Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Panait
Sat Sep 22 2012, 03:07PM
panait
Registered Member #5015

nadgob wrote ...

mi-a placut argumentul cu tactica criminalistica. adevarul e ca jumatate din spir stie cum sa preleveze o urma iar cealalta jumatate zbarnaie prin afiss 2000. las-o moarta, ca macane.
cp egal cercetari penale. cand am facut eu scoala asa ii ziceam clasei arondate specializarii. mai erau bcco,penitenciare,op,informatii. vrei sa-ti spun ce inseamna si asta?

My friend, ce pot sa-ti spun e ca prelevarea e de fapt relevare (relevare si ridicare, dar ai sa zis sa le combini ) tine de tehnica criminalistica, nu de tactica Dar, ma rog, un mic detaliu. Perchezitia este studiata la tactica criminalistica. Tehnica, tactica si metodica sunt 3 ramuri diferite ale criminalisticii.
PS In traducere a ceea ce ai spus tu mai sus: tu sesizezi cercetarea penala? Cam nefericita formularea.
Mihais, nu ne certam Dezbatem.
Back to top
1 User said Thank to Panait for this Post :
 apkah (22 Sep 2012, 20:31)
nadgob
Sat Sep 22 2012, 03:36PM
Registered Member #733

nu vroiam sa arat cat de multa criminalistica stiu eu (am uitat-o in momentul in care am trecut examenul) ci cat de putina stiu lucratorii in general (politisti ori jandarmi) si astfel cat de lipsit de substanta e argumentul pe care l-ai adus impotriva participarii la descinderi a lucratorilor jandarmi pentru ca, nu-i asa, asta era nemultumirea ta.
raspuns la PS important e ca tu ai inteles ca instanta sesizeaza organele de cp.
Back to top
1 User said Thank to nadgob for this Post :
 ŽELJKO (23 Sep 2012, 20:38)
Panait
Sat Sep 22 2012, 03:40PM
panait
Registered Member #5015

Corect, daca tu nu stii "ce sunt alea" automat inseamna ca nici restul lucratorilor nu stiu, tu fiind reprezentantul lor suprem, in toate. Nu, serios acum. Tu te asculti ce spui?
Gata cu off topicul, gata cu lectiile de drept penal si procesual penal... tre` sa ai si cui sa le spui. E greseala mea ca tot incerc.
Pace

[ Edited Sat Sep 22 2012, 09:03PM ]
Back to top
1 User said Thank to Panait for this Post :
 apkah (22 Sep 2012, 20:30)
Boribum
Sun Sep 23 2012, 02:31AM
boribum
Registered Member #2395

Ce mi-e mie limpede e ca trebuie ca învatamântul ala e cam încurcat,de vreme ce toti faceti aceleasi cursuri si fiecare pricepe altceva... .
Back to top
nadgob
Sun Sep 23 2012, 03:18AM
Registered Member #733

in urma edit-ului tau, panait, ma simt nevoit sa-ti respund. care-i legatura intre jandarmerie si perchezitie? ce vrei sa demonstrezi? ca-ti trebuie cursuri de criminalistica ca sa spargi o usa? daca toti jandarmii/politistii care participa la descinderi au nevoie de cursuri aprofundate de criminalistica, inseamna ca si brancardierii de la iml tre' sa treaca de cursul lui belis.
tocmai m-am delectat cu postarile de pe un forum al politistilor. uau..!! au un dinte foarte ascutit pentru jandarmi in integralitate. spre bucuria mea, unul dintre cei mai temperati era un user, @arkan. mai oameni buni ( am observat pe acel forum ca e deranjant sa te adresezi cu apelativul "prietene"), ati facut un obicei si o activitate onoranta din a jigni jandarmii si a-i lua la misto. ma simt tradat. o sa fiu mai suspicios pe viitor. un salut pe care am vazut ca cei de pe acel forum il adreseaza jandarmilor si despre care cred ca e reciproc valabil: hai pa.
P.S. pacea ta e ca un dar grecesc.
Back to top
Panait
Sun Sep 23 2012, 12:58PM
panait
Registered Member #5015

Boribum wrote ...

Ce mi-e mie limpede e ca trebuie ca învatamântul ala e cam încurcat,de vreme ce toti faceti aceleasi cursuri si fiecare pricepe altceva... .

Sunt lucruri banale, dar pt unii sunt operatie pe creier, din moment ce le uita a doua zi dupa examen.
Problema nu e cu cursul, ci cu cursantul. Stii tu, nu e pistolul de vina, e tragatorul.

[ Edited Sun Sep 23 2012, 01:00PM ]
Back to top
nadgob
Sun Sep 23 2012, 01:56PM
Registered Member #733

sa revenim la oile noastre. jandarmii romani sprijina lucratorii ministerului public in desfasurarea activitatilor asa cum se pricep jandarmii romania. vazand cat de slabi sunt jandarmii astia, procurorii dau dovada de o rabdare inumana si continua sa-i foloseasca cu toate ca n-au cunostintele minime necesare de criminalistica, cunostinte care, daca le-ar avea, le-ar provoca adevarate lobotomii.
cam asta vrea sa spuna politistul panait.
in afara de a ma jignii pe mine, mai ai altceva de spus, panait?
Back to top
Ghost_dog
Sun Sep 23 2012, 04:16PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Ani si ani aceleasi discutii . Supremii ( de neatins uneori ) politisti care le stiu pe toate contra la amarati de militari ( in termen in mintea unora) si cand colo suntem pe aceasi baricada facem aceasi foame ducem cam acelasi lipsuri insa noi continuam sa tinem nasul din rahat si uneori si gura ( se intelege la cine ma refer) . Am mai spus-o ( asta se doreste de sus) nu suntem uniti si datorita acestor mici sageti pe care le aruncam ,ieftin, unde ar trebui sa construim ...
Descinderi / perchezitii cred ca deja discutia este facuta pe acest forum unde probleme au fost puse pe tapet de la faptul ca politisti mai au obicieuri gen sa sune un prieten la a nu vedea in fata ochilor pana la jandarmi care doar executa ordinele pentru ca "muschii mei nu are creier " ( probabil ca daca aveam si creier nu ne aruncam orbeste in orice situatie si mai ales fara un cadru legal in spate ,dar asta este o alta discutie , dar in viata mai trebuie si cate un sut ) . Le-am vazut cam pe toate si toti suntem o apa si un pamant . PUNCT .
Back to top
3 User said Thank to Ghost_dog for this Post :
 Klaus (23 Sep 2012, 20:15) , ŽELJKO (23 Sep 2012, 20:38) , justme (23 Sep 2012, 20:57)
J.A.B.C.
Sun Sep 23 2012, 07:55PM
Registered Member #2445

Ghost_dog wrote ...

Ani si ani aceleasi discutii . Supremii ( de neatins uneori ) politisti care le stiu pe toate contra la amarati de militari ( in termen in mintea unora) si cand colo suntem pe aceasi baricada facem aceasi foame ducem cam acelasi lipsuri insa noi continuam sa tinem nasul din rahat si uneori si gura ( se intelege la cine ma refer) . Am mai spus-o ( asta se doreste de sus) nu suntem uniti si datorita acestor mici sageti pe care le aruncam ,ieftin, unde ar trebui sa construim ...
Descinderi / perchezitii cred ca deja discutia este facuta pe acest forum unde probleme au fost puse pe tapet de la faptul ca politisti mai au obicieuri gen sa sune un prieten la a nu vedea in fata ochilor pana la jandarmi care doar executa ordinele pentru ca "muschii mei nu are creier " ( probabil ca daca aveam si creier nu ne aruncam orbeste in orice situatie si mai ales fara un cadru legal in spate ,dar asta este o alta discutie , dar in viata mai trebuie si cate un sut ) . Le-am vazut cam pe toate si toti suntem o apa si un pamant . PUNCT .

Back to top
apkah
Mon Sep 24 2012, 08:56AM
arcan
Registered Member #566

Dupa cum Ghost o stie bine,,,supremii,,aia de politisti care sunt ei supremi sunt deranjati doar de cateva chestii minore:
1.Copierea atributiilor
2.copierea tinutei si a imaginii.
La punctul 1 e jandarmeria, la doi comunitarii.
Nu v-ati intrebat niciodata de ce nu sunt ,,supremi,, fata de pompieri,militari,sri-sti sau mai stiu eu care,politistii?
Nici un politist nu isi doreste felii din placinta altuia.Vrea si fie politist, si atat.Pe cand altii da.Si asta deranjeaza,si va deranja la nesfarsit cat va fi tinut sistemul asta amestecat.
Nu vei vedea politist afirmand sau mintind ca e jandarm, sau mai rau comunitar.Ei, invers da.Cu precadere la comunitari.Nu veti vedea politisti strigand la descinderi ,,Jandarmeria,, dar jandarmi strigand ,,POlitia,, am vazut.Nu veti vedea politisti cu tinuta copiata de la comunitari, dar comunitari pe care cu greu ii deosebesti de politie am vazut si vom mai vedea.
Si tot asa.Ar fi o multime de chestii de spus,dar mie ca plictisesc si unii vor intelege altceva.
Totul a inceput ca si o chestie de breasla.Nici pe departe de superioritate/inferioritae si alte bazaconii.Doar ca in timp , s-a denaturat...
Ghost Dog ma intelege cel mai bine.Si el are acest spirit de breasla, ceea ce este foarte bine.Din pacate, mai sunt si alte specimene prin ambele institutii.(JRo si Politia).Fiecare dintre specimenele astea cu pacatele lor.De comunitari, nici nu vreau sa vorbesc...

[ Edited Mon Sep 24 2012, 08:59AM ]
Back to top
apkah
Mon Sep 24 2012, 09:01AM
arcan
Registered Member #566

Si ceva cu dedicatie pentru Ghost Dog:

Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 Ghost_dog (24 Sep 2012, 21:25)
Boribum
Mon Sep 24 2012, 11:31AM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

1.Copierea atributiilor

Nu înteleg de ce deranjeaza chestia asta,din moment ce :
1. politistii spun ei însisi ca nu îsi pot face meseria din pricina lipsurilor de tot felul
2. Bani pentru eliminarea lipsurilor acelea nu sunt si nu vor fi prea curând.

Pai asta nu înseamna ca politia nu vrea binele oamenilor pe care trebuie sa-i protejeze ? Sau nu vrea binele ala decât facut de ea? Ar fi o ipoteza...
Back to top
nadgob
Mon Sep 24 2012, 02:14PM
Registered Member #733

apkah wrote ...

Dupa cum Ghost o stie bine,,,supremii,,aia de politisti care sunt ei supremi sunt deranjati doar de cateva chestii minore:
1.Copierea atributiilor
2.copierea tinutei si a imaginii.
La punctul 1 e jandarmeria, la doi comunitarii.
Nu v-ati intrebat niciodata de ce nu sunt ,,supremi,, fata de pompieri,militari,sri-sti sau mai stiu eu care,politistii?
Nici un politist nu isi doreste felii din placinta altuia.Vrea si fie politist, si atat.Pe cand altii da.Si asta deranjeaza,si va deranja la nesfarsit cat va fi tinut sistemul asta amestecat.
Nu vei vedea politist afirmand sau mintind ca e jandarm, sau mai rau comunitar.Ei, invers da.Cu precadere la comunitari.Nu veti vedea politisti strigand la descinderi ,,Jandarmeria,, dar jandarmi strigand ,,POlitia,, am vazut.Nu veti vedea politisti cu tinuta copiata de la comunitari, dar comunitari pe care cu greu ii deosebesti de politie am vazut si vom mai vedea.
Si tot asa.Ar fi o multime de chestii de spus,dar mie ca plictisesc si unii vor intelege altceva.
Totul a inceput ca si o chestie de breasla.Nici pe departe de superioritate/inferioritae si alte bazaconii.Doar ca in timp , s-a denaturat...
Ghost Dog ma intelege cel mai bine.Si el are acest spirit de breasla, ceea ce este foarte bine.Din pacate, mai sunt si alte specimene prin ambele institutii.(JRo si Politia).Fiecare dintre specimenele astea cu pacatele lor.De comunitari, nici nu vreau sa vorbesc...

are dreptate arkan in legatura cu faptul ca jandarmii au copiat atributiile. articolele 1 din legile de organizare si functionare ale politiei, respectiv jandarmeriei sunt in esenta identice. plagiat clar. dar asta nu tine neaparat de atributii. acolo sa vedeti nenorocire!
art. 26 alin. 1 pct. 1 din L218/2002- Legea Politiei prevede:
"apără viaţa, integritatea corporală şi libertatea persoanelor, proprietatea privată şi publică, celelalte drepturi şi interese legitime ale cetăţenilor şi ale comunităţii".
art. 19 alin. 1 lit. a din L550/2004- organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române prevede:
"apără, prin mijloacele şi metodele prevăzute de lege, viaţa, integritatea corporală şi
libertatea persoanei
, proprietatea publică şi privată, interesele legitime ale
cetăţenilor, ale comunităţii şi ale statului".
a se observa cuvintele bolduite. identice. un evident plagiat avand in vedere ca legea politiei a aparut in 2002 iar a jandarmeriei in 2004. in rest legile cam difera.
in baza acestei plagiate legi 550/2004, jandarmii isi indeplinesc atributiile functionale copiate si , astfel, nu permit politiei romane sa-si indeplineasca atributiile care, trebuie spus, sunt intrucatva diferite de cele ale jandarmeriei.
probabil va intrebati de ce nu poate politia sa-si faca treaba. pai e evident de ce! pentru ca jandarmii romani sunt mai multi( si daca ar incerca politistii sa-si faca treaba linistiti ar fi batuti de jandarmi), pentru ca au salarii mai mari ( si, astfel, banii cuveniti politiei se duc in buzunarele plagiatorilor), pentru ca sunt jandarmi.
in urma celor spuse, se poate ajunge la o singura concluzie: desfintati jandarmeria.

ceea ce am scris mai sus poate fi adevarat pentru unii politisti.
oricum, fiecare intelege ce vrea si e mult mai usor sa dai vina sau sa-l ponegresti pe altul decat sa-ti rezolvi problema.
sa nu uitam un lucru: si unii si altii ar trebui sa fie in slujba cetateanului.
va salut cu traditionalul "HAI PA".
Back to top
apkah
Mon Sep 24 2012, 04:31PM
arcan
Registered Member #566

Pacat ca din tot ce am spus eu, ai inteles exact pe dos.
Ma mai repet o singura data, si apoi imi impun tacere:
Atunci cand vei vedea un politist ca vrea sa fie jandarm(in ceea ce face) sa ma anunti si pe mine.
Jandarmi care viseaza sa fie politisti intalnesti zilnic.
Am incercat sa iti explic ce deranjeaza marea masa a politistilor, nu ce ma deranjeaza pe mine personal.
Mie sincer, mi se falfaie(daca imi este acceptata expresia) ca jandarmii viseaza sa opreasca masini, intra la descinderi cu strigate de ,,Politia,, sau se apuca EI de perchezitie, lasand masca politistii judiciaristi care chipurile i-au chemat ,,in sprijin,,.
Nagdob, daca vrei sa vb de plagiat, iti dau cateva exemple:
Cagula pe care o folositi cu voiosie.NU exista in legea voastra vreun articol care va autorizeaza sa o folositi.Abia de un an s-a introdus expres in lege folosirea cagulei pentru , atentie,, doar BSIJ.
2.Tinuta neagra.Pana mai an, majoritatea de prin gruparile mobile iti trasesera tinute negre.
3.Gluga.A fost suficient sa apara un SIR cu glugi , ca brusc toti ,,mobilii,,de prin tara apar si ei cu glugi si cagule.
4.carabina de la vesta multifunctionala.Idem ca mai sus.
5.Oriunde apare o camera, va fi si un jandarm cu spatele spre ea, ca sa apara ,,pe sticla,,.
etc.Etc.
As spune mai mult, dar din respect pentru Ghost, ma abtin.
Esenta este totusi prinsa in ce am spus.
Si sa nu uit:
HAI PA.

p.s.
Abia au aparut zvonuri privind noua denumire a SIR-urilor din Politia Romana , respectiv SAS, ca in cateva saptamani , jandarmii din satul meu au aparut cu inscrisu GSAS pe vestele multifunctionale...

[ Edited Mon Sep 24 2012, 04:36PM ]
Back to top
Boribum
Mon Sep 24 2012, 04:49PM
boribum
Registered Member #2395

apkah wrote ...

noua denumire a SIR-urilor din Politia Romana , respectiv SAS,

Zbang ! Asta ce (mai) înseamna ?

Vedeam mai demult la TV niste politisti pe care scria POLITIA si dedesubt SERVICIUL VI. La început am crezut ca lipseste un I (serviciul vii...) . Orice ar mai schimba oamenii aia,pâna la urma tot "mascati" vor ramâne,caci naiba mai stie care e diferenta între SIAS,SIR,DIR,DPIR,SIIAS,DIAS. Macar sa scrie POLITIA MASCATI,asa cum au pompierii din Onesti hainele cu POMPIERII ONESTI.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 David (03 Oct 2012, 23:16)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF