Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
apkah
Thu Dec 12 2013, 07:20PM
arcan
Registered Member #566

ALM...ma dezamagiti.SUnteti foarte diferit de ALM de acum cativa ani cu care ma contram . Oare ati imbatranit?Ati devenit asa de tolerant?
Fiti sigur ca daca era lovit,ar fi aparut imediat imaginile,poate pentru a mai spala imaginea sifonata(din nou a) Jandarmeriei sau a justifica violentele inutile...
Sunt convins ca nu a fost lovit.
Back to top
J.A.B.C.
Thu Dec 12 2013, 07:36PM
Registered Member #2445

apkah wrote ...

ALM...ma dezamagiti.SUnteti foarte diferit de ALM de acum cativa ani cu care ma contram . Oare ati imbatranit?Ati devenit asa de tolerant?
Fiti sigur ca daca era lovit,ar fi aparut imediat imaginile,poate pentru a mai spala imaginea sifonata(din nou a) Jandarmeriei sau a justifica violentele inutile...
Sunt convins ca nu a fost lovit.

Omul ( jandarmul ) doar s-a impiedicat de gardul ce despartea sau delimita proprietatea respectiva, fiind ajutat si de un satean/localnic, la fel cu s-a impiedicat si un politist din trupele S.A.S.
Back to top
ALM
Thu Dec 12 2013, 08:21PM
Registered Member #2039

Domnule Arkan, vă daţi seama că sunt doborât de durere pentru că v-am dezamăgit? Evident că am îmbătrânit, exact cu cât aţi îmbătrânit dvs! Numai că eu mai ştiu de glumă şi am confirmarea că sunteţi atât de încrâncenat încât nu vă mai prindeţi la şopârle ...

Nu ştiu cum a ajuns jandarmul în poziţia aia, probabil a fost deplasat electrostatic când au trecut protestatarii pe lângă el. Nu ştiu, o fi zis copilu' ceva, o fi înjurat ăla cu bâta (sau ştafetă, diplomă, port-decret etc), o fi pixelu' albastru. Deci, nu ştiu dacă a fost lovit.

În altă ordine de idei, astăzi am vizionat câteva filmuleţe cu hoţii americani de maşini. Să vezi drăcie, cam toţi au uniforme asemănătoare cu rivuluţionarii ot Pungeşti: cipilcă sau glugă, hanorac bine strâns pe corp (să nu fâlfâie dacă trebuie să fugă), pantaloni de trening şi pantofi sport. În plus, fular care poate acoperi faţa pe jumătate şi un rucsac în spinare. Diferenţa? Hoţii aveau scule specifice, rivuluţionarii care cu bâte, care cu steaguri, care cu pietre ...

În poza de mai jos, avem doi ... tineri. Ce părere aveţi, sunt protestatari sau hoţi?

Back to top
1 User said Thank to ALM for this Post :
 ŽELJKO (13 Dec 2013, 20:13)
apkah
Thu Dec 12 2013, 08:31PM
arcan
Registered Member #566

Cred ca nu mai faceti distinctie intre a prinde hoti, si a bate oameni care isi apara viitorul copiilor lor. Ca il apara cu bata sau cu steagul, este insignifiant.
Back to top
1 User said Thank to apkah for this Post :
 svejk (13 Dec 2013, 21:18)
Mihais
Fri Dec 13 2013, 05:43PM

Registered Member #2323

LINK

In cele din urma,se vor intoarce armele si la noi.
Back to top
Terentius
Fri Dec 13 2013, 07:54PM
Terentius
Registered Member #2186

Unul din motivele pentru care se mai păstrează această dualitate Poliție / Jandarmerie este faptul că jandarmii/ carabinierii, militari fiind, nu pot face grevă / nu pot avea sindicate / nu pot da din clonţ / nu-şi pot da jos căştile din cap în semn de noncombat. Ăia din filmuleţ sunt poliţişti. A fost o situaţie cu jandarmii francezi făcând grevă pe teme de condiţii de muncă acum nişte ceva ani în urmă, dar li s-a închis gura de guvern cu argumentul imbatabil că, militari fiind, se pensionează la 15 ani - la ora aia - vechime, ceeace colegilor lor poliţişti nu li se aplica. Oricum, la francezi vorbind, opinia mea este că cele două instituţii se îndreaptă spre o totală fuziune, cam cum s-a petrecut şi la austrieci sau la belgieni.
Back to top
Boribum
Fri Dec 13 2013, 08:48PM
boribum
Registered Member #2395

Începând cu 1 ianuarie vor avea si Code Deontologic si numar matricol pe haine,vizibil . Si da,asa este,sistemul DHS american câstiga teren.
Back to top
Boribum
Fri Dec 13 2013, 08:50PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

In cele din urma,se vor intoarce armele si la noi.

Cum adica,si le baga-n gura si apasa pe tragaci ?
Back to top
djebel
Fri Dec 13 2013, 08:53PM
Registered Member #3603

Boribum wrote ...

Începând cu 1 ianuarie vor avea si Code Deontologic

Da, Armani Code
Back to top
Boribum
Fri Dec 13 2013, 09:01PM
boribum
Registered Member #2395

Drept e ca e un e în plus,si nu e de la E-uri
Back to top
djebel
Fri Dec 13 2013, 09:13PM
Registered Member #3603

Nu asta am urmarit, da' s-a potrivit. Ideea e ca e un cod("e" e optional) care miroase frumos
Back to top
1 User said Thank to djebel for this Post :
 Boribum (13 Dec 2013, 21:19)
chimistul
Tue Dec 17 2013, 10:10AM
Registered Member #1234

Stejarii din Pungeşti

Ar mai fi ceva, jandarmii. Jandarmii sunt acea specie extraterestră cărora nu ştii cum să le spui, ei nu are mamă nu are tată, sunt toţi născuţi de câte o mătuşă, ei are doar părinţi adoptivi. Cine e la putere îi adoptă iar ei îşi fac cu sârguinţă datoria indiferent cine şi de ce protestează.Jandarmii nu sunt nici ai lui Băsescu nici ai lui Ponta ei sunt ai puterii, indiferent cine o are şi dau cu aceeaşi sârguinţă şi abnegaţie în orice protestant că doar sunt plătiţi de guvern, chiar dacă din banii ciomăgitului. Dacă citeşti în regulamentul de funcţionare şi legea 550/2004, afli că “Jandarmeria Română este instituția specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administrației și Internelor, care exercită, in condițiile legii, atribuțiile ce ii revin cu privire la apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, la prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor incălcări ale legilor in vigoare, precum și la protecția instituțiilor fundamentale ale statului și combaterea actelor de terorism” Dacă priveşti la tv la intervenţiile acestora, observii cu uşurinţă, fără ochelari, că numai grija drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor nu o au jandarmii. Nu am văzut absolut nici un jandarm nici în Bucureşti, nici la Pungeşti să se aplece spre apărarea drepturilor cetăţenilor dar am văzut foarte mulţi călcând cu bocancii drepturile şi libertăţile sus menţionate şi chiar picioarele protestanţilor. Am văzut şi recenta intervenţie a domnului Olaru şeful Jandarmeriei Române care în încercarea de a justifica intrarea în forţă a jandarmilor din data 15. 12.2013, spunea că aceştia au fost obligaţi deoarece au fost provocaţi de unii membri ai galeriilor de fotbal care au folosit petarde şi au atacat jandarmii. Aici domnul Olaru a spus jumătate de adevăr. Este corect, cei care au “provocat” sunt aşa zişii huligani, dar întrebarea este cine îi controlează? Din câte ştiu eu aceştia sunt déjà cunoscuţi, cartografiaţi, se ştie şi unde dorm şi ce mănâncă şi ce beau, nu există nici un secret vizavi de activitatea lor. Numai că unii din şefii acestor galerii sunt plătiţi şi încă destul de bine de “cluburi” şi dotaţi tot de cluburi şi “Dinamo” este un club foarte puternic. O parte din “ huliganii” care intervin la proteste sunt nu numai cunoscuţi, ci chiar folosiţi acolo unde este nevoie pentru a putea lovi în demonstranţi şi a justifica intervenţia jandarmilor. Pe ei nu îi interesează cine este la putere, nici politica şi nici culoarea partidelor, nici ei nu au mamă nu au tată, şi ei acţionează pentru cei care îi plătesc. Aşa se face că niciodată nu veţi vedea astfel de elemente în camerele televiziunilor, ei sunt mai mascaţi decât mascaţii, faţă de mascaţi ei au blindajul pe sun pulovere, nu pe deasupra, eu nu iau bătaie, ei doar aruncă, împing, rup, sparg lunete, geamuri, apoi se retrag se regrupează şi acţionează la pont, acolo unde sunt trimişi şi unde e nevoie să se rupă justificat nişte oase, uneori primesc ordinele direct de la jandarmi, se cunosc între ei, semnează aceleaşi ştate. Niciodată jandarmii nu vor aduce în faţa camerelor de luat vederi sau a procurorilor un astfel de holigan, nu vor fi văzuţi la faţă, identificaţi, nominalizaţi, sunt folosiţi doar la nivel declarative dar fără probe concrete, fără reţineri, fără arestări. Nu ştiu cum fac ei de “scapă” mereu din “incercuire” şi rămân să încaseze bastoane tot amărâţii care erau de cele mai multe ori în trecere prin zonă. Pentru cine crede că fabulez, îl rog să privească doar două fotografii cu doi “protestatari” de la Pungeşti într-un moment de “organizare” când primesc indicaţii, unul prin telefon, altul prin viu grai. Reţineţi că fotografiile sunt făcute acolo unde oamenii au dărâmat garduri, au provocat jandarmii, “au încălcat legile în vigoare”. Priviţi la cei doi, jandarm şi protestant care stau faţă în faţă şi spuneţi-mi că nu au aceeaşi şcoală, că nu au trecut prin aceeaşi comisie de selecţie.De aia spuneam eu că Jandarmul din Pungeşti e ca Stejarul din Borzeşti.

LINK
P.S. Şi eu aveam o bănuiala .... dar pentru că şi altcineva gândeşte la fel m-am decis să prezint aceste supozitii...eu ştiu poate vine cineva cu o precizare ceva ca să nu mai stăm domnule în ceaţă aşa 8->
Back to top
2 User said Thank to chimistul for this Post :
 alin (18 Dec 2013, 11:41) , ŽELJKO (18 Dec 2013, 17:01)
Boribum
Tue Dec 17 2013, 11:04AM
boribum
Registered Member #2395

Saracii jandarmi : au înteles ca protestatarul românesc nu are suficienta vlaga pentru a protesta asa cum trebuie,si-atunci foloseste sagetile astea pentru a da ceva antren evenimentelor. Cum ar veni,ei nu mai fac cercetare în dispozitivul inamicului,ci chiar încearca sa-l revigoreze putin pe "inamic".
Back to top
3 User said Thank to Boribum for this Post :
 chimistul (17 Dec 2013, 11:41) , alin (18 Dec 2013, 11:41) , ŽELJKO (18 Dec 2013, 17:01)
Resboiu
Tue Dec 17 2013, 06:43PM

Registered Member #2526

"Sunteti cu capul?" Marius Militaru, purtator de cuvant.

Ma aplec in fata profesionalismului, bunului simt si a altor calitati lipsa.
Back to top
spk
Tue Dec 17 2013, 07:15PM
primum non nocere

Registered Member #537

Resboiu wrote ...

"Sunteti cu capul?" Marius Militaru, purtator de cuvant.

Ma aplec in fata profesionalismului, bunului simt si a altor calitati lipsa.

Purtător de vorbe ale MAI.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF