Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: MAI

<< Previous thread | Next thread >>
Jandarmeria, intre competente si incompetente
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Thu Dec 19 2013, 11:51PM
boribum
Registered Member #2395

Mihais wrote ...

Mes amis,in primul si-n primul rand ar trebui sa se ocupe domnii si tovarasii comandanti de osti cu tactica si abuzurile.

Am vazut un filmulet cu comandantul jandarmilor (cel mai general dintre ei,am înteles,Olaru,Olar...ma rog,nu conteaza numele ci functia) care se conversa cu o madama reporter (o îmbrâncisera unii,ceva de genul asta). Si reporterita dupa el,si ala cu 200 kg. de carne macra nu reusea sa-i spuna o fraza cucoanei,s-o trimita la biblioteca sa-nteleaga ce i-a spus generalul. Parea un nene printre alti neni. Material subtire,de vara. Nu stiu ce fac ei la scoala de generali,dar parca scurtcircuiteaza gradele,primul fiind caporal.
Back to top
1 User said Thank to Boribum for this Post :
 Karpov (22 Dec 2013, 02:18)
alin
Fri Dec 20 2013, 12:13AM
Registered Member #1206

Boribum, apare "Zana Buna" in peisaj si salveaza situatia.. Fara ironie, e cool ca mai suntem si noi pe primul loc..!
LINK
Back to top
djebel
Fri Dec 20 2013, 10:33AM
Registered Member #3603

Ma gandesc ca a fost aleasa in postul respectiv pentru buna cunoastere a armei sau pentru abilitatile de comunicare, nu pentru ca a castigat nu's ce concurs de frumusete cu cositele ei.
Back to top
Boribum
Fri Dec 20 2013, 12:07PM
boribum
Registered Member #2395

Da,da,e frumoasa foc. Comentariu perfect (din punctul meu de vedere) :

"654815544566 :Probabil ca cel care a confectionat clasamentul asta traieste intr-o lume mica ... in cazul asta e explicabila aceasta alegere."

Citeste mai mult: adev.ro/mwtlac
Back to top
djebel
Fri Dec 20 2013, 12:38PM
Registered Member #3603

M-au distrat si celelalte comentarii, unul chiar m-a dat pe spate.
Camelian Propinatiu (e de la el) dixit:

"Frumusetii naturale i se adauga sinergic aici o nota din acel mister specific cititoarelor de carti bune." Wt...?
Back to top
Morocanosu
Sun Dec 22 2013, 08:40AM
Registered Member #1992

Pt. Boribum. Pai nu se face scoala de generali. Din caporali, ii face direct generali
Back to top
Ultra'
Sun Dec 22 2013, 02:32PM
Registered Member #2406

O imagine cat o mie de cuvinte:

Back to top
1 User said Thank to Ultra' for this Post :
 apkah (22 Dec 2013, 16:14)
J.A.B.C.
Tue Dec 31 2013, 12:58PM
Registered Member #2445

"E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere si in sus cu recunostinta! Speranta sa va deschida poarta spre un An Nou plin de bucurii si impliniri."

" La Multi Ani tuturor si in special celor ce sunt de serviciu in noaptea dintr-e ani ! "
<:-P <:-P <:-P <:-P <:-P <:-P
Back to top
2 User said Thank to J.A.B.C. for this Post :
 ŽELJKO (31 Dec 2013, 17:32) , Resboiu (31 Dec 2013, 17:41)
Boribum
Thu Jan 02 2014, 04:06AM
boribum
Registered Member #2395

J.A.B.C. wrote ...

"Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere si in sus cu recunostinta!"

Iertare? Pe cine sa ierte ei,jandarmii ? Încercati viceversa.
Speranta ? Da,asta e de înteles.
Recunostinta ? În sus ? La superiorul direct,adica. Bine,daca voua va e bine,succes !
Back to top
 Stanici (09 Jan 2014, 18:28)
Boribum
Thu Jan 02 2014, 04:10AM
boribum
Registered Member #2395

Ultra' wrote ...

O imagine cat o mie de cuvinte:

Un el si o ea,doua credite,haine de la stat,prima de porc/miel/chiloti, "munca la stat","serviciu sigur" . O mie de cuvinte îmi par prea multe.
Back to top
Stanici
Thu Jan 09 2014, 06:54PM
Registered Member #8774

ALM wrote ...

@Svejk
Nu ştiu de unde aţi aflat că eu m-aş supăra într-o confruntare de idei. Vă rog şi eu să nu vă supăraţi dacă nu sunt de acord cu revoltele ad-hoc, cu încălcarea legii pentru aşa zise drepturi la proteste, cu provocarea jandarmilor şi poliţiştilor.

Dvs dezvoltaţi subiectul alături de realitatea din teren. Acolo, nimeni nu a împiedicat protestele verbale şi nimeni nu le-a băgat pumnul în gură protestatarilor. Sarabanda a început atunci când protestatarii au început să dărâme gardurile unei proprietăţi private, când au început să distrugă utilajele de pe proprietate, când au atacat cu parii muncitorii, paznicii şi jandarmii.

Dacă nu ne plac legile şi avem ceva în cutia craniană, nu trebuie să-i atacăm pe cei care le aplică ci pe cei care le-au elaborat şi promulgat. Aşa că, protestele trebuie mutate la birourile parlamentarilor, Guvern, Parlament şi Preşedinţie. Dar fără bâte, că iar se lasă cu gaze ...

Ştiu că nu place ceea ce voi scrie, dar vă solicit un moment de reflecţie: ce s-ar fi întâmplat dacă locuitorii de la Bicaz, Ada Kaleh, Orşova, Cernavodă şi zeci de alte locuri unde au avut loc strămutări, şi-ar fi protejat "drepturile" cu parii? Probabil că astăzi aveam lămpi cu petrol pe mese şi computerul ar fi fost un vis irealizabil ...

Dupa momentul de reflectie (uitat in oglinda, speriat, stins lumina:D), vin si eu cu o intrebare adresata domniei dumneavoastra, ca vad ca aveti mai multa idee despre legi si aplicarea lor decat un profan ca mine:,,In ce conditii legale Jandarmeria poate interveni in forta impotriva unor manifestanti?". De asemenea, daca se gaseste un coleg de forum care sa stie raspunsul la intrebarea asta, il rog sa fie amabil si sa ma dumireasca.
Multumesc.
Back to top
Boribum
Thu Jan 09 2014, 07:37PM
boribum
Registered Member #2395

În baza legii nr. 550 din 29/11/2004,art. 1,alin. 1 si 2.
Back to top
 Stanici (10 Jan 2014, 09:17)
Pârvu Florin
Fri Jan 10 2014, 09:31AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cu vreo cîţiva ani în urmă, la o Ziua Eroilor, în Târgoviște, pe lângă plutonul de jandarmi care a defilat, piața în care s-a desfășurat ceremonia a fost înconjurată de un alt pluton de jandarmi cu căști, bastoane și pistoale.
Las la o parte prezența lor în acel loc și în acel moment, prezență care mi s-a părut inoportună. Să presupunem că existau informații că vor avea loc tulburări. Nu s-a întâmplat nimic. Să mai presupunem că doar prin simpla lor prezență au descurajat acele posibile tulburări.

Dar pistoale????

Habar nu am dacă aveau muniție, dar și dacă aveau și dacă nu aveau, pentru mine povestea aia tot e un mare semn de întrebare.
Îl întreb pe comandantul dispozitivului, un maior cu barbă, care-i ideea.
Urmează o prelegere savantă, ca și cum ar fi vorbit cu un copil de cinci ani, despre faptul că asta e dotarea standard a jandarmilor.
Pe dracu! Dotarea e stabilită de comandantul intervenției în funcție de misiune! că de-aia ies uneori cu cască, protecții, scuturi, bastoane și ce mai au ei pe acolo, și alteori doar cu baston.
Armele de foc se folosesc împotriva demonstranților care au și ei arme de foc, și nu pistoale se folosesc, ci puști cu lunetă, căci în focul evenimentelor e destul de ușor să-ți pierzi cumpătul și să faci nefăcute, ca să nu mai pomenesc de faptul că pistolul ăla, chiar dacă nu pare, are două capete, la fel ca o bâtă.

Deci, băieți, nu pistoale!

Ahmet Şahbaz, Officer Who Shot And Killed Protester Ethem Sarısülük In Turkey Protests, Released From Jail

Outrage spread from Turkey to across the Internet on Monday after Ahmet Şahbaz, the police officer who allegedly shot and killed Turkish protester Ethem Sarısülük, was freed by a Turkish court on self-defense grounds.
Sarısülük was killed earlier this month during protests against Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan’s government.
Viral video of an officer in riot gear shooting at protesters and then running away from the scene surfaced on Twitter. A body, later identified as Sarısülük’s, is then shown lying on the ground. In the video below, people wave flags indicating medical attention is needed.

http://www.ibtimes.com/ahmet-sahbaz-officer-who-shot-killed-protester-ethem-sarisuluk-turkey-protests-released-jail-video

De citit si LINK

[ Edited Fri Jan 10 2014, 01:55PM ]
Back to top
Stanici
Fri Jan 10 2014, 10:54AM
Registered Member #8774

Boribum wrote ...

În baza legii nr. 550 din 29/11/2004,art. 1,alin. 1 si 2.

Sa imi fie cu iertare, randurile indicate de dumneavoastra creioneaza, in mare, atributiile si scopul existentei acestei institutii.
,,LEGE nr. 550 din 29 noiembrie 2004 privind organizarea
şi funcţionarea Jandarmeriei Române
Parlamentul României adoptă prezenta lege.

CAPITOLUL I: Dispoziţii generale
Art. 1
(1)Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar,
componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care exercită, în condiţiile
legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a
drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a
proprietăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor
încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale
statului şi combaterea actelor de terorism.
(2)Jandarmeria Română, prin atribuţii, organizare, pregatire şi dispunere teritorială,
contribuie la garantarea suveranităţii, independenţei, autorităţii, unităţii şi securităţii
statului, democraţiei constituţionale pe întregul teritoriu naţional atât în timp de
pace, cât şi în situaţii de criză."

http://www.jandarmeriaromana.ro/ro/Resurse/Documente/Cariera/lg_jandarmeriei.pdf (nu stiu sa pun cuvantul ,,link" in locul ,,carnatului" de mai sus)

Or, pe mine ma interesa in ce conditii legale au dreptul jandarmii sa intre in forta si sa disperseze un grup de protestatari.
Cu stima.
Back to top
Boribum
Fri Jan 10 2014, 01:47PM
boribum
Registered Member #2395

Stanici wrote ...

Or, pe mine ma interesa in ce conditii legale au dreptul jandarmii sa intre in forta si sa disperseze un grup de protestatari.

"Jandarmeria Română este instituţia specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administraţiei şi Internelor, care exercită, în condiţiile
legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice "

Demonstranti + scandal = deranjarea ordinii publice.
Deranj + X = rezolvarea situatiei (restabilirea ordinii publice)
X = jandarmi (conf. legii de mai sus)

Asa e limpede,sper.

Edit : intrarea "în forta" sau cu vaselina,cu cântece sau flori,cu casca si masca sau în slip si pene-n fund tin de ordine specifice ale institutiei. Sunt abilitati sa o faca,si e legal. Cum o fac,asta e altceva,dar tot legal este.

[ Edited Fri Jan 10 2014, 01:51PM ]
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF