Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Mihais
Wed Mar 28 2012, 02:09PM

Registered Member #2323

Ce le fac la angajare nu stiu,dar stiu ca tu ar trebui sa mai dai o tura pe la pagina de reguli.N-am avut timp sa stau la fiecare postare a ta in detaliu,dar in ultima vreme vad ca limbajul dumitale sufera.Poti sa exprimi un punct de vedere si fara sa recurgi la apelative.
Back to top
semper amator
Wed Mar 28 2012, 06:42PM
semperist amator
Registered Member #2100

Nici macar nu am urmarit stirea..chiar nu ma intereseaza..Si nu mai cred de mult in marea majoritate a presei/media. Am fost prezent la destule actiuni si adevarul in " 75%" din cazuri este denaturat grav.Daca vrei vb pe privat si iti dau exemple.Ti-as propune sa vii sa ma cunosti asa spalat pe creier la angajare si asa bruta cum sunt..dar ar fi pierdere de timp probabil.Nu eu duc in derizoriu discutia..ci multi altii de pe aici, care nu au pe ce sa.si fundamenteze parerea .Am sa protestez si eu prin tacere(ca multi altii). Spor la "RealitateaTV"
Back to top
ALM
Wed Mar 28 2012, 08:35PM
Registered Member #2039

@ semper amator

Stimate domn, acum încercaţi dvs să ne aburiţi. Ştim cu toţii că Mass-Media amplifică evenimentele, că le mai denaturează pentru ca ştirile să capete rating. Dar "nu iese fum fără foc"! Acum, discuţia era axată pe un set de imagini şi pe declaraţiile unora din cei care au executat acel menuet cu jandarmii. Personal, din declaraţii am luat numai vârsta şi numele tânărului îmbrăţişat prieteneşte de jandarmi. Restul informaţiilor le-am luat din poze, după principiul Waldorf. Ce vedem noi în poza numărul unu? Pai vedem un nene fioros, fumător inveterat, care ţine în braţe un alt nene, căruia i-a căzut capul, primul nene susţinându-l de păr. Apoi, doamna învăţătoare spune că al doilea nene are 17 ani şi că-l cheamă Vlăduţ. Nu a fost cuminte, a plecat de acasă şi s-a rătăcit prin Piaţa Victoriei ...

Haideţi domnule că nu suntem proşti! În fotografii se vede ceva similar cu ce am văzut în Piaţa Universităţii, atât în ianuarie anul acesta, cât şi în 13-15 iunie 1990, atunci când minerii au venit să planteze panseluţe. Faptul că pe dvs nu vă interesează astfel de "înâmplări" nu face decât să justifice spirala ascendentă a brutalităţii intervenţiilor jandarmilor pentru restabilirea "ordinii şi liniştii publice". Înseamnă că nimeni nu vă atrage atenţia la derapaje, nimeni nu prelucrează cu dvs abuzurile vădite. Şi ştiţi ceva? Nici nu mă miră, e suficient ca să aud "explicaţiile" lui Gabriel Enache ca să-mi dau seama ca acolo minciuna stă cu ... şefii dvs la masă.

În final, ţin să vă mulţumesc pentru faptul că m-aţi scos din greşală. Eu credeam că tăcerea colegilor dvs este o urmare a unei jene fireşti. Acum aflu că este vorba de un protest paşnic (autorizat?). Atenţie să nu "tulburaţi liniştea şi ordinea publică", ca să nu vă ia la "dans" colegii din poze...
Back to top
truepride
Wed Mar 28 2012, 08:38PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ultra, cred ca aici ai avut cadrul suficient de echidistant pentru a-ti spune oful.Nu recurgem la apelative ca atunci incepeti sa dati justificare unor actiuni ale fortelor de ordine.

A nu se intelege justificarea procedurii "trasului de par" sau alte asemenea din raundul celor prezentate.
Back to top
Ultra'
Wed Mar 28 2012, 10:39PM
Registered Member #2406

truepride wrote ...

Ultra, cred ca aici ai avut cadrul suficient de echidistant pentru a-ti spune oful.Nu recurgem la apelative ca atunci incepeti sa dati justificare unor actiuni ale fortelor de ordine.

A nu se intelege justificarea procedurii "trasului de par" sau alte asemenea din raundul celor prezentate.

Nu am vrut sa jignesc pe nimeni de aici de pe forum (poate pe aia din poze). Am folosit pluralul gandindu-ma la toata breasla lor, ca nu mai cred de mult in basme ca aia rai sunt doar putini si restul, adica marea majoritate, sunt pe meserie si si-o fac cum nu se poate mai bine in slujba cetateanului. Am intrat de atatea ori in contact cu ei (nu neaparat in conflict) ca nu cred ca exista vreun jandarm in Bucuresti sa nu fi facut vreun abuz (contra suporterilor si nu numai).

De ce crezi Truepride ca cuvintele duc la justificarea unor actiuni ale jandarmilor?

Acest mesaj era pentru jandarmii care au facut abuz la meciul Romaniei cu Uruguay la vederea bannerului FRF=RMGC Aceiasi Mizerie.
Back to top
Ultra'
Wed Mar 28 2012, 10:44PM
Registered Member #2406

Jandarmeria recunoaște că încalcă legea
Am primit acum câteva zile răspunsul Jandarmeriei la acest protest în legatură cu abuzurile de la meciul România – Uruguay.

După ce ne pune puțin în temă că „structurile Jandarmeriei Române au în vedere atât funcția preventivă, cât și cea represivă” pentru a-și îndeplini rolul („restabilirea ordinii publice”), documentul semnat de Inspectorul General al Jandarmeriei susține că intervenția de pe Național Arena „a avut drept scop stoparea incidentelor și a violențelor ce erau pe cale să izbucnească”.

Mai citiți o dată: „stoparea incidentelor și a violențelor ce erau pe cale să izbucnească”. Adică, jandarmii au intervenit să oprească ceva ce nu exista.

Dar de unde știau ei c-o să izbucnească?!? Le-or fi șoptit ceva vrăjitoarele alea pe care le-au tot plimbat din arest la tribunal cu câteva săptămâni înainte?

Toate imaginile difuzate arată un grup de spectatori care scandau împotriva conducerilor FRF și LPF. Nimic violent în manifestarea lor, nici măcar limbajul nu era „obscen”.

Violențele au izbucnit în urma intervenției „preventive” a jandarmilor.

Și ajungem la lege. Legea 4/2008 cu modificările recente spune că jandarmii nu au ce căuta în tribune cu alt motiv decât restabilirea ordinii publice (Art.8). În cazul de față, nu aveau ce să restabilească, decât dacă în cascheta lor scandările împotriva lui Sandu și Dragomir sunt semne ale dezordinii publice.

Intervenția abuzivă, ilegală și violentă a stârnit revolta firească a spectatorilor, calmată însă „eficient” cu ajutorul gazelor lacrimogene și al bastoanelor.

Pe viitor, aveți grijă ce scandați, cum vă suflați nasul și cum vă aranjați sapca pe cap, pentru că există riscul să „izbucnească” o intervenție a jandarmilor pentru a restabili ordinea!

Batistele la control!

Link: LINK

[ Edited Thu Mar 29 2012, 12:43AM ]
Back to top
justme
Thu Mar 29 2012, 12:38AM

Registered Member #2073

@Ultra’
Bine ar fi sa pui link-ul exact al blogului respectiv, altfel nu esti credibil. Noi asa procedam aici (si cand spun “noi” ma refer la toti, nu doar la moderatori).

Imi permit (curat constitutional, coane Fanica! ) sa spun si eu ceva vis-à-vis de conflictul ultrasi - jandarmi. Dincolo de abuzurile evidente ale jandarmilor (sunt suficiente specimene care merita scoase din structurile JRO, in avantajul cetateanului si chiar al Jandarmeriei), n-am sa cred, in veci, ca numai jandarmii sunt “baietii rai”, iar suporterii – mereu curati ca lacrima. Nu voi crede ca in randurile “scutierilor” se afla doar indivizi care abia asteapta sa comita abuzuri, in timp ce galeriile au in componenta numai oameni supercivilizati, care in viata lor nu au incalcat legea, nu au instigat la violenta, nu au distrus etc., etc. Sunt cam batran pentru asta...
Back to top
Ultra'
Thu Mar 29 2012, 12:49AM
Registered Member #2406

Pana una alta nu am vazut "baietii rai" din galerii facand instructie cu jandarmii ca in Grecia de exemplu. Bine, toate au un inceput, dar noi suntem inca departe de asta.
Acum legat de galerii si de faptul ca la 2 dintre cele mai mari, Rapid si Steaua, se afla la conducerea lor niste interlopi, crezi ca sunt degeaba acolo? Pentru o institutie a statului e cel mai facil mod de a controla aceste galerii si aici aveti si raspunsul de ce exista conflicte in sanul galeriilor, de ce suporterii sunt dezbinati in peluze diferite dar care sustin aceiasi echipa. E mai mult de discutat despre acestaspect si nu e locul pe acest topic.
Peste tot sunt si uscaturi, dar trebuie sa vezi ca cel putin ultimele conflicte au plecat doar de la ... "pazitorii drepturilor si libertatilor cetatenesti"! Si la cum decurg lucrurile nu m-ar mira ca in curand sa avem si decese pe la manifestatii, din randul nostru, logic.
Crezi ca jandarmii se straduiesc sa bata cat mai multa lume si cat mai variata ca sex si mediu social, dupa batrani acum si fetele?

[ Edited Thu Mar 29 2012, 10:08AM ]
Back to top
ŽELJKO
Thu Mar 29 2012, 08:59PM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

Sunt jandarmii in Bucuresti care nu au facut abuzuri(impotriva suporterilor si nu numai).Va rog sa-mi reimprospatati memoria si sa-mi spuneti daca voua vi s-a parut ca suporterii din Grecia au facut instructie cu jandarmii.Da' aia erau jandarmi in Grecia?
Back to top
truepride
Thu Mar 29 2012, 09:52PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

@Ultra
Ma refeream strict la retinerea persoanelor de catre fortele de ordine raspunzand la atacuri, fie ele chiar si verbale.Ultrajul este pana la urma o infractiune.Din aceste motive am scris, specific, a nu se intelge justificarea "procedurilor" de mai sus.
Cert, sunt primul care exclude orice forma de abuz.

Back to top
Ultra'
Fri Mar 30 2012, 12:23AM
Registered Member #2406

ŽELJKO wrote ...

Va rog sa-mi reimprospatati memoria si sa-mi spuneti daca voua vi s-a parut ca suporterii din Grecia au facut instructie cu jandarmii.Da' aia erau jandarmi in Grecia?

Niste poze de la ultimul meci Panathinaikos – Olympiakos (18.03.2012):

Back to top
nadgob
Fri Mar 30 2012, 01:46AM
Registered Member #733

draga ultra, desi iti doresti sa faci ce fac "suporterii greci", n-o sa se intample in viitorul apropiat. asta e.
eu cred ca acolo un coleg mai slab pregatit teoretic, practic si mental si-a dat in "petic" ( un idiot, zic eu, cum sunt multi).
dar de la asta pana la constatarile lipsite de obiectivitate ale lui ALM ( care "urla" la luna ce priveste nepasatoare abuzurile statului politienesc), pana la scancetele inocente ale ultras-ului doritor de suferinta si pentru alti copii ( ca de, "ca sa vada cum e" - sincer, nu ma mira modul asta de gandire; asa gandesc si unii colegi jandarmi) mai e multa imaginatie.
realitatea mea spune ca si de o parte sunt baieti cuminti care vin la meci ca sa-l vada( nu cu alte ganduri evidente, nu ascunse) si de alta sunt baieti lipsiti de caracter, inconstienti, nepregatiti, violenti care ar fi meritat de mult sa fie trecuti in rezerva.
hai sa mai respiram si lasati ura asta deoparte.
Back to top
1 User said Thank to nadgob for this Post :
 ŽELJKO (30 Mar 2012, 11:09)
ALM
Fri Mar 30 2012, 07:44AM
Registered Member #2039

Offtopic!
Domnule "nadgob" (Thanked 0), încă mai am oarecare uşurinţă la citit dar, cu sinceritate vă spun că şi după ce am citit de câteva ori, tot n-am găsit logica mesajului dvs. Dacă aţi vrut să-mi adresaţi o "înţepătură", vă asigur că nu v-a reuşit. Aţi scris cu alte cuvinte exact ceea ce sugeram eu mai voalat: "un idiot, zic eu, cum sunt multi" şi "baieti lipsiti de caracter, inconstienti, nepregatiti, violenti care ar fi meritat de mult sa fie trecuti in rezerva"! Parafrazând un clip publicitar, zic şi eu "ehei, scrisul ăsta nu este aşa de simplu cum crede lumea". Tastatura este delicată, nu trebuie să daţi cu bulanul în ea ...
Back to top
2 User said Thank to ALM for this Post :
 svejk (30 Mar 2012, 09:06) , Ultra' (30 Mar 2012, 09:09)
Ultra'
Fri Mar 30 2012, 09:18AM
Registered Member #2406

nadgob imi doresc sa va dau foc, daaaaa... De unde pana unde? Ai citit si posturile de dinaintea pozelor? Doar atat ai inteles din ce s-a intamplat la Victoriei?
Back to top
apkah
Fri Mar 30 2012, 09:59AM
arcan
Registered Member #566

Eu nu cred ca politistii sau jandarmii aiai (ce or fi ei) din Grecia sunt ,,slab pregatiti,, cu spune userul nagdob.
DUpa cativa ani buni de lupte de strada, pana si bucatarii sunt bine pregatiti in domeniul asta.
Si zic si eu ca si ,,ultra,,...fereasca Dumnezeu sa se ajunga ca acolo...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF