Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
svejk
Sun Dec 08 2013, 12:17PM
civil camuflat
Registered Member #997

@ALM: intrebasem daca ati risca cele 2 intrebari - scoase din context? nu! - pentru ca, in opinia mea, si jandarmul/jandarmii respectivi ar puea raspunde cel putin la fel de bine ca Bufnita, in prima si ultima instanta fiind tot cetateni romani, egali in drepturi si obligatii...

la subiect, una noua: mai discutam de legitimitate, stat de drept, etc. in conditiile in care onor reprezentantii institutiilor sale se prezinta asa???

LINK

[ Edited Sun Dec 08 2013, 01:09PM ]
Back to top
ALM
Sun Dec 08 2013, 12:43PM
Registered Member #2039

404 Not Found! Noroc că ştiu cum să caut! Dacă aţi ajuns să vă susţineţi părerile cu informaţii de la "nasul.tv", hmm, nu mă bucur pentru dvs. E ca la Radio Erevan: n-a fost arestat ci a fost reţinut de poliţişti pentru legitimare. N-a fost dus la Poliţie ci s-a dus singur ca să-l reclame pe seful poliţiştilor din zonă.

O simplă verificare pe blogul "Codul lui Oreste" (sau Mircea Badea) v-ar fi scutit de ridicol ...
Back to top
svejk
Sun Dec 08 2013, 12:54PM
civil camuflat
Registered Member #997

daca ati fi continuat efortul de documentare (scuze pentru link-ul nefunctional) ati fi aflat ca respectivul oreste IESISE dupa ce fusese retinut pentru legitimare (o masura simpatica de intimidare), iar discutia ulterioara cu reprezentantul statului spune multe.

ridicolul nu e la mine, e la protagonistul materialului video si, aparent cade si pe cei care incearca -futil- sa redirectioneze discutia, in speranta ca se mai poate salva vopseaua...
Back to top
spk
Sun Dec 08 2013, 01:11PM
primum non nocere

Registered Member #537

svejk wrote ...

jandarmul/jandarmii respectivi (...) fiind tot cetateni romani, egali in drepturi si obligatii...

Militarii, indiferent de uniformă, nu sunt egali nici în drepturi, nici în obligații cu cetățeanul român.
Back to top
1 User said Thank to spk for this Post :
 svejk (08 Dec 2013, 13:17)
svejk
Sun Dec 08 2013, 01:17PM
civil camuflat
Registered Member #997

@spk: corect, stiu asta, insa banuiesc ca ati sesizat ideaa din spatele acestei afirmatii.
Back to top
bufnita006
Sun Dec 08 2013, 01:39PM
bufnita006
Registered Member #3500

Oare la Pungeşti moare democraţia în România, tovarăşi miliţieni?
Marius Diaconescu
Evenimentele de sâmbătă de la Pungeşti ne obligă să ne întrebăm dacă mai avem democraţie în România. Principalul câştig al Revoluţiei din Decembrie 1989 este dreptul la opinie, fără să ne fie teamă că Miliţia ne arestează şi ne bate. Oare a reînviat Miliţia din România comunistă la Pungeşti sau azi, acolo, la Pungeşti, a fost îngropată democraţia din România?
Nu încurajez nici violenţa din partea demonstranţilor. Ca istoric cunosc destul de bine mecanismele manipulării maselor şi efectele periculoase ale spiritului de turmă. În mijlocul unui grup agitat este suficientă o scânteie, involuntară sau provocată, pentru ca acea mulţime să treacă de la lozinci şi vociferări la îmbrânceli şi provocări la adresa jandarmilor. Nu exclud existenţa unor provocatori infiltraţi printre manifestanţi, pentru că provocarea unor violenţe face parte din instrumentarul forţelor de ordine pentru a justifica intervenţia lor în forţă. La manifestaţia de la Pungeşti participă şi activişti ecologişti din ţară, care ştiu că orice violenţă duce la măsuri de forţă împotriva lor şi astfel demersul lor este compromis, deci nu pot să cred că sunt atât de naivi încât să sară la gâtul jandarmului. De unde au apărut acei tineri cu bâte, care au dat în jandarmi? Cine avea fumigene? Absolut deloc nu sunt de acord cu încălcarea proprietăţii private. Manifestanţii nu trebuiau nici să dărâme gardul Chevron-ului, nici să intre pe acea proprietate. Şi nu aveau dreptul să îi lovească pe jandarmi. Ce au apărat jandarmii şi poliţiştii? Dreptul companiei americane de a polua apa freatică din care se alimentează localnicii? Prezenţa lor se justifică atâta timp cât trebuie să preîntâmpine violenţe. Însă nu au dreptul nici să legitimeze localnicii când ies pe stradă, nici să blocheze traficul auto pe un drum public pentru a nu permite altor protestatari să vină la demonstraţie şi nici să îi bată pe demonstranţi. Subsolul este al statului, indiferent de proprietarul terenului. Este o anomalie legislativă, pentru că, potrivit acestei interpretări a legilor, apa din fântână nu este a proprietarilor terenului, ci a statului. Poate inventează guvernul un nou impozit pe apa din fântână, pentru că ea vine din subsol, care este al statului. Atâta timp cât proprietarii au dreptul să folosească apa din fântâna pe care o au în ograda lor, înseamnă că statul le garantează acest drept şi trebuie să le asigure condiţii optime pentru exploatarea acestei bogăţii a subsolului, vitală pentru oamenii locului – APA. Astfel că protestul localnicilor împotriva exploatării gazelor de şist este legitim, pentru că ei îşi apără dreptul de a bea o apă curată din fântânile de pe pământurile lor. Atâta timp cât nicio companie de exploatare a gazelor de şist nu a reuşit să ne convingă că exploatarea acestor gaze nu infestează absolut deloc apa în regiune, dreptul localnicilor primează faţă de orice autorizaţie de mediu sau alte avize favorabile date de funcţionarii de la Bucureşti. Aceşti funcţionari nu locuiesc la Pungeşti şi nu beau apa din fântânile de acolo. Iată încă un efect al centralismului administrativ din România, încă un caz în care birocraţii din Bucureşti iau decizii care privesc viaţa unei comunităţi, care nu îşi poate decide singură dreptul la viaţă. Chiar dacă subsolul este al statului, apa freatică este, prin drept de uzufruct recunoscut de orice lege a proprietăţii, un drept al proprietarilor terenurilor. Odată ce statul recunoaşte proprietarilor de pământ că au dreptul de folosinţă asupra apei freatice din fântânile pe care le au pe proprietăţile lor, acelaşi stat nu mai are absolut niciun drept să afecteze dreptul respectiv, care este prioritar faţă de orice decizie ulterioară a autorităţilor statului. Nu ştiu ce interpretări legislative caută avocaţii şi judecătorii care se ocupă de cazul Pungeşti, deşi situaţia este extrem de simplă. Dacă un proprietar de pământ îşi face o groapă pentru bălegar la marginea terenului său şi astfel afectează calitatea apei din fântâna vecinului, se iau urgent măsuri pentru desfiinţarea şi interzicerea acelei gropi poluante. Situaţia este la fel şi în cazul exploatării gazelor de şist, însă la scară mult mai mare. România are nevoie de surse de gaze naturale, care să o elibereze din dependenţa faţă de Rusia. Dar această necesitate nu ne permite să otrăvim fântânile oamenilor. Oricâte asigurări ne-ar da cei de la Chevron privind siguranţa exploatării, nu cred că efectul acelor filme, pe care le-a văzut toată ţara la televizor, despre poluarea fântânilor în regiunile din America, unde erau instalaţii pentru exploatarea gazelor de şist, poate fi anulat doar prin vorbe. În orice caz, jandarmii şi poliţiştii români nu au niciun drept să intervină în forţă împotriva manifestanţilor care îşi apără dreptul la o apă bună de băut, apă care este proprietatea lor. Jandarmeria şi Poliţia trebuie să apere drepturile poporului român, nu interesele unei companii străine care, după ce îşi face profitul, pleacă fără să se mai uite înapoi.

LINK
Back to top
Boribum
Sun Dec 08 2013, 01:42PM
boribum
Registered Member #2395

Din ce am gasit ici-colo înteleg ca Chevron are toate aprobarile necesare pentru a explora. Nu pentru a exploata. Daca aprobarile exista (si înteleg ca exista) domnii si doamnele protestatari sunt în perfecta ilegalitate atunci când se revolta.
Problema,cum spunea un domn cu minte-n cap si mult bun-simt e ca Chevron a uitat ca asocierea cu autoritatile românesti presupune prezumtia de coruptie si nu legalitatea.

Dincolo de competentele Jandarmeriei în materie,e placut de observat ca mentalitatea colectiva e aceeasi de cel putin doua secole. Omul românesc îsi vede de muraturi si animale si nu-l intereseaza pe cine alege,ce face alesul lui,în ce directie misca comunitatea.
Back to top
ALM
Sun Dec 08 2013, 03:42PM
Registered Member #2039

Ăsta (ăla) e jandarmul care m-a lovit! Când? Păi, mai înainte!

LINK
Back to top
svejk
Sun Dec 08 2013, 04:40PM
civil camuflat
Registered Member #997

aveti un simt al umorului cu totul special
va felicit.
Back to top
Boribum
Sun Dec 08 2013, 06:46PM
boribum
Registered Member #2395

O ameteala,protestele astea : niciuna din partile participante nu-si face treaba cu convingere. De pricepere,nici sa nu pomenim.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 svejk (08 Dec 2013, 19:44)
Resboiu
Sun Dec 08 2013, 07:02PM

Registered Member #2526

Pe Antena 3, Radu Stroe la telefon despre... gardul de la Pungesti, organe si apararea legii.
Back to top
Resboiu
Sun Dec 08 2013, 07:25PM

Registered Member #2526

"zona speciala de ordine publica"

Minunat.

Am o curiozitate... pre-Mos Nicolae, seara, am decis sa imi fac cadou o carte si am mers la Mihai Eminescu. De la metrou si pana acolo, ascunsi pe dupa colt, prin curte pe la facultatea de istorie, asa, la intuneric, pandeau grupuri de cate zece jandarmi.

Nu manifesta nimeni. Asa ca, ce dracu' se intampla de fapt? Suntem sub asediul Jandarmeriei?

Am fost tentat, descoperindu-i, sa ridic mainile si sa zic: ok, ma predau.

Ma simt din ce in ce mai mult ca in filme, numai ca realizez diferenta realitatii: la un semn, din curti de institutii, de pe dupa colturi intunecoase, vor navali impartind bastoane tuturor celor aflati in zona... cu scuze de genul:

"asta-i politica cand deranjezi pe hoti nu poti fi placut lor, cand deranjezi pe huligani nu poti fi placut nici acestora,deci pe cei care-i deranjeaza institutia JANDARMERIEI CU CEVA se autointroduc in ce categorie doresc!!!"

si:

"CA MILITARI,NU A-TI INTELES UN LUCRU,JANDARMERIA IN DEFINITIE PE INTELESUL TUTUROR,ARE ROL SA-SI APERE TARA ASA CA SI VOI DE ALTFEL,DAR PE LANGA ASTA MAI ARE CEVA IN PLUS FATA DE VOI,SA APERE BUNURILE PUBLICE SI PRIVATE DE HULIGANII CARE NU INTELEG CE-I O COMPETITIE SPORTIVA IN STADIOANE SI SE APUCA SI DISTRUG TOT CE EXISTA PE DOMENIUL PUBLIC,PROBABIL CA SI VOI VA MANIFESTATI ASA FIIND IN TIMPUL VOSTRU LIBER,ATUNCI CAND MERGE-TI LA O MANIFESTARE SPORTIVA!!!!!!!!!!"

Acum, am o dilema. Ajutati-ma va rog, daca tot m-ati dat in p.. voastra la piciorul Arcului de Triumf, ca si jurnalist acreditat, si sunt deranjat de actiunea Jandarmeriei... sa ma autoinclud corect: sunt oare hot sau huligan?
Back to top
2 User said Thank to Resboiu for this Post :
 svejk (08 Dec 2013, 19:44) , Karpov (08 Dec 2013, 23:17)
Boribum
Sun Dec 08 2013, 08:16PM
boribum
Registered Member #2395

Hot nu esti,si e prea târziu sa mai faci meseria asta.Si nici stofa n-ai de asa ceva.Dar "huligan",se poate ! Tot pe-acolo,acum 20 de ani si mai bine,erau "golani" si înaintea lor "elemente antisociale". Totusi,nu repeta(ti) greselile "golanilor" (stam si cântam si spunem poezii si rugaciuni). Cu d-astea nu faci nimic. Nu acolo.

Si nu mai asculta ce-ti spune fiecare sergent-major cu 3 luni de scoala per total,ca tu te pierzi în gânduri si ala îti da una pe spinare. Daca vrea dialog,sa vina cu un creion si un caiet. Daca are un baston,nu pentru interviuri si discutii e acolo.

[ Edited Sun Dec 08 2013, 08:16PM ]
Back to top
Pârvu Florin
Sun Dec 08 2013, 09:02PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Bun, să respirăm adânc... să numărăm până la zece... rar... să admitem că încălcarea unei proprietăți e ilegala, să admitem că atacarea jandarmilor e ilegala, asta dacă nu au fost niscai provocatori pe acolo, e clasică... și apoi să ne întrebăm ce p***a mă-sii poate să însemne, juridic vorbind, expresia "zonă restricționată" și cum p***a mă-sii, atâta timp cât nu a fost publicată în Monitorul Oficial declararea vreunei situații de război, de necesitate, de urgență sau de ce o mai fi pe acolo, atâta timp cât prefectul județului nu a suspendat printr-un ordin semnat și făcut public exercițiul unor drepturi, oamenii sunt legitimati într-un loc public, cu toate că nu au făcut nimic care să justifice asta?

Aaaaa, mă scuzați, prezumția de vinovăție....

Își mai aduce cineva aminte ?

LINK

Zicea Mihais că într-o vreme mai intrau aici jandarmi și-și expuneau punctul de vedere. M-am uitat aseară pe forumurile lor, și acolo e o tăcere de început de căsăpit porci . Doar o postare amețită de acum vreo două săptămâni, în care întreba cineva de banii de haine...

[ Edited Sun Dec 08 2013, 09:59PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Karpov (08 Dec 2013, 23:19)
djebel
Sun Dec 08 2013, 10:07PM
Registered Member #3603

Off-topic sever

@Parvu Florin, imi place foarte mult avatarul tau, dar cred ca n-ai primit nimic in bocanci de Mos Nicolae

Scuze pentru off
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF