Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: General

<< Previous thread | Next thread >>
Militari romani cazuti la datorie
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
truepride
Sat Oct 30 2010, 09:17PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
Tel./ Fax: 021-319.60.22
E-mail: -email-

Comunicatul nr. 259 din 30.10.2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri din Turda, a decedat sâmbătă, 30 octombrie, în urma producerii unui accident în Poligonul Cincu, judeţul Braşov.

Subofiţerul era mecanic conductor şi participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră. La finalul exerciţiului, în jurul orei 13.45, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce manipula o lovitură de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă de la acea lovitură de manevră.

Subofiţerului i-au fost acordate imediat primele îngrijiri de către medici militari şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, cu un elicopter IAR-330 Puma echipat MEDEVAC, aparţinând Serviciului Medical Militar de Urgenţă (SMMU). Cu toate eforturile depuse de medici, militarul a decedat în jurul orei 15.00.

Sergentul Gavril Nicorici avea 26 de ani şi nu era căsătorit.

A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitate numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurările producerii evenimentului.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi sunt alături de familia îndurerată.
Biroul de presă
Back to top
Boribum
Mon Nov 01 2010, 02:26AM
boribum
Registered Member #2395

truepride wrote ...

Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi sunt alături de familia îndurerată.

Concret,cum se manifesta asta ? O simpla întrebare simpla.
Back to top
recul.
Mon Nov 01 2010, 02:13PM
Registered Member #1998

Un avion MIG s-a prabusit, luni, la Campia Turzii, accidentul soldandu-se cu doi morti, pilotul si copilotul nereusind sa se catapulteze.

Incidentul s-a petrecut langa unitatea militara de la Campia Turzii, in apropiere de comuna Calarasi, la ora 13.10. Avionul isi efectuase misiunea si efectua zborul de intoarcere cand s-a prabusit.

Avionul cu dubla comanda efectua o misiune de cercetare meteorologica, in vederea desfasurarii unor alte exercitii, potrivit puratorului de cuvant al Ministerului Apararii, Constantin Spanu, care a confirmat ca cei doi piloti au murit in accident.

Acesta a adaugat ca vremea era buna in timpul prabusirii. Primarul comunei Calarasi a declarat ca in zona erau doua case, insa ca nu au existat pagube materiale semnificative sau victime la sol.

"Avionul a cazut in apropierea a doua case izolate de sat si se pare ca pilotii ar fi decedati. Nu sunt pagube materiale in zona prabusirii, am inteles ca sunt ceva pagube agricole", a declarat Ioan Racoltea, primarul comunei Calarasi, la Antena 3.

Back to top
0050
Mon Nov 01 2010, 03:14PM
Registered Member #1997

Pacat ca se intampla asa ceva...Da si intr-adevar...pagubele agricole erau mai importante nu?Dupa spusele domnului Racoltea...
Poate ar trebui sa se puna un semn de intrebare..Nu este primul accident de acest fel la noi.Pacat de oamenii buni pe care ii pierdem...

[ Edited Mon Nov 01 2010, 03:16PM ]
Back to top
truepride
Mon Nov 01 2010, 07:00PM

Registered Member #996

Acum ceva timp am pus intrebarea cine isi va asuma raspunderea pentru faptul ca migurile vechi nu mai pot fi folosite fara apune in pericol viata pilotilor.Am spus de nenumrate ori proiectul multirol trebuia sa inceapa in 2006 iar acum nu aveam ce discuta.Vrau sa stiu cine isi asuma responsabilitatea pentru uciderea din culpa a acestor oameni.
Back to top
Altair
Tue Nov 02 2010, 11:30AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

005, de unde ai tras tu concluzia ca pagubele agricole ar fi mai importante decat decesul pilotilor?
Omul ala este primar si a primit informatiile de la oamenii lui.Mi se pare normal sa ofere informatii din spectrul sau de activitate cu atat mai mult cu cat MApN a refuzat dezvaluirea de informatii si mai mult ca sigur a impus acest lucru si celorlalti din zona.
Hai sa nu cautam sa ne refulam durerea lovind in stanga si in dreapta si cautand sa ii scoatem pe toti "dusmanii nostri".
Back to top
Axinia
Tue Nov 16 2010, 06:51PM
Registered Member #2088

Pentru toti cei cazuti la datorie, Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca.
Ma intreb cati din cetatenii patriei noastre isi mai aduc aminte sau isi vor mai aduce aminte de eroii nostrii, si mai ales de faptele de arme ale militarilor.
Ma intreb de ce oare elevii nostrii, studentii nostrii, fratii si surorile noastre, noi cetatenii Romaniei, nu mergem din cand in cand, la Monumentele ridicate in cinstea eroilor, nu mergem la mormintele lor sa aprindem o lumanare, sa punem o floare si chiar sa vorbim de eroii nostrii ori de cate ori avem ocazia. De ce oare la comemorari, sau cu diferite ocazii,cum ar fi Ziua Armatei Romane, nu vezi decat militarii Armatei, cativa veterani de razboi, care au mai ramas in viata, in rest cate un cetatean ratacit, sau pe care la prins evenimentul in zona.
Unde sunteti romanilor?
Romani va mai aduceti aminte de ultimul eveniment deosebit, de Revolutia '89, cand ati strigat in gura mare " sa vina Armata, sa ne salvaze, unde sunt militarii sa ne apere ", s.a.m.d. si multe alte exemple din Istoria tarii noastre.
Intreb pe scurt din urmatorul motiv :
Ca medic pe langa ceea ce fac in tara am si atributii pe linie internationala in domeniul medical, fiid membra ca doctor femeie in O.M.S., astfel ca am ocazia sa calatoresc si sa particip la diferite activitati internationale. De curand m-am intors de la o activitate medicala internationala desfasurata in mai multe tari europene.
M-am intors cu sufletul " indoit " cum spune romanul. De ce ?
Pentru-ca : ajungand in Germania in perioada Octombrie - Noiembrie, am vazut cum multi germani impreuna cu copiii lor, in anumite zile se adunau la monumentele din localitati si din afara localitatilor, comemorand pe eroii lor. In Ungaria, ce sa va spun, ceva de adevarat patriotism, copii, adolescenti, in costume traditionale populare, oficialitati, si multa, multa lume, cu coroane si flori, garzi militare, s.a.m.d.
Oare cand am uitat noi romanii de eroii nostrii?
Imi aduc aminte, ca in timpul comunismului, pe vremea cand eram studenta la medicina si studenta T.R. la Scoala militara de ofiteri in rezerva, venind acasa in sat, de 23 August, am trait poate cea mai mare onoare din viata mea. In satul nostru exista un monument ridicat in cinstea eroilor cazuti in cel de al doilea razboi mondial. Ca tot omul, fara nici o obligatie, impreuna cu parintii am mers de dimineata la biserica, dupa care toata suflarea s-a adunat la monument impreuna cu preotul comunei pentru cele ce se cuvin. Dupa slujba, primarul, s-a intors catre mine si s-a adresat multimii :" avand in vedere ca in mijlocul nostru se afla si domnisoara Axinia, studenta sub arme, o rog sa vorbeasca ceva despre eroii nostrii, despre eroina sublocotenent Ecaterina Teodoroiu ".
Cred ca intelegeti ce emotii m-au incercat si am inceput sa vorbesc ca o adevarata urmasa a femeilor in uniforma. Pentru mine a ramas cea mai emotionanta zi din satul meu.
Si inca ceva, monumentul era ingrijit si este ingrijit din placerea oamenilor satului, fara sa le spuna cineva. Iar copiii venind de la camp, lasau cate un buchet de flori de camp.
De ce la oras nu vezi asa ceva, sa vezi din cand in cand un tanar care sa lase o floare la un monument?
In schimb vezi cum un neispravit ca Emil Boc, care a fugit de trupa, si primarul Brasovului, Scripcaru sunt decorati cu decoratii militare.
Ironic, nu, militarii mor pe fronturi straine iar " neconstitutionalul " de Emil Boc primeste decoratii. Cinic, ironic, nici nu stiu cum sa spun.
Oricum, frati romani, educatie este si in suflet, ca atare atunci cand este un eveniment comemorativ spuneti copiilor vostri sa lase o floare la un mormant de ostas sau la un monument.
Cred ca se facea mai multa educatie pe vremea " Soimilor patriei ", " Pionierilor ", si " U.T.C.-ilor ". Pentru-ca ceea ce am vazut in prezent in Germania, Austria, Ungaria, am vazut cu ani in urma inj Romania pe vremea comunismului. De ce ungurii si-au pastrat patriotismul, dand la o parte comunismul, iar noi romanii am pierdut totul dand la o parte totul ramanand cu sufletele goale.
Apropo, voi bunici si bunicute, voi tati si mamici ce povestiti copiilor vostrii?
Sau va " mancat " criza. Eu cred ca nu, pentru-ca se stie de demult ca romanul trece peste orice greutate si nu uita neamul.

Cinste eroilor neamului.
Cinste eroilor neamului.
Back to top
1 User said Thank to Axinia for this Post :
 bushes (14 Sep 2013, 14:03)
Boribum
Wed Nov 17 2010, 05:04AM
boribum
Registered Member #2395

Axinia wrote ...

De ce la oras nu vezi asa ceva, sa vezi din cand in cand un tanar care sa lase o floare la un monument?

..eh,la oras e mai altfel...

Back to top
Resboiu
Wed Nov 17 2010, 11:12AM

Registered Member #2526

In curtea primariei comunei Cuza-Voda,localitate unde de cativa ani s-a retras mama la ranch-ul linistii, judetul Calarasi, monumentele - cel al eroilor din ww 1 (parca doar ww1) si al pilotului MiG-ului prabusit in 2002 la cativa kilometri de localitate - au parte de flori si coroane, cu fiecare ocazie, iar veteranii si vaduvele de razboi primesc diplome in fiecare an. O fi din cauza de primar? Omul este fost ofiter SRI.
Back to top
rlegione
Wed Nov 17 2010, 11:17AM
Registered Member #2075

O avea remuscari domnul primar, cine stie!
Back to top
Altair
Thu Nov 18 2010, 02:51AM
UBI CONCORDIA IBI VICTORIA
Registered Member #385

or mai fi existand OAMENI in romania....
Back to top
Stel
Tue Nov 23 2010, 02:49PM
Registered Member #2461

LINK

O explozie puternica a avut loc astazi pe poligonul de la Cincu, judetul Brasov. Trei militari si-au pierdut viata.

Potrivit primelor informatii, trei persoane si-au pierdut viata si mai multe au fost ranite, in urma exploziei produse in Poligonul de la Cincu, judetul Brasov, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit unor surse militare, explozia s-a produs in timpul unui exercitiu militar.

Ranitii au fost transportati cu ambulantele militare la Spitalul din Fagaras, unde au fost preluati de catre medici, fiind posibil ca, in functie de gravitatea ranilor, sa fie dusi la Spitalul Judetean din Brasov.

In data 30 octombrie, un subofiter a decedat la Poligonul de la Cincu, in cadrul unui exercitiu militar. Parchetul Militar a derulat o ancheta in acest caz.
Back to top
rlegione
Tue Nov 23 2010, 03:58PM
Registered Member #2075

Datorie fata de cine? care datorie?
Era o vorba "Tu te-ai nascut cu imprumut:plateste-ti datoria!" dar nu cred ca se referea la militarii nostrii.

Sa induri umilinta unei solde ciuntite si dorul de familie, ca sa mori pe timp de pace intr-o tara ca Romania, aparand nimic... din cauza unor achipamente si tehnici militare uzate si a neglijentei unor superiori incompetenti, mi se pare grotesc. Pot sa fiu voluntar pentru orice, dar niciodata pentru asa ceva.

Dumnezeu sa-i ierte!!
Back to top
truepride
Tue Nov 23 2010, 04:11PM

Registered Member #996

Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
Tel./ Fax: 021-319.60.22
E-mail: -email-

Comunicatul nr. 272 din 23.11.2010

COMUNICAT DE PRESĂ

Marţi, 23 noiembrie, în jurul orei 12.30, în timpul desfăşurării unui exerciţiu tactic cu trageri de luptă, în Poligonul Cincu, s-a produs explozia unui proiectil în ţeava unui aruncător de 120 mm, în urma căreia trei militari şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Cei şase militari, cu gradul de caporal, fac parte din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab".
Militarii răniţi au fost evacuaţi către spital, în prezent starea lor fiind stabilă.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat Parchetul Militar, iar şeful Statului Major al Forţelor Terestre a numit o comisie de cercetare a împrejurărilor producerii acestui eveniment grav.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea şi conducerea armatei îşi exprimă profundul regret pentru pierderea vieţii celor trei camarazi şi urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi.

Vom reveni cu informaţii după anunţarea familiilor militarilor, potrivit procedurilor.
Biroul de presă

Asta zic sursele oficiale.

Dumnezeu sa ii ierte si sa-i odinesca.
Back to top
afghan warrior
Thu Dec 02 2010, 09:29PM
Registered Member #3472

Pacat ca Scorpionii Rosii pleaca in teatru cu pierderi. Este groaznic. O lovitura grea pentru moral. Ma gandesc la familiile celor care si-au pierdut viata, probabil se pregateau pentru despartire si pentru clipele grele pe care aveau sa le petreaca pe timpul misiunii gandindu-se la copiii sau sotii lor. Nu imi dau seama cum de s-a produs o astfel de tragedie. Pacat, in ultimul timp prea multi militari si-au pierdut viata in tara. Ne acoperim cu hartii si cu fise de protectie a muncii, semnam in 1000 de locuri dar accidente tot se petrec. De ce? Pentru ca avem o cultura birocratica in care suntem atenti sa facem dosare de sute de pagini cu explicatii despre cum pot fi evitate tot felul de accidente. Dar asa zisele prelucrari, in realitate nu se fac, pentru ca sunt imposibil de facut iar comandantii in mare parte uita sa isi ia masuri elementare de securitate. Vad asta zilnic. Am vazut o tragere in care totul se facea haotic, nu se stiau serviciile, nu se stia cine pe cine comanda. Asa apar accidente. Dumnezeu sa ii odihneasca!
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF