Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ALM
Mon Aug 27 2012, 08:51PM
Registered Member #2039

Domnule Bogdan,
N-am uitat nimic, dar ca să vorbiţi de "jigniri" ale userilor, în timp ce Jandarmeria stă cu mortu' pe masă e cam mult. Cine sunteţi dvs, vă recunoaşte cineva? Sunteţi un jandarm, din marea masă de jandarmi! Atenţie nu este nimic peiorativ! În schimb, cei care vă reprezintă (chiar dacă nu vreţi) şi sunt cunoscuţi, sunt tocmai cei numiţi pe criterii de competenţă, adică ciorba de burtă caldă şi servire impecabilă.
Nu trebuie să puneţi pieptul la bătaie pentru o instituţie suficient de şifonată. Noi ştim să distingem între instituţie şi lucrători. Voluntarismul dvs, domnule Bogdan, vă crează probleme de comunicare şi atrage replici caustice.
Ca o ultimă remarcă, cetăţeanul nu trebuie să cunoască competenţele penale ale Jandarmeriei ci trebuie să se simtă apărat de ea, să-i caute apropierea. Credeţi că asta este starea de încredere de care vă bucuraţi?
Back to top
theodor
Mon Aug 27 2012, 09:06PM
Registered Member #4856

Alexius
Ei depun actele premergătoare săvârşirii unei infracţiuni pe masa unui procuror din cadrul vreunui Parchet de pe lângă vreo Judecătorie

Cred ca e vorba de acte premergatoare anchetarii vreunei posibile infractiuni, nu-i asa?
Back to top
Ghost_dog
Mon Aug 27 2012, 09:11PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

ALM wrote ...

Domnule Bogdan,
N-am uitat nimic, dar ca să vorbiţi de "jigniri" ale userilor, în timp ce Jandarmeria stă cu mortu' pe masă e cam mult. Cine sunteţi dvs, vă recunoaşte cineva? Sunteţi un jandarm, din marea masă de jandarmi! Atenţie nu este nimic peiorativ! În schimb, cei care vă reprezintă (chiar dacă nu vreţi) şi sunt cunoscuţi, sunt tocmai cei numiţi pe criterii de competenţă, adică ciorba de burtă caldă şi servire impecabilă.
Nu trebuie să puneţi pieptul la bătaie pentru o instituţie suficient de şifonată. Noi ştim să distingem între instituţie şi lucrători. Voluntarismul dvs, domnule Bogdan, vă crează probleme de comunicare şi atrage replici caustice.
Ca o ultimă remarcă, cetăţeanul nu trebuie să cunoască competenţele penale ale Jandarmeriei ci trebuie să se simtă apărat de ea, să-i caute apropierea. Credeţi că asta este starea de încredere de care vă bucuraţi?

Cu respect ca imi permit sa va contrazic dar Jandarmerie are un grad ridicat de incredere in ochii "cetatenilor " .
Nu increderea este problema ci unii retardati care in loc sa aiba grija de imaginea noastra dau cu bata in balta cu orice ocazie . De asta pleaca si marea majoritatea a Sub si Of cand vad cum unii doar dechid gura si scot porumbelul cand ei ar trebui sa transmita incredere siguranta si mai ales o pic de prestanta .
Back to top
1 User said Thank to Ghost_dog for this Post :
 ALM (27 Aug 2012, 21:31)
truepride
Mon Aug 27 2012, 09:35PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

"Pop a declarat luni, pentru Agerpres, că greşeala a plecat de la faptul că la departamentul de presă al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti nu există oameni specializaţi în comunicare, ci în ştiinţe juridice şi, astfel, comunicatul nu a fost explicat publicului aşa cum trebuia.

El a adăugat că "una este să fii jurist şi să vorbeşti în termeni juridici, să aplici legea" şi "alta este comunicarea cu publicul".

sursa: romanialibera.ro

Avea un profesor de-al meu o vorba buna: "copile... te duci, iei creta in mana, desenezi un cerc, scrii loc de dat cu capul si... te apuci de treaba".
Tabla din cabinetul distinsului profesor era in fapt peretele vopsit negru.
Back to top
nadgob
Mon Aug 27 2012, 09:47PM
Registered Member #733

ALM, sa revenim cu picioarele pe pamant. daca as fi avut puterea sa-i schimb, as fi facut-o. cum spuneam, sa revenim cu picioarele pe pamant. problema e ca ministrul de interne a spus o prostie, pop a preluat-o pe piept si adevarul a fost ascuns sub pres. comunicatul n-a avut nimic gresit in el, a fost corect. jro are competente in materie penala, adica are dreptul sa constate fapte penale.
Back to top
nadgob
Mon Aug 27 2012, 09:52PM
Registered Member #733

in legatura cu gogu, nu stiu cate informatii aveti din randul jro ( eu cred ca cititi doar jurnalul national, cotidianul si va indopati cu antene- ca astia l-au promovat pe gogu la stadiul de vedeta). va rog, pentru respectul pe care il purtati gradului pe care il aveti, nu ma mai bagati in aceiasi oala cu el. eu am absolvit liceul militar, academia de politie si nici nu-l bag in seama pe gogu. nu ma reprezinta, nu ma comanda si nici nu ma poate influenta. tot cei de varsta voastra i-au permis sa ajunga unde e.
Back to top
nadgob
Mon Aug 27 2012, 09:55PM
Registered Member #733

ALM wrote ...

Domnule Bogdan,

jro, prin prisma atributiilor, nu poate fi iubita de manifestanti, poate doar de cei pasnici si care respecta legea. in ce tara din lumea asta fortele de tip riot police sunt iubite?
Back to top
alexius
Mon Aug 27 2012, 10:15PM
Registered Member #2949

theodor wrote ...

Alexius
Ei depun actele premergătoare săvârşirii unei infracţiuni pe masa unui procuror din cadrul vreunui Parchet de pe lângă vreo Judecătorie

Cred ca e vorba de acte premergatoare anchetarii vreunei posibile infractiuni, nu-i asa?

Nu există posibile infracţiuni ca termen. Procurorul apreciază dacă fapta este posibilă sau certă şi decide, sau nu deschiderea acţiunii de urmărire penală împotriva unuia sau altuia. Evident poate da un NUP hotărât pentru fapte care nu se confirmă şi "case close".
Aşa orice cetăţean simplu, nu reprezentant al unei instituţii poate reclama absolut orice la Parchet. Anual sunt înregistrate sute, mii de plângeri penale care nu au niciun temei.

La noi, televiziunile au ridicat sitagma "penal" la rang de artă pentru rating. Cum se aude de penal, telespectatorii parcă nu mai schimbă postul.
Back to top
1 User said Thank to alexius for this Post :
 Klaus (27 Aug 2012, 22:23)
Boribum
Tue Aug 28 2012, 01:12AM
boribum
Registered Member #2395

nadgob wrote ...

in ce tara din lumea asta fortele de tip riot police sunt iubite?

Deja e greu de gasit tara normala la cap în care fortele de tip politie pur si simplu sa fie iubite ! Politia (termen generic) e buna doar când ai nevoie de ea personal. Dar orice politist (tot generic) stie asta,si nu e vreun milog cretin care sa vrea sa fie iubit în general. Nu ?

Mie mi-e teama de oamenii care iubesc politia,armata,uniformele,bastoanele pe spinare si o fac din civilie (nu civism,civilie).
Back to top
ALM
Tue Aug 28 2012, 08:58AM
Registered Member #2039

nadgob wrote ...

in legatura cu gogu, nu stiu cate informatii aveti din randul jro ( eu cred ca cititi doar jurnalul national, cotidianul si va indopati cu antene- ca astia l-au promovat pe gogu la stadiul de vedeta). va rog, pentru respectul pe care il purtati gradului pe care il aveti, nu ma mai bagati in aceiasi oala cu el. eu am absolvit liceul militar, academia de politie si nici nu-l bag in seama pe gogu. nu ma reprezinta, nu ma comanda si nici nu ma poate influenta. tot cei de varsta voastra i-au permis sa ajunga unde e.

Domnule Bogdan, este adevărat că în "cazul" Gogu "m-am îndopat" cu mass-media specificată de dvs, dar nu am făcut-o din obişnuinţă. Pur şi simplu jurnalele aservite puterii de atunci (ianuarie 2012) nu au scris o vorbuliţă. Apoi, nu sunteţi de acord că orice cadru "apolitic", care vizitează stabilimentul din Modrogan, merită să devină vedetă?

Vedeti dvs, tocmai pentru că respect gradele şi funcţiile obţinute conform Legii şi competenţelor, nu pot să cad în contemplaţie când văd îndivizi precum Gogu, Oprea şi pleiada de colonei de partid. Din păcate, dvs nu aţi înteles că nu vă aşez lângă Gogu, dintr-un motiv extrem de simplu: habar n-am cine sunteţi!

Nu pot să vă contrazic nici în ceea ce priveşte vârsta celor care l-au promovat fiindcă chiar nu ştiu cine se putea mânji în halul ăsta. Dar vă asigur că nu este o problemă de vârstă ci de educaţie, caracter şi deprinderi. De asemenea, vă înţeleg şi poziţia de respingere a tratării tuturor după chipul şi asemănarea unora. Vă înţeleg fiindcă şi eu m-am confruntat cu astfel de probleme. Cu toate acestea, ne desparte un aspect: eu nu ridic osanale instituţiei unde am lucrat şi am motive serioase să n-o fac!

În final, vorba unui clasic în viaţă, "case closed" ...

Back to top
msimula
Tue Aug 28 2012, 09:21AM
Registered Member #2287

Mi se pare normal, ca cei din cadrul institutiei sa-si apere locul de munca si culoarea uniformei. Totusi trebuie recunoscut faptul ca la nivelul comunicarii, e ceva care scartaie, nu e ceva unitar, nefiind singurii. Ok, sunt de acord ca nu prea exista (spre deloc) respect pentru uniforma in general (cand la conducere, mai e si un Gogu...), numai ca am impresia ca Legea e la nivel de „pentru unii muma, pentru altii ciuma” si asta este foarte neproductiv si timorant. Stiu sigur un lucru, ca printre atributiunile institutiei jandarmeriei intra si „actiuni de supreveghere, prevenire si combatere ...” a diverselor actiuni, nu numai umflarea muschilor si manuirea batei.
Back to top
1 User said Thank to msimula for this Post :
 rir (28 Aug 2012, 18:59)
theodor
Tue Aug 28 2012, 11:35AM
Registered Member #4856

Domnule Alexius!
Eu m-am referit la exprimare si anume la faptul ca nu e bine spus - acte premergatoare savarsirii unei infractiuni - adica niste acte nu au cum sa premearga savirsirea unei infractiuni, ele doar concretizeaza scriptic primele cercetari, descriu fapta, denumesc posibilii autori, denumesc martorii, descriu dovezile, s.a.m.d.
Back to top
semper amator
Tue Aug 28 2012, 11:51AM
semperist amator
Registered Member #2100

Ba e alba ba e gri..pe mine m.a frapat faptul ca nu s.a intervenit.Erau indeplinite conditiile clare ale UNOR infractiuni. Ma intreb..aveau autorizatie de adunare publica? (cine stie sa spuna).Faptul ca au rupt gardul ca la meciurile dintre Steaua si Dinamo e ceva firesc?Dar ca au blocat o cale de comunicatie?

Back to top
1 User said Thank to semper amator for this Post :
 rir (28 Aug 2012, 19:00)
ALM
Tue Aug 28 2012, 12:48PM
Registered Member #2039

Domnule semper amator, dacă în decembrie 1989 manifestanţii împotriva regimului ar fi umblat după autorizaţii, ar fi mângâiat gardurile şi ar fi stat cuminţi pe trotuare, probabil că astăzi aţi fi păzit reşedinţa lui Ceauşescu, cântând cu elan patriotic "Poporul, Ceauşescu, Româniiia"! Haideţi să lăsăm fariseismele cu legalitatea, pentru care vă înţeleg când sunteţi la datorie, dar aici discutăm, nu ne justificăm.

[ Edited Tue Aug 28 2012, 12:49PM ]
Back to top
semper amator
Tue Aug 28 2012, 12:58PM
semperist amator
Registered Member #2100

Fariseismele cu legalitatea nu sunt la mine..sau la altii de pe aici "talpasi".Trebuie cautat in alta parte.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF