Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Traficul de droguri
Go to page
  <<      
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Pârvu Florin
Fri Aug 04 2017, 12:53AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Pârvu Florin wrote ...

Ma uitam si eu la bla bla-urile astea ocazionate de Ziua Internaţională împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri si ma gandeam ca toti cei care se pricep zic ca ar trebui ca ANA sa fie la Ministerul Sanatatii, nu la MAI.

Si tot aia care se pricep urla de o gramada de ani ca posesia de cantitati mici de droguri, pentru uz propriu, sa fie dezincriminata... dupa ce ca ala, saracul om, are o problema, in loc sa-l ajuti, sau macar sa-l lasi in plata Domnului daca nu esti stare de mai mult, tu, stat, il mai si f**i! Tendinta actuala, din ce in ce mai accentuata, este ca toxicomaniile sa fie asmilate unei boli, si nu unui comportament antisocial, si bolile nu se trateaza cu inchisoare! Dar atat ii duce capul pe cei de la MAI... e antologic cazul ala, de acum vreo 5-10 ani, cand un tip si-a scos ochiul din orbita, pur si simplu! in sevraj in arestul politiei fiind!

LINK

Acum ceva vreme, am cumparat de la farmacie patruzeci de seringi pentru injectii intradermice, imi trebuiau la scoala, am cumparat pentru toata clasa... Farmacista m-a privit lung, mi-a cerut actul de identitate si a disparut cu el in birou pentru cateva zeci de secunde, probabil a facut o copie, dupa care mi l-a adus si mi-a dat si seringile.

Daca vorbesti in Romania despre programe de schimb de seringi, adica dependentii sa iti aduca seringile folosite si tu sa le dai altele noi... incurajezi consumul de droguri, de parca pe oamenii aceia faptul ca fac rost greu de seringi i-ar impiedica sa...
Da' pe societate o doare-n spit ca cinci toxicomani se injecteaza cu aceeasi seringa, se infecteaza cu HIV, dupa care fata mai da si altora din afara cercului, ca de! trebuie sa faca rost de bani pentru droguri...

Organizatia Natiunilor Unite si Organizatia Mondiala pentru Sanatate au emis un comunicat comun prin care solicita guvernelor sa revizuiasca o serie de prevederi legislative care s-au dovedit a avea efecte negative pentru sanatatea publica.

Printre aceste recomandari se numara legalizarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de droguri si a posesiei de droguri pentru consum personal.

Reviewing and repealing punitive laws that have been proven to have negative health outcomes and that counter established public health evidence. These include laws that criminalize or otherwise prohibit gender expression, same sex conduct, adultery and other sexual behaviours between consenting adults; adult consensual sex work; drug use or possession of drugs for personal use; sexual and reproductive health care services, including information; and overly broad criminalization of HIV non-disclosure, exposure or transmission.

In jurisprudenta europeana "droguri pentru consum personal" se considera a fi, in general, cantitatea de droguri necesara unui dependent timp de zece zile.

Textul integral al declaratiei comune aici: LINK

Din 2001, in Portugalia posesia de droguri pentru uz personal nu mai e considerata infractiune iar datele statistice sugereaza efecte sociale pozitive LINK

[ Edited Fri Aug 04 2017, 01:06AM ]
Back to top
WinstonSmith
Tue Aug 08 2017, 12:30AM
Registered Member #10156

Consider ca cannabisul nici n-ar fi trebuit inclus in lista drogurilor de la bun inceput. Oricum pe plan mondial e in desfasurare o campanie de decriminalizare a acestei plante.Guvernul si Parlamentul Romaniei ar trebui sa legalizeze cannabisul .Consumul,cultivareal si posesia(in limite rezonabile ptr.uz personal)ar trebui permise oricarui adult.
Statele din SUA care au legalizat consumul recreational(California,Colorado,Alaska,Oregon si altele) au avut numai de castigat:Incasari mai mari din taxe,turism crescut etc. Nicaieri n-a crescut numarul de consumatori(decat cateva saptamani dupa legalizare si apoi a coborat la media dinainte)
Iar consumul de cannabis a ucis in intreaga istorie exact 0 oameni ,spre deosebire de alcool,tutun,medicamente.
In Romania insa aceasta ar fi o utopie la cat de anacronica si medievala in gandire este societatea actuala.
Back to top
Boribum
Tue Aug 08 2017, 11:38AM
boribum
Registered Member #2395

Si în cazul asta, al dezincriminarii consumului anumitor substante, solutia va veni prin articolul 148 alin. 2 al Constitutiei României.
Back to top
Go to page
  <<       

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF