Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
djebel
Mon Apr 08 2013, 11:58PM
Registered Member #3603

Off-topic
Nu stiu daca lucrarea "Armata, Maresalul si evreii" scrisa de A.M. Stoenescu poate fi considerata reper (cu toate ca autorul chiar a lins si prasit prin documente), dar pentru faptul ca a reusit sa enerveze ambele tabere (evrei si nationalisti romani) cred ca a reusit cat de cat sa atinga esenta problemei.Poate. Sau nu.
Cat despre tigani, nu stiu cata relevanta are analiza balistica in cazul mortii prin inanitie.

Scuze pt off
Back to top
nadgob
Tue Apr 09 2013, 02:41PM
Registered Member #733

Mihais wrote ...

Iar daca se probeaza ca x evrei au fost ucisi de romani,dar ca acei evrei erau doar suspectati ca si comunisti,imi voi exprima regretul ca au fost asa putini.

urata idee: sa omori un om pentru ca e "doar suspect". cu atat mai mult i-ai omora si pe cei probati ca au fost comunisti. ALM, daca ati fost membru de partid, va rog sa aveti grija prin preajma lui Mihais.
sau regula asta cu omoratul ca e comunist e aplicabila doar evreilor?
Back to top
ALM
Tue Apr 09 2013, 03:34PM
Registered Member #2039

offtopic
@nadgob
Domnule, bateţi câmpii cu graţie! Dar, pentru liniştea dvs sufletească, vă mărturisesc că am fost de toate: fascist, hitlerist, legionar, evreu, pionier, utecist, infanterist, securist, pecerist, defetist, fochist, pacifist, oculist, tomberonist şi, mai nou, uselist.
Părerea mea despre dvs cred că o ştiţi: !
Back to top
nadgob
Tue Apr 09 2013, 09:08PM
Registered Member #733

am presupus faptul ca, fiind mai in varsta, ati fi putut fi membru de partid. n-am avut intentia sa va jignesc in vreun fel sau sa va acuz de ceva. din cate stiu, marea parte din cei care au muncit inainte de '89 erau membrii de partid. daca am gresit si nu ati fost membru de partid si v-ati simtit jignit ca am presupus asa ceva despre d-voastra, imi cer scuze.
daca asta-i parerea d-vostra despre mine, nu incerc sa o schimb deoarece sunt singur ca s-a foarmat pe niste idei fundamentate.
Back to top
ALM
Tue Apr 09 2013, 09:31PM
Registered Member #2039

offtopic
Aţi presupus bine! Dar nu încercaţi să mă aburiţi, am simţit "dragostea" pe care mi-o purtaţi mai demult. Tocmai fiind mai în vârstă, ar fi trebuit să daţi dovadă de puţin respect şi să nu mă folosiţi în exemplele dvs. Fiţi liniştit, nu mă simt jignit. Pe acest Forum sunt câţva oameni care ar putea să mă facă să mă simt jignit, dar dvs nu vă număraţi printre ei ...
Back to top
Mihais
Tue Apr 09 2013, 10:11PM

Registered Member #2323

off-topicu Nadgob,istoria asta e cu cantec.Un comunist in anii 30-40 e un specimen diferit de unul din alta perioada.In urma atacului Axei,pe teritoriul URSS s-a desfasurat de fapt un al doilea razboi civil,care s-a intersectat cu operatiunile militare cand si cand.
Eu n-am probleme sa recunosc abuzurile si crimele,cand acestea sunt intradevar asa ceva.Si cand sunt probate.Am in schimb o mare problema cu viziunea alb-negru.Cum se face ca unii sunt numai si numai victime?Si taman in locurile unde memoria terorii sovietice era mai proaspata,s-au intamplat fenomene ''ciudate'',cu participarea populatiei locale.Un ''mister''.Si nu doar evrei au picat,ci si alte nationalitati(ma rog,aia erau oameni noi sovietici,deci ii jignesc legandu-i de un anacronism precum nationalitatea).In 1941,comunistii au scapat cu fuga.In 1943-44,oamenii normali de toate nationalitatile au migrat spre vest cu milioanele.
Faptul ca evreii moderni prefera sa vada numai o parte din meci si sa lege persecutiile de nationalitate si atat,e treaba lor.Dar nu e ceva duce la intelegerea cauzelor.Iar daca nu intelegi de ce s-a intamplat ceva,nu ai nici o sansa sa eviti repetarea fenomenului.
Din partea mea-off topic terminat.Sunt topicuri cu Antonescu,cu evrei si cu istoria romanilor .
Asta e cu jandarmi.Si cu onorarea unui om ajuns la o varsta inaintata,care a avzut mai multe decat cei mai multi din ziua de azi.

Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 Klaus (09 Apr 2013, 22:51) , apkah (10 Apr 2013, 18:57)
nadgob
Wed May 01 2013, 05:35PM
Registered Member #733

Calea ferată spre litoral, păzită de jandarmi
Digi24.ro
acum 2 zile 10 ore
Distribuie:

inShare

A fost prima noapte când, la cererea ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, jandarmii au început să patruleze pe tronsonul de cale ferată București - Constanța. Tot efortul pentru a le veni de hac hoţilor de componente de cale ferată, care afectează grav mersul trenurilor. Astfel, ministrul Transporturilor asigură că trenurile care merg spre mare vor circula fară probleme şi vor ajunge la timp la destinaţie.

Încă de la lăsare întunericului, jandarmii au început să patruleze pe tronsonul de cale ferată București - Constanţa. Un tronson în care adesea hoții dau năvală.

Hoţii de componente de cale ferată vizează în mod special astfel de transformatoare, care conţin foarte mult cupru. Ei bine, dacă aceste piese ar fi distruse, atât semnalele luminoase cât şi barierele de la trecerile la nivel cu calea ferată nu ar mai funcţiona.

Din cauza hoţilor, garniturile care circulau pe această rută aveau întârzieri de peste trei ore. Potrivit ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, jandarmii vor păzi căile ferate până pe data de 7 mai.

Astfel, cele patru trenuri care vor pleca spre mare din Bucureşti vor ajunge la destinaţie în două ore şi 40 de minute.
LINK
Din iarna 2005/2006 n-am mai avut parte de asemenea plimbari prin triaj. uite c-am inceput iarasi. iarasi o sa se rascoale cetatenii de diferite etnii din chitila triaj si giulesti-sarbi. atunci am beneficiat de "sprijinul" politiei TF. acum, nu stiu! poate ne-or ajuta iarasi si scapam repede de misiunea asta!
Back to top
Panait
Wed May 01 2013, 06:59PM
panait
Registered Member #5015

nadgob wrote ...

atunci am beneficiat de "sprijinul" politiei TF. acum, nu stiu! poate ne-or ajuta iarasi si scapam repede de misiunea asta!

Nu fi ironic ca nu-ti sade bine, mai ales cand esti ironic cu cei care au pe cap toate AN-urile care intra. Voi va plimbati de 2-3 ori pe acolo cum prea bine chiar tu ai spus si atat. Poate ca altii gandesc ca e ineficient sa faci pe bau bau si atat.
Stiu, credeti ca lumea incepe si se termina cu voi si ca fara voi nu se poate face nimic, dar CREDE-MA, nu e asa
Back to top
Klaus
Mon May 13 2013, 05:20PM
Registered Member #3279

O expresie a inutilitatii - justitia face demonstratie practica a ce inseamna Frectie la un picior de lemn

LINK

Foştii ŞEFI ai Jandarmeriei, condamnați definitiv cu suspendare. Povestea ŞOFERULUI care a ajuns GENERAL!

Curtea Supremă de Justiţie a dat sentinţă final
ă în dosarul fostului şef al Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu şi Nicolaie Rugină, fostul său prim-adjunct şi a altor cinci persoane, angajaţi din Ministerul de Interne sau ofiţeri superiori. „Evenimentul Zilei” prezintă povestea subofiţerului-şofer Cornel Faris care a fost promovat ilegal ofiţer, şi pus la conducerea unui Direcţii din Jandarmerie, funcţie care era prevăzută pentru gradul de general.

În acest dosar au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare fostul șef al Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu și Adrian Pătrașcu, fostul șef al departamentului resurse umane, pentru abuz în serviciu. Doi ani și șase luni de închisoare, tot cu suspendare, a primit și fostul secretar general al MAI, Cristian Constantin Baci.

Perioade de încercare

Nicolaie Gheorghe Rugină, fostul prim-adjunct al lui Olimpiodor Antonescu, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi un an cu suspendare pentru fals intelectual, termenul de încercare fiind de trei ani şi şase luni. În cazul lui Ion Valentin Opriţescu, fost director general al Direcţiei Generale Financiare din MAI, instanţa a hotărât o condamnare la închisoare de doi şi şase luni cu suspendare, cu un termen de încercare de şase ani. Constantin Stoleriu, fost ofiţer în cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu, termenul de încercare fiind de patru ani.

Alte pedepse cu suspendare

Marian Valentin Grigoroiu, fost director al Direcţiei Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, cu un termen de încercare de trei ani şi şase luni. Instanţa a mai anunţat că MAI nu cere despăgubiri civile şi, totodată, a dispus desfiinţarea mai multor ordine interne ale instituţiei, precum şi a unui raport al acesteia.

Dosarul "Angajărilor ilegale din MAI" se află pe masa Completului de cinci judecători, după ce iniţial un complet de trei judecători a dat pedepse de cel mult un an cu suspendare. Sentinţele au fost casate, iar procesul s-a rejudecat, au fost reaudiaţi martori şi s–au administrat probe. Decizia de astăzi va fi definitivă.

Cazul Cornel Faris. Procurorii: "Până şi diploma de BAC era falsă"

În februarie 1995, Cornel Faris s-a angajat ca şofer la Ministerul de Interne. Patru luni mai târziu a fost chemat în rândurile poliţiştilor, fiindu-i acordat gradul de plutonier, în urma solicitării sale. După ce a fost făcut subofiţer, şoferul nostru a depus o diplomă de bacalaureat. În 1999, Faris a fost făcut ofiţer după ce depus la dosar o diplomă de licenţă. Şoferul nostru a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Ştiinţe şi Arte "Gheorghe Cristea" şi şi-a susţinut licenţa la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. În 2002, Cornel Faris şi-a dat demisia din MAI după ce s-a aflat că nu a terminat liceul şi a fost trecut în rezervă cu gradul de maior.

Învăţăcel: a absolvit două facultăţi

Corpul de control al ministrului a sesizat faptul că diploma de bacalaureat este falsă. Faris nu a pățit nimic deoarece s-a împlinit termenul de prescripţie. Totuşi, Universitatea din Sibiu i-a retras diploma de licenţă. Şoferul nostru nu s-a lăsat şi a decis să-şi continue studiile. "Am urmat între anii 2003 – 2006 cursurile liceului "Grigore Cechez", profil industrial. După terminarea liceului, am efectuat, în paralel, două facultăţi, şi anume Facultatea de Ştiinţe Economice "Gheorghe Cristea" şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Bioterra". Dreptul l-am terminat în 2009, iar ştiinţele economice în 2008", susţinea Faris într-o declaraţie olografă.

Nu ştia să scrie: "ma condus la poartă", "am înapoiato" şi "nu î-mi aduc aminte"

Procurorii se arată sceptici privind modul de absolvire a celor două facultăţi, având în vedere serioasele probleme de scriere în limba română ale absolventului Faris. Astfel, şoferul arată că "ma condus la poartă" (...) "semnătura aplicată pe fişa medicalăde încadrare la rubrica semnătura candidatului î-mi aparţine" (...) au fost completate la policlinica MAI, în cabinetul unui medic de la interen care ma întrebat date", "am ridicat fişa medicalăpe care am depuso"..."am înapoiato pentru a fii depusă la dosar dar nu î-mi aduc aminte", se arată în decizia magistraţilor care au judecat iniţial dosarul.
În plus, începând din 2007, Faris a încasat de al Casa de Pensii a MAI o pensie de invaliditate, ca urmare a acordării unui certificat de invaliditate.

Prietenul lui Adrian Pătraşcu

În 2010, Faris şi-a pus în minte să se întoarcă în minister. A apelat în acest sens la prietenul Adrian Pătraşcu, chestor şi director general al Direcţiei Generale Management şi Resurse Umane din MAI.
Prin simulacrul de examen organizat de Jandarmerie în octombrie 2010, Faris "a ajuns să ocupe funcţia de şef al Direcţiei Financiare, prevăzută pentru gradul de general, cea mai înaltă funcţie financiară din cadrul Jandarmeriei Române", mai arată judecătorii în decizia din 2012.

Achitările şi condamnările iniţiale

În 7 mai 2012, ICCJ a hotărât pedepse de cel mult un an de închisoare cu suspendare şi amenzi administrative în dosarul angajărilor ilegale din MAI, decizia nefiind însă definitivă.
Instanţa supremă a respins atunci cererea formulată de reprezentantul Parchetului de pe lângă ICCJ de schimbare a încadrării juridice dată faptei inculpatului Antonescu Olimpiodor prin rechizitoriul din infracţiunea de neglijenţă în serviciu în infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Fostul inspector general al Jandarmeriei Române a fost astfel achitat pentru infracţiunea de neglijenţă în serviciu.
Adrian Pătraşcu, fost director general al Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
Constantin Baci, fost secretar general al MAI, a primit opt luni de închisoare cu suspendare, pentru aceeaşi infracţiune.
Ion Valentin Opriţescu, fost director general al Direcţiei Generale Financiare din MAI, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, tot pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.
Nicolaie Gheorghe Rugină, fostul prim-adjunct al lui Olimpiodor Antonescu, a fost achitat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual. Împotriva lui Rugină a fost dictată, în schimb, o amendă administrativă de 1.000 de lei.
Tot o amendă administrativă, de 800 de lei, a fost dictată împotriva lui Marian Valentin Grigoroiu, fost director al Direcţiei Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, care a fost achitat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la fals intelectual.
În acelaşi dosar, a fost achitat şi Constantin Stoleriu, fost ofiţer în cadrul Direcţiei Generale Management Resurse Umane din MAI, trimis în judecată pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Rechizitoriu: Filiera ofiţerilor din Jandarmerie

Potrivit procurorilor, în toamna anului 2010, în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost deblocate posturi "în scopul exclusiv al angajării ilegale a patru persoane", una direct într-o funcţie de autoritate publică din MAI şi celelalte trei pe funcţii de ofiţeri.
Potrivit procurorilor, în toamna anului 2010, în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost deblocate posturi "în scopul exclusiv al angajării ilegale a patru persoane", una direct într-o funcţie de autoritate publică din MAI şi celelalte trei pe funcţii de ofiţeri.
După ce au fost angajaţi în rândul cadrelor active ale MAI, trei din cei patru au fost transferaţi de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române la Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar a patra persoană a rămas în cadrul IGSU.
Back to top
J.A.B.C.
Tue May 14 2013, 07:09PM
Registered Member #2445

Dar FARIS tot Ofiter in cadrul Politie Romane este la ora actuala ???
Back to top
Klaus
Tue May 14 2013, 07:40PM
Registered Member #3279

@J.A.B.C. - se pare ca da

LINK

"Pilele" lui Faris, cu dosare penale. El, inca politist activ. Personajul pentru care si-au pierdut functiile capii MAI si ai Jandarmeriei, transferat la Scoala de Politie de la Campina

Afaceristul Cornel Faris, personajul central al scandalului angajarilor ilegale din MAI, a fost repartizat ca ofiter in structura Scolii de Agenti de Politie Campina. Inspectoratul General al Politiei Romane sustine ca aceasta masura a fost impusa de legislatia existenta. Potrivit oficialilor, IGPR era obligat prin lege sa-i gaseasca lui Cornel Faris o functie conform competentelor, astfel ca omul de afaceri din localitatea ilfoveana Bragadiru, devenit politist in imprejurari ce sunt cercetate de procurorii Parchetului General si cei ai DNA, a fost repartizat la Scoala de Agenti de Politie din Campina, unde ocupa in prezent o functie de executie in cadrul Departamentului administrativ. Pentru angajarea lui ilegala in Ministerul de Interne si-au pierdut functiile si s-au ales cu dosare penale atat secretarul general al MAI, cat si directorul Resurselor Umane, precum si seful si adjunctul Jandarmeriei Romane.

Conducerea IGPR sustine ca Faris nu poate fi dat afara din Politie decat dupa ce o instanta judecatoreasca hotaraste acest lucru, insa, asa cum se stie, dosarul angajarii sale este inca pe masa procurorilor. In lipsa unei decizii judecatoresti, prezumtia de nevinovatie primeaza, iar legislatia obliga IGPR sa-l numeasca intr-o functie in termen de sase luni. Fapt pentru care el a fost detasat la Scoala de Politie de la Campina, judetul Prahova.
...
Back to top
himera
Fri Jul 12 2013, 03:09PM
Registered Member #4724

"Bravos " d-lui general Bontic Neculai !!!!!!!!!!
Generalul Neculai Bontic, adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), este urmărit penal pentru 17 fapte de luare de mită şi abuz în serviciu. El este acuzat că a primit de la subordonaţi bunuri de peste 130.000 de lei ca să-i protejeze în carieră şi le-ar fi impus să îi alimenteze maşinile personale cu carburanţi din unitate. Potrivit anchetatorilor, IGJR a fost prejudiciat cu aproximativ 80.000 lei. „Este o anchetă în desfăşurare la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Jandarmeria Română a pus la dispoziţia anchetatorilor documentele necesare pentru investigaţiile procurorilor“, au precizat pentru adevărul.ro surse din cadrul Jandarmeriei Române. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari au început urmărirea penală faţă de Bontic Neculai, general maior, adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, se arată într-un comunicat de vineri al DNA. Procurorii l-au acuzat pe Bontic pentru următoarele infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată 17 infracţiuni de luare de mită participaţie improprie la infracţiunea de delapidare, în formă continuată. Mai exact, arată procurorii în rechizitoriu, „în perioada 2005 – 2012, Bontic Neculai, în calitate de adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a pretins şi a primit de la subordonaţii săi din unităţile din Bucureşti şi din ţară mai multe bunuri, estimate în acest moment la o valoare de peste 130.000 lei, pentru ca, în schimb, uzând de prerogativele funcţiei sale, să îi protejeze pe aceşti subordonaţi pe parcursul carierei profesionale“. Bontic le-ar fi impus subordonaţilor să alimenteze cu carburanţi auto autoturismele sale De asemenea, Bontic le-ar fi impus subordonaţilor ca, în mod periodic, să alimenteze cu carburanţi auto aflaţi în patrimoniul unităţilor de jandarmerie autoturismele sale. În plus, le-a mai cerut ca, în timpul programului de lucru, să folosească bunurile şi resursele aparţinând unităţilor în care îşi desfăşurau activitatea şi să presteze diverse tipuri de servicii în folosul său personal. Ca atare, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a fost prejudiciat cu aproximativ 80.000 lei. Învinuitului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, mai spun reprezentanţii DNA, care precizează că „începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“. Generalul Neculai Bontic a fost audiat, în 17 iunie, de procurorii militari anticorupţie. Surse judiciare au precizat atunci că Bontic a dat declaraţii într-un dosar în care sunt verificate mai multe achiziţii făcute de Jandarmeria Română în anii precedenţi, dar şi în legătură cu fapte de corupţie presupus comise de şefi ai Jandarmeriei.

Citeste mai mult: adev.ro/mptl65

[ Edited Fri Jul 12 2013, 03:12PM ]
Back to top
Klaus
Fri Jul 12 2013, 05:45PM
Registered Member #3279

La IGJR nu exista structura a DGIPI? Ce au facut omuletii aia intre 2005 si 2012, de ce l-au lasat sa cada in pacat?
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 spk (12 Jul 2013, 17:58)
Pârvu Florin
Fri Jul 12 2013, 08:08PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Întrebare retorică....
sau poate nu...
O să aflați răspunsul meu la ea peste o luna-două, în postarea aia de pe prima pagină, cu care vă tot ameninț de o grămadă de timp...

[ Edited Fri Jul 12 2013, 08:29PM ]
Back to top
J.A.B.C.
Sat Jul 13 2013, 07:05AM
Registered Member #2445

LINK
Generalul Neculai Bontic, adjunctul șefului Jandarmeriei, pus sub acuzare pentru luare de mită!!
Adjunctul șefului Jandarmeriei Române pe probleme de Logistică, generalul Neculai Bontic, a fost pus sub acuzare de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru 17 infracțiuni de luare de mită, dar și pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și participație improprie la infracțiunea de delapidare, în formă continuată.

Sursa Zilei anunța încă de luna trecută că generalul Bontic este vizat de o anchetă a DNA, acesta semnând o primă declarație în fața procurorilor pe 17 iunie.

DNA a transmis vineri, într-un comunicat de presă, că, în perioada 2005 – 2012, Neculai Bontic, în calitate de adjunct pentru Logistică al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a pretins și primit de la subordonații săi din unitățile din București și din țară mai multe bunuri, estimate în acest moment la o valoare de peste 130.000 lei, pentru ca, în schimb, uzând de prerogativele funcției sale, să-i protejeze pe acești subordonați pe parcursul carierei profesionale.
"Jandarmeria Romana a fost lovita si inca mai este de ... coruptie si nepotisme, dar si in teritoriu este la fel nu numai in aparatul central al J.R."
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF