, însă le-au spus celor doi soţi cine sunt.

Bărbatul lovit a depus o plângere la Poliţie, iar conducerea Jandarmeriei a deschis o anchetă internă în acest caz.

"În plângere se menţiona că în urma unei şicanări în trafic colegii noştri au devenit agresivi şi au blocat calea de acces. În cazul în care cele sesizate se vor confirma, instituţia noastră nu va tolera un astfel de comportament al angajaţilor noştri", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj, Alin Ivan.

Bărbatul bătut, care a suferit traumatisme la genunchi şi la faţă, a fost transportat la spitalul din Târgu Cărbuneşti, fiind în stare stabilă.

Cei cinci jandarmi sunt cercetaţi pentru loviri, iar în funcţie de numărul de zile de spitalizare de care va avea nevoie victima va fi stabilită şi încadrarea juridică a faptei.

[ Edited Mon Mar 19 2012, 10:34PM ]
Back to top
Stel
Mon Mar 19 2012, 10:23PM
Registered Member #2461

truepride wrote ...

Daca tot indicam problema, trebuie propusa si solutia: trebuie o lege noua a ordini publice, dupa model finlandez, unde sa fie reglemenatat si uzul de arma in spatiul public de catre fortele de ordine, violenta la adresa fortelor de ordine si implementarea in mentalul colectiv a faptului ca daca ridici o arma asupra unui reprezentat al statului este probabil si ultimul lucuru care il faci pe lumea acesta.

Foarte corect! Modelul nordic este (aproape) perfect. Dar sa nu uitam ca el este perfect adaptat unei democratii traditionale, unei societati civilizate cu economie stabila, cu un sistem de protectie sociala deosebit, un standard de viata la care noi nici nu mai visam si o populatie echilibrata, o societate in care fenomenul infractional nu atinge nici pe departe cota la care se ridica fenomenul infractional in Romania. Prin urmare, noua lege a ordinii interne ar trebui sa adauge reglementarilor un plus de fermitate, chiar duritate. In situatii ca cea descrisa de J.A.B.C. jandarmul nu numai ca TREBUIE sa-si poata folosi arma, dar "preludiul" acela cu foc de avertisment si foc la picioare este inutil si un mare risc pentru jandarm.

Poate suna prea dur, dar in astfel de situatii jandarmul ar trebui sa traga fara "anestezie". Am convingerea ca nu ar trebui repetat acest tratament dur de prea multe ori, dar trebuie aplicat cu fermitate si cu sustinere din partea institutiilor si populatiei, sustinere care sa afirme hotararea ferma de instaurare a DICTATURII LEGII.
Back to top
ALM
Mon Mar 19 2012, 10:24PM
Registered Member #2039

Klaus wrote ...

...
Jandarmii au oprit maşina, iar când soţul femeii a coborât din autoturism, l-au luat la bătaie, lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele.

"I-am zis că mergea încet, că avea biciclist în faţă, era linie continuă, ne-au depăşit şi s-au dat toţi jos din maşină. Nu era să se dea soţia jos, m-am dat eu şi m-au făcut tăvălug", a declarat bărbatul agresat, Daniel Puiu.
...
Bărbatul lovit a depus o plângere la Poliţie, iar conducerea Jandarmeriei a deschis o anchetă internă în acest caz.

"În plângere se menţiona că în urma unei şicanări în trafic colegii noştri au devenit agresivi şi au blocat calea de acces. În cazul în care cele sesizate se vor confirma, instituţia noastră nu va tolera un astfel de comportament al angajaţilor noştri", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj, Alin Ivan.
...

Buuun! Avem o situaţie clară, recunoscută de Jandarmeria Gorj, fără posibilitatea ca suporterii să o întoarcă precum la ... Târgu Cărbuneşti. Evident că suntem în faţa unui caz în care spiritul de autoconservare al jandarmilor a fost supus la grea încercare: ori ei, ori noi! Sau, "decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-sa!", unde "mama" poate fi orice, bordură, semn de circulaţie, pomi etc. Au făcut bine că şi-au declinat identităţile şi calităţile, ca să ştie tot omul că Jandarmeria este fruncea, şi că "muşchii lor creier n-are".

Poate o să existe obiecţii de tipul "să nu generalizăm, e vorba de cazuri izolate". Mda, dar purtătorul de cuvânt, Alin Ivan, cum este? Că doar cu guriţa lui propune o încălcare a Codului Rutier, afirmând că respectarea liniei continue reprezintă o şicanare în trafic şi că acţiunea de tip hold-up este o simplă blocare a căilor de acces! Restul e bla, bla, abureală clasică.

Ce concluzie trag eu, punând cap la cap "întâmpările" din ianuarie şi până astăzi (mâine?)? Parafrazând o maximă celebră, "în viaţă trebuie să te fereşti de ochiul jandarmului şi de copita măgarului!" ...
Back to top
Klaus
Mon Mar 19 2012, 10:38PM
Registered Member #3279

Toate bune si frumoase (teoretic), dar militari fiind, jandarmii pot fi sanctionati disciplinar pentru faptele enumerate in RDM, la art. 42, ori eu nu reusesc sa gasesc litera unde sa fie incadrata fapta lor - LINK
Poate stie purtatorul de cuvinte al IJJ Gorj in ce sens se va manifesta intoleranta inspectoratului, ca sanctiune disciplinara.
Back to top
Ghost_dog
Mon Mar 19 2012, 11:19PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Klaus wrote ...

Toate bune si frumoase (teoretic), dar militari fiind, jandarmii pot fi sanctionati disciplinar pentru faptele enumerate in RDM, la art. 42, ori eu nu reusesc sa gasesc litera unde sa fie incadrata fapta lor - LINK
Poate stie purtatorul de cuvinte al IJJ Gorj in ce sens se va manifesta intoleranta inspectoratului, ca sanctiune disciplinara.

Caini latra ...

De cand luam ce spune presa ca etalon mai ales cand stim cat de avizi sunt de senzational si de informatii cat mai "picante" ? Asta cu datul afara probabil ca aspus-o vreo pipita care este purtator de cuvant dar nu stie cum se poarta o pereche de boncanci ca nu da bine la imagine . Este usor sa dai afara oameni din vorbe in loc sa astepti sa se termine o ancheta sau un proces penal/civil . Dar stim prea bine cum gandesc pinguini nostri .

Cat despre uzul de arma la jandarmi inca suntem cu vreo 40 de ani in urma , si multora le este frica de faptul ca vor murdari arma cand vor trage + actele aferente . In afara de BSIJ si alte ( foarte putine) unitati pregatirea oamenilor de real este egala cu zero pentru ca sunt caiete de scris a venit primavara si trebuie sapat , apar inundatiile si dupa iar vine zapada ca asa este la noi ca un adevarat perpetuum mobile cu finalizare/incepere ( fara oprire)pe data de 14 .

[ Edited Mon Mar 19 2012, 11:21PM ]
Back to top
J.A.B.C.
Tue Mar 20 2012, 07:56PM
Registered Member #2445

Daca se v-a face o analiza concreta si subiectiva toti sau aproape toti cei implicati in aceste scandaluri sunt angajati din SURSA EXTERNA la o varsta mult prea inaintata peste 40 de ani ... cand altii se gandesc la pensionare ....

Cinci jandarmi bătăuşi, cercetaţi de superiori
LINK
Cinci jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Gorj sunt subiectul unei anchete interne, dupa ce duminica dupa-amiaza, cand erau in timpul liber, au agresat un barbat. Agresiunea s-a produs in urma unei sicanari in trafic, jandarmii fiind nemultumiti ca sotia barbatului conducea cu viteza prea mica. Victima, un barbat in varsta de 43 de ani, a ajuns la spital, avand leziuni la fata si la un genunchi. Barbatul a depus plangere la politie, iar jandarmii sunt anchetati de superiori.
LINK

[ Edited Tue Mar 20 2012, 07:57PM ]
Back to top
ŽELJKO
Tue Mar 20 2012, 08:01PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

J.A.B.C,stirea asta a fost postata mai sus de catre Klaus.
Back to top
apkah
Tue Mar 20 2012, 08:44PM
arcan
Registered Member #566

Ce ma distreaza asta cu aia prosti din extern versus aia destepti si minunati din scoli...:))))
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Resboiu (21 Mar 2012, 01:29)
Resboiu
Wed Mar 21 2012, 01:41AM

Registered Member #2526

apkah wrote ...

Ce ma distreaza asta cu aia prosti din extern versus aia destepti si minunati din scoli...:))))

Sunt curios... in ce sens te distreaza. Din experienta proprie, au existat momente de maxima mirare cand am vazut valoarea membrilor unui birou, si am auzit povesti despre valoarea unui "divizion" din MAI. Sunt off topic, nu era vorba de Jandarmerie.
Back to top
Klaus
Wed Mar 21 2012, 09:57AM
Registered Member #3279

truepride wrote ...
... Civilizatie nu insemna lipsa de mijloace de constrangere ci inseamna impunerea cu sau fara forta a unui gard de responsabilitate pana si celui mai antisocial individ...

Zic eu ca impunerea se face si prin educatie - nici macar beat fiind sa nu-ti treaca prin gand sa te iei de uniforma care reprezinta autoritatea statului, in mintea aia, cata este, aprinzandu-se un beculet rosu pe care scrie FORBIDDEN! Tot atat de adevarat este si ca opinia publica este bombardata cu stiri exact pe dos, incepand cu povestea de la coafor (unde calitatea de politist nu era absolut deloc relevanta, dar a fost scoasa in prim plan), pana la politistii care favorizau hotii in portul Constanta (pentru ce mai exista DGIPI(?), povestea asta neexistand de ieri-alaltaieri) sau politisti care au produs accidente de circulatie (in dimineata asta 2, cu consum de alcool) in afara orelor de program (si pentru care sunt trasi la raspundere ca oricare alt cetatean).

LINK

Alergie la uniforma de poliţist

Un bărbat din Vrancea, alergic la uniformele cu epoleţi, a fost reţinut după ce, din senin, a început să înjure doi pliţişti, unuia dintre ei rupându-i hainele.

Băut fiind, Nicuşor Tucmuruz, de 43 de ani, s-a enervat la culme când a văzut, pe stradă, doi poliţişti care patrulau. A început să le vorbească urât şi să-i înjure, fără niciun motiv.

Unul dintre poliţişti i-a sugerat cetăţeanului turmentat să-şi vadă de drum, dar vorbele sale nu au făcut decât să-l stârnească şi mai mult pe beţivan, care a sărit la bătaie, rupându-i hainele unuia dintre poliţişti. Pentru că bărbatul nu se potolea, oamenii legii l-au încătuşat şi l-au dus la secţie, pentru a da cu subsemnatul.

Tucmuruz nu a mai plecat acasă deoarece oamenii legii l-au reţinut pentru 24 de ore. În cursul zilei de ieri, el a ajuns în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii spun că bărbatul este cercetat pentru ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Acesta nu e un caz singular în zonă. În urmă cu câteva zile, un poliţist de la Transporturi Feroviare a fost muşcat de mână de un angajat al CFR. Agresorul a provocat scandal în oficiul poştal de la gară şi s-a supărat pe omul legii că a intervenit pentru a aplana conflictul.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF