Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Traficul de droguri
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Witt
Sun Feb 01 2009, 12:18AM
Witt
Registered Member #168

Vorbeşte de nişte neni din nişte structuri influente, care încurajează, ba chiar dirijează traficul de narcotice. Şi are dreptate, fără accept de sus, nu înfloreşte niciun mac.
Back to top
Radu89
Mon Jun 25 2012, 03:44PM

Registered Member #918

Ziua de maine este o zi deosebit de importanta :

26.06.2012
Ziua internationala impotriva consumului si a traficului ilicit de droguri

In 1987, Adunarea Generala a decis sa marcheze ziua de 26 iunie ca Zi Internationala impotriva abuzului de droguri si a traficului ilicit, ca semn al deciziei de a spori eforturile si cooperarea in vederea crearii unei societati internationale in care sa nu existe abuz de droguri. Aceasta hotarare a fost luata pe 7 decembrie 1987 (rezolutia 42/112), in urma unei recomandari a Conferintei Internationale asupra Abuzului de Droguri si a Traficului Ilicit din 1987 care, pe 26 iunie, a adoptat Liniile Generale Multidisciplinare ale Activitatilor Viitoare in domeniul Controlului Abuzului de Droguri.LINK

Drept urmare , poate va intereseaza sa mergeti la o conferinta de presa.Pentru mai multe detalii, citi aici : LINK
Back to top
Boribum
Mon Jun 25 2012, 04:13PM
boribum
Registered Member #2395

Cadou de la presedintele Karzai pentru restul lumii :

Back to top
Resboiu
Mon Jun 25 2012, 08:09PM

Registered Member #2526

Caramizi de blindaj reactiv?
Back to top
Boribum
Tue Jun 26 2012, 12:29AM
boribum
Registered Member #2395

Blindeaza vena unora si da consistenta portofelului altora (niciodata aceeiasi).

Dar deh...daca e sa se faca simpozioane si adunari si mitinguri..sa se faca : productia de prosti nu e la capacitate maxima.
Back to top
Pârvu Florin
Thu Jun 28 2012, 02:00PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Ma uitam si eu la bla bla-urile astea ocazionate de Ziua Internaţională împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri si ma gandeam ca toti cei care se pricep zic ca ar trebui ca ANA sa fie la Ministerul Sanatatii, nu la MAI.

Si tot aia care se pricep urla de o gramada de ani ca posesia de cantitati mici de droguri, pentru uz propriu, sa fie dezincriminata... dupa ce ca ala, saracul om, are o problema, in loc sa-l ajuti, sau macar sa-l lasi in plata Domnului daca nu esti stare de mai mult, tu, stat, il mai si f**i! Tendinta actuala, din ce in ce mai accentuata, este ca toxicomaniile sa fie asmilate unei boli, si nu unui comportament antisocial, si bolile nu se trateaza cu inchisoare! Dar atat ii duce capul pe cei de la MAI... e antologic cazul ala, de acum vreo 5-10 ani, cand un tip si-a scos ochiul din orbita, pur si simplu! in sevraj in arestul politiei fiind!

LINK

Acum ceva vreme, am cumparat de la farmacie patruzeci de seringi pentru injectii intradermice, imi trebuiau la scoala, am cumparat pentru toata clasa... Farmacista m-a privit lung, mi-a cerut actul de identitate si a disparut cu el in birou pentru cateva zeci de secunde, probabil a facut o copie, dupa care mi l-a adus si mi-a dat si seringile.

Daca vorbesti in Romania despre programe de schimb de seringi, adica dependentii sa iti aduca seringile folosite si tu sa le dai altele noi... incurajezi consumul de droguri, de parca pe oamenii aceia faptul ca fac rost greu de seringi i-ar impiedica sa...
Da' pe societate o doare-n spit ca cinci toxicomani se injecteaza cu aceeasi seringa, se infecteaza cu HIV, dupa care fata mai da si altora din afara cercului, ca de! trebuie sa faca rost de bani pentru droguri...

[ Edited Thu Jun 28 2012, 04:17PM ]
Back to top
1 User said Thank to Pârvu Florin for this Post :
 Radu Patrascu (14 Aug 2013, 20:38)
Radu89
Tue Oct 23 2012, 05:56PM

Registered Member #918

Întâlnire a reprezentanților MAI cu adjunctul Serviciului Federal de Control al Drogurilor din Federația Rusă

Secretarul de stat, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal de poliţie Ioan – Nicolae CĂBULEA și şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor şef de poliţie Marian TUTILESCU, au avut marți, 23 octombrie 2012, la sediul MAI, o întrevedere cu secretarul de stat, adjunct al directorului Serviciului Federal de Control al Drogurilor din Federaţia Rusă, Oleg SAFONOV.

În cadrul întâlnirii de lucru, au fost abordate teme de interes pentru ambele părţi, legate de necesitatea intensificării relaţiilor de cooperare, atât în plan bilateral, cât şi regional şi internaţional, pentru identificarea celor mai bune soluţii, în vederea combaterii traficului de droguri.

De asemenea, a fost subliniată importanța dezvoltării și instituționalizării acestei conlucrări în scopul obţinerii unor rezultate concrete, care să conducă la atingerea obiectivelor comune vizate.

Demnitarul rus se află în România într-o vizită de lucru, pe parcursul căreia va avea o serie de întrevederi cu reprezentanţii conducerii instituţiilor implicate în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de droguri, substanţe psihotrope şi precursori şi a infracţiunilor legate de acesta.

Sursa : Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Administraţiei şi Internelor
Back to top
Boribum
Tue Oct 23 2012, 07:06PM
boribum
Registered Member #2395

Radu89 wrote ...

În cadrul întâlnirii de lucru, au fost abordate teme de interes pentru ambele părţi, legate de necesitatea intensificării relaţiilor de cooperare, atât în plan bilateral, cât şi regional şi internaţional, pentru identificarea celor mai bune soluţii, în vederea combaterii traficului de droguri.

De asemenea, a fost subliniată importanța dezvoltării și instituționalizării acestei conlucrări în scopul obţinerii unor rezultate concrete, care să conducă la atingerea obiectivelor comune vizate.

5 kilograme de limba de lemn,va rog,la pachet,sa ajunga pentru 3 generatii !
Back to top
Pârvu Florin
Thu Nov 15 2012, 09:39PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Parvu Florin wrote ...

Acum ceva vreme, am cumparat de la farmacie patruzeci de seringi pentru injectii intradermice, imi trebuiau la scoala, am cumparat pentru toata clasa... Farmacista m-a privit lung, mi-a cerut actul de identitate si a disparut cu el in birou pentru cateva zeci de secunde, probabil a facut o copie, dupa care mi l-a adus si mi-a dat si seringile.

Daca vorbesti in Romania despre programe de schimb de seringi, adica dependentii sa iti aduca seringile folosite si tu sa le dai altele noi... incurajezi consumul de droguri, de parca pe oamenii aceia faptul ca fac rost greu de seringi i-ar impiedica sa...
Da' pe societate o doare-n spit ca cinci toxicomani se injecteaza cu aceeasi seringa, se infecteaza cu HIV, dupa care fata mai da si altora din afara cercului, ca de! trebuie sa faca rost de bani pentru droguri...

" Conform datelor furnizate de Comisia Naţională de Luptă Anti-SIDA, numărul consumatorilor de droguri injectabile nou diagnosticaţi cu HIV a crescut în România, de la 1-6 cazuri pe an până în 2010, la 114 cazuri în 2011. Această situaţie poate provoca o problemă de sănătate publică, deoarece este posibilă extinderea infecţiei cu HIV şi la alte categorii de populaţie aflate în zone de risc "

Raportul anual privind situaţia drogurilor prezentat de Agenţia Naţională Antidrog

LINK
Back to top
Radu89
Fri Nov 16 2012, 12:17AM

Registered Member #918

Ne plangem noi pentru ca a crescut numarul consumatorilor de droguri in Romanica, dar exista doua topicuri care ne spun cine se bucura de cresterea acestui consum : LINK si LINK

Numărul consumatorilor de droguri, în creştere în România
Astăzi, 14:53

de Alice Georgescu

Un studiu recent plasează România între ultimele zece state europene, ca nivel al prevalenţei consumului oricărui tip de drog ilicit, cel puţin o dată în viaţă.

Consumul de droguri foarte periculoase, ca heroina sau cocaina, la nivel european, este în scădere - arată cel mai recent raport al Observatorului European pentru Droguri şi Toxicomanie, dat publicităţii joi, dar cifrele continuă să îngrijoreze organizaţiile internaţionale.

Peste 80 de milioane de europeni au consumat canabis măcar o dată, iar Europa a devenit un producător important al acestei substanţe.

În România se înregistrează o creştere a numărului de utilizatori de droguri printre tineri şi, ca un specific al ţării, nu există diferenţe de cifre între utilizatorii bărbaţi şi femei.

Problemele României constau în primul rând în a asigura servicii pentru dependenţii de consiliere şi dezintoxicare.

Acestea sunt disponibile pentru mai puţin de jumătate din persoanele care le solicită în mod activ.

Rezultatele studiului naţional plasează România între ultimele zece state europene, ca nivel al prevalenţei consumului oricărui tip de drog ilicit, cel puţin o dată în viaţă, în rândul elevilor de 16 ani, ţara noastră situându-se cu opt procente sub media europeană înregistrată.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în cazul consumului de canabis, haşiş, de substanţe inhalante şi amfetamine.

Prevalenţele consumului de substanţe cu efect psihoactiv cel puţin o dată în viaţă plasează aceste substanţe printre cele mai consumate droguri în rândul elevilor de 16 ani din România, alături de canabis, haşiş şi subtanţe inhalante.

În România nu se înregistrează diferenţe între fete şi baieţi

Pentru prima dată, în cadrul studiilor se înregistrează un debut precoce al consumului de canabis în rândul elevilor de 16 ani.

Din punctul de vedere al distribuţiei pe sexe, România se află printre puţinele state cuprinse în studiu care nu înregistrează diferenţe între fete şi băieţi în ceea ce priveşte consumul.

Ca distribuţie teritorială, deşi încă admiterea la tratament pentru consumul de opiacee rămâne concentrat în zona Capitalei, se înregistrează la valori mici o răspândire teritorială a acestui tip de consum, iar zonele cu cel mai mare risc se conturează în jurul marilor centre universitare sau judeţe de graniţă.

În ceea ce priveşte statusul economic şi educaţional al persoanelor aflate în tratament, acestea sunt în general persoane fără venit, inactive economic, cu un nivel de educaţie scăzut sau foarte scăzut, care locuiesc împreună cu familia şi care au solicitat asistenţă din iniţiativă proprie sau care au fost propuse de către specialiştii din sistemul de sănătate.

Din raport mai reiese şi faptul că a crescut numărul cazurilor persoanelor cu diferite afecţiuni psihice, ca urmare a consumului de droguri, iar în ceea ce priveşte decesele, trebuie să vă spun că numărul acestora a scăzut cu până la patru ori, însă a crescut numărul persoanelor care au murit în urma problemelor, complicaţiilor de pe urma consumului de droguri.

Sursa : LINK
Back to top
djebel
Sat Mar 02 2013, 12:22AM
Registered Member #3603

Modelul relansarii agriculturii romanesti LINK. Oare, poti accesa fonduri europene?

DIICOT: Cea mai mare cultură de cannabis din România, descoperită în Arad

Cea mai mare cultură de cannabis din România a fost descoperită în Arad, anchetatorii structurilor de combatere a crimei organizate făcând, vineri, nouă percheziţii la traficanţi de droguri, între care sunt şi cetăţeni vietnamezi, unde au găsit 30 de kilograme de cannabis şi mii de plante.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Arad, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, exclusiv cetăţeni vietnamezi, specializaţi în traficul de droguri de risc. În acest scop, au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare la imobile deţinute de liderii grupării, învinuiţii Tran Huu Duc, Nguyen Manh Cuong şi Nguyen Hong Viet, situate în Bucureşti (patru) şi în judeţul Arad (cinci).

3.000 de plante de cannabis

Procurorii DIICOT au descoperit într-una din aceste locaţii, din municipiul Arad, cea mai mare cultură in-door de cannabis de pe teritoriul Romaniei. În total, au fost ridicate un număr de aproximativ 3.000 de plante de cannabis, provenind din aceste culturi, precum şi cantitatea de aproximativ 30 kilograme de cannabis (substanţă uscată). Din cercetări a rezultat că membrii grupării au organizat şi finanţat activitatea de cultivare ilegală de cannabis, în scopul comercializării drogurilor de risc în ţări din Uniunea Europeană.

Audieri la DIICOT

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor din cadrul DCCO Bucureşti, BCCO Timişoara, IPJ Timiş, IPJ ARAD şi ISU ARAD, iar suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de catre SRI Arad. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 7 al.1 din Legea 39/2003, art.2 al.1 şi art.10 din Legea 143/2000. Procurorii DIICOT vor proceda la audierea învinuiţilor şi vor dispune măsurile legale în cauză după finalizarea audierilor.
Back to top
Mihais
Thu Mar 28 2013, 10:35PM

Registered Member #2323

Nu e la noi,e la mexicani.Si mi se pare foarte fain ce fac astia. Dar cat de disperat sa ajungi ca sa recurgi la asa ceva. LINK

housands of armed vigilantes have taken over a town in Mexico and arrested police officers after their 'commander' was killed and dumped in the street.

The self described 'community police' and arrested 12 officers and the town's former director of public security, who they accuse of taking part in the killing of Guadalupe Quinones Carbajal, 28, on behalf of a local organised crime group.

The 1,500-strong force has also set up improvised checkpoints on the major road running through Tierra Colorado, which connects the capital Mexico City to Acapulco, a coastal city popular with tourists less than 40 miles away. tourist heading to the beach with relatives for the Easter weekend was injured on Tuesday after the vigilantes opened fire on his car because he refused to stop at a roadblock.

The takeover comes amid a growing movement of 'self defence' groups in the region, which claim to be fighting against drug cartels.The town is home to around 20,000 people and at least 2,000 civilians are thought to have fled.The Tierra Colorado vigilantes have also been searching people's homes and are reported to have seized drugs from some properties.The arrested former security official and police officers have been handed over to state prosecutors, who agreed to investigate their alleged links to organised crime.

Many of the vigilantes are carrying high-powered assault rifles, which may have been seized from the former security director's car.

The group's 'commander' Carbajal's body had been found dumped in the street in a nearby town on Monday.

The force's spokesman, Bruno Placido Valerio, said: 'We have besieged the municipality, because here criminals operate with impunity in broad daylight, in view of municipal authorities.'We have detained the director of public security because he is involved with criminals and he knows who killed our commander.'

One of those arrested by the group was Juan R. Escudero,police chief of the municipality.
Self-appointed protection: Hundreds of members of a 'community police force' march through Ayutla de los Libres this month

Self-appointed protection: Hundreds of members of a 'community police force' march through Ayutla de los Libres this month

The vigilantes are part of regional umbrella group Union of Peoples and Organizations of Guerrero State.

The Union is made up of residents in Tierra Colorado, as well as neighbouring towns such as Ayutla de los Libres, Teconoapa and San Marcos.

The growing vigilante movement in southern and western Mexico has seen masked groups manning checkpoints and searching vehicles for weapons.

They have also been searching for those named on a hand-written list of people suspected of crimes including theft and extortion.

In February, a pair of tourists from Mexico City were wounded on their way to the beach when they were shot at after refusing to stop at one of the roadblocks.

The vigilantes claim they are fighting violence, kidnap and extortion by drug cartels - but there are fears that the groups are violating human rights of those they detain and cooperating with criminals.

The state itself is home to some of the poorest rural communities in the country and last year had Mexico's highest murder rate -with 90 per cent of crimes reported as going unsolved or not even investigated.

It has been the scene of bloody fighting between rival drugs gangs bidding for control of the lucrative smuggling routes around the Pacific coast. More than 70,000 are estimated to have died in drug-related violence across Mexico in the past six years.

Tourism remains an important part of the state's economy, with the coastal city's of Acapulco, Taxco and Zihuatanejo dubbed the 'Triangle of Sun'.

In January, hundreds of armed vigilantes made a series of arrests and imposed curfews in Ayutla de los Libres and Teconoap.

They also manned checkpoints and claimed they had arrested at least 30 suspected criminals.

One of the masked vigilantes said: 'They kill, extort, rape. You do know if they are drugs dealers, thugs, who want to grab everything.

'We want to return peace and tranquility to the entire population. Only the people can restore order.'

Ca si nota,in Mexic exista 1 magazin din care se pot cumpara arme si nici o posibilitate practica de a detine o arma in mod legal.E evident ca cei 2000 de rasculati sunt cu totii niste infractori de cea mai joasa speta.

Back to top
2 User said Thank to Mihais for this Post :
 svejk (29 Mar 2013, 23:30) , Radu Patrascu (14 Aug 2013, 20:42)
Pârvu Florin
Fri Apr 12 2013, 11:21PM

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Parvu Florin wrote ...

" Conform datelor furnizate de Comisia Naţională de Luptă Anti-SIDA, numărul consumatorilor de droguri injectabile nou diagnosticaţi cu HIV a crescut în România, de la 1-6 cazuri pe an până în 2010, la 114 cazuri în 2011. Această situaţie poate provoca o problemă de sănătate publică, deoarece este posibilă extinderea infecţiei cu HIV şi la alte categorii de populaţie aflate în zone de risc "

Raportul anual privind situaţia drogurilor prezentat de Agenţia Naţională Antidrog

LINK

"In 2012 sunt de doua ori mai multi consumatori de droguri infectati cu HIV decat in 2011, deci asta inseamna ca mult mai multi au folosit seringa. Destul de putine farmacii vand seringi consumatorilor de droguri"

LINK
Back to top
Boribum
Sat Apr 13 2013, 12:00AM
boribum
Registered Member #2395

Iata un (alt) subiect grav în care Biserica Ortodoxa Româna s-ar putea implica,mai ales material.
Back to top
Radu89
Sun Aug 11 2013, 06:43PM

Registered Member #918

Fenomenul drogurilor în Europa “în creştere”

Fenomenul drogurilor în Europa este în creştere, cu amenintări emergente care constituie o provocare pentru modele de politici şi practicile actuale.

Acest lucru este prezentat în Raportul european privind drogurile 2013: Tendinte și evolutii, publicat la 28 mai la Lisabona .

Această recenzie anuală a EMCDDA descrie evolutii pozitive în ceea ce privește drogurile tradiţionale, numarul mai scazut de consumatori de heroina,administrarea intravenoasă în scădere, şi scăderea consumului de canabis si cocaina in anumite tari. Ceea ce este de natură să îngrijoreze este apariţia stimulenţilor sintentici şi noilor substante psihoactive pe piata ilicită şi a aşa ziselor „etnobotanice”.

Comentand cu privire la rezultatele obtinute, comisarul European pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, a declarat: "Ma bucur dar sunt și îngrijorata de constatările Raportului european privind drogurile al EMCDDA, pentru anul 2013. Mă simt încurajată de faptul că datorită politicilor stabile privind drogurile și nivelului record de tratament, consumul de heroină, cocaină și canabis pare a fi în scădere în anumite tări, în timp ce infectarea cu HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile continuă să scadă.
Dar sunt, de asemenea, îngrijorata de faptul că un sfert din adultii europeni - 85 de milioane de oameni - au consumat un drog ilicit și că, privind retrospectiv, consumul de droguri în Europa se menţine totuşi ridicat.
Provocările care apar se adaugă preocupărilormele - ne confruntămcu o piată din ce în ce mai complexa și o sursă inepuizabilă de noi droguri, care sunt tot mai diverse. Faptul că peste 70 de noi droguri au fost detectate în ultimul an este o dovadă în sine că politicile în domeniul drogurilor trebuie să se adapteze la evolutia pietelor ilicite de droguri. "Noua strategieUE 2013-20 privind drogurile va trebui să abordeze o problemă a drogurilor aflata într-o stare de fluctuatie și o piată dinamică și rapidă a drogurilor. Cred că acest raport oferă o resursă valoroasă pentru a răspunde provocărilor viitoare "
.

Traducere şi sinteză: Gabriela TRIFAN
CENTRUL NAŢIONAL DE FORMARE ŞI DOCUMENTARE ÎN DOMENIUL DROGURILOR
LINK

EUROPOL: Cartelurile mexicane de droguri cauta un punct de sprijin in Europa

Cartelurile mexicane de droguri luptă pentru a deveni “jucatorii-cheie în piaţa europeană de droguri ilicite “ au declarat oficialii Europol.

Conform declaraţiei emise de la sediul central al Europol din Haga infractorii mexicani au devenit “coordonatorii pieţei globale” de trafic de cocaină şi droguri sintetice în Europa. Preocupările legate de prezenţa cartelurilor mexicane în Europa nu sunt noi, dar declaraţia principalei Agenţii a Uniunii Europene de Combatere a Criminalităţii subliniază o îngrijorare tot mai mare în privinţa planurilor de expansiune globală ale grupărilor criminale mexicane.

În luna mai, directorul adjunct al Drug Enforcement Administration a declarat unui grup de senatori din Statele Unite că aceste carteluri mexicane sunt implicate în traficul de metamfetamină din Africa şi că au “legături dovedite “ cu grupări criminale din Mozambic, Ghana, Nigeria şi Republica Democrată Congo.

Europol a declarat că reprezentanţii structurilor de aplicare a legii au “deviat “ recent tentative ale Cartelurilor Sinaloa de a realiza o importantă operaţiune de comercializare a cocainei în Europa. Până în prezent, potrivit raportului, câteva incidente din Europa au fost atribuite mexicanilor. “Nu ne dorim să se înregistreze în Europa nivelul de violenţă şi brutalitate pe care le vedem in Mexic ”, a declarat RobWainwright, directorul Europol.

LINK
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF