Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Caderea Romaniei
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Boribum
Sun Apr 07 2013, 09:40PM
boribum
Registered Member #2395

ALM wrote ...

Calm, desi mi se ridicase sangele la cap, i-am raspuns ca sunt ofiter de informatii (inainte si dupa“lovilutie”)/.../ Am cerut(conform uzantelor, fiind ofiter in activitate) timp de gandire (spre a ma consulta cu sefii...).

Un ofiter de informatii care participa la o intrunire publica unde îsi declina calitatea profesionala !?! Personal am fost mai interpelat de acest aspect decât de analiza domnului prof.ing. . Pentru analiza dânsului neavând date de apreciere,pentru "entorsa" semnalata însa,da.

Asa o fi moda...?!
Back to top
Mihais
Sun Apr 07 2013, 11:33PM

Registered Member #2323

No stai ase,ca am material proaspat la indemana.Da' securistii francezi nu face si ei asa?

Saracu' Iosua,ala care a trimis spioni in tara Canaanului si parlitii de sumerieni(care trimiteau rapoarte pe tablite de lut),Asurbanipal,Sun Tzu,Hanibal(care umbla deghizat in tabara inamica) Caesar(care a inventat un cifru) se zvarcolesc in chinuri cand vad ce se intampla.
Back to top
nadgob
Sun Apr 07 2013, 11:39PM
Registered Member #733

ALM wrote ...

După părerea mea, ca posesor de autoturism Dacia-Renault, service-ul de aici este aproape la superlativ!

dupa parerea mea, sunteti unic. si o spun tot ca posesor de Dacia-Renault.
Back to top
ALM
Mon Apr 08 2013, 07:15AM
Registered Member #2039

Deh, ca după posesor ...
Back to top
Pârvu Florin
Sun Jun 16 2013, 10:31PM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

...the populations of 43 countries are expected to decrease over the next few decades. Belarus, Bulgaria, Cuba, Romania, Russia, and Ukraine are among the countries where populations are expected to drop by more than 15% by 2050.

LINK

Faza si mai nasoala e ca in urmatoarele zeci de ani Romania e departe de a se califica ca o tinta pentru imigratia tanara si educata din tari de mana a treia...

Ma rog... cum se spune... ultimul stinge lumina!
Back to top
Mihais
Mon Jun 17 2013, 12:56AM

Registered Member #2323

E bine ca nu se califica.Avem deja suficienta populatie de lumea a treia.Experienta vestica,cat si a noastra,arata ca acestia nu ofera beneficii economice,ci doar pagube.Despre coeziunea sociala si siguranta publica ,numai de rau.
Noi ne vom prabusi inainte ca acest scenariu sa aiba loc.Dupa care ne vom reveni,curatati de balast.E cev aprin care toate societatile vestice trebuie sa treaca.Sau nu mai vorbim de civilizatia europeana.Trag sperante serioase ca vom fi niste pionieri.De data asta fara soimi ai patriei ca etapa premergatoare pionieratului
Back to top
Pârvu Florin
Mon Jun 17 2013, 01:11AM
Iubesc Romania cu o ura adanca ! Fiindca nu este asa cum ar trebui sa fie! Asa cum poate sa fie!

Registered Member #1287

Cu toate că nu sunt de acord cu tine, dar nu am decât un singur reper pentru asta, și ăsta-i sistemul de sănătate britanic, unde e tare greu să găsești un băștinaș, mai cu seamă în zona asistentelor și a infirmierelor, să dea Dumnezeu să ai dreptate în ceea ce privește România!

[ Edited Mon Jun 17 2013, 01:23AM ]
Back to top
justme
Mon Jul 08 2013, 08:02PM

Registered Member #2073

La un pas de dezastru: România poate pierde miliarde din fonduri UE, dar nimic nu se mişcă

În iunie, România a primit rambursări de fonduri structurale de la UE de doar 23 de milioane de euro – ceea ce a făcut ca rata de rambursare să crească nesemnificativ, de la 15,1% în mai la 15,3% în iunie.

În ciuda declaraţiilor optimiste ale administraţiei, situaţie absorbţiei se îndreaptă încet spre un eşec major. România a luat în primele şase luni din an de la Comisia Europeană (sume decontate în baza cheltuielilor efectuate), ceva peste 700 mil. euro şi a transmis Bruxellesului cereri pentru alte 670 mil. euro.

Acest ultim aspect face ca pericolul pierderii fondurilor europene de miliarde de euro, prin dezangajarea automată (ce nu soliciţi ca rambursări pierzi) să crească ameninţător. România trebuie să transmită Bruxellesului, până la sfârşitul anului, cereri de rambursare de 6,5 mld. euro (ceea ce nu transmite până la această sumă este posibil să piardă în cadrul procedurii de dezangajare automată de fonduri, dacă Comisia nu va modifica actualele reguli). Şi a transmis în şase luni doar cereri de 670 mil. euro, ceea ce înseamnă că mai trebuie să transmită solicitări de rambursări de peste 5 mld. euro de euro în lunile care au mai rămas din an.

Ministerul Fondurilor Europene a comunicat ieri că, în data de 5 iulie, România a transmis Comisiei documentele pentru rambursarea a încă 135 mil. euro prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Transport (POS Transport, recent reluat la plată), ceea ce ar face ca pericolul dezangajării fondurilor să scadă.

Astfel, valoarea totală a fondurilor solicitate Comisiei pentru rambursare prin intermediul POS Transport este de peste 655 de milioane de euro, susţine Ministerul Fondurilor Europene. Ceea ce nu spune ministerul de resort este că România trebuie să transmită prin POS-T, până la sfârşitul anului, cereri de rambursare de 1,7 mld. euro – tot ce nu transmite până la această sumă pierde în cadrul procedurii automate de dezangajare a fondurilor. Şi că tot ce a transmis sunt doar cereri de aproximativ 200 mil. euro (cele 135 mil. euro din 5 iulie, restul în lunile trecute).

„Suma solicitată pentru a fi rambursată prin intermediul celor şapte programe operaţionale ajunge astfel la aproximativ 3,7 miliarde de euro în prezent, un avans substanţial, care ne ajută să acoperim riscul de dezangajare automată a fondurilor europene“, susţine Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene.

Ceea ce omite însă să spună ministrul este următorul lucru: suma de 3,7 mld. euro la care face el referire cuprinde toate cererile transmise care sunt identificate ca atare, nu cele care trebuie transmise în 2013 şi care fac obiectul dezangajării de fonduri. Acestea sunt, la şase luni, de doar 670 mil. euro, din totalul de transmis în 2013, de 6,5 mld. euro. În 2013 necesarul de declaraţii de transmis Bruxellesului fusese, la începutul anului, de 6,5 mld. euro şi a ajuns în mai la 6,1 mld. euro. Acest plafon s-a diminuat în iunie cu 227 mil. euro cât au însemnat declaraţiile de cheltuieli transmise în această lună, ceea ce înseamnă că riscul de dezangajare planează acum asupra sumei de 5,8 mld. euro. Aceasta este realitatea pe care ministerul nu o comunică şi ea a fost posibilă pentru că, în primele şase luni ale anului, la Bruxelles au fost transmise foarte puţine cereri de rambursare, presiunea mutându-se astfel pe lunile care au mai rămas din an.

În martie, ministrul de resort promitea că va transmite Bruxellesului în lunile aprilie, mai şi iunie, cereri de rambursare de 2,5 mld. euro. Ceea ce au transmis autorităţile au fost cereri de rambursare de 40 mil. euro în aprilie, de 300.000 de euro în mai şi de 227 mil. euro în iunie, la care se adaugă sumele transmise în 5 iulie pe POS-T de 135 mil. euro.

În privinţa absorbţiei efective, lucrurile stau la fel de rău. Doar 23 mil. euro i-au fost rambursate României în luna iunie, după cum arată chiar datele Ministerului Fondurilor Europene.

Pe total, de la începutul anului, au fost rambursaţi de la Comisia Europeană ceva peste 700 mil. euro, adică tot atât cât a primit România în perioada similară a anului trecut. Faptul că programele operaţionale au fost presuspendate anul trecut şi cu greu au fost reluate la plată (POS Creşterea Competitivităţii Economice este încă presuspendat), cântăreşte foarte greu într-un an crucial pentru România, pentru că ea poate pierde sume de ordinul miliardelor de euro întrucât, în următoarele şase luni, trebuie să transmită cereri de rambursare (declaraţii de cheltuieli) de peste 5 mld. euro.

LINK
Back to top
ALM
Mon Jul 08 2013, 08:22PM
Registered Member #2039

Domnule Justme, CORECT! Când am ajuns la un grad de absorbţie, de la 5,5%, la 18,4%, normal că suntem la un pas de dezastru! Miile de dosare blocate de guvernarea de până în 2012, dintre care unele şi-au pierdut valabilitatea, nu pot fi puse "pe rol" în câteva luni, mai ales când jumătate din timp trebuie consumat pentru justificări la atacurile politice.
Şi dacă le pierdem, ce o să fie? O să fie ca până în 2012, perioadă regretată de mulţi (prea mulţi) dintre conaţionali.
Back to top
Axinia
Fri Sep 13 2013, 09:16PM
Registered Member #2088

" Caderea Romaniei ".
=Acest titlu de topic spune multe.
Ca atare nu stiu daca este bine aici, ca locatie ( daca nu este bine se poate transfera unde credeti ca este bine ), dar hai sa scriu in graba cateva randuri despre " cainii maidanezi ".
Este strigator la cer, ca dupa moartea acelui copil minunat ( ucis de cainii maidanezi ), sa vezi cum unii politicieni gen domnul doctor Oprescu s.a.m.d., sau sa vezi cum toate curvetele si vagaboantele si toti golanii din Agentiile si O.N.G.-urile sustin sus si tare ca nu cainii sunt vinovati, sau este oribil si cinic sa vezi cum la unele posturi de televiziune si prin unele ziare sau pe la radio, unii jurnalisti le plang de mila cainilor ucigasi, in loc sa-l plaga pe copilul ucis, sau sa verse o lacrima de compatimire fata de familiile indoliate, familii care au pierdut cate un membru din familie, fapt datorat de cainii ucigasi.
Cum este posibil asa ceva?
Asa au ajuns unii romani, gen curvetele si golanii din Agentii si O.N.G.-uri, ca sa puna in balanta si sa pretuiasca mai mult viata cainilor ucigasi decat viata Omului?
Oare s-au intrebat aceste curvete si golani, cum se simte copilul supravetuitor, copil care a vazut cum este sfasiat fratele lui de catre cainii ucigasi?
Criminali sunt si asa zisii " iubitori de caini ", care merg si adopta caini, dupa care le dau drumul in strada.
Cred ca organele abilitate ale statului, ar trebui sa declanseze urgent o campanie de verificare a acestor Agentii si O.N.G.-uri dar si in Adaposturile de caini si sa se vada pe ce se duc banii.
Mi-a placut un reportaj, de la un post de televiziune, care avea ca tema un O.N.G. si un adapost, in " spatele " carora se invarteau bani grei, iar cainii erau adoptati pe o poarta, iar prin spate erau facuti scapati.
De ce au trebuit sa fie atatea victime, ca pana la urma sa se apuce cei in drept de " Legea cainilor "?
Cati trebuie sa mai moara ( oameni ), ca acesti caini ucigasi sa fie starpiti?
Intrebare pentru toate curvetele si golanii din Agentii, O.N.G.-uri si Adaposturi:
- Cati dintre voi ati fost la inmormantarea lui Ionut ( Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca , sau daca ati varsat macar o lacrima de compatimire pentru familie ?
- Unde mai pui, hop apare si comentariile acide la adresa romanilor a actritei ( prostituata )Brigitte Bardot.
Intrebam retoric, oare daca era copilul ei sfasiat de caini, tot asa ar fi aparat cainii ucigasi? Rusine nesimtito, macar pentru memoria copilului ucis trebuia sa se abtina.
Daca tot s-au apucat de Lege, alesii nostri, ar trebui sa se inspire si din Legea altor state europene, cum ar fi:
- Legea ceha, in care se prevede ca toti proprietarii de caini trebuie sa plateasca impozit la stat,iar ceilalti caini fara stapan sunt eutanasiati.
- Legea spaniola sau franceza, unde nici nu se pune in discutie ca maidanezii sa se plimbe liber, ci sunt eutanasiati.
- Legea italiana, unde cainii fara stapan sunt eutanasiati, iar persoanele care scot cainii din adaposturi sub motivatia " adoptie " si dupa aceea le da drumul, sunt pedepsiti cu privarea de libertate, deci?
De ce la noi ca la nimeni?
Ar trebui ca noua Lege sa prevada printre altele si:
- Strangerea tuturor cainilor maidanezi, fara stapan de peste tot.
- Inventarierea tuturor Agentiilor, O.N.G.-urilor si Adaposturilor, a cainilor din evidenta si control asupra " obiectului " lor de activitate si legalitatea lor.
- Persoanele care adopta caini sa fie bine verificate, mai ales dupa ce au ridicat unul sau mai multi caini.
- Inasprirea conditiilor pentru adoptii.
- Inasprirea sanctiunilor pentru cei care adopta caini si ii abandoneaza deliberat.
- dupa stragerea cainilor, si aducerea in adaposturi, iar dupa o perioada scurta de timp daca nu fac obiectul adoptie, sa fie eutanasiati imediat.
- Inasprirea sanctiunilor impotriva celor din firmele private si din institutiile stat, care aduna caini in curtea lor, sub motivatia ca acei caini ajuta la paza, dar de fapt ii ajuta pe paznici ca sa doarma linistiti.
- Inasprirea sanctiunilor impotriva celor care abandoneaza puii de caini pe domeniul public sau privat.
- toti proprietarii de caini sa fie inregistrati si sa plateasca impozit ca in strainatate.
- Toti cainii, indiferent ca se afla in proprietate privata de casa sau in adaposturi, sa fie Cip-ati, pentru o evidenta clara.
- Atat im mediul urban cat si in cel rural, toti cainii sa fie in evidenta, iar stapanii lor sa plateasca impozit,si sa fie aspru sactionati in cazul abandonarii sau neinregistrarii, sau cand isi lasa liberi cainii pe domenil public, sub pretextul ca sunt la plimbare.

- S.A.M.D.
Suntem pentru eutanasierea tuturor cainilor ucigasi, si a celor fara stapan.
Pe scurt sa nu mai existe caini neinregistrati si fara stapan.
Pe scurt, sa nu mai existe caini maidanezi.
Gata, ajunge, au murit prea multe fiinte umane ca sa mai fim toleranti.
Civilizatia trebuie sa invinga.

Axinia.

Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 13:35)
Boribum
Fri Sep 13 2013, 10:45PM
boribum
Registered Member #2395

Axinia wrote ...

daca nu este bine se poate transfera unde credeti ca este bine ), dar hai sa scriu in graba cateva randuri despre " cainii maidanezi ".

Transferati-l la gunoi si lasati gândurile. Mai ales în graba,ca uite ca va ies numai tâmpenii.

Si daca ar fi doar tâmpenii n-ar fi o problema,ca sunt obisnuit cu asta din partea dumneavoastra. Dar daca v-ati saturat de trait în tara aia pe care o tot blamati dar o venerati,va spun eu asa ne-locotenent (dar infirmier calificat) ca sunteti schizofrena,Madam'. Lasati cateii în pace,ocupati-va de ceva la care va pricepeti. Nu stiu la ce,ca nu mi-e limpede.

[ Edited Fri Sep 13 2013, 11:00PM ]
Back to top
Boribum
Fri Sep 13 2013, 11:05PM
boribum
Registered Member #2395

La Caderea României,poate are careva posibilitatea sa scrie un eseu despre cum dracu' e posibil sa ajungi medic si sa scrii agramat (eludam lipsa logicii,ca Logica s-a suprimat din învatamânt si nu multi au avut curajul s-o încerce în privat). Si nu medic d-asta nou facut în euro. Nuuu,d-ala vechi,patriot si strâns lipit de Organe.
Back to top
Axinia
Fri Sep 13 2013, 11:21PM
Registered Member #2088

Ne bucuram ca v-ati prins, ne distram si noi, domnia voastra nu?
V-ati enarvat, va trece.
Vedem si noi cum reactioneaza lumea.
Ne bucuram sa va avem ca prieten de site, prieten care spune de toate, dar cam exagerat si foarte dur.
Usurel cu calificarile, nu este frumos sa ...
Poate dumnevoastra sunteti putin schi... de nu va prieste ceea ce scriem.
Aruncam " momeala " si hop apare Bori...
Va dorim o seara placuta.
Axinia.
Back to top
 bushes (14 Sep 2013, 13:35)
Axinia
Fri Sep 13 2013, 11:25PM
Registered Member #2088

Pentru dumneavoastra vom reveni cu un eseu.
Axinia.
Back to top
 bushes (18 Sep 2013, 20:31)
Boribum
Fri Sep 13 2013, 11:39PM
boribum
Registered Member #2395

Nu,tema era pentru un copil d-asta care citeste pe aici,nu o compunere cu tema "Cum mi s-a terminat mintea fara sa fi început vreodata". Dumneavoastra mai ziceti d-alea cu "copilul minunat omorât de câini",cu militarizarea liceelor,cu America vazuta prin prisma fluturasului de pensie,etc.
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF