Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Thu Oct 04 2012, 09:11AM
arcan
Registered Member #566

Care dintre ele?Cagula la BSIJ, sau jandarmii care nu au dreptul legal sa o poarte?
Back to top
Superagentu'
Thu Oct 04 2012, 09:09PM
Registered Member #1956

Iarasi incalca jandarmii astia legea?
Parca ar fi singurii.
Parerea mea!
Back to top
nadgob
Sun Oct 07 2012, 11:57PM
Registered Member #733

pai au sau nu au dreptul sa poarte cagula? argumentati, va rog, fiecare raspuns.
Back to top
nadgob
Mon Oct 08 2012, 12:19AM
Registered Member #733

LINK
Making a difference through military mentorship

Story by Sgt. Ashley Curtis

Romanian Army Sgt. 1st Class Stefah Ignat, a coalition Afghan National Police mentor, watches an ANP graduation ceremony at Forward Operating Base Scorpion, in Kandahar province, Sept. 27, 2012. The Romanian army mentor team of 29 assists ANP instructors throughout Regional Command (South).
FORWARD OPERATING BASE SCORPION, Afghanistan - When a combat tour nears its end, it’s common for service members to count down the days they have left in theater, in anticipation of returning to the life they left behind.

For others, like Romanian Army Capt. Adrian Dima, the job becomes more personal and the thought of heading home gives him feeling he’ll be leaving the job half-done.

Dima is a military police officer who joined a group of 29 Romanian Army soldiers as part of NATO Training Mission-Afghanistan. He and his colleagues work with Afghan National Police instructors to help them refine teaching strategies and become teachers of successful students.

“We do not consider only our work here as police officers, mentors and advisers,” he said. “We are also interested in building relationships based on mutual respect [and] exchanging life experience.”

His mission has become such an important part of his life that he doesn’t want to leave, until he feels the job is finished.

“I don’t want to go home. I want to stay,” said Dima, who plans to ask for an extension of this tour. “I like what I’m doing here. To continue what I started here would be the best thing to do.”

The goal of Dima’s mentor group is to get the police instructors to a proficiency level that will enable them to independently sustain their training program by the time coalition forces withdraw.

“They’re doing better and better,” Dima said. “Their success is our success.”

He is proud of the work they’ve done here in the last four months, and he’s impressed by the instructors’ growth.

The instructors now teach basic police skills, officer skills, literacy testing and a host of other specialized classes, without direct help from the mentors. Dima’s team observes the training as it progresses and offer strategies and suggestions for improvement after the training is complete, while also providing logistical and administrative support.

“They want to do good work and they do good work,” said Lt. Alin Stroie, another member of the mentor team.

“We just try to point out things to make them better,” said Dima.

With only two months left in Dima’s tour here, helping these instructors become fully self-sufficient is a top priority. The mission is so important to him that he said if given the chance to choose his mission all over again, he wouldn’t change a thing.

desi nu e clar, e vorba de jandarmii din ISAF.
Back to top
Boribum
Mon Oct 08 2012, 02:10AM
boribum
Registered Member #2395

Sper ca domnii mentori si-au facut o retea de cunostiinte buna în regiune. La ce vremuri se pregatesc,un import-export de mac si derivate va fi foaaaarte cautat.
Back to top
Klaus
Fri Oct 12 2012, 01:55PM
Registered Member #3279

Lipsa de autoritate a politiei si jandarmeriei naste monstri. Mai are mana sau picior teafar dupa ce a atins organul??? Cum mama un jandarm si un politist sa fie agresati ziua, in vazul lumii, iar autorii mai ca nu au primit scuze din partea justitiei? Ceva e subred in Romania, nu in Danemarca...

LINK

Supăraţi că primarul vrea să le dărâme palatele ridicate ilegal, doi romi din Babadag au bătut un jandarm şi un poliţist

Ismail şi Regep Demir din Babadag au fost trimişi în judecată pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Babadag.

Fapta s-a petrecut în dimineaţa zilei de 9 iulie 2012, în jurul orelor 6,30.

Inculpaţii Ismail şi Regep Demir se întorceau de la un botez ce s-a desfăşurat în oraşul Babadag, jud. Tulcea, iar împreună cu alţi prieteni se îndreptau spre Autogară pentru a bea o cafea.

Primarul din Babadag: Vor fi demolate trei locuințe construite ilegal de către romi

Scandal în faţa casei primarului

Trecând prin faţa locuinţei primarului oraşului, petrecăreţii au început să se manifeste gălăgios, aducând injurii şi ameninţări cu moartea la adresa primarului, fiind nemulţumiţi că acesta intenţionează să demoleze imobilele ridicate fără autorizaţii de construire de către romi. Aceste persoane şi-au continuat deplasarea până în zona autogării, unde au consumat bere şi cafea, continuând să se manifeste gălăgios, să adreseze injurii şi ameninţări primarului. Atitudinea lor a indignat locuitorii din zonă, care au apelat patrula de ordine publică de serviciu în acea dimineaţă. La scurt timp, la faţa locului a sosit echipajul de ordine publică, formată dintr-un lucrător de poliţie şi un jandarm. Membrii echipajului de intervenţie au solicitat rromilor să înceteze consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public, să înceteze proferarea de injurii la adresa primarului şi să părăsească locaţia respectivă. Deranjaţi că li se solicita părăsirea zonei, rromii au refuzat să se legitimeze şi să plece, iar cei doi fraţi Regep, cei mai agresivi verbal, au proferat injurii şi ameninţări inclusiv la adresa lucrătorului de poliţie şi jandarmului. Deoarece inculpaţii se manifestau agresiv, iar integritatea corporală a jandarmului a fost în primejdie, acesta a fost nevoit să pulverizeze cu spray lacrimogen spre inculpatul Regep Demir. Din spatele jandarmului a intervenit inculpatul Ismail, care a tras de uniforma organului de ordine, rupând tricoul acestuia în zona epoleţilor, iar cu cealaltă mână i-a aplicat jandarmului o lovitură de pumn la nivelul feţei, în urma căreia victima a căzut pe trotuar.

Au sărit la bătaie

În momentele următoare, Demir Regep s-a apropiat de lucrătorul de poliţie, căruia i-a aplicat o lovitură de picior în zona abdomenului, în urma căreia acesta s-a dezechilibrat şi a căzut pe trotuar, situaţie în care inculpatul a mai aplicat câteva lovituri lucrătorului de poliţie şi cu picioarele. În apărarea echipajului de ordine a intervenit un martor. În acest timp, inculpaţii s-au deplasat la autoturismul care îi aştepta, de unde s-au înarmat cu leviere şi şurubelniţe, îndreptându-se spre lucrătorul de poliţie şi jandarm, ameninţători. Această împrejurarea l-a determinat pe agentul de poliţie să scoată din toc de arma din dotare, spunându-le agresorilor că o va folosi în cazul în care nu vor înceta, inculpaţii încetând astfel activitatea infracţională.

Puşi în libertate

La data de 9 august 2012 inculpaţii au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore de câtre procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, iar la data de 10 august 2012 au fost prezentaţi Judecătoriei Babadag cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Judecătoria Babadag şi-a însuşit propunerea parchetului, dispunând privarea de libertate a inculpaţilor Ismail şi Demir Regep. Ca urmare recursului declarat de inculpaţi, Tribunalul Tulcea a înlocuit măsura preventivă a arestării cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu a inculpaţilor, măsură care a fost prelungită până la finalizarea urmăririi penală, urmând a expira la data de 11 octombrie 2012.
Back to top
apkah
Fri Oct 12 2012, 09:03PM
arcan
Registered Member #566

Ei, si acum , dragi cetateni din zona Babadag, sa asteptati ca acel politist si acel jandarm sa mai intervine in sprijinul dumneavoastra.Ca veti astepta muuullt si bine.Justitia romana tocmai a taiat (a cata oara ?) bratul legii.
Multumiri din partea politistului si jandarmului , domnului judecator, iubitor de infractori !
Back to top
ALM
Fri Oct 12 2012, 09:21PM
Registered Member #2039

Referitor la acest caz, părerea mea este că "organele de ordine" au prins gustul parlamentărilor. Nu ştiu dacă v-am mai povestit, dar repetiţia este mama învăţăturii:
Acum ceva ani, am văzut o scenă pe malurile Senei. Doi "oameni ai ordinii" au oprit un cetăţean si l-au legitimat. Nimic deosebit afară de procedură. În timp ce unul din jandarmi a preluat actele cetăţeanului, celălalt jandarm s-a retras vreo doi paşi, s-a "înţepenit" bine pe picioare, a deschis tocul pistolului şi a asistat la legitimare cu mâna pe crosa armei. Mai este ceva de comentat?
Back to top
Ghost_dog
Fri Oct 12 2012, 10:14PM
Onoarea mea este loialitatea
Registered Member #1370

Chestia aia de fier care atarna de centura , aia de ii spune Carpati , are 6 bucati + 6 de rezerva . Cand invatam si noi sa folosim armamentul din dotare?

Sau ne place sa luam bataie ca niste fetite?

[ Edited Fri Oct 12 2012, 10:14PM ]
Back to top
2 User said Thank to Ghost_dog for this Post :
 Klaus (12 Oct 2012, 23:09) , nadgob (13 Oct 2012, 00:11)
nadgob
Fri Oct 12 2012, 11:48PM
Registered Member #733

@arkan, cata lipsa de tact din partea jandarmului, nu?
@ghost_dog, cand o sa avem chef pentru ca domneste o asa durere in cot printre noi si ai nostri sefi, o chestie de genul lasa-ma sa te las. eu m-am cam saturat. pana nu punem profesionalismul pe scaunul care trebuie, n-o sa se intample nimic spectaculos.
Back to top
nadgob
Fri Oct 12 2012, 11:54PM
Registered Member #733

David wrote ...

apkah wrote ...

Cagula pe care o folositi cu voiosie.NU exista in legea voastra vreun articol care va autorizeaza sa o folositi.Abia de un an s-a introdus expres in lege folosirea cagulei pentru , atentie,, doar BSIJ.

Imi puteti detalia, va rog? Sunt interesat de subiect.

@arkan, te-a rugat colegul ceva! te rog si eu, lamuraste-ne care-i legea care da dreptul politistilor sa poarte masca de ski si care-i legea care da dreptul doar jandarmilor de la bsij s-o poarte!
Back to top
Boribum
Sat Oct 13 2012, 01:54AM
boribum
Registered Member #2395

Dati,dom'le,publicitatii Legea Cagulei !
Back to top
djebel
Sat Oct 13 2012, 09:30AM
Registered Member #3603

Legat de incidentul de la Babadag. Si pe la mine in structura legitimarile de persoane (suna aiurea, limbaj de lemn) se faceau fara sa se respecte procedura (da, este o procedura in care se specifica ce face fiecare si unde se pozitioneaza, cu schite, scheme si desene pe asfalt): cand unul verifica documentul colegul nu-i acorda sprijin, se gandea aiurea sau era in cautarea timpului pierdut. Asta s-a intamplat pana cand legitimarile au inceput sa se lase cu bum-bum 9mm si de atunci toata lumea e atenta la detalii.

Back to top
djebel
Sat Oct 13 2012, 11:06AM
Registered Member #3603

Cand facem paralela Occident-Romania, pe langa prestanta si maniera de lucru, trebuie sa analizam si structura infractionala si cazuistica. In afara, legitimarea se face intr-un anumit context, foarte strict si nu te "agreseaza" -ca la noi- sa fii legitimat de trei ori in 100 m de trei patrule/posturi diferite(cum se intampla pe la mine). Afara te astepti ca cel din fata ta sa tina ascuns un pistol, pe cand la noi te astepti ca cel din fata ta sa fie maxim un mardeias (nu ma refer la cazul Babadag). Nu e o scuza.
Back to top
apkah
Sat Oct 13 2012, 12:16PM
arcan
Registered Member #566

nadgob wrote ...

@arkan, cata lipsa de tact din partea jandarmului, nu?
@ghost_dog, cand o sa avem chef pentru ca domneste o asa durere in cot printre noi si ai nostri sefi, o chestie de genul lasa-ma sa te las. eu m-am cam saturat. pana nu punem profesionalismul pe scaunul care trebuie, n-o sa se intample nimic spectaculos.

Nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu lipsa de tact.Singurul idiot din scena, este judecatorul.Nu jandarmul sau politistiul, si nici macar tiganul...
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF