Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Academia Fortelor Terestre
Go to page
      >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Leul Alb
Fri Jan 23 2009, 11:02PM
whiteboy
Registered Member #1283

Sunt interesat de aceasta facultate, dar am unele dubii care nu mi-au fost clarificate nici la Biroul de Recrutate;acele dubii ar fi legate de vizita medicala(mai exact cum pot sa trec de oftalmolog;la vizita pt liceu militar mi-a zis ca pot face parte din personalul necombatant...lucru care mie nu prea imi convine..., precum si de modalitatea dupa care esti repartizat dupa ce termini facultatea).Ar fi si o punte spre SRI urmarea acestei facultati?Multumesc
Back to top
spk
Sat Jan 24 2009, 06:56PM
primum non nocere

Registered Member #537

informatiile astea le afli cel mai sigur de la spitalul militar
Back to top
Altair
Sat Jan 24 2009, 10:26PM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Pai trebuie sa citesti literele pe care ti le indica.
Acum serios vorbind,ai probleme cu ochii?
Puntea spre SRI se cheama ANI.
Back to top
spk
Sat Jan 24 2009, 10:32PM
primum non nocere

Registered Member #537

apropo de punti spre SRI si STS, am auzit de la cineva ca cele doua structuri accepta militari din altele doar daca au gradul de la maior in sus, e adevarat?e cam aiurea
Back to top
Leul Alb
Sun Jan 25 2009, 12:00AM
whiteboy
Registered Member #1283

Mda....am -1,75 la dreptu si -0,25 la stangu...port lentile...dar inca ma nitreb daca le pot da dribling asa usor..e vb de niste regulamente....+ca sigur or fi pastrat in baza de date o copie dupa fisa de examinare medicala pt liceu militar.Mi-e greu sa cred ca pt studii de licenta ajung 30 de oameni pt SRI(fara aia de la master)
Back to top
Leul Alb
Sun Jan 25 2009, 12:02AM
whiteboy
Registered Member #1283

Iar operatia de corectie cu laseru se poate face de abia dupa 20 de ani...nu pot sa imi permit sa stau pe bara pana atunci...fara sa iau in calcul si riscurile la care te supune aceasta operatie
Back to top
spk
Sun Jan 25 2009, 12:17AM
primum non nocere

Registered Member #537

"Mi-e greu sa cred ca pt studii de licenta ajung 30 de oameni pt SRI" daca te referi la locurile scoase la ANI te inseli, mai aduna si locurile scoase la AFT, ATM plus filiera indirecta, totusi SRI nu e cat politia sau armata
Back to top
Altair
Sun Jan 25 2009, 01:59AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

Dragul meu,iti sugerez sa mergi la spitalu militar si sa iti faci analizele.Daca ai lentile de contact,foloseste-le.Oricum si daca te resping sa zicem asta nu inseamna ca primesti o bulina rosie si nu mai poti participa la selectie.Avem destui ochelaristi,si ma indoiesc ca toti au devenit dupa ce au intrat in armata.Daca e sa nu intri asta e pt ca sunt pilosi care trebuie sa intre si cei care le pot ameninta locurile sunt ejectati din start.Ma indoiesc ca SRI nu accepta oameni cu experienta militara chiar daca nu sunt maiori sau ofiteri macar.SRI cauta oameni de care au nevoie,dar e adevarat ca pt unele posturi experienta militara(serviciul militar) este obligatorie.Asa ca nu te stresa,incearca.Pana la urma si presa militara e o arma (nu imi vine sa cred ca spun asta) si acolo e plin de ochelaristi.
Back to top
Leul Alb
Sun Jan 25 2009, 04:29PM
whiteboy
Registered Member #1283

Eu imi doresc sa devin ofiter operativ intr.o structura gen SRI sau poate chiar in Armata , ma gandeam ceva gen contrainformatii...de aia ma chinuie atata prob cu ochii
Back to top
truepride
Sun Jan 25 2009, 07:07PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Stimabile contrainformatii/informatii gasesti prin ograda SIE, SRI - cum spunea altair ANI(academia nationala de informatii). Daca vii la Academia fortelor terestre ai toate sansele sa ajuni ofiter de arma. Iar problema cu ochii pt academia fortelor terestre s-ar traduce prin faptul ca nu vei ajunge niciodata lunetist la vanatorii de munte dar poti ajunge, in timp, ofiter superior la arma intendenta.
Back to top
spk
Sun Jan 25 2009, 08:06PM
primum non nocere

Registered Member #537

si din intendenta ajungi ministru de interne (ne zicea noua un prof la cursu de logistica "intendenta e ramura logisticii care numara bocanci si imparte lame de ras soldatilor")
Back to top
Leul Alb
Tue Jan 27 2009, 11:05PM
whiteboy
Registered Member #1283

Multumessc truepride; am in gand sa imi fac dupa 20 de ani corectia la ochi cu laserul(scuzatzi cacofonia), imi e si un pic teama de riscuri...dar v.am intrebat pe voi de toate astea, pt ca din experienta proprie stiu ca birourile de recrutare nu te ajuta prea mult cu informarea, sunt prost informati si sunt si mai praf cand e vorba de transmiterea informatiilor catre candidat.Eu am dat de 2 ori la liceul militar; cand am terminat cls a 8-a, am picat la traseu aplicativ utilitar(am vz si sitemul cu pile of course).Am intrat la un liceu "de elita" din Capitala.In cls a 9-a eram dispus sa repet un an si am mai incercat.Iar analize(de data asta s-a lasat cu vena sparta) timp pierdut, acte legalizate, nervi bani timp toate pierdute, pt ca a 2-a zi dupa ce imi depun dosaru sa imi spuna ca nu ma incadrez la varsta si ca au gasit o lege in invatamant care prevede sa nu ai mai mult de 16 ani cand incepi cls a 9-a(eu sunt nascut in februarie)....
Back to top
Leul Alb
Tue Jan 27 2009, 11:10PM
whiteboy
Registered Member #1283

Imi e si teama la ANI(licenta) pt ca sunt 12 locuri mari si late...pe care se inghesuie destula lume...chiar daca are un caracter mai in nori asa pitita.La fortele terestre ma gandeam ca daca specializarea este "Stiinte militare si informatii" ca la master-ul pt ANI, pot intra la SRI.Acum sa vedem ce o sa fie si cu demilitarizarae la SRI.Ca banuiesc ca atunci n-o sa mai primeasca din armata.
Back to top
ARHIMEDE
Thu Jan 29 2009, 11:01AM
Registered Member #1315

Daca tu crezi ca ai sansa sa ajungi in sfera serviciilor de informatii poate ca merita sa urmezi o institutie militara , daca nu eu zic sa o lasi balta , nu vezi ca in cadrul MApN nu merita da mai lucrezi deoarece nu ai nici o certitudine nici un viitor , nu vezi ca se incearca sa se bata joc de armata ,masurile care vor fi luate de actualii guvernanti vor duce la distrugerea sistemului de aparare, o sa te trezesti pe la 35-40 de ani ca vei primi o cizma in fund si vei avea si restrictii in ce priveste libera alegere a uinui loc de munca in viata civila nu vezi ca ghidul carierei militare nu mai are nici o valoare. Toate acestea se popot intimpla daca guvernantii nu-si revin din betia data de ajungerea la guvernare.Deaceia eu recomand tinerilor sa se orirnteze catre alte zari , armata in viitorul apropiant nu va mai fi deloc tentanta , nemai avind nimic de oferit in schimbul privatiunilor la care esti supus pe timpul cit iti slujesti cu credinta patria.
Back to top
1 User said Thank to ARHIMEDE for this Post :
 CiubotaruLau (14 Feb 2017, 07:10)
ex-ad
Wed Mar 11 2009, 06:12PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

Bafta multa, dar te rog sa nu postezi acelasi lucru in mai multe topicuri. Ti-am sters celalalt post!
Cit despre raspunsul la intrebarea ta, n-ai vrea mai intii sa intri la ATM, apoi sa te gindesti la urmatorul pas? Fiindca pina termini multe se pot schimba.
Back to top
Go to page
      >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF