Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Intelligence-ul romanesc

<< Previous thread | Next thread >>
Existenta enigmaticului "NUCLEU"...!!!???
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
mercurie
Sun Mar 08 2009, 02:05AM
Registered Member #1034

Tara se duce in jos si noi riscam sa murim cu Papa de gat !
Back to top
Roxana I
Sun Mar 08 2009, 05:03AM
Registered Member #238

Back to top
ronin
Sun Mar 08 2009, 05:25PM
Registered Member #70

???!!!
Back to top
Lex Antiqua
Wed Mar 11 2009, 01:24PM
Registered Member #1399

"NO ACTION IS TO BE TAKEN ON INFORMATION HEREIN REPORTED, REGARDLESS OF TEMPORARY ADVANTAGE, IF SUCH ACTION MIGHT HAVE THE EFFECT OF REVEALING THE EXISTENCE OF THE SOURCE TO THE ENEMY."

"There is a remarkably close parallel between the problems of the physicist and those of the cryptographer. The system on which a message is enciphered corresponds to the laws of the universe, the intercepted messages to the evidence available, the keys for a day or a message to important constants which have to be determined. The correspondence is very close, but the subject matter of cryptography is very easily dealt with by discrete machinery, physics not so easily."

--Alan Turing

Daca nu exista dovezi ale existentei nu inseamna ca nu exista ci inseamna ca nu lasa urme, putand fi definit ca un fond fara forme vizibile.

Vorbim de un model comanditari-comanditati... with plausible deniability.

E.g.:
"Let us recast this in information theory terms," says the don. "Information flows from Germany to us, through the Ultra system at Bletchley Park. That information comes to us as seemingly random Morse code transmissions on the wireless. But because we have very bright people who can discover order in what is seemingly random, we can extract information that is crucial to our endeavors. Now, the Germans have not broken our important cyphers. But they can observe our actions--the routing of our convoys in the North Atlantic, the deployment of our air forces. If the convoys always avoid the U-boats, if the air forces always go straight to the German convoys, then it is clear to the Germans--I'm speaking of a very bright sort of German here, a German of the professor type--that there is not randomness here. This German can find correlations. He can see that we know more than we should. In other words, there is a certain point at which information begins to flow from us back to the Germans."

"We need to know where that point is," says the Main Guy. "Exactly where it is. We need then to stay on the right side of it. To develop the appearance of randomness."

(Neal Stephenson - Cryptonomicon)

Cu alte cuvinte, actiunile coerente trebuie ingropate in zgomot. Cand creste zgomotul, cum se intampla in ultima vreme, inseamna ca se mascheaza actiuni.

Actionarii nucleului sunt diferiti de nivelul administrativ sau de executiv. Amestecarea planurilor creeaza confuzie si conduce la analize eronate.

Cam atat, deocamdata...
Back to top
mercurie
Wed Mar 11 2009, 02:17PM
Registered Member #1034

Romanii au cateva tendinte consacrate d.p.d.v. psihologic: asteptarea omului providential si, in ultima instanta, refugiul intru cele sfiinte(adica asteapta dreptatea Domnului). Diversiunea cu existenta unui presupus Nucleu se bazeaza pe asa ceva si are menirea doar de a dezarma romanii, cat se poate de mult timp... Vitejii mult asteptati, sa intoarca roata istoriei si pentru noi, nu vor veni !
Back to top
renee
Wed Mar 11 2009, 09:45PM
Registered Member #1369

Coane Mercurie - caci e clar, frati nu putem fi - iertata sa-mi fie indrazneala...esti rau de tot pe langa subiect! Jos cu clopu' pentru alte cele interventii, dar aici...again, cu tot respectul, esti pe langa, ca si la departamentul 0, de altfel. Nu mai vorbesc de BOR ca institutie. Sir, do yourself a favor, and get out of the box, open your eyes and look around... nu stiu, poate ti se deschide perspectiva... sper, pentru un dialog realmente constructiv si ca sa nu ii demobilizam pe altii, pentru ca... defetismul este mai rau decat dezertarea si tradarea... parerea mea... restul e tacere! Ma astept la o replica acida dar, sper, constructiva. Serile trecute urmaream o emisiune - cu mare priza la public, altminteri - in care se infiera cu manie proletara actuala guvernare si tot ce inseamna decizie la nivelul respectiv (intamplator, ii cunosc pe indivizi si nu am nici un respect pentru ei, ca sa fie clar dintr-un bun inceput,si ma refer la guvernanti...) si... ei, bine, toti analistii lui peshte, intr-un moment de cine verite, si-au recunoscut propria impotenta... adica ei nu sunt acolo ca sa dea solutii, ei sunt acolo ca sa critice... Coane Mercurie, hai sa dam solutii... Si, in virtutea faptului ca te contrazici singur, adica singura institutie care are infrastructura si alea, alea... dar care e ... vanduta... iata cum vii la vorba mea de femeie proasta (prin definitie, nu?!)... hai sa gasim solutii, solutii ca tarisoara asta sa ramana asa cum o stim noi si sa nu ma duc cu pasaport la bunici la Transilvania, de exemplu... sau la Moldova, sau la Dobrogea, sau... wherever in spatiul carpato-danubiano-pontic... recursul la istorie, la aia multimilenara...
Back to top
mercurie
Wed Mar 11 2009, 09:54PM
Registered Member #1034

Sunt niste baieti...., care tot raspandesc povestea aceasta, cu existenta unui NUCLEU, pe cat mai multe forumuri - o viclenie ce se vrea dezarmanta...Am mai spus-o, in fel si chip..
Tu ce nu intelegi renee ?
Back to top
T.Catalin
Wed Mar 11 2009, 10:07PM
Registered Member #1153

Raspunsul e simplu: desi am vrea sa credem, dorinta exploatata de "baietii" la care face referire Mercurie, NU EXISTA NICI UN NUCLEU, SAU IN NICI UN CAZ UN NUCLEU FORMAT IN JURUL INTERESELOR ROMANIEI !
Back to top
Witt
Wed Mar 11 2009, 10:08PM
Witt
Registered Member #168

Lumea e ahtiată după organizaţii super-ultra-secrete mereu în slujba binelui care au nume gen "nucleul", "organizaţia" sau mai ştiu eu ce. La fel ca şi cu super-eroii, cred că arată mai mult o neîncredere în sistemul judiciar şi nesiguranţă legată de modul de aplicare a legii de către organele statului. Posibilitate să existe, este. Probabilitate, mică.

Şi da, trebuie făcut ceva cu ţara asta. Ce? Multe. Aşa că hai de ne-om pune pe treabă...
Back to top
Shinobi_Outlaw
Wed Mar 11 2009, 10:17PM
VM
Registered Member #1459

Ai perfecta dreptate SAS... trebuie sa ne punem pe treaba in primul rand noi... perfect de acord cu tine.
Back to top
ronin
Sun Mar 15 2009, 04:46PM
Registered Member #70

"Sunt niste baieti...., care tot raspandesc povestea aceasta, cu existenta unui NUCLEU, pe cat mai multe forumuri - o viclenie ce se vrea dezarmanta...Am mai spus-o, in fel si chip..
Tu ce nu intelegi renee ?"

Mercurie, fi dragut si "lumineaza-ma"..., despre ce vorbesti si ce baieti ?!
Back to top
ronin
Sun Mar 15 2009, 04:50PM
Registered Member #70

"Raspunsul e simplu: desi am vrea sa credem, dorinta exploatata de "baietii" la care face referire Mercurie, NU EXISTA NICI UN NUCLEU, SAU IN NICI UN CAZ UN NUCLEU FORMAT IN JURUL INTERESELOR ROMANIEI !'

T.Catalin, pe ce te bazezi atunci cand faci afirmatii categorice ?

Poti vedea discutia de pe acest forum unde exista (si) comentarii inteligente:
LINK
Back to top
T.Catalin
Sun Mar 15 2009, 05:21PM
Registered Member #1153

"T.Catalin, pe ce te bazezi atunci cand faci afirmatii categorice ?"

Alt raspuns simplu, chiar daca nu pare prea inteligent : pe experienta personala
Nu neg faptul ca exista in Romania o serie de Nuclee, mai mici sau mai mari, in functie de interesele in jurul carora s-au creat sau au fost create, insa este mai mult decat evident, chiar si fara experienta si informatii obtinute de la initiati, ca nu exista nici un Nucleu format pentru INTERESUL (ELE) Nationale ale Romaniei.

Inteligenta nativa si cultivata, combinata cu o imaginatie dezvoltata prin cultura, pot fi bazele unor discutii foarte inteligente, insa din discutiile de gen pe subiectul acesta lipsesc argumentele care, logic si coerent prezentate sa ne duca la adevaruri de necontestat prin mijloacele cunoasterii care ne sunt accesibile astazi. Justitia foloseste aceste adevaruri sub denumirea de probe.

Daca vorbim despre alte state ale caror interese sunt atat de bine reprezentate in lume incat este evidenta existenta unui nucleu care vegheaza asupra acestora...putem sa avem discutii inteligente, ins adespre Romania....imi pare rau, nu voi crede ca exista asa ceva decat atunci cand o sa vad pe strada oameni normali majoritari, hotii la puscarie nu la vedere sau mai rau, prin institutii publice, Petrom-ul administrat de ROMANI, Romtelecomul adminsitrat de Romani, BCR administrat de Romani, Uraniul si Aurul exploatate de Romani, Tehnologie si Tehnica avansata dezvoltata sau controlata de Romani in institutiile din cadrul SNS, generali care sa-si aduca aminte ca au depus un juramant fata de Romania, medici care sa-si aduca aminte ca medicina este o meserie de vocatie si care sa-si respecte juramantul, care sa-si aduca ........s-ar putea completa enorm aici ....

Scuzati-mi delirul, dar e PAREREA MEA
Back to top
mercurie
Sun Mar 15 2009, 08:02PM
Registered Member #1034

Adica NUCLEUL ar fi facut ceva...Povestea aceasta este o diversiune pentru adormit pruncii...., sa se culce romanul pe-o ureche..., ca ar avea, chipurile, cine sa se ocupe de siguranta lui.

[ Edited Sun Mar 15 2009, 08:03PM ]
Back to top
ronin
Wed Mar 18 2009, 11:59AM
Registered Member #70

Bucureşti. Direcţia de Siguranţă Militară (DSM).

Contraspionajul militar „a rămas cel mai penetrant serviciu secret din România“.
Cel puţin aşa susţin specialiştii consultaţi de EVZ. DSM se subordonează Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei, cu rol de protecţie internă (scurgeri de informaţii).

LINK

Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF