Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Academia Fortelor Terestre
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Ragman
Fri Oct 28 2016, 08:56PM
Registered Member #10237

TheMrM wrote ...

Buna , anul ce urmeaza o sa candidez la AFT si o sa dau din matematica , ati putea sa imi recomandati carti , care sa ma ajute la pregatire . Multumesc anticipat !

Mai bine ceri asa ceva pe grupurile de Facebook nu aici.
Back to top
Nestiut
Thu Nov 10 2016, 05:26PM
Registered Member #9999

Da cineva la AFT la stiinte admistrative ?
Back to top
alin1948s
Fri Mar 17 2017, 11:40PM
Registered Member #11127

Salut. Sunt student in anul 2 de facultate, la Geografia Turismului, ubb, si de o luna, m-am gandit sa ma inscriu la academia militara. Problema este ca nu am nici un fel de indrumare, si nu gasesc informatii, despre ce si cum sa fac, unde sa merg. Nu as dori sa merg ca voluntar in armata, si as avea ca target o functie mai importanta. Din ce am citit pe internet, sunt academii la Brasov si Alba Iulia, care ar fi mai accesibile pentru mine. Cat ar dura sa termini academia, si dupa absolvire ce s-ar intampla(gen o sa fiu angajat etc)?
Back to top
cda18
Sat Mar 18 2017, 01:57PM
Devenim ceea ce suntem
Registered Member #9371

Salut!De mers trebuie sa mergi la BIR (biroul informare-recrutare),insa vezi ca inscrierea e pana prin 13 aprilie parca,poate ma insel,ma rog.Exita 3 (trei) academii militare,una dintre acestea se afla in Sibiu (Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" ),alta in Brasov (Academia Fortelor Aeriene "Henri Coandă" ),iar in Constanta e situata Academia Fortelor Navale "Mircea cel Batran" si da, "gen" ,daca reusesti sa absolvi esti angajat,in primul an(de studiu) semnezi contract cu ei ca esti al sistemului 10 ani si "alte d'astea".Eu sunt curios de ce vrei tu fix acum in armata romana?

[ Edited Thu Jan 10 2019, 10:35PM ]
Back to top
1 User said Thank to cda18 for this Post :
 alin1948s (18 Mar 2017, 21:33)
alin1948s
Sat Mar 18 2017, 09:32PM
Registered Member #11127

cda18 wrote ...

Salut!De mers trebuie sa mergi la BIR (biroul informare-recrutare),insa vezi ca inscrierea e pana prin 13 aprilie parca,poate ma insel,ma rog.Exita 3 (trei) academii militare,una dintre acestea se afla in Sibiu (Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" ),alta in Brasov (Academia Fortelor Aeriene "Henri Coandă" ),iar in Constanta e situata Academia Fortelor Navale "Mircea cel Batran" si da, "gen" ,daca reusesti sa absolvi esti angajat,in primul an(de studiu) semnezi contract cu ei ca esti al sistemului 10 ani si "alte d'astea".Eu sunt curios de ce vrei tu fix acum in armata romana?:))

Urmatoarele lucruri m-au motivat:
1. La nevoie imi apar tara (si nu, nu vreau sa par patriot pe forum sau ceva)
2. Imi place ideea de armata(nu vreau sa intru in detalii sau in contradictii)
3. Nu am altceva mai bun de facut, facultatea la care sunt acum o consider inutila. Mai bine in armata decat in Anglia, Spania, Italia etc.

[ Edited Sat Mar 18 2017, 09:34PM ]
Back to top
SemperFI92
Tue Mar 21 2017, 11:54AM
SemperFI92
Registered Member #11130

alin1948s wrote ...

cda18 wrote ...

Salut!De mers trebuie sa mergi la BIR (biroul informare-recrutare),insa vezi ca inscrierea e pana prin 13 aprilie parca,poate ma insel,ma rog.Exita 3 (trei) academii militare,una dintre acestea se afla in Sibiu (Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" ),alta in Brasov (Academia Fortelor Aeriene "Henri Coandă" ),iar in Constanta e situata Academia Fortelor Navale "Mircea cel Batran" si da, "gen" ,daca reusesti sa absolvi esti angajat,in primul an(de studiu) semnezi contract cu ei ca esti al sistemului 10 ani si "alte d'astea".Eu sunt curios de ce vrei tu fix acum in armata romana?:))

Urmatoarele lucruri m-au motivat:
1. La nevoie imi apar tara (si nu, nu vreau sa par patriot pe forum sau ceva)
2. Imi place ideea de armata(nu vreau sa intru in detalii sau in contradictii)
3. Nu am altceva mai bun de facut, facultatea la care sunt acum o consider inutila. Mai bine in armata decat in Anglia, Spania, Italia etc.

Salutare

Te-ai mai lamurit in privinta lucrurilor pe care trebuie sa le faci pentru a intra in armata ?

Daca alegi o Academie Militara si ai parcurs deja o perioada la o institutie de invatamant civila, in cazul in care vei fi admis la Academie trebuie sa faci dovada achitarii taxelor de scolarizare catre acea institutie pe toata durata cat ai fost inmatriculat ca student la ei.
Ex : Ai facut 2 ani la Inginerie, la buget...decizi sa-ti retragi dosarul si sa dai la Academie, esti admis la Academie, trebuie sa mergi la Facultatea unde ai facut Inginerie si sa achiti taxa pentru cei 2 ani de studii(ca si cum ai fi fost la taxa in acei 2 ani si nu la buget), altfel nu poti fi inmatriculat la vreo Academie Militara.
De altfel, cand ajungi sa dai probele scrise, inainte sa faci asta trebuie sa dai o declaratie pe proprie raspundere unde trebuie sa precizezi daca ai mai fost student si pe ce perioada, unde , etc..

Varsta maxima este de 24 ani la Academia Fortelor Aeriene si de 26 ani la celelalte academii.
La Fortele Aeriene este mai greu de intrat (lucru evident si lesne de inteles), testele si examinarile medicale sunt mai riguroase.
La Fortele Navale am un prieten care a terminat acolo de curand...Nu se intra foarte greu, insa trebuie sa iti placa si sa te acomodezi cu viata pe Apa, departe de tarm pentru perioade lungi.
La Academia Tehnica se intra relativ greu pentru ca este foarte cautata de cei care sunt foarte buni la invatatura si astfel concurenta este mare...Daca nu esti foarte solid pe partea de cunostinte in materie de matematica, fizica, mecanica nu iti recomand aceasta Academie.
La Academia Fortelor Terestre unde si eu m-am inscris pentru admitere in acest an, nu se intra neaparat greu dar nici usor nu este...Nivelul de Matematica este M1 pentru probele scrise, iar inainte sa ajungi la probele scrise vei parcurge niste pasi care constau in :
1.Examinare medicala la Spitalul Militar din judetul tau...Aici se poate pica, poti fi declarat INAPT daca iti sunt descoperite probleme de sanatate(ex: colesterol prea mare, tensiune, etc)
2.Daca esti declarat APT la examinarea medicala urmeaza sa fii programat la Centrul Judetean de Selectie si Orientare la care este arondat judetul tau pentru a sustine niste probe...Aceste probe constau in : Testare de inteligenta(Un test pe care trebuie sa il parcurgi intr-un anumit timp, cu intrebari a caror nivel de dificultate creste gradual), apoi test de personalitate (Un test cu intrebari repetitive doar ca sub alta formulare), dupa acest test urmeaza traseul aplicativ , proba de rezistenta si testul de echipa, iar la final un interviu.
3.Pasul al treilea consta in proba scrisa la Limba Engleza unde daca nu iei minim nota 6 esti declarat RESPINS, apoi daca ai nota suficient de mare urmeaza proba scrisa la Matematica....Ambele probe constau in teste grila , iar durata este de 90 minute pt Engleza si 180 minute pt Matematica.

Mentionez ca inainte de a intra la probele scrise ai de facut acea declaratie pe proprie raspundere + completarea optiunilor in ceea ce priveste arma si programul de studiu pe care doresti sa le urmezi in cazul in care vei fi admis.

Durata studiilor la AFT Sibiu este de 3 ani, la celelalte academii nu stiu.
Daca esti admis semnezi un Contract de Studii nu contract de munca cu MApN...Deabia dupa ce termini semnezi un contract pe 4 ani pe care trebuie sa-l duci la bun sfarsit daca nu vrei sa platesti contravaloarea studiilor ceea ce inseamna o groaza de bani.

Din ce am auzit eu, daca inveti bine si esti printre primii la sfarsitul studiilor iti poti alege unitatea la care vrei sa activezi, dar nu sunt sigur ca este adevarat.
Ceilalti vor fi repartizati (poate aleatoriu...nu stiu) in functie de armele pe care le-au studiat la una din unitatile militare la care exista locuri.

Dupa aceea, ca ofiter (sub-locotenent e gradul pe care il vei detine la terminarea studiilor) vei fi repartizat la o Companie din cadrul unui Batalion (in functie si de arma) unde vei sta "in umbra" comandantului acesteia si a loctiitorului/loctiitorilor sai si va trebui sa inveti mersul lucrurilor in acea companie si in acea unitate..Va trebui sa te integrezi rapid si sa faci de asa natura incat sa nu iti transformi SGP-ii in dusmani dar nici cadrele...nu e tocmai usor, dar daca esti baiat istet te vei descurca.
Vei participa si vei superviza la instructia zilnica a militarilor din subordine si eventual vei face servicii de genul Ajutor Ofiter de Serviciu sau chiar Ofiter de Serviciu in cazul in care unitatea nu are suficienti ofiteri la dispozitie.

Pe toata durata acestei experiente este imperios necesar sa te adaptezi la tot ce te inconjoara, sa inveti extrem de repede tot ce e nou si sa fii capabil sa functionezi ca om si ca militar la 110% din potentialul tau , mai ales in conditii de stres.

Daca tu crezi ca esti capabil de asa ceva, inca mai ai timp sa iti depui dosarul la BIR din orasul tau.

Toate cele bune

[ Edited Fri Mar 31 2017, 12:07PM ]
Back to top
FieldMarshal
Sun Jun 25 2017, 11:35PM
Registered Member #11192

Salut!
Am terminat clasa a XI a si vreau sa dau la AFT dar nu stiu cum sa ma pregatesc la matematica daca ati putea sa-mi recomandati carti sau da sfaturi.
Multumesc anticipat !!!
Back to top
SemperFI92
Mon Jun 26 2017, 11:06AM
SemperFI92
Registered Member #11130

FieldMarshal wrote ...

Salut!
Am terminat clasa a XI a si vreau sa dau la AFT dar nu stiu cum sa ma pregatesc la matematica daca ati putea sa-mi recomandati carti sau da sfaturi.
Multumesc anticipat !!!

Salutare

Pregatirea la matematica este simpla in sensul in care este prezentata pe site-ul academiei intreaga tematica luata in considerare pentru realizarea itemilor prezenti in concursul de admitere.
Tot acolo poti gasi si subiectele anilor precedenti de unde poti deduce cu usurinta prezenta nivelului M1 si totodata nevoia de a parcurge/invata/stapani intreaga materie din perioada celor 4 ani de liceu.
Culegeri de teste M1 poti gasi pe internet fara prea mare efort, iar restul depinde doar de tine si de capacitatea/dorinta ta de a depune un efort proportional cu asteptarile pe care le ai.
Mult succes!
Back to top
spk
Fri Nov 10 2017, 08:02PM
primum non nocere

Registered Member #537

Alex Sofronie wrote ...

Salut,sunt clasa a 12 a ,si as dori sa urmez academia de politie ,dar in cazul in care nu intru acolo,as vrea sa dau admintere si la aft sibiu, fiind a 2a optiune.
Va rog,imi puteti explica cum sta treaba cu stiintele administrative,stiu ca iesi ofiter de logistica dupa,dar ce presupune mai exact asta, ce faci mai exact dupa ce termini studiile.
Multumesc anticipat.

Back to top
Nasus
Mon Nov 13 2017, 06:49PM
Registered Member #11311

Salut, sunt in clasa a 12 a si as dori sa dau la Academia Fortelor Terestre Nicolae Balcescu din Sibiu.
Imi poate da cineva detalii in ce consta admitere si care sunt probele la aceasta academie (daca sunt altele inafara de Engleza/Romana/Matematica) si cum este la stiinte militare? Ce se intampla si ce faci dupa ce termini studiile la stiinte militare?
Va rog frumos, multumesc.
Back to top
εάν
Sat Dec 02 2017, 09:52PM
Registered Member #11312

Dacă intru la AFT la intendență aș avea vreo posibilitate de a deveni, pe parcursul carierei, combatant? Adică să trec de la intendență la o funcție de luptă. Este posibil?
Back to top
spk
Thu Jun 07 2018, 06:50AM
primum non nocere

Registered Member #537

Evrasio wrote ...

Buna seara!As avea si eu o intrebare pentru viitor cand o sa dau admitere, anume ca am cautat pe siteurile Academiei Tehnice Militare si Fortelor Terestre si la ambele gasesc arma geniu, eu dpdv oftalmologic ma incadrez doar la Bucuresti.Acolo am vazut la Departamentul M4 cum este denumit specializarea Sisteme pentru baraje de mine, distrugeri si mascare.Acum intrebarile, care e diferenta intre ce face un ofiter care a terminat, la geniu, la AFT si la ATM pe specialitatea aceasta, ca atributii, pregatire si tot ce presupune si ce reprezinta partea de mascare, am vazut ceva pe forum, dar nimic foarte concret, daca puteti sa imi oferiti niste detalii.Multumesc anticipat!
Back to top
Lt.Zof
Mon Jun 25 2018, 10:59PM
Registered Member #11434

Salut. Am o simpla intrebare: cat de grele sunt materiile de la Managementul organizatiei, arma Auto?
Sunt absolvent de profil uman, insa am obtinut locul al treilea la nationala la istorie si pot ocupa un loc fara sa mai sustin probele. Dar problema cea mai mare este daca voi rezista materiilor exacte... Filologia si matematica sunt doua lucruri opuse
Back to top
SemperFI92
Tue Aug 14 2018, 08:54AM
SemperFI92
Registered Member #11130

Iti dai seama fiind auto ca vei face matematica, fizica si mecanica printre altele ..
Eu personal am o problema cu fizica, mecanica si matematica nu imi pun mari probleme in conditiile in care si eu am fost la un profil asemanator cu al tau.
Nu pot sa spun ca e usor, nu este nici imposibil.
Back to top
1 User said Thank to SemperFI92 for this Post :
 Lt.Zof (20 Aug 2018, 10:55)
truepride
Tue Aug 14 2018, 04:43PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

O sugestie din partea mea daca doriti: daca aveti un profil uman, vedeti ca AFT-ul are si profil uman. Este vorba de specialitatile administrative pe care le gasiti in partea de jos la oferta educationala.
Back to top
1 User said Thank to truepride for this Post :
 Lt.Zof (20 Aug 2018, 10:55)
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF