Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cariera in SNS

<< Previous thread | Next thread >>
Academia Tehnica Militara "Ferdinand I"
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
Leul Alb
Mon Jan 21 2013, 09:21PM
whiteboy
Registered Member #1283

Probele sportive si psihologice le vei sustine la beneficiarul pt care ai optat.Esti cls a 10-a , deci mai ai timp sa te gandesti.SRI cer si pt ANI si pt ATM media la bac minim 7.Chiar daca pe site lor scrie ca nu trebuie sa ai sub 8 la purtare, daca ai media 10 vei avea un mic avantaj.In general SRI isi repartizeaza pe unitati 'recrutii' din licee pt academii, deci poti avea sansa sa sustii probele pt o unitate apartinand Brigazii Antitero a SRI.La ei politica e cam asa : unitatea care te-a recrutat, la aia vei lucra.Pana atunci, burta pe carte iar daca vrei la calculatoare sau transmisiuni pregateste-te si fii pregatit sa continui sa te...pregatesti.Daca pe parcursul facultatii nu iti vezi de ale tale si acumulezi restante, o sa ti se faca cu mana de dupa gard.Ce e mai urat e ca vei plati tot ceea ce a cheltuit statul cu tine.

[ Edited Mon Jan 21 2013, 10:09PM ]
Back to top
Leul Alb
Tue Feb 19 2013, 11:05AM
whiteboy
Registered Member #1283

LINK

S-au afisat locurile pt licenta 2013-2014
Back to top
bobo
Thu Aug 06 2015, 06:20PM
Registered Member #10378

In primul rand vreau sa va salut si sa-mi cer scuze daca am gresit sectiunea forumului. Vara asta am terminat facultatea de Informatica si m-am gandit sa urmez programul de master Securitatea tehnologiei informatiei al facultatii de Sisteme Electronice Si Informatice Militare din cadrul Academiei.

M-ar interesa niste informatii cu privire la gradul de dificultate, acel colocviu oral care se sustine individual in fata unei comisii cu un timp de aproximativ 15 min, daca se trateaza si alte subiecte fata de cele din bibliografia publicata pe site, din anii trecuti cam cati candidati au fost pe loc si ce sfaturi mi-ati da tinand cont ca sunt decat 10 Locuri cu taxa. Multumesc.
Back to top
chimistul
Thu Aug 06 2015, 09:52PM
Registered Member #1234

@bobo - Din câte știu eu și cred că nu s-a schimbat nimic nu se dă alceva în afara bibliografiei , în armată ce scrie negru pe alb este sfînt, deci cu ambitie pune mâna și te pregătește serios și lasă celelalte calcule.....Eu îți diresc mult noroc
Back to top
1 User said Thank to chimistul for this Post :
 bobo (07 Aug 2015, 00:16)
bobo
Fri Aug 07 2015, 12:18AM
Registered Member #10378

chimistul wrote ...

@bobo - Din câte știu eu și cred că nu s-a schimbat nimic nu se dă alceva în afara bibliografiei , în armată ce scrie negru pe alb este sfînt, deci cu ambitie pune mâna și te pregătește serios și lasă celelalte calcule.....Eu îți diresc mult noroc

Am inteles... mersi frumos, voi incerca.
Back to top
Iezuitul92
Sun Apr 24 2016, 01:29AM
Registered Member #10740

Salut! Imi cer iertare daca sunt off-topic. Sunt student in anul 3 la Academia Tehnica Militara, si desi am inceput academia cu entuziasm, ama juns la concluzia ca nu as vrea sa urmez o cariera militara. Evident voi sta sa o termin, insa as vrea sa stiu daca sunt obligat sa continui in MApN dupa ce termin asa cum spun unele persoane?
Care sunt consecintele daca aleg sa nu mai continui si ma angajez la o companie civila sau sa merg la un master in strainatate?
Multumesc!
Back to top
Klaus
Sun Apr 24 2016, 09:30AM
Registered Member #3279

Nu este dupa cum spun unele persoane, ci dupa cum si ce ai semnat (fara sa acorzi importanta) la admitere in ATM - Contractul de studii universitare cu licenta in 3 exemplare, dintre care unul la tine. O sa vezi ca scrie la un moment dat si ca trebuie sa prestezi ca si student sau cadru militar o anumita perioada, banuiesc ca de 9 ani. Suma reprezinta contravaloarea cheltuielilor de întreţinere şi instruire pe timpul şcolarizării pentru perioada de şcolarizare şi instruire în academie, în cazul în care renunţă la calitatea de student militar sau este exmatriculat din motive care îi sunt imputabile - art. 12, alin. (1) din REGULAMENTUL PRIVIND ACTIVITATEA PROFESIONALĂ A STUDENŢILOR DIN ACADEMIA TEHNICĂ MILITARĂ, editia 2012. LINK
Asa ca dupa terminare va trebui sa-ti indeplinesti contractul, iar daca renunti vezi poate aranjezi cu noul angajator sa-ti preia el cheltuielile mentionate.

[ Edited Sun Apr 24 2016, 10:33AM ]
Back to top
1 User said Thank to Klaus for this Post :
 criss-cross (24 Apr 2016, 10:42)
Terentius
Sun Apr 24 2016, 09:51AM
Terentius
Registered Member #2186

Haide dom'le, student în ATM, după aproape 3 ani întreabă chestii din astea pe forumuri.... <:-P

[ Edited Sun Apr 24 2016, 09:51AM ]
Back to top
DragosV
Mon May 16 2016, 10:21PM
Registered Member #10770

Va salut pe toti. Sunt in clasa a xII-a iar prima mea optiune este Academia de Tehnica Militara. Imi cer scuze daca sunt off-topic dar chiar as dori sa aflu mai multe lucruri despre aceasta academia. Sunt la curent in ceea ce priveste beneficiarul sau admiterea. Am gasit foarte putine lucruri legate de modul in care se desfasoara activitatile aici. As vrea sa stiu mai multe despre conditiile de cazare, mancare, orar, etc...
Back to top
spk
Mon Jun 11 2018, 09:29PM
primum non nocere

Registered Member #537

Ionutzu wrote ...

Buna seara,

1. Ca absolvent militar al Academiei Tehnice Militare, ce are o durata de studii de 4 ani, as dori sa stiu daca trebuie sa primesc si gradatia 1 din prima zi de incadrare, atata timp cat gradatia I se da intre 3 si 6 ani si faptul ca in acesti ani se includ si anii ca student in Academie ?

2. Din cate stiu, suntem in anul 2018. De ce valoarea compensatiei de chirie, se calculeaza in functie de valoarea soldelor din anul 2009 ? De cand si pana cand aceasta aberatie ? Ca asa scrie in Ordin, nu este un raspuns. Sper ca nu voi primii un raspuns sincer de genul: "Ca sa nu iei chirie mai mare, cat ar fi trebuit sa iei in mod normal daca se calcula chiria la valoarea soldei din 2018."

3. In afara de parlamentari, mai poate modifica cineva aceasta lege cu chirii ? In mod normal ar trebui sa se acorde valoarea chiriei, in functie de zona si nu in functie de solda. Doarme un sublocotenent mai altfel decat un colonel ? Ar trebui sa aiba toti aceeasi compensatie de chirie in functie de zona si altele.

Back to top
Klaus
Mon Jun 11 2018, 09:40PM
Registered Member #3279

Ionutzu wrote ...

Buna seara,
1. ...
2. ...
3. ...

1. Studiile nu se considera vechime pentru acordarea gradatiilor. Ca la pensie se ia in calcul la vechimea in serviciu, este altceva. Ca student nu ati avut statut de angajat, de cadru militar activ, asa ca sunteti considerat nou incadrat odata cu avansarea/inaltarea la gradul de sublocotenent, dupa care incepe sa curga vechimea pentru obtinerea primei gradatii. A se citi art. 10, alin. (6) din Legea nr. 153/2016. Daca renuntati la studii si va apucati de altceva, nici in viata civila nu veti beneficia de vechime in stagiu pentru cat ati fost student ATM.
2. Pentru un proaspat absolvent sunteti foarte optimist. O sa va convingeti ca veti face foaaaarte multe lucruri asa cum scrie cartea (prin asta intelegand tot felul de reglementari, de ranguri diferite), nu cum ati vrea sau vi s-ar parea normal. Mai vorbim peste cativa ani, cand veti prinde ceva controale de la esaloanele superioare si veti fi intrebat cate in luna si stele, pe motiv ca asa scrie in lege/HG/ordin/regulament/intructiuni sau ce or mai fi. Strict la subiect, guvernantii s-au asigurat ca prin cresterea brutului potrivit noii politici fiscale (toate darile platite de angajat, desi netul ramane, teoretic, acelasi) nu se vor majora si unele beneficii conexe, precum compensatia in discutie.
3. Reglementarea modului de stabilirea a cuantumului și condițiilor de acordare a compensației lunare pentru chirie cadrelor militare în activitate din MApN se face pe baza HG nr. 1.867/2005, modificat prin HG nr. 384/2015. Ori astea sunt adoptate in Guvern, nu Parlament, deci nu este vorba de o lege, ci de un HG. Altfel, aveti dreptate, si un sublocotenent nu doarme mai altfel decat un proaspat absolvent de scoala de MM si subofiteri. Posibil sa prindeti vremea cand compensatia de chirie va avea regimul Normei de hrana, adica aceeasi valoare pentru toti. Totusi, poate nu ati citit bine, acordarea compensatiei tine cont si de zona, fiind de 40% sau 50% din solda lunara bruta. Si da, in aceeasi categorie de 50% intra si Alexandria, si Bucurestiul, desi nivelul chiriilor este diferit.
Back to top
Ionutzu
Tue Jun 12 2018, 02:27AM
Registered Member #12186

@Klaus: Va salut,

Din pacate, am ramas dezamagit de raspunsurile dumneavoastra. Ma refer la faptul, ca parca, nu am primit raspunsuri ce au legatura cu realitatea trista. Ati ocolit subiectele. Incep sa detaliez:

1. Puteti sa-mi spuneti mai exact legea/articolul unde scrie ca studiile militare nu se iau in calcul ca vechime pentru obtinerea gradatiei ? Ceea ce mi-ati dat, "art. 10, alin. (6) din Legea nr. 153/2016" nu spune nimic legat de ce am intrebat si ceea ce ati raspuns. Asta ca sa vorbim pe chestii scrise si nu pareri.

2. Eu n-am intrebat nimic de salariul meu de acuma sau cum a suferit sau nu modificari din partea Guvernului cu acea crestere a brutului. Stiu ca salariul meu are in componenta solda calculata la anul 2018.
Problema pe care am enuntat-o este strict de calcularea compensatiei de chirie care se raporteaza la solda din 2009. Aceasta solda din 2009 nu are absolut nicio legatura cu ceea ce face Guvernul in 2018. Problema este, de ce, nu se calculeaza chiria la solda din 2018 ? Chiar nu sesizeaza niciun militar asta ? N-am vazut si eu sa se discute pe internet acest aspect. De aceea am deschis eu discutia cu aceasta problema/inechitate.

3. Cand am spus ca ar fi normal ca aceasta chirie sa tina cont defapt de zona, nu m-am referit la acea comparatie cu 40% si 50%. Chiar nu v-ati prins ca este vorba de acea inechitate a chiriilor din Bucuresti care sunt foarte mari fata chiriile din provincie ? Cum e posibil ca un sublocotenent care are chirie in Bucuresti sa ia aceeasi chirie cu un sublocotenent care are chirie, de exemplu, in Vaslui ? Vi se pare normal asa ceva ?
Intradevar, ati facut o comparatie buna cu norma de hrana, care este acordata la fel pentru toti, insa nu este acelasi lucru si la chirie. Tot trebuie sa fie o diferenta intre capitala si provincie. Inca nu am enumerat si alte criterii mai exacte/apropiate de realitate.
Nu se poate ca militarii sa vina cu propunere/modificare de lege ?

[ Edited Tue Jun 12 2018, 02:28AM ]
Back to top
spk
Tue Jun 12 2018, 11:39AM
primum non nocere

Registered Member #537

Ionutzu wrote ...

1. Puteti sa-mi spuneti mai exact legea/articolul unde scrie ca studiile militare nu se iau in calcul ca vechime pentru obtinerea gradatiei ? Ceea ce mi-ati dat, "art. 10, alin. (6) din Legea nr. 153/2016" nu spune nimic legat de ce am intrebat si ceea ce ati raspuns. Asta ca sa vorbim pe chestii scrise si nu pareri.

2. Eu n-am intrebat nimic de salariul meu de acuma sau cum a suferit sau nu modificari din partea Guvernului cu acea crestere a brutului. Stiu ca salariul meu are in componenta solda calculata la anul 2018.
Problema pe care am enuntat-o este strict de calcularea compensatiei de chirie care se raporteaza la solda din 2009. Aceasta solda din 2009 nu are absolut nicio legatura cu ceea ce face Guvernul in 2018. Problema este, de ce, nu se calculeaza chiria la solda din 2018 ? Chiar nu sesizeaza niciun militar asta ? N-am vazut si eu sa se discute pe internet acest aspect. De aceea am deschis eu discutia cu aceasta problema/inechitate.

3. Cand am spus ca ar fi normal ca aceasta chirie sa tina cont defapt de zona, nu m-am referit la acea comparatie cu 40% si 50%. Chiar nu v-ati prins ca este vorba de acea inechitate a chiriilor din Bucuresti care sunt foarte mari fata chiriile din provincie ? Cum e posibil ca un sublocotenent care are chirie in Bucuresti sa ia aceeasi chirie cu un sublocotenent care are chirie, de exemplu, in Vaslui ? Vi se pare normal asa ceva ?
Intradevar, ati facut o comparatie buna cu norma de hrana, care este acordata la fel pentru toti, insa nu este acelasi lucru si la chirie. Tot trebuie sa fie o diferenta intre capitala si provincie. Inca nu am enumerat si alte criterii mai exacte/apropiate de realitate.
Nu se poate ca militarii sa vina cu propunere/modificare de lege ?

1. "Pentru personalul nou-încadrat" Momentul incadrarii nu este momentul admiterii sau inceperii anului universitar ci data acordarii primului grad.

2. Inteleg ca ai impresia ca militarii si politistii sunt putin lenti si nu sesizeaza aparentele nereguli. Nimic nu se face in sistem fara o baza legala solida pentru ca altfel ar curge cu procese (si militarii pot da angajatorul in judecata). Modul de calcul al drepturilor banesti este intradevar foarte complicat pentru se bazeaza pe o legislatie care sufera modificari la modificari (gasesti pe net articole scrise de generali din directiile financiare care explica).

3. Chiriile nu sunt asa diferite precum crezi (cand compari centrul capitalei cu centrul Zalaului cu siguranta sunt diferente notabile) insa salariile da, o unitate centrala are coeficienti de incadrare mai mari decat una din teritoriu.

Oricine poate depune petitii prin care sa ceara/propuna modificari de lege. In ceea ce priveste drepturile militarilor, sunt propuneri depuse din anii `90...

PS: Ai putea sa incerci o atitudine mai respectuoasa, sunt useri pe forumul asta care au vechime in functie mai mare decat ai tu in viata. Genul asta de atitudine s-ar putea sa iti dauneze in cariera.
Back to top
truepride
Tue Jun 12 2018, 05:00PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Buna ziua in primul rand, bine ati venit pe forum.
Va pregateam si eu un raspuns care este excat in liniile colegului Klaus insa dunsul a fost mai iute de taste. Totusi as ori sa va lamuresc cu anumite aspecte ce tin de practica vietii miliatre si nu de aspecte teoretice.
“1. Puteti sa-mi spuneti mai exact legea/articolul unde scrie ca studiile militare nu se iau in calcul ca vechime pentru obtinerea gradatiei ? Ceea ce mi-ati dat, "art. 10, alin. (6) din Legea nr. 153/2016" nu spune nimic legat de ce am intrebat si ceea ce ati raspuns. Asta ca sa vorbim pe chestii scrise si nu pareri.”
Orice persoana care lucreaza pe domeniul juridic nu va poate spune decat parereri. Parerile respective pot fi confirmate sau infirmate de instanta in functie de argumentatia prezentata.
Legea nu functioneaza in parametrii in care ganditi dvs mai sus. Legea are la baza un un set de principii si ca sa nu fac aici jumatate de teza de disertatie am sa le rezum astfel: opozabil legal este doar ceea ce este scris in lege. Dvs intrepretati in sensul in care, daca un aspect nu este mentionat in lege acel aspect poate fi opozabil unui subiect de drept. Adica daca legea nu exclude in mod expres un drept sigur suntem beneficiarii acelui drept. Nu, functioneaza exact invers. Daca nu este mentionat expres in lege un anumit drept, nu veti beneficia de el. In chestiuni de ordin financiar-fiscal, este si mai restrictiv. Spre exemplu daca nu-i mentionat un cuantum undeva, nu veti beneficia de acel drept. Cand spun lege desigur, ma refer la toate formele juridice pe care o norma le poate avea.
“2. Eu n-am intrebat nimic de salariul meu de acuma sau cum a suferit sau nu modificari din partea Guvernului cu acea crestere a brutului. Stiu ca salariul meu are in componenta solda calculata la anul 2018.
Problema pe care am enuntat-o este strict de calcularea compensatiei de chirie care se raporteaza la solda din 2009. Aceasta solda din 2009 nu are absolut nicio legatura cu ceea ce face Guvernul in 2018. Problema este, de ce, nu se calculeaza chiria la solda din 2018 ? Chiar nu sesizeaza niciun militar asta ? N-am vazut si eu sa se discute pe internet acest aspect. De aceea am deschis eu discutia cu aceasta problema/inechitate. ”

Recititi va rog ce va spune dl Klaus. Raspunsul este acolo. Reiterez astfel: rostul acestei practici, desi in opinia mea este o practica viciata si ilogica, este ca ministerul sa nu isi creasca efortul financiar si pe acest plan o data cu modificarile aplicatele la inceputul anului. Ca este anormal, da, ca este ilogic da, ca este ilegal? Nici poveste. Indicati contrar actul normativ incalcat.
„3. Cand am spus ca ar fi normal ca aceasta chirie sa tina cont defapt de zona, nu m-am referit la acea comparatie cu 40% si 50%. Chiar nu v-ati prins ca este vorba de acea inechitate a chiriilor din Bucuresti care sunt foarte mari fata chiriile din provincie ? Cum e posibil ca un sublocotenent care are chirie in Bucuresti sa ia aceeasi chirie cu un sublocotenent care are chirie, de exemplu, in Vaslui ? Vi se pare normal asa ceva ?
Nu se poate ca militarii sa vina cu propunere/modificare de lege ?“

Recititi va rog ce a scris dl Klaus, dansul a inteles exact unde ati plasat discutia. Tot acolo aveti si raspunsul. Faceti o confuzie intre un pret satbilit de piata si o chestiune stabilita din pix prin HG.Pretul “pietei” nu va putea fi vreodata prins intr-un act normativ indiferent cine il emite. Va mentionam mai sus cuantumul si lipsa acestui cuantum genereaza inaplicabilitatea unei norme de natura financiara. Asadar, daca vreodata se va amenda acesta legislatie nu va fi “pretul pietei” ci eventual va fi un spor procentual in functie de “orasele mari” definite matematic. Plastic vorbind daca vreodata un act normativ va contine “provincie” mai putin, “capitala” mai mult, va spun din start ca acel act va fi neconstitutional conform art 16(alin 1) din Constitutia Romaniei. Dar da, coeficientii sunt diferiti dar aici discutam de de un amalgam de aspecte luate in calcul, nu doar locatia iar atata timp cat se poate aduce acest argument criteriul geografic nu va putea servi drept temei pentru atacarea actului prin care se satbilesc coeficientii in instanta.
In alta oridine de idei justitie militara este si la Bucuresti si la Timisoara dar si la esalon brigada la Bistrita.
Ultima intrebare, aici mi-ati lovit mingea la fileu. Intrebarea dvs “tradusa” in limbaj juridic suna asa: au militarii initiativa legislativa? Raspuns: Nu. Legislatia la nivel de Mapn daca vorbim de o lege, pleaca de la Directia Generala Juridica(DGJ), fostul DLAJ trece prin aprobari in functie de specificul legii si ajunge pe masa Guvernului. In sedinta de guvern se aproba, insemnand ca actul este adoptat de guvern. Mai apoi ajunge in camera sau senat, tot in functie de specific si urmeaza cursul normal al oricarei legi.Daca discutam de HG, situatia se opreste la guvern. Daca discutam de ordin de ministru, procedura se opreste la ministerul aprarii.
Dupa cum constatati in toate aceste trei proceduri, niciunde militarul nu este sursa acestor emanatii legislative ci miniserul ca entitate prin structura sa de specialitate. Iar daca va ganditi la dreptul de asociere, cred ca aici stiti cum sta problema din perspectiva statutului. De petitionat puteti face asta, legea va da dreptul dar mentionez petitia in sine nu genereaza niciun fel de obligatii juridice.
Concuzionand, dvs intrebati niste probleme pertinete de care mai orice militar s-a lovit de-a lungul timpului dar legile nu contin expres amendamentele pe care le afirmati dvs. Nefiind trecute in mod expres in normativ, nu putem discuta de aplicabilitate si nu putem sa va citam un articol care nu exista.
Desigur puteti consulta si un avocat(preferabil un fost militar).Va fi contra cost desigur. La fel, daca dvs gasiti pe undeva aceste drepturi in forma in care le exprimati sau daca considerati eronat ce a scris colegul Klaus sau lateral-semnatul, puteti sa va adresati instantei de contencions adiministrativ. Instanta de contencios poate confirma existenta unor drepturi restante/neplatite conform, daca acestea exista.
Am incercat sa va raspund cat de amplu am putut pentru simplul fapt ca , dupa cum spune colegul spk, riscati sa incepeti cu stagul.
Back to top
Ionutzu
Wed Jun 13 2018, 03:11AM
Registered Member #12186

1. Incerc sa nu fiu prea arogant. Insa astept ca aici, lumea sa "lupte" si in obtinerea drepturilor, chiar facand interpretari. Am ramas dezamagit ca doar se spune o lege precum "art. 10, alin. (6) din Legea nr. 153/2016" si asta inseamna sa o inghit asa cum este, fara sa te mai ambitionezi ca defapt nu e doar asa.
Mentionez ca nu am nicio tangenta cu domeniul juridic, dar sunt destul de ambitios.
Incep asa:
a. Raspuns: "Studiile nu se considera vechime pentru acordarea gradatiilor."
b. Motivarea parerii: art. 10, alin. (6) din Legea nr. 153/2016, care spune: "(6) Pentru personalul nou-încadrat, salariul de bază se determină prin aplicarea succesivă a majorărilor prevăzute la alin. (4), corespunzător gradației deținute." , iar la "(4)" scrie asa "(4) Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta, sunt următoarele:...."
c. In momentul acesta, ar trebui sa-mi zic "Pe loc repaus !", nu mai am ce comenta, deoarece se precizeaza in articol ca este vorba de "vechime in munca", astfel cum pot sa am vechime in munca daca am fost student militar. Serios ? Hai sa vedem ce-am mai gasit in pusculita cu legi(n-ar fi trebut eu sa caut, ci Ministerul sau poate altii care "lupta" si pentru drepturi):
d. Acuma incep sa intru in necunoscut si invoc:
- art. 3 alin. (6) din Legea nr. 446/2006, care spune ca "(6) Perioada de timp în care o persoană îndeplinește serviciul militar activ sau alternativ ori este concentrat sau mobilizat constituie vechime în serviciu sau stagiu de cotizare la sistemul public de asigurări sociale. Sunt exceptați de la prevederile acestui alineat elevii liceelor și colegiilor militare."
- ca sa vedem ce inseamna "serviciul militar activ", voi invoca art. 3 alin. (3) c) din Legea nr. 446/2006, care spune "(3) Serviciul militar activ se îndeplinește în calitate de: ... c) elev sau student la instituțiile de învățământ din sistemul de apărare și securitate națională, cu excepția elevilor liceelor și colegiilor militare;"
e. Oare s-a strigat BINGO ? Oare raspunsul de la 1. a) mai este adevarat ? Astept pareri. Cam asa as fi vrut sa se discute pe forum despre acest aspect.

2. Ce anume sa fie complicat la calcularea LOGICA a compensatiei de chirie ? Atata timp cat suntem in anul 2018, nu este LOGIC ca aceasta compensatie de chirie sa calculeze, de exemplu, 50% din solda din anul 2018 ? Spuneti-mi ca nu e logic asa, ci TREBUIE neaparat sa se calculeze 50% din solda din 2009. Vorbiti si voi mai concret. Pe bune, asta e raspuns la ce-am intrebat eu ? "Modul de calcul al drepturilor banesti este intradevar foarte complicat pentru se bazeaza pe o legislatie care sufera modificari la modificari (gasesti pe net articole scrise de generali din directiile financiare care explica)."
Daca sunt persoan e care spun ca, da, este logic ca aceasta compensatie de chirie sa se calculeze la solda anului curent, precum 2018, atunci ce putem face in acest sens : ? Doar ne resemnam si atat ?

3.
a. Este a doua oara cand iti scriu: Daca te intreb de chirie, de ce primesc si raspunsuri despre salarii ? Incerc sa ma calmez. Are cumva legatura salariul cu chiria, atata timp cat salariul are in componenta solda din 2018, iar chiria are in componenta solda din 2009 ? Probabil nu imi dau seama eu...
Raspuns: Chiriile nu sunt asa diferite precum crezi (cand compari centrul capitalei cu centrul Zalaului cu siguranta sunt diferente notabile)
Am inteles, trebuie sa-mi iau chirie in Rahova ca sa nu mai spun ca in Bucuresti sunt chirii MARI, astfel militarii din capitala nu mai au nevoie de un alt calcul din care sa rezulte o compensatie de chirie mai mare fata de restul. Chiar nu ma gandeam la centrul capitalei, dar nici Rahova.

b. Apropo de "egalitatea" intre militari/politisti/functionari cu statut special, cum e posibil ca un sublocotent la ANP, din prima zi de munca, sa primeasca o chirie aproape dubla fata de chiria primita de un militar la MAPN ?
Banuiesc ca primesc raspunsul de genul: "Pai acea chirie, aproape dubla, rezulta din urma unor calcule". Bun, si acelasi calcul nu se poate face si la militari ? Parca ar trebui sa fim cat de cat egali in sistemul de aparare, ceea ce evident, nu prea se poate, DAR NICI diferente APROAPE DUBLE.
Daca acea chirie aproape dubla este defapt o chirie DECENTA in Bucuresti, spun decent ca abia acopera chiria unei garsoniere, va dati seama ca tot aceeasi chirie aproape dubla o primesc si cei care stau in province ? Cred ca acolo isi pot inchiria si vila cu acei bani.
PS: studentii militari primesc aceeasi solda indiferent de beneficiar. Doar ca student e acea egalitate ?

4. Nu m-am referit ca militarii sa se duca in locul parlamentarilor sa propuna legi, ci militarii sa vina cu simple propuneri, care apoi sa ajunga aprobate pe cale ierarhica pana unde trebuie.
Daca eu as pune intrebarea: Dragi militari, vreti sa primiti o chirie care sa fie calculata, fireste, la solda din anul curent, ceea ce va rezulta o chirie si mai mare ? Oare ce concluzie/propunere o sa reiasa de aici ?
Una este sa-ti doresti si alta este sa se inceapa initiative concrete, evident aprobate pe cale ierarhica. Nu s-a saturat nimeni sa astepte propuneri doar de sus in jos ?
Daca s-a depus o asemenea propunere/petitie, unde as putea sa o citesc pe internet ?
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF