Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
nadgob
Fri Mar 30 2012, 10:39AM
Registered Member #733

arkan, nu ma refeream la greci ci la romani.
da, mai ultras, atat s-a intamplat in p-ta victoriei.
mister alm, daca idea ta voalata e asemanatoare cu a mea, sunt multumit. ce a iesit in evidenta au fost lucruri de genul "puterea", "bratul armat" al statului politienesc, securitatea, microfoane, sunt urmarit, teoria conspiratiei sau cam asta am inteles eu. tot eu cred ca jandarmii nu prea se vad aparatorii unei puteri nelegitime, bratul armat care inchide gura protestatarului legitim.
cei care v-ati simtit agresati si daca mai aveti incredere in ce mai reprezinta statul roman si institutiile sale, depuneti plangere la politie. daca nu faceti asta pt ca vedeti ca institutiile sunt corupte, implicati-va, schimbati sistemul, mentalitatile, nu mai dati voie abuzului si coruptiei sa supravietuiasca langa voi. daca nu, va rog nu mai macaniti atata. da sensatia de duplicitate si minciuna toata situatia asta in care vorbele nu sunt insotite de fapte.
sa auzim de bine
Back to top
Ultra'
Fri Mar 30 2012, 11:22AM
Registered Member #2406

ALM wrote ...

zic şi eu "ehei, scrisul ăsta nu este aşa de simplu cum crede lumea".

Parol daca nu e asa!
Back to top
Klaus
Fri Mar 30 2012, 11:57AM
Registered Member #3279

Bursa zvonurilor este ca Olimpiodor Antonescu, Gheorghe Nicolae Rugina si Marian Grigoroiu vor fi condamnati la ceva ani (de parca are prea mare importanta cati) cu suspendare.

LINK

ÎCCJ se va pronunţa pe 10 aprilie în dosarul privind angajările ilegale din jandarmerie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) se va pronunţa pe 10 aprilie în dosarul privind angajările ilegale din jandarmerie. Procurorul de şedinţă a cerut miercuri, la ultimul termen al dosarului în care mai multe persoane din fosta conducere a Jandarmeriei au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, condamnarea la patru ani de închisoare a lui Cristian Constantin Baci şi la cinci ani de închisoare pentru Adrian Pătraşcu şi pedepse cu suspendare pentru Ion Valentin Opritescu, Olimpiodor Antonescu, Gheorghe Nicolae Rugina, Valentin Marian Grigoroiu şi Constantin Stoleriu.

Procurorul de şedinţă a spus, în legătură cu apărarea lui Constantin Baci, că avocaţii susţin pe de o parte că acesta a fost obligat să semneze actele, iar pe de altă parte în virtutea funcţiei de secretar general avea toate atribuţiile pentru a le semna. La fel ca şi în cazul lui Adrian Pătraşcu, procurorul a precizat că inculpaţii au încălcat intenţionat legea pentru ca anumite persoane să fie angajate în Ministerul Administraţiei şi Internelor. “Nici nu putem preciza câte încălcări ale legii au fost efectuate, toate acestea au condus la o perturbare a activităţii ministerului”, a mai spus procurorul de şedinţă.

Cei şapte ofiţeri de rang înalt, printre care fostul secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor Constantin Cristian Baci, fostul şef al Jandarmeriei Române Olimpiodor Antonescu, şi adjunctul acestuia, generalul de brigadă Gheorghe Nicolae Rugina, au fost trimişi în judecată, în luna iulie, de procurorii Parchetului General, fiind acuzaţi că au angajat ilegal patru persoane în cadrul MAI. Procurorii susţin că prin derogări ilegale de la ordinele menţionate au fost deblocate posturi pe care au fost încadrate în rândul cadrelor militare active ale Jandarmeriei Române trei persoane, iar în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă o persoană.
Back to top
nadgob
Fri Mar 30 2012, 12:25PM
Registered Member #733

ultras, probabil vrei sa spui "parol ca asa e" sau "parol ca e asa". nu e nevoie sa-mi multumesti pentru ajutor, am facut-o dezinteresat.
cat despre fostii sefi, daca sunt vinovati, la puscarie, daca nu, nu.
Back to top
Ultra'
Fri Mar 30 2012, 01:05PM
Registered Member #2406

Ca asa e...
Back to top
ALM
Fri Mar 30 2012, 04:27PM
Registered Member #2039

nadgob wrote ...

...
mister alm, daca idea ta voalata e asemanatoare cu a mea, sunt multumit. ce a iesit in evidenta au fost lucruri de genul "puterea", "bratul armat" al statului politienesc, securitatea, microfoane, sunt urmarit, teoria conspiratiei sau cam asta am inteles eu. tot eu cred ca jandarmii nu prea se vad aparatorii unei puteri nelegitime, bratul armat care inchide gura protestatarului legitim.
...

Stimate domn, am vaga impresie că sunteţi sub influenţa unor substanţe cu efecte halucinogene. Mai la obiect ca în cazul "jandarmi versus Vlad" nu cred că a existat vreun subiect de discuţii pe acest topic. Am "beneficiat" de toate informaţiile posibile: fotografii, filme, declaraţii ale martorilor şi, cireaşa de pe tort (sau bomboana de pe colivă), minciunile purtătorului de vorbe al Jandarmeriei Române. Nu ştiu unde aţi văzut referiri la "securitatea, microfoane, sunt urmarit, teoria conspiratiei"? În altă ordine de idei, chiar dacă Jandarmeria este urmaşa Trupelor de Securitate, îmi permit să vă întreb: n-aţi văzut copii nereuşiţi, urmaşi ai unor părinţi cel puţin normali?

În mesajele mele, Putere este un termen politic, opusul ... Opoziţiei. Faptul că toate, dar absolut toate instituţiile statului, mai ales cele "depolitizate", sunt sub controlul politic al Puterii nu poate fi contestat de niciun om care trăieşte în România. Nici nu mă interesează părerea dvs. Nu cer păreri atunci când tabloul este complet. Dacă alegaţia dvs "'bratul armat' al statului politienesc" are legătură cu referirile mele la Poliţia Locală, vă invit să căutaţi şi să urmăriţi reportajul lui Mihai Tatulici despre Poliţia Locală ...
Back to top
nadgob
Fri Mar 30 2012, 06:27PM
Registered Member #733

daca as fi fost rau intentionat si placid, as fi fost tentat sa zic ca impresia vaga ce o aveti se datoreaza unor aburi etilici pe care i-ati aspirat dar nu o fac pentru ca nu cred asta si nu sunt cum ziceam mai sus. asta e referirea care m-a indemnat sa cred ca va referiti la un stat politienesc.
[quote]
[justify]slugoii Puterii, platiţi din bani publici să zdrobească orice rezistenţă împotriva Puterii. În Piaţa Victoriei a fost doar un "recital", menit să ne arate că actualul regim antinaţional are unelte de nădejde.

"Reforma" din MAI a aruncat pe drumuri oameni vajnici, a băgat frica în cei rămaşi şi a păstrat o grămadă de ciurucuri. Dacă mâine ar avea loc un proces al Jandarmeriei, similar cu cel de la Nürnberg, acei "hooligans" în uniformele statului n-ar avea nicio scuză! Nicio Lege, niciun ordin, nu poate justifica instinctele de torţionari.

in legatura cu "oamenii vajnici" care au fost "aruncati pe drumuri", am mari indoieli ca sunt asa, pentru unii chiar certitudini. normal ca nu ma refer la toti dar cei pe care eu ii cunosc si au fost "aruncati pe drumuri" nu stiu cum de au fost suportati de sistem atat de mult timp. e pacat ca n-au reusit sa-l curete mai adanc.
nu stiu care-i legatura cu politia locala. daca vreti, lamuriti-ma.

Back to top
ŽELJKO
Sat Mar 31 2012, 08:38AM
Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost. (Nicolae Iorga)
Registered Member #2730

Ma uitam aseara la un reportaj despre protestele din Spania si ce sa vezi pe la sfarsitul ?Vreo 4 jandarmi sau ce-or fi il tineau pe un protestatar pasnic iar altul il croia cu bastonul.Hmm,oare aia i-au vazut pe ai nostri si au decis sa actioneze precum ei?Oare cetateanul ala care protesta pasnic,i-a facut plangere la parchet?

[ Edited Sat Mar 31 2012, 08:39AM ]
Back to top
J.A.B.C.
Sun Apr 01 2012, 08:36AM
Registered Member #2445

Disponibilizarile ar fi trebuit sa incepa cu cei angajati din sursa externa ce aveua mult peste limita maxima admisa de lege 36 de ani conform L 80 / Statutul Cadrelor Militare.
Au fost mentinute in sistem IN MARE PARTE numai NEPOTRISMELE restul .... Jandarmeria Romana este foarte imbatanita ( fizic dar si mental ) din cauza angajarilor survenite din sursa externa ce nu au respectata Legea 80 neavand nici un criteriu de performanta la angajarea acestor oameni!

Padure fara uscaturi nu exista, dar in unele locuri au fost plantati numai arbori batrani, bolnavi sau fara seva in ei !
Back to top
nadgob
Sun Apr 01 2012, 02:13PM
Registered Member #733

scuza-mi nestiinta dar la ce articol scrie in legea 80 de varsta de 36 de ani?
faza cu "in mare parte nepotisme" m-a amuzat rau. vrei sa zici ca, in mare parte, cadrele jro sunt in sistem pe baza pilelor? o asemenea structura merita desfiintata deoarece e corupta pana in maduva oaselor.
in legatura cu fizicul, daca dam probele pe bune, 60% din cadre pica. parerea mea.
Back to top
1 User said Thank to nadgob for this Post :
 ŽELJKO (01 Apr 2012, 15:11)
J.A.B.C.
Sun Apr 01 2012, 03:16PM
Registered Member #2445

nadgob wrote ...

scuza-mi nestiinta dar la ce articol scrie in legea 80 de varsta de 36 de ani?
faza cu "in mare parte nepotisme" m-a amuzat rau. vrei sa zici ca, in mare parte, cadrele jro sunt in sistem pe baza pilelor? o asemenea structura merita desfiintata deoarece e corupta pana in maduva oaselor.
in legatura cu fizicul, daca dam probele pe bune, 60% din cadre pica. parerea mea.

Sa inteleg ca esti Jandarm nu ?
Stagiu in grad minim si maxim ....
Art. 53
Inaintarea in grad a cadrelor militare se poate face la termen, inainte de termen sau in mod exceptional, iar a celor in rezerva, la termen sau in mod exceptional.
Inaintarea in grad a ofiterilor, maistrilor militari si subofiterilor in activitate si in rezerva se face in ordinea ierarhica a gradelor, in raport cu nevoile si posibilitatile fortelor armate, pe baza competentei profesionale si conduitei morale, consemnate in aprecierile de serviciu.
La inaintarea in grad a ofiterilor, se va acorda prioritate celor care prin profesionalism si rezultate deosebite obtinute in munca, prin cultura, personalitate, spirit de organizare si initiativa au perspective de a indeplini functii superioare si au stagiu in grad mai mare.
Art. 56
In timp de pace, pentru inaintarea ofiterilor, maistrilor militari si subofiterilor in activitate in unele grade superioare, pe linga conditiile prevazute la art. 54 si 55, se mai cer urmatoarele:
A. In gradele de maistru militar clasa I si plutonier adjutant - sa fi promovat examenul de grad;
Art. 93
Limitele de virsta in grad, in ani, pina la care maistrii militari si subofiterii pot fi mentinuti in activitate, precum si in cele 3 clase de evidenta, in rezerva, sint:
a) pentru maistru militar clasa a IV-a si sergent major:
- in activitate - 40 - in rezerva (clasele I, a II-a si a III-
a) - 45, 50, 60
b) pentru maistru militar clasa a III-a si plutonier:
- in activitate - 45 - in rezerva (clasele I, a II-a si a III-a) - 45, 50, 60
c) pentru maistru militar clasa a II-a si plutonier major:
- in activitate - 50 - in rezerva (clasele I, a II-a si a III-a) - 50, 55, 60
d) pentru maistru militar clasa I si plutonier adjutant:
- in activitate - 55 - in rezerva (clasele I, a II-a si a III-a) - 50, 55, 60
e) pentru maistru militar principal si plutonier adjutant sef:
- in activitate - 55 - in rezerva (clasele I, a II-a si a III-a) - 55, -, 60
Art. 40
Subofiterii in activitate provin din:
a) absolventi cu diploma ai institutiilor militare de invatamint pentru formarea subofiterilor;
b) militari angajati pe baza de contract care au promovat testele de aptitudini si concursul sau examenul sustinut in acest scop si indeplinesc conditiile stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale;
c) subofiterii in rezerva care au promovat testele de aptitudini si indeplinesc celelalte conditii stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale, in vederea chemarii sau rechemarii in activitate;
d) gradati care, in timp de razboi, indeplinesc cu rezultate bune, cel putin 3 luni, functii prevazute a fi incadrate cu subofiteri, in unitatile militare aflate in zona actiunilor militare.
In cadrul institutiilor de stat cu atributii in domeniul apararii si sigurantei nationale, precum si in structurile specializate ale Ministerului de Interne si Ministerului Justitiei, subofiterii in activitate pot proveni si din rindul persoanelor care au promovat testele de aptitudini si indeplinesc celelalte conditii stabilite prin ordin al ministrilor, respectiv al sefilor institutiilor mentionate si care au pregatire de nivel liceal, postliceal sau superior. Barbatii trebuie sa aiba serviciul militar indeplinit.
Varsta maxima de angajare din viata civila este de 36 de ani a subofiterilor operativi ..... DRU.

[ Edited Sun Apr 01 2012, 03:18PM ]
Back to top
nadgob
Sun Apr 01 2012, 08:54PM
Registered Member #733

lamureste-ma pentru ca nu m-ai convins. unde scrie de 36 de ani sau ceva din care sa rezulte ca daca ai peste 36 de ani nu poti fi incadrat ca si cadru militar? ultimul aliniat e completarea ta. nu apare in corpul legii asa ceva.
Back to top
svejk
Mon Apr 02 2012, 05:16PM
civil camuflat
Registered Member #997

LINK
Back to top
Klaus
Mon Apr 02 2012, 05:55PM
Registered Member #3279

Numai si pentru logica asta de fier, pe colonelul Aurel Moise (şef Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română) l-as trimite la plimbare, eventual pensie daca are anii. Daca la nivel de colonel (si sef directie) poti scoate pe gura asemenea tampenii... ce pretentii sa mai ai de la un simplu subofiter talpas (sa nu zic mardeias in cazul analizat)...

Edit: Imi permit sa pun eu in extenso link-ul cu pricina, pentru a intelege mai bine despre ce este vorba.

Explicaţie HALUCINANTĂ a Jandarmeriei pentru FANUL plin de SÂNGE

Colonelul Aurel Moise, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, a avut o explicaţie incredibilă pentru două cazuri de abuz în care a fost implicată instituţia pe care o reprezintă.

Aurel Moise a comentat două imagine prezentate de presă cu ocazia mitingului organizat în Capitală de fanii Universităţii Craiova, una în care un jandarm apare cu o ţigară în gură, iar alta în care un suporter este plin de sânge.

"Ţin să precizez faptul că, în cadrul primei poze, presupunem că fotografia a fost modificată, e puţin probabil ca jandarmul să fi avut ţigara în gură. În cazul fanului plin de sînge, există anumite documente care confirmă faptul că acesta muşcase de mână un reprezentant al Jandarmeriei, de aceea era însângerat", a declarat Moise.

Mitingul a avut loc pe 24 martie, iar jandarmii au intervenit în forţă, utilizând gaze lacrimogene pentru dispersarea fanilor.

[ Edited Mon Apr 02 2012, 07:45PM ]
Back to top
Boribum
Mon Apr 02 2012, 06:17PM
boribum
Registered Member #2395

Ai dracu' oculti,astia masluieste probili !
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF