Proiect SEMPER FIDELIS
  • Prima pagina
  • FORUM
  • Despre noi
  • Statut
  • Galeria foto
  • Download-uri

Remember me      Forgot password?    Signup

Forums

Proiect SEMPER FIDELIS :: Forums :: Securitate nationala :: SIE

<< Previous thread | Next thread >>
Incadrare in SIE
Go to page
  <<        >>  
Moderators: ex-ad, colonelul, echo, truepride, dorobant, spk, Radu89, Pârvu Florin, justme, Mihais, Resboiu
This thread is now closed
Author Post
warsoul
Sun Sep 12 2010, 11:31AM
Registered Member #3290

msimula wrote ...

Am si eu o nedumerire. De ce vrea toata lumea sa lucreze (numai) in aceasta institutie ? Ce va mana in “lupta” ?
Mi-ar placea sa stiu, care ar fi gandurile voastre, care considerati ca ar fi calitatile, ce va recomanda pentru un post in aceasta institutie. De ce v-ati gandit pentru o “incadrare in SIE” si nu in alta parte, intr-o alta institutie similara ?
Sa fiti sanatosi si va doresc succes.

Dar tu de ce te duci sa muncesti la patron?
Poate sunt unii carora chiar le place treaba asta si gusta din fructul adrenalinei cu fiecare ora pe care si-o petrec pe Terra . Si de ce spui "(Numai) in aceasta institutie" ? Si in MAPN se ingramadeste lumea acum pentru ca nu sunt functiile blocate
Back to top
msimula
Sun Sep 12 2010, 02:13PM
Registered Member #2287

@warsoul
Un baiat simpatic a scris “Bond. Jenica Bond!”, altul (tot simpatic) “Jenica Blondu'“, ii felicit pentru intuitie. Eram convins ca-ti place “fructul adrenalinei” si asta te mana in “lupta” (nu e rau), probabil ca ai vizionat multe filme de gen. Incearca ! Daca credeti, ca odata intrat la SIE, de a doua zi deveniti “bond”, va inselati. Munca intr-un serviciu secret, nu consta numai in adrenalina pura, e o increngatura extrem de complexa de factori ce fac dintr-un angajat al unei asemenea institutii, un om extrem de valoros pentru tara sa. Nu degeaba, dintre asemenea oameni de mare valoare, mai tarziu, au fost alesi presedinti de stat.
Un alt aspect, la MapN se ingramadeste lumea pe baza de “multi chemati putini alesi” (la fel se intampla in orice institutie militara si oriunde vrei tu). Ai inteles faza ?
Back to top
Boribum
Sun Sep 12 2010, 02:29PM
boribum
Registered Member #2395

Ba,eu vin si zic ca lucrul în astfel de structuri e adrenalina pura si actiune 1000%,zilnic si neîntrerupt,zi si noapte,pe scara tramvaiului si în orice pozitie.

Faptul ca unii dintre acesti postulanti (persoanele de fata se exclud,fireste) sunt supraponderali si au greutati în a înjgheba o conversatie cu subiect si predicat e alta poveste : când te pregatesti atât de asiduu sa servesti tara,nu mai ai vreme de alte chestii.

Am citit postul lui ex-ad,si are perfecta dreptate. Dar atâta vreme cât nimeni nu (poate) spune cum se face încadrarea la SIE,despre ce vorbim noi ? Singurul lucru cert de aici e link-ul catre site-ul lor. Cei care stiu si ar putea spune,eventual,câte ceva,nu o fac (au motive,desigur) iar ceilalti -ca si mine- off topic.

P.S Va dati seama ce de documente trebuia sa produca Bond pentru decontari ? Mi-am adus aminte de povestea unui fost instructor al unui serviciu european,care spunea ca la un moment dat aveau probleme cu decontarile si cheltuielile de misiune,si erau uneori pusi în situatia de a nu consuma,în misiuni de filaj,pentru ca no money de buzunar.
Back to top
warsoul
Sun Sep 12 2010, 04:04PM
Registered Member #3290

msimula : sunt aproape constient de ce inseamna institutie gen SIE si ca totul nu se rezuma doar la adrenalina. Pregatirea psihologica in domeniul asta joaca un rol mai important decat adrenalina . Mai multe nu cred ca are rost sa mai spun pentru ca unii le cunoasteti mai bine sau mai putin bine, ori doar banuiti ce se intampla in institutie

[ Edited Sun Sep 12 2010, 04:05PM ]
Back to top
warsoul
Tue Sep 21 2010, 09:52AM
Registered Member #3290

Angel Dust wrote ...

Dragilor,
Incadrarea in serviciile secrete din Romania nu se face completand un CV pe site sau o cerere la poarta sediului central. Intr-adevar institutiile respective au nevoie de oameni mai mult ca niciodata, dar anunturile privind angajarea sunt puse pe site doar pentru a fi in legalitate. De fapt, niciun serviciu secret nu va da curs unei cereri venite de la o persoana necunoscuta. (interese, brese de securitate, risc de infiltrare, etc).
Ganditi-va cate cereri de incadrare se primesc pe zi, si ce efort logistic, financiar si informational s-ar epuiza cu ele. Cel putin 95% ar fi stopate din start, din motive obiective (cazier, probleme personale, profesionale, etc).
Serviciile secrete isi racoleaza oamenii din diverse medii sociale si profesionale, dupa anumite criterii bine puse la punct, si dupa o munca de informare in prealabil...desi unii vor contesta aceasta afirmatie.
O zi buna.

Gresit. Asta e tot ce pot sa iti spun Restul e treaba ta ce intelegi

Back to top
0050
Tue Sep 21 2010, 09:25PM
Registered Member #1997

warsoul wrote ...

Angel Dust wrote ...

Dragilor,
Incadrarea in serviciile secrete din Romania nu se face completand un CV pe site sau o cerere la poarta sediului central. Intr-adevar institutiile respective au nevoie de oameni mai mult ca niciodata, dar anunturile privind angajarea sunt puse pe site doar pentru a fi in legalitate. De fapt, niciun serviciu secret nu va da curs unei cereri venite de la o persoana necunoscuta. (interese, brese de securitate, risc de infiltrare, etc).
Ganditi-va cate cereri de incadrare se primesc pe zi, si ce efort logistic, financiar si informational s-ar epuiza cu ele. Cel putin 95% ar fi stopate din start, din motive obiective (cazier, probleme personale, profesionale, etc).
Serviciile secrete isi racoleaza oamenii din diverse medii sociale si profesionale, dupa anumite criterii bine puse la punct, si dupa o munca de informare in prealabil...desi unii vor contesta aceasta afirmatie.
O zi buna.

Gresit. Asta e tot ce pot sa iti spun Restul e treaba ta ce intelegi

Nu este total gresit,exista incadrari indirecte,fara sa fie nevoie sa-i cauti tu,ci te cauta ei pe tine
Back to top
warsoul
Thu Sep 23 2010, 11:58AM
Registered Member #3290

005 : ca sa te caute ei pe tine trebuie sa excelezi in ceva anume sau sa li se vanda informatia ca ai fi si ca ai face. Ceea ce e prea putin probabil in cazul multora dintre noi . Eventual sa ocupi o functie printr-o institutie anume care sa ii poata duce la tine .

@msimula : nu ma deranjeaza nickname-uri-le de gen "Jenica Bond / blond " or whatever , numai ca in lipsa cunostintelor de cauza nu cred ca are rost sa se apeleze la astfel de apelative. Catalogarea persoanelor in nestiinta de cauza sau fara un fundament solid este egala cu 0 pentru mine Nu cred ca poti fi in stare sa faci un profil psihologic sau sa ai idee de persoana mea doar din 2-3 posturi aici pe forum Iar daca eu vreau sa las impresia asta e alta mancare de peste , dar te duci pe o pista total gresita
Back to top
Surry
Thu Sep 23 2010, 03:38PM
Cogito
Registered Member #1945

@warsoul,acum pe bune,daca stii adresa unuia dintre sediile Sie,mergi bro acolo si vezi care e treaba.
Doar asa vei afla raspunsul la intrebarile tale,poate...
Tot ceea ce stiu este ca intr-un alt sistem s-au oprit momentan inclusiv evaluarile si interviurile oficiale. Nu stiu nimic insa de activitatea din *spatele cortinelor*---monitorizarea continua .
Astfel ca ce ai de pierdut? Polemici pro si contra se tin pe acest topic de o gramada de timp au venit comentarii mai mult sau mai putin din "interior".Infrunta realitatea si "go for it".Bafta!.

[ Edited Thu Sep 23 2010, 03:39PM ]
Back to top
warsoul
Thu Sep 23 2010, 11:27PM
Registered Member #3290

@Surry : Nu stau sa alerg dupa ei . Daca se considera ca indeplinesc acele conditii pe care le-au cerut ei , bine, daca nu tot bine. E posibil sa ma fi contactat e posibil sa n-o fi facut. Asta doar eu si ei stim . Dar pot sa spun ca , acel C.V. online care il completeaza cei care afla de link-ul respectiv este mai mult ca sigur citit si analizat de cineva . Altfel nu vad un motiv real pentru care s-ar fi facut . Doar sa umplii o adresa de e-mail . Si chiar daca te contacteaza , pana la urma ideea in sine e sa iti vezi de treburile tale zilnice pana la urmatorul telefon . Daca te-au contactat odata cu siguranta la un moment dat te vor mai cauta . Rabdarea e de aur Daca stai sa ii bati la cap toata ziua pe la sediu sau sunand la acele numere de telefon care sunt afisate pe site-ul oficial al institutiei nu faci altceva decat sa iti ruinezi poate si stropul ala de noroc pentru care te-au contactat. Deci , alegerea e a fiecaruia .
Back to top
Surry
Fri Sep 24 2010, 12:55AM
Cogito
Registered Member #1945

@Deci , alegerea e a fiecaruia @.Corect!
Back to top
Boribum
Fri Sep 24 2010, 12:53PM
boribum
Registered Member #2395

warsoul wrote ...

Nu stau sa alerg

Back to top
warsoul
Fri Sep 24 2010, 03:02PM
Registered Member #3290

@ACH Boribum : wepa...acum desfasuram anchete asupra analizelor pe text...e o expresie pe care o folosesc prea des si nu stau sa dau importanta antitezei . daca te zgaraie pe cerebel o poti ignora . In traducere libera : "Nu imi bat capul , nu insist, nu ma deranjeaza daca suna sau nu"
Probabil era mai util un post cu privire la ce se intampla mai departe dupa ce te suna sau dupa ce te cheama la interviu . Nu doar sa stai sa cauti greseli gramaticale sau de vorbire in posturile utilizatorilor . Dar daca tii atat de mult la eterna si fascinanta limba romana , probabil ca iti sare in ochi orice greseala de genul.Si corecteaza-ma daca gresesc cand fac afirmatia asta : omulecapabilsainteleagaofrazachiardacanuaresemnedepunctuatiesauspatiiintrecuvinte. E ceva gresit ?
Back to top
rlegione
Fri Sep 24 2010, 03:33PM
Registered Member #2075

warsoulsigurorsatesune!
Iar tu Surry, imi reprosai,ca vb prea mult legat de SRI-BAT!cand socotelile mele cu ei erau incheiate de mult! Dar cu siguranta la SIE este altceva...
Back to top
Boribum
Fri Sep 24 2010, 04:18PM
boribum
Registered Member #2395

warsoul wrote ...

@ACH Boribum : wepa...acum desfasuram anchete asupra analizelor pe text...e o expresie pe care o folosesc prea des si nu stau sa dau importanta antitezei . daca te zgaraie pe cerebel o poti ignora . In traducere libera : "Nu imi bat capul , nu insist, nu ma deranjeaza daca suna sau nu"
Probabil era mai util un post cu privire la ce se intampla mai departe dupa ce te suna sau dupa ce te cheama la interviu . Nu doar sa stai sa cauti greseli gramaticale sau de vorbire in posturile utilizatorilor . Dar daca tii atat de mult la eterna si fascinanta limba romana , probabil ca iti sare in ochi orice greseala de genul.Si corecteaza-ma daca gresesc cand fac afirmatia asta : omulecapabilsainteleagaofrazachiardacanuaresemnedepunctuatiesauspatiiintrecuvinte. E ceva gresit ?

Facem analiza pe text,ca pe altceva n-avem pe ce.
Cu posturile utilizatorilor,tu generalizezi. Nu toti utilizatorii scriu cu picioarele (slava Domnului). Si da,îmi sare în ochi orice greseala de exprimare,cel putin în limbile cunoscute mie. Mai ales cele ale wannabe-ilor de S.R.I/S.I.E.

N-am ce informatii sa va dau,nici despre recrutare,nici despre misiuni&Co,ca noi,la Serviciul Secret Special de Operatiuni de Exceptie avem alte atributii. V-am dat însa -într-un acces de marinimie- adresele dânsilor,pe care le tineam secrete în buzunarul de la spate. Sper sincer sa fiti recrutati si sa faceti niste cariere ireprosabile. Sanse,judecând dupa ce se vede,sunt. E potential.

Si da,ai dreptate : nu conteaza nici cum vorbesti,nici cum scrii,din moment ce esenta comunicarii e de cea mai buna calitate. Si este,fireste,cazul domniilor voastre. Da-ti-o dracu' de punctuatie,ortografie,ortoepie,etc. De logica nu mai vorbesc,aia e chiar o chestie perimata,inventata de greci (si sunt si ei în criza).Important e va-nteleaga recrutorii/superiorii. Nici limbajul surdomutilor nu e international,dar nu conteaza.

Back to top
warsoul
Fri Sep 24 2010, 07:34PM
Registered Member #3290

uhm...too bad ACH vezi tu...aparentele inseala deocamdata atat iti pot spune Concluziile le tragi tu singurel / singurica Eu unul...sunt intro stare euforica in momentul asta din anumite puncte de vedere
Back to top
Go to page
  <<        >>   

Jump:     Back to top

Syndicate this thread: rss 0.92 Syndicate this thread: rss 2.0 Syndicate this thread: RDF