Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: Cadrul legislativ

<< Previous thread | Next thread >>
noul RG3
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
Author Post
ex-ad
Wed May 13 2009, 07:36AM
nosce te ipsum

Registered Member #1

LINK

Regulament din 06/03/2009
Regulamentul disciplinei militare

Publicat în Monitorul Oficial nr. 187 din 25/03/2009

... s-a miscat pe burta MApN...

[ Edited Wed May 13 2009, 07:36AM ]
Back to top
un jandarm
Wed May 13 2009, 08:25AM
un jandarm
Registered Member #1163

Multumim ex-ad si colegilor pompieri de la LINK pentru informare,am preluat-o si noi...

Privind Npul Regulament,nu stiu cum a fost aprobat,ce consultari au stat la baza lui/nu am ca militar posibilitatea sa comentezRegulamentele Militare dar m-a frapat un lucru:
Persoanele civile cu functii de conducere au dreptul de a acorda recompense sau de a aplica sanctiuni disciplinare, potrivit functiilor similare incadrate de militari.
In rest am vazut ca au picat pedepsela comuniste de sanctiune cu consemnarea(ea se executa acum prin misiuni la care esti chemat din timpul liber)si au aparut sanctiuni cu retrogadarea in functie inferioara sau trecerea in rezerva.
La soldati este mai grav li se baga mana in buzunar(ca la functionarii publici)abaterile sanctionandu-se cu diminuarea soldei pe o perioada determinata cu 5-20%
Back to top
truepride
Fri May 15 2009, 12:52PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

" Art. 2. -
(1) Personalului militar din armatele unor state straine care urmeaza cursurile institutiilor militare de invatamant din Romania i se aplica prevederile prezentului regulament, cu particularitatile stabilite de comun acord printr-un protocol cu reprezentantii legali ai acestora. "

Da da...si marmota invelea ciocolata in staniol... Sa vad eu ziua cand un militar american este judecat de tribunalul militar roman...

Sanctiune disciplinara...trecerea in rezerva? Aia ar trebui sa fie pedeapsa in sistemul corectional-penal.
Back to top
Ionutz
Tue Jun 02 2009, 10:45AM
Registered Member #1876

Buna ziua...am si eu o intrebare...daca mi-am facut raport de concediu de studii,am dus adeverinta ca am examene timp de 26 de zile...mi-a aprobat comandantul,am fost dat in O.Z.U...pt 26 de zile...poate altcineva in afara comandantului sa anuleze,sau sa imi faca chemare din concediu pt a intra de serviciu????
Back to top
ex-ad
Tue Jun 02 2009, 05:59PM
nosce te ipsum

Registered Member #1

1. ionut, aici nu postam dupa ureche, dar avind in vedere ca are legatura cu RG1, hai fie...
2. cineva cu functie mai mica decit a comandantului nu poate sa te recheme... superiorii comandantului, pe scara ierarhica, pot - dar cu precizarea in OZU.... chiar si asa, trebuie o motivatie serioasa fiindca, in fond, Codul Muncii si Constitutia sint peste capatinile lor patrate...
Back to top
truepride
Tue Jun 02 2009, 06:29PM
Fiat justitia ruat caelum

Registered Member #996

Nu imi dau seama de o motivatie pt care sa fi chemat in activitate din concediu de studii(zise o lege organica si una bucata constitutie), decat in situatile de forta majora.
Cum astfel de situatii nu intalnim la tot pasul, spor la invatat si nu te stresa ca te chema vre-un general din concediu.
Daca patesti contrariu... trimite situatia detailata si vedem ce se poate face.
Back to top
Raoul
Thu Jul 26 2012, 07:44PM
Registered Member #4910

Legat de RG 3 nu pot sa nu imi exprim scarba fata de acest asa zis regulament.
Cum adica sa se scoata pedepsele cu arest fie el cu indeplinirea serviciului sau la arestul unitatii sau garnizoanei.
Ce disciplina mai este si asta,pai in I-4/1963 si in Regulamentul disciplinei militare din 1973 si subofiteri si ofiteri executau arest fie cu indeplinirea serviciului fie la arestul garnizoanei.
Va dau un exemplu din cadrul ISU:Un subofiter ISU se prezinta beat cand este programat la serviciul operativ,pai in astfel de caz nu se impune o pedeapsa cu arest la arestul garnizoanei?Avand in vedere gravitatea faptei comise.
Eu nu zic sa se faca abuz dar totusi exista niste situati comportamentale nepermise.
Ca militar iti asumi anumite privatiuni,pedeapsa cu arest e una din ele.
Plus ca arestul pentru ofiteri si subofiteri la arestul garnizoanei nu avea un regim asa rau,si pedepse cu arest au existat si in perioada interbelica mult mai rele ca cele din comunism.
Back to top
Boribum
Thu Jul 26 2012, 11:01PM
boribum
Registered Member #2395

Raoul wrote ...

Iata un concept interesant în expresie : cum sa fac sa-mi exprim scârba fata de un regulament ?!
Back to top
Raoul
Fri Jul 27 2012, 12:27AM
Registered Member #4910

Boribum wrote ...

Raoul wrote ...

Iata un concept interesant în expresie : cum sa fac sa-mi exprim scârba fata de un regulament ?!

Simplu ori pleci din sistem ori faci propuneri de modificare,aducand argumente corespunzatoare.
Back to top
bushes
Fri Jul 27 2012, 01:41PM
VIVA LA CORRUPCION !
Registered Member #4517

Cum adica sa se scoata pedepsele cu arest fie el cu indeplinirea serviciului sau la arestul unitatii sau garnizoanei.
Ce disciplina mai este si asta,pai in I-4/1963 si in Regulamentul disciplinei militare din 1973 si subofiteri si ofiteri executau arest fie cu indeplinirea serviciului fie la arestul garnizoanei.
Va dau un exemplu din cadrul ISU:Un subofiter ISU se prezinta beat cand este programat la serviciul operativ,pai in astfel de caz nu se impune o pedeapsa cu arest la arestul garnizoanei?Avand in vedere gravitatea faptei comise.
Eu nu zic sa se faca abuz dar totusi exista niste situati comportamentale nepermise.
Ca militar iti asumi anumite privatiuni,pedeapsa cu arest e una din ele.
Plus ca arestul pentru ofiteri si subofiteri la arestul garnizoanei nu avea un regim asa rau,si pedepse cu arest au existat si in perioada interbelica mult mai rele ca cele din comunism.

dar de ce sa ne oprim la arest ,margem mai departe si pedepsim prin batai cu biciul sau cu pisica cu noua cozi folosita pe vasele englezesti parca...

mai bine ti-ai reprima dezgustul si ai incepe sa realizezi ca sintem intr-o tara care face parte din ue si trebuie sa avem in vedere niste fleacuri numite drepturile omului ; privarea de libertate poate fi decisa de un judecator si nu ramine la latitudinea unui sefulet nervos sau betiv ...

de ce trebuie sa pedepsesc pe cineva cu arestul cind pot sa-l sanctionez normal sau in caz de ceva grav sa-l dau afara ?

sintem in 2012 prietene ,indiferent ca iti convine sau nu ...

Pentru abateri de la disciplina militarã, neîndeplinirea
îndatoririlor, încãlcarea normelor de conduitã militarã, a
regulilor de convieţuire socialã, soldaţilor şi gradaţilor
voluntari cadrelpr militare li se pot aplica urmãtoarele sancţiuni:
a) avertisment;
b) mustrare scrisã;
c) diminuarea soldei lunare cu 5%-20%, pe o perioadã de la o
lunã la 3 luni;
d) amânarea promovãrii în grad, pe o perioadã de la unu la 2
ani;
e) desfacerea disciplinarã a contractului de muncã.

dupa cum vezi si consemnarea ca si pedeapsa a fost scoasa ,tot din aceleasi motive ,asa ca s-ar putea sa-ti ramina scirba in git....

[ Edited Fri Jul 27 2012, 01:58PM ]
Back to top
Boribum
Fri Jul 27 2012, 03:34PM
boribum
Registered Member #2395

Arestul ca arestul,dar nici consemnul (mai) nu exista ? E cool,regulamentul asta Vreau si eu în Europa !
Back to top

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF